Chloé glasögon magiskt fina på Britta

  • 04 april, 2018

Ett av de senaste årets nytillskott i butiken är Chloé. Vi känner att deras glasögon och solglasögon har en känsla och stil som sticker ut från mängden och kompletterar våra övriga märken bra. De har en lyxig känsla av bohemiskt sjuttiotal och gör sig extremt bra på vår Britta.

Absolut bohème-chic är Britta i sina nya crèmefärgade Chloéglasögon. Den åttakantiga formen är originell och SÅ rätt i år. Gillar du brytpunkten mellan sjuttio- och åttiotal, lyx och coolhet, då är Chloé märket du ska kolla in.

Ett lyxigt fodral med matchande putsduk ingår till Chloés glasögon. Ett sådant här set har vi gärna i vår.

Glasögon kostar lite olika beroende på båge och glassort men betalningen landar alltid på 295 kr per månad med Brilliantkonto.

Läs mer om betala 295 / månad här

Skånetös med nya fina vårglasögon

  • 28 mars, 2018

Det känns alltid extra kul när våra kunder som bor långt från Stockholm dyker upp. Här har vår skånska vän precis hämtat sina nya fina vårglasögon.

En alldeles ny Ray-Ban med Road Pilot-glas som minskar bländning vid bilkörning.

Glasen anpassar sig automatiskt efter ljuset och mörknar efter en stund utomhus.

Xtractive heter glasen som här har mörknat ytterligare. Det fina med dessa är att de blir mörka även i bilen.

Tack goa för att vi får ha dig på bloggen!

Mer om olika glassorter

Efva Attling läsglasögon vackraste nyttiga prylen

  • 28 juli, 2018

Lystring alla ni som längtat efter supersnygga och praktiska läsglasögon! Nu är de här, Efva Attlings läsglasögon. Hon kände själv ett behov av små smidiga läsglasögon när hon var ute på olika events. De måste vara snygga också, och passa in när hon var lite mer finklädd. Hon hittade inga och beslöt därför att designa sina egna. Resultatet är de sötaste små läsglasögon man kan tänka sig, som ett litet smycke. Givetvis med Efvas fina signatur på fronten.


Titta så fina små läsglasögon Efva Attling designat.


Små och smidiga, endast 15 mm höga och 120 mm breda. Finns i styrkor från +1,0 till +3,0


Nu är det slut med att hala upp fula läsglasögon ur väskan när menyn ska läsas...


En perfekt present till den som behöver förstärkning på nära håll.


Kila in i webshopen och beställ ditt par. Vi räknar med att de snabbt blir slutsålda!

Köp Efva Attling läsglasögon här


Bästa glasögonputsen är den som används...

  • 03 maj, 2018

...Och denna är till för att användas! Det är nämligen fri påfyllning av det effektiva glasögonputs-medlet. Det innehåller bara naturliga ingredienser, ingen alkohol, och är skonsamt mot både glas och båge.


Den lilla smidiga putsmedelsflaskan innehåller 25 ml rengörings-vätska. Det räcker till cirka 40 rengöringstillfällen. Spraya direkt på glasen eller i putsduken, och torka torrt med ren mjuk putsduk. Klart!När flaskan är tom kommer du in till oss och fyller på med ny vätska vid påfyllningsstationen.

Gör så här: Skruva av korken på din flaska. Tryck flaskan uppåt som på bilden ovan. Den fylls då automatiskt med 25 ml vätska. Skruva på din kork igen. Klart!Vätskestationen hittar du längst in till vänster, bredvid solglasögonhyllan. Du fyller själv på din flaska. Är du osäker på hur man gör så hjälper vi dig.Så länge du har flaskan kvar är det gratis påfyllning av putsmedlet.

Köp din miljövänliga glasögonputs-lösning för 159 kr i webshopen.

Köp din putsflaska här

Vårens glasögonmode stora klotrunda metallbågar på Kajsa

  • 20 mars, 2018

Vårens glasögonmode är luftigt och klotrunt och Kajsa är helrätt i sina Willems metallbågar, för metall är dessutom materialet som den trendkänslige spanar in. Willems Eyewear är ett av våra nyare märken och det var just deras metallkollektion med en härlig sjuttiotalskänsla i pastelliga åttiotalsfärger som lockade.


Kajsa på Drottninggatan i sina fina Willems Eyewear runda glasögon. Den här modellen är egentligen ett par solglasögon som hon har bytt glas i. Den finns i en fin blekrosa färg också.


Se de härliga formen! Willems skiljer ut sig med läckra former och färger på bågarna. Ett extra plus är den fina kvaliteten.

Se mer Willems glasögon här

Lindbergs trendiga superlätta glasögon - nya bilder

  • 13 mars, 2018

Danska Lindbergs ultratunna och lätta glasögon kännetecknas av fantastisk design och kompromisslös kvalitet. Deras stora kollektioner är ständigt aktuella och nya modeller kommer inför varje säsong. De kollektioner vi älskar mest och satsar på är n.o.w. med tunn plastfront, Rim- serien med den patenterade gångjärns-mekaniken, båglösa Spirit och Acetanium med sitt kraftiga uttryck. Lookboken för 2018 är nyligen släppt- här kommer ett urval Lindberg-bilder.


Båglösa Spirit med klotrund superhet form och vårens trendfärg rosa i glasen. Uppseendeväckande snyggt!


