Berit klockren i sina Maui Jim solglasögon

  • 09 juni, 2018

Den här fina tjejen spenderar gärna sommaren på golfbanan. Nu kompletterar hon sitt spelsinne och rutin med de de allra bästa solglasögonen för skarpt och färgrikt seende i stark sol. Läge för sänkning av handicap!


Maui Jims solglasögon finns att få både med och utan styrka. De är polariserade och ger absolut högsta kvalitet i skärpa och färgåtergivning. Det bästa valet när du ställer höga krav på dina solglasögon.

Tack Berit för att vi får ha dig på bloggen <3

Sveriges bästa optikerbutik i år igen

  • 01 juni, 2018

City Optik är Sveriges bästa optikerbutik! Det var fem år sedan vi tog hem priset senast och nu kom åter igen ett härligt kvitto på att vi år efter år inspirerar och levererar toppkvalitet rakt igenom. På den stora branschgalan Nordic Optica Awards fick vi guldmedalj i klassen Best Optical Store. Det var i hård konkurrens med flera fina optikbutiker som juryn slutligen enades om att ge priset till oss. Vårt varmaste tack till alla er som supportar oss i ur och skur; familj, vänner, kunder, partners och kollegor.

Ta-daaaa! And the price goes to City Optik Stockholm. Åsa och Maria går jublande upp på scenen.

I tacktalet ger Maria publiken knepet för att nå så här långt: Always start the day with a swedish fika. Dagens viktigaste stund.

Med den åtråvärda statyetten poserar Maria och Åsa på vinnarbilden. Bästa optikbutik i Sverige! Så tungt!

En tjock härlig plexistatyett fick hänga med oss till Drottninggatan 80. Där kommer den att trivas.

Ingen gala utan Bingo Rimér. Festens självklara selfie avklarades innan vi visste att vi vunnit, men Bingo ser alldeles lycklig och starstruck ut ändå.

Så mycket gratulationer, blommor och fikabröd har strömmat in. Tusen tack!

Se vinnarfilmen på Instagram och på Facebook

Clipon till glasögon - snyggt solskydd!

  • 26 maj, 2018

Att sätta ett clipon utanpå glasögonen är så rätt i sommar. Modernt alltså! Men också rätt för att se mer behagligt och mer säkert i solens sken. Om du har rundade glasögon kan vi nästan lova att vi har ett clipon till dig. Vi har flera storlekar på lager, de flesta med polariserade glas. Självklart finns det mer rektangulära modeller också. Bara kom in och testa får du se hur snyggt det blir. I skrivandes stund kostar clipon från 595 kronor.


Clipon funkar till plastbågar och metallbågar. Just den här modellen, Panto, har vi i flera storlekar och färger.

Här är clipon:et fäst på en metallbåge. Lika snyggt det!

Nordic Optical Awards 2018 / Optician store of the year

  • 25 maj, 2018

I morgon lördag 26 maj får vi veta vilken som blir årets optikbutik 2018. I hård konkurrens har en jury valt ut City Optik och två andra bland de nominerade optikbutikerna, som på en galakväll i morgon ska få ta emot pris. Sämst trea i Sverige, inte illa!


En jury bestående av Scandinavian Retail Center, de nordiska ländernas branschorganisationer och Cooper Vision har bland de nominerade valt ut tre toppnomineringar, och City Optik är en av dem. Vi känner glädje och tacksamhet för att vår lilla butik och vårt arbetssätt uppmärksammas och premieras.

Ett utdrag ur kriterierna:

Årets optikeraffär är en butik som verkligen står ur konkurrens när det gäller branding, lönsamhet och service. Kunderna fortsätter att komma tillbaka - deras unika och individuella behov tillgodoses alltid på ett professionellt och personligt sätt.
Är kreativ och professionell och uppmärksam mot kunderna, så att de känner sig bekväma och närvarade
Anställer anställda för att skapa en bra arbetsmiljö

Chloé åttakantiga glasögon så läckert

  • 24 maj, 2018

En riktig hit i vår är Chloés åttakantiga metallbåge. Den följer trendspåret "luftigt och tunt" men är ingen doldis för det. Superläcker och lättburen. Det blir allra bäst om man som här har aningen tonade glas, det förstärker glamourkänslan ett snäpp till.

Tack för att vi får ha dig på bloggen Cina <3

Grattis på Mors dag

  • 27 maj, 2018

Den här fina och goa mamman äger Drottninggatan med sin härligt färgade tröja, sitt sprudlande leende och snygga glasögon. Vi önskar dig och alla andra mammor en fin Mors dag i dag.


Bågarna har ett snyggt karakteristiskt liggande "T" i metall högst upp i kanterna. När man ser det vet man att det är en Tom Ford, ett av våra favoritmärken.

Tack för att vi får ha dig på bloggen Eva <3

Underbara Julia i helt runda Willems glasögonbågar

  • 15 maj, 2018

Den här fina tjejen kom på besök härom dagen och då fick vi chansen att ta några bilder på henne i helsnygga Willems runda bågar. Det är så trendigt med stora runda glasögon och hur fint som helst både till jeansjacka och mer uppklätt.Willems är ett tyskt glasögonmärke med fin kvalitet och snygga modeller som sitt signum. Förutom runda har de flera läckra pilotbågar i massor av roliga färger.

Tack Julia för att vi får ha dig på bloggen! <3

Se sådan stil hon har!

  • 08 maj, 2018

Alltid stilfulla Maj-Britt valde denna gång ett par svarta Célineglasögon som är fantastiskt fina till henne. Med sin röda kavaj är hon som klippt och skuren ur ett modemagasin.

Tack Maj-Britt för att vi får ha dig på bloggen.

Chloé det stilsäkra solglasögonvalet

  • 26 april, 2018

Våren är här och vi ser med förtjusning hur våra kunder väljer fantastiska solglasögon. I dag blev det en riktig fullträff när Harriet hittade sin Chloé. Så snyggt och stilfullt!

Tack Harriet för att vi får ha dig på bloggen <3

c/o SJOSTENSWEDEN

  • 16 april, 2018

Vi kan stolt meddela att vi från fredag 27 april är återförsäljare av SJOSTENSWEDENS ikoniska smycken. De vackra skulpturala armbanden och ringarna kommer att matcha upp våra glasögonbågar perfekt, och den guldglänsande mässingsytan som smyckena har gör sig extremt bra i den gröna delen av butiken.


Ingela Sjösten, designer och grundare av märket som på kort tid etablerat sig hos tunga butiker som Svenskt Tenn och WOS, säger så här om att vara hos City Optik:

"Mina smycken är precis som glasögonbågar en detalj som är extremt viktig för att visa vem du är eller vem du vill vara. När jag blev tillfrågad om att ha min kollektion hos City Optik kändes det jättekul och spännande att få testa hur mina smycken funkar i en miljö utformad för glasögonbågar."

Ingela Sjösten, född i Stockholm 1961, har en solid utbildning inom konst och design. Hon utexaminerades 1992 från Konstfack College of Arts, Hantverk och Design i Stockholm och har också flera klasser av silversmide.

Tydligt inspirerade av arkitektoniska grundläggande former och proportioner har hennes smycen en tidlös känsla. Designen kännetecknas av enkelhet, styrka och oberoende där objekten tar en självklar plats. Alla artiklar är handgjorda i mässing, silverpläterad mässing eller solid sterlingsilver. Läderdetaljer i mjuk nappa. De är alla stämplade eller graverade med varumärket SJOSTEN.

Ett urval armband och ringar finns finns redan nu i webshopen. Kika in och inspireras.

SJOSTENSWEDEN i SHOPEN