Japanska hantverkare skapar utsökt remake på James Deans glasögon

  • 27 november, 2019

James Deans glasögon har stått modell för japanska TVR Optics båge Arnel. Hantverkaren Sawada-Yaemon, vars familj har flera generationer inom glasögonproduktion, är ansvarig för produktionen av modellen. Skalmens metallkärna har en fin gravering som är inspirerad av den japanske konstnären Hokusais mest kända konstverk Vågen.

Glasögonmakarna använder traditionella beprövade produktionstekniker och är experter på hantverket som överförts genom generationerna.

Hantverkaren Sawada-Yaemon, vars familj i flera generationer har sysslat med glasögonproduktion, är ansvarig för tillverkningen av den begränsade upplagan. Yaemon-familjen vars förfäder går tillbaka till Edo-perioden, är den första som efterskapat den ikoniska TVR® Arnel®-formen med traditionella mätmetoder.

Varje detalj, från tumling och polering till varenda böjning, är gjord för hand. Både tillverkning och modell är baserad på den ursprungliga ritningen från 1948.


Arnel görs i många fina färger, bland annat flera transparenta.

TVR:s glasögon är representerade hos City Optik som just nu är ensamma i Sverige om märket.

Grattis alla kokboksvinnare

  • 21 november, 2019

Våra kundklubbsmedlemmar kunde delta i ett kokbokslotteri nyligen. Vi trodde att bara ett fåtal skulle anmäla sitt intresse men det blev över förväntan, så vi lade till 5 kokböcker. En win-win situation då ytterligare 2500 kr gick till stöttning av människor som lever i utsatthet, och ytterligare 5 personer får en kokbok.


Hand in Hand är en ideell organisation som arbetar med entreprenörskap som ett effektivt, långsiktigt och hållbart sätt att bekämpa fattigdom. De fokuserar framför allt på fattiga och utsatta kvinnor. Kvinnor är av central betydelse i utvecklingsarbetet eftersom de har en viktig social och ekonomisk inverkan på både familjen och på samhället. Studier visar att kvinnor generellt investerar 90 % av sin inkomst på familjens välbefinnande, medan motsvarande siffra för män är 30-40 %. Att utbilda och stärka kvinnor är därför nyckeln för att utrota fattigdom.

Ge en gåva

Grattis Christopher, Maria, E-H, Christine, Anne, Annika, Krystyna, Susanne, Anita, Helen, L-L, Gunilla, Magnus, Ylva och Charlotte. Kokboken väntar på er.

Bli medlem i kundklubben för att kunna delta i nästa utlottning. Kundklubbsmedlemmar får mejl med nyheter, erbjudanden och information 4-6 gånger per år.

Bli medlem här

Dagens fantastiska glasögoninspiratör bär Caroline Abram

  • 12 november, 2019

Se vilken magisk färgkombo Evelina bjuder på i sina nya Caroline Abram glasögon. Som taget ur en lyxigt modetidning... Den här bågen är karaktärsfull men tar inte överhanden när färgen är så mjuk.


Bågen heter Wry och kommer från franska glasögondesignern Caroline Abram.

Tack Evelina för att du inspirerar på bloggen i dag <3

Bästa glasögontipset för herrar

  • 12 november, 2019

Vi är eniga med herrarnas alla modemagasin; Oliver Peoples Gregory Peck är den bästa herrbågen just nu. Det är den klassiska stilen med både god passform och fina färger som är nyckeln bakom framgången.


Gregory Peck görs i flera fina färger, även transparenta och helt svarta. Tack vare att den också finns i två storlekar är det nästan garanterat att du hittar en Gregory Peck som passar dig.

Gregory Peck solglasögon


Linda Farrows glasögon är så fina!

  • 07 november, 2019

Vi satsade nyligen på Londonmärket Linda Farrow och det visar sig att kunderna tycker precis som vi: nytt, fräscht, karaktärsfullt och bärbart. Det är så roligt att få visa de tunna lyxiga små mästerverken och de passar så bra i Stockholm.


Åsa ställer upp på bild med två olika modeller. Den stora tunna klotrunda visste vi att det fanns ett sug efter, för den här storleken hade vi bara i metall tidigare, och den är trendig nu. Den andra bågen som är lite rakare upptill finns i liknande skepnad hos alla våra andra märken. Men ingen så här tunn och smäcker! Och ingen med guldpläterad titanskalm som Linda Farrows glasögonbågar har.

Kort sagt, ni som gillar trendiga men samtidigt klassiska och hållbara bågar som ni troligen är ensamma om i Sverige, ni kommer genast hit och väljer ut ert par. Vi har bara en av varje...