Snygga oversize pilotbågar ur Rim-serien, med det karaktäristiska skruvlösa gångjärnet.


Ännu en pilot i Rim-serien. Titan så klart! Lätt och starkt.


Pilotmodellen Tilda är en lättburen unisexbåge. Finns i flera färger.


Dramatiska cateyes är en spirande glasögontrend. Givetvis har Lindberg en fin variant i sin n.o.w.-serie.


Lättheten och den stilrena looken är grunden, men förstärk uttrycket med innerringar av acetat.


Ett exempel till i Rim-serien där uttycket förstärks med innerringar, här transparenta. Så coolt! Gillar du kantiga bågar hittar du knappast någon med fler än denna.

Boka tid för synundersökning 08-7917570 se varianter här

Glasögonexperten rekommenderar Oliver Peoples glasögon

  • 08 mars, 2018

Oliver Peoples ikoniska glasögonbågar är tipset för dig som har koll på stil. Herrarnas modemagasin har alltid med Oliver Peoples bågar när de rekommenderar snygga glasögon till sina läsare. Med modeller som Gregory Peck, Sheldrake och O`Malley är de oslagbara när en glasögongarderob ska byggas. Med runt 150 olika varianter Oliver Peoples på lager i butiken vågar vi påstå att vi tillhör Sveriges mest välsorterade Oliver Peoples återförsäljare. Självklart auktoriserade. Du som gillar stilen har även flertalet liknande märken att prova hos oss. Vad sägs om Hackett, Tom Ford och Savile Row Eyewear för att nämna några. Hittar du inte din båge här, ja då kanske den inte finns...


Gregory Peck, ikonernas ikon i glasögonvärlden. Finns i flera färger och två storlekar. Pris 2690 kronor.

O`Malley i den fantastiska färgen cocobolo som hängt med ända sedan starten. Görs i flera färger och två storlekar. Pris 2690 kronor. O`Malley i limited edition-serien med 18K gulddetaljer kostar 4190 kr. Självklart har vi dem också.

Ryerson är en nykomling i Oliver Peoples-stallet. Den har ett tydligt släktskap med O`Malley och Riley men Ryerson har metallskalmar. Finns också i flera färger för 2690 kr.

Köp Gregory Peck här


Helt transparenta glasögon till vita snön

  • 05 mars, 2018

Det vackra vita krispiga vintervädret inspirerar till ett transparent glasögontips. Det är Lindbergs urläckra pilotbåge i n.o.w.-serien som blir dagens heta. Riktigt cool, men lättburen när färgen är lugn. Och bland det lättaste och skönaste du kan ha på näsan, då den nästan inte väger någonting alls.

Modellen heter n.o.w. 6547. Just den här färgkombon är superläcker, men givetvis finns det andra färger också. Kom in och kika på alla fina Lindberg-glasögon. Ett av Stockholms största sortiment Lindberg finns på plats i butiken. Drottninggatan 80 är adressen, City Optik är namnet!

Våra 10 mest populära bågar - se listan här

Solglasögonklassikern Randolph Engineering modell Aviator

  • 20 februari, 2018

En av solglasögonvärldens absoluta klassiker är Randolph Engineerings modell Aviator. Den syns på mängder av filmstjärnor och har medverkat i flera filmer och TV-serier, bland annat Mad Men. Det är en välsittande och stark båge med solglas i världsklass. Kom in och prova, vi törs nästan garantera att du passar i den :)

Tom Cruise har länge varit känd som ett fan av Randolph solglasögon och bär Randolph Engineering solglasögon både privat och i flera stora filmer, inklusive Oblivion (visad här), The Mummy och hans nya American Made.

Randolph Engineering har länge varit det personliga och officiella valet av solglasögon för det amerikanska flygvapnet, marinen och NASA-astronauter .

Jan Waszkiewicz emigrerade från Polen till Amerika för nästan 50 år sedan med stora förhoppningar och bara 180 dollar på fickan - ungefär kostnaden för ett par solglasögon idag. Han och hans partner Stanley Zaleski grundade 1972 Randolph Engineering. Ett decennium senare vann de kontraktet för att producera solglasögon för USAs flygvapen. Sedan 2000 har de också valts fyra gånger i följd för Pentagons "Frame of Choice" -program, som levererar till armén, flygvapnet, marinen, kustbevakningen och NASA. Randolph har levererat astronauterna både solglasögon och Rx-ramar i över 20 år.

Hur kommer det sig att de får leverera till alla dessa verksamheter och personer? Kanske för att Randolph endast använder högkvalitativa råvaror och 50 anställda utför mer än 200 steg för att göra en båge; de skärs, formas, stansas, vrids, löds, pläteras och poleras över en sex veckors process där det mesta görs för hand.

Randolph Aviator finns i flera olika färg- och materialval för linser, görs i tre storlekar i olika bågfärger och skalm-alternativ, och val av polariserade eller ej.

Johhny Depp en Randolph-bärare.

Köp Randolph Aviator här

Bilder och textutdrag från https://www.forbes.com/sites/larryolmsted/2017/10/06/the-coolest-sunglasses-made-in-the-usa-also-the-best/#16867d9d40f7


15 år i dag

  • 01 februari, 2018

Det är i dag 15 år sedan vi tog över City Optik. Tiden går så fort när man har kul! Tack till alla vänner, kunder och våra familjer som visar att ni gillar det vi gör och gärna tittar förbi då och då.