Vill du köpa Randolph Aviator solglasögon? Äntligen på lager igen!

  • 31 juli, 2018

Det har varit hårt tryck på Randolph Engineerings ikoniska solglasögon-modell Aviator i sommar. Sedan två tre veckor har vi haft helt slutsålt och det har även varit slut hos distributören. Men i dag fick vi in ett stort lass av Aviatormodellen i färgen gunmetal och matte chrome och i alla storlekar.


Snygga klassiska Randolph Aviator på Drottninggatans vackra betonglejon. Aviator görs i tre storlekar. Kika in i shopen och läs mer.

Köpa Randolph Aviator

Mister Drottninggatan Ravi på Tiara

  • 30 juli, 2018

Snett mittemot oss ligger klädbutiken Tiara. Den drivs av världens härligaste kille, Ravi. Då och då kikar han in för att kolla läget hos oss, och senast bad vi om lov att fotografera honom. Med sina nya Tom Fordglasögon skänker han känsla och stil åt Drottninggatan.

Det tillhörande solclipet går att enkelt att ta av.

Tack Ravi för att vi får ha dig på bloggen <3

Nyaste blomman på City Optik

  • 27 juli, 2018

Butiken har fått fin-fin förstärkning i sommar när Frida Westberg gästspelar hos oss. Hon är optikerassistenten som börjat plugga juridik och fortfarande vill ha en liten fot kvar i den trevliga optikerbranschen. Med sitt starka intresse för snygga glasögon är hon den perfekta guiden när du ska hitta dina nya bågar.


Den matt puderrosa bågen Lee från Oscar Magnuson är ljuvligt fin på denna mysiga tjej. Tack för att du finns hos oss i sommar och att vi får ha dig på bloggen Frida <3

Céline cateyes är sommarens hetaste solglasögon 2018

  • 29 juni, 2018

Det finns solglasögon som blir "it-solglasögon" varje säsong och sommaren 2018 är det definitivt Célines smala cateye. Så läcker! Lina är totalt fantastiskt i vita Céline här på Drottninggatan.


Tack Lina för att vi får ha dig på bloggen <3

Läckra Maui Jim solglasögon

  • 26 juni, 2018

Det är så läckert med färgat spegelglas och visst är Björn superfin i sina nya! Det ger en extra stil-touch och när man vistas i riktigt stark sol är det en fördel genom att en del av ljuset reflekteras bort. Vi gillar ochså att Björn valde en transparent båge, så coolt!


Maui Jim solglasögon är det bästa valet om du vill ha behagliga solglas med bästa kontrast och färgåtergivning. De går att få i din egen styrka, även progressiva.

Tack Björn för att vi får ha dig på bloggen<3

Ett lyckat glasögonval

  • 25 juni, 2018

Cateyes seglar upp som årets glasögonform till damerna. Franska Céline gör de snyggaste och Majbritt är fantastiskt fin i sina sprillans nya. Den mjuka färgen till den kraftiga bågen blir en väldigt bra kombo ihop.

Se så läckert hur bågen följer upp ögats form. Den kaxiga bågen har mjuk fin färg och de karaktäristiska nitarna är snygga detaljer. Glasen är helt klara inomhus.

Glas som mörknar i solen är både snyggt och bekvämt. Här har vi precis kommit ut i solen och glasen har blivit aningen mörkare. Efter några minuter i solsken är de precis som solglasögon.

Tack Majbritt för att vi får ha dig på bloggen <3

Glad midsommar 2018

  • 21 juni, 2018

Bästa vänner! Nu checkar vi strax ut för midsommarfirande och önskar er alla den bästa midsommarafton man kan tänka sig. Öppet i dag torsdag till 18 men i morgon fredag har vi stängt. Kom ihåg att alla lördagar har vi stängt under sommaren, men vardagar 9-18 som vanligt.


Handgjorda Savile Row glasögon

  • 14 juni, 2018

Savile Row gör sina glasögon i Londonfabriken sedan början på nittonhundratalet. Helt för hand, med gamla maskiner. Med klassiker som Panto Beaufort och Warwick är märket älskat av glasögonentusiaster runt om i världen. Malin är supersnygg i en av deras nyare modeller, Andrew, med front av acetat och skalmar av guldpläterad metalltråd. Infästningen i fronten är vackert ciselerad.


Malin är alltid superstylish och kan det här med rätt stil. Glasögonen är en perfekt accessoar.

Tack för att vi får ha dig på bloggen Malin <3

Gregory Peck glasögon på sommarens finaste

  • 14 juni, 2018

Sommarens favoritglasögon är utan tvekan Oliver Peoples ikoniska Gregory Peck. Den runda formen är klassiskt snygg och som med många favoriter har de den där passformen som gör att de sitter snyggt på de flesta. Mikael är helt otroligt fin i sina bruna Gregory Peck.


Gregory Peck glasögonbågar görs i många färger, även transparenta. Dessutom i två storlekar så de allra flesta kan ha den. Det finns tillhörande original solclip, dock bara i lilla storleken. Vill du ha clipon till stora storleken har vi jättefina standard clipons som funkar till de flesta runda bågar.

Tack Mikael för att vi får ha dig på bloggen <3

Lena superfin i Chanel glasögon med Chanel-clipon till

  • 13 juni, 2018

I en liten limiterad upplaga släppte Chanel en väldigt fin glasögonmodell i ett set med två tillhörande solclip. Ena clipet i läcker cateye-form och det andra i sportigare stil med dubbelbrygga. Lena föll direkt och nu har hon de läckraste glasögonen i stan. Och tur att hon bestämde sig snabbt, de är redan helt slutsålda.


Här är grundbågen. En snyggt rundad lite kattig form i klassisk havannabrun som Lena är fantastiskt fin i.

Här med magnetclipet i dramatisk svart cateyeform. Chanel kan klassiskt snyggt!

Och här solclipet med en metallbrygga högst upp. Så snyggt, så användbart. Samma båge, tre olika stilar.

Allt levererat i en vacker ask med Chanel-logon och tillhörande fodral i Chanels matelasserade mönster. Det är en limiterad upplaga som snabbt sålde slut.

Tack Lena för att vi får ha dig på bloggen <3