Mer glasögontrender här


Grattis Oscar Magnuson för nomineringen till Guldknappen 2019

  • 29 oktober, 2019

Sveriges fantastiske glasögondesigner Oscar Magnuson är nominerad till årets Guldknapp i kategorin accessoarer. I motiveringen står "Enkla, monokroma och med säker, spännande och ibland utmanande design, är Oscar Magnusons glasögon en magnifik accessoar värdig att ta plats på din uppenbarelses mest iögonfallande (!) plats."


Modemagasinet Damernas Världs utmärkelse Guldknappen är Sveriges finaste modepris. I år är glasögonmärket Oscar Magnuson nominerade i kategorin accessoarer. Det är en enormt välförtjänt utmärkelse. Vi har arbetat med märket i alla år och älskar den design, den kvalité och den känsla som märket innebär. Passformen är outstanding och de ligger alltid i trendernas framkant.

Sveriges största sortiment Oscar Magnuson finns hos oss, City Optik på Drottninggatan 80. Nu håller vi tummarna!

Trendalert! Glasögonkedjor är det nya heta

  • 24 oktober, 2019

Glasögonkedjan har bubblat ett tag och är nu vinterns must-have. Lyxvarumärken som Chanel och Gucci tar täten med både tunna metallglänsande kedjor och riktigt kraftiga i plast. Pimpa upp dina egna glasögon med någon av de snygga kedjor vi rekommenderar. Kika på bilderna och låt dig inspireras till ett billigt och enkelt mode-lyft.


Gucci visar feta kedjor på catwalken

Guccis senaste visning inför sommaren 2020 visade hur läckert det är med riktigt kraftiga glasögonkedjor. De ska hänga framåt som ett sorts halsband med ingen annan funktion än att se snyggt ut!

Tunn metallkedja eller kraftig i plast

Britta har en tunn guldglänsande kedja till sina Chloé och Åsa har en crèmefärgad kraftig plastkedja till alldeles nyinkomna Oliver Goldsmith.

Chanelglasögon med kedja

Chanel har en enormt populär modell med tillhörande kedja som finns i både guld- och silverfärg. I det tillhörande fodralet kan kedjan fästas som bärrem så du har en snygg Chanel-aftonväska på köpet så att säga.

Kraftiga bågar, kraftig kedja

Se så fin kraftig kedja monterad på bågmodell från 1969.

Fin fransk glasögonkedja

Här visar Britta en mellanstorlek på kedja. Det är ett franskt märke som finns i flera färger och kostar 229 kr. Som sagt, ett enkelt och prisvärt sätt att pimpa upp brillorna.

Tips på glasögonkedjor

Många kedjor finns det! De passar de flesta skalmar, både tunna och breda. Priser mellan 129 och 229 kronor. Kom in eller köp i shopen.

Till kedjor i webbshoppen

November med smarriga recept

  • 01 november, 2019

I november lottar vi ut 10 ex av den härliga kokboken Recipe for change

Dagens stilinspiration med glasögon

  • 18 oktober, 2019

Herrarnas bästa stillsajt Manolo lägger varje fredag upp en inspirationsoutfit för helgen. Den behöver ibland kompletteras med glasögon. Kika in på Åsas glasögonblogg och se vilka bågar hon föreslår för att kicka upp outfiten ytterligare ett snäpp.

Givetvis finns Gregory Peck från Oliver Peoples med på listan.

Till glasögonbloggen här

Bli miljösmart med oss! Lämna linserna här för garanterad återvinning

  • 12 oktober, 2019

I stället för att slänga dina linser i papperskorgen...vad sägs om att låta 97% av dina använda linser och linsförpackningar bli till nya plastprodukter? Och lätt som en plätt. Du bara kommer in med linserna och blisterförpackningarna till oss så fixar vi resten.


Kom in med dina använda linser och linsförpackningar till oss på Drottninggatan 80. När vi samlat in en större mängd kontaktlinser och plastlinsförpackningar skickar vi dem till TerraCycle. Där strimlas de samt (om nödvändigt) tvättas. Materialet smälts därefter ner för att bli användbart råmaterial, exempelvis plastpellets. Dessa råmaterial kan användas till nya återvunna plastprodukter.


Vilka linser och förpackningar kan återvinnas?

Här är exempel på linser och linsförpackningar du kan lämna in. Vi tar emot alla märken och linssorter. Vi i vår tur sänder plasten vidare till TerraCycle. Där blir sändningen sorterad och vägd. Beroende på vikt så doneras x antal kronor till välgörenhet. Och 97% av plasten återvinns! Hoppas vi tillsammans kan samla riktigt mycket plast.