Dior Stellaire trendar i glasögonvärlden

  • 08 januari, 2019

Just nu lockar Dior till investering av nya glasögon. Trenden med luftiga oversize-bågar i metall är allra bäst hos Dior och vi märker att många är intresserade av den stilen.


Dior Stellaire 04 i läckert femkantig form. I kollektionen finns också fyrkantiga Stellaire 01 som synts en del i media senaste året. Gillar du vad du ser här så kom in i butiken. Då kan du också kika på liknande från bland annat Chloé, Vasuma och Caroline Abram.

Åsa pratar glasögontrender inför Optikmässan

  • 19 december, 2018

Inför den stora årliga svenska Optikmässan har branschens glasögon-trend-orakel Åsa blivit intervjuad om hur glasögontrenderna ser ut just nu, och vad vi kan vänta oss till nästa år. Hon spår att den luftiga ljusa trenden står sig och att fokus förflyttas ytterligare mot metallbågar.Mer glasögontrender här

Glasögon för 295 kronor i månaden

  • 13 december, 2018

Måste bara påminna om den prisvärda enkla delbetalningslösningen BrilliantKund som innebär nya valfria glasögon för 295 kr per månad.


BrilliantKund ger ett köutrymme på 20 000 kronor som du kan ha till glasögon, linser, solglasögon eller annat du behöver. 295 kronor per månad dras via autogiro varav 14 kr är administrativ avgift. Det ger en kreditkostnad på totalt 168 kr per år. Ett enkelt och prisvärt alternativ.

Läs mer här

Bästa droppen för torra ögon - så gör du

  • 06 december, 2018

När dina ögon är torra är bästa snabb-fixet en liten smörjande fuktande droppe. Det är viktigt att den inte har konserveringsmedel och att den smörjer optimalt. Den ska helst hålla fukten ett tag också. Vår erfarenhet är att HYLO-COMOD och HYLO-GEL är de bästa dropparna.

HYLO-COMOD är förstavalet för dig som behöver bättre smörjning av ögat vid torra, svidande, rinnande eller trötta ögon. En förebyggande och fuktande ögondroppe. Efter en ögonoperation kan HYLO-COMOD stötta läkningsprocessen genom att hålla ögat fuktigt och välsmort. Innehåller hyaluronsyra 1 mg/ml.

HYLO-GEL ger intensiv smörjning av ögat vid allvarligare och ihållande torrhet eller vid rinnande ögon. Efter en ögonoperation kan HYLO-GEL stötta läkningsprocessen genom att hålla ögat fuktigt och välsmort. Innehåller hög koncentration av hyaluronsyra 2 mg/ml, som ger en långvarig lindring för ögat. HYLO-GEL uppskattas mycket av personer med extremt torra ögon.

Börja med att ta bort den skyddande korken.

Ta ett grepp med tummen på ovankanten och pek- och långfinger mot botten av flaskan. Genom att trycka på botten kommer en droppe.

Böj huvudet en aning bakåt. Håll flaskan ett par centimeter från ögat och tryck på botten som bilden visar. Klart!

Så här ser flaskan ut i genomskärning. Det avancerade innandömet gör att man inte behöver ha konserveringsmedel i dropparna. Det uppskattar ditt öga.

Här kan du köpa HYLO-COMOD, HYLO-GEL och andra produkter mot torra ögon. Klicka på länken nedan så kommer du till webshoppen.

Klicka här

Hjärtstartare på plats!

  • 04 december, 2018

I dag gick vi kursen om hur vi agerar om någon får ett hjärtstillestånd. Det var både tryck på bröstkorg och hur man använder den fenomenala hjärtstartaren vi precis köpt in. Kursledaren inpräntade i oss; det är alltid bättre att göra någonting än ingenting alls vid ett hjärtstillestånd. Det känns sååå bra att vi äntligen kommit till skott med detta.


Den är så söt den lilla elektriska hjärtstartaren. Den kommer att stå lättillgängligt i butiken så att vi snabbt får fram den om den behövs. Vi har anmält den till hjärtstartarregistret, då kan den vara till hjälp även vid händelser utanför butiken.


Glasögoninspiration

  • 20 november, 2018

Höstens glasögontrender visar sig genom våra fina kunders glasögonköp. Här kommer lite inspirationsbilder på några av de som senaste veckan skaffat nya glasögon.


Stora åttiotalsinspirerade bågar i trendig transparent ljusrosa ton. Märket franska Cèline tilltalar modeintresserade som gärna har en båge som sticker ut.

Läckra piloter med en twist. Och twisten är detaljer i guld och den fint graderade tonen i glasen. Tom Ford är märket med coola bågar som alltid har ett stråk av stil och elegans.

Klassiska stilsäkra bågar är Giorgio Armanis signum. Här i fin grafitgrå ton, som svart fast mjukare. Kolfiber i skalmarna ger lätthet och ett fint mönster (syns dock inte så bra här).

Och här kommer ytterligare en klassisk stil; en välformad rund båge i fin havannabrun färg med nitar i övre kanten som enda detalj. Oliver Peoples är experter på klassisk retro-stil i mjuka jordnära färger.

Vi fortsätter med den klassiskt runda stilen, här i dagsaktuell transparent ton. Märket är Oliver Peoples och modellen Gregory Peck är en av de mest omsusade bågarna just nu.

Tack alla ni som vi får ha med här. Ni är helt fantastiskt fina <3

Listan över aktuella glasögontrender finns här

Snart dags för filmfestivalen

  • 06 november, 2018

Då passar vi på att testa hur Vasumas nya reflexbåge uppför sig i mörkret.


I kön in till bion ser den ut som vanligt, reflexbågen från Vasuma. Filmfestivalen startar i morgon och kö brukar det vara utanför Skandiabiografen bredvid oss.


Helt vanlig frostad transparent båge.


Men så slår premiär-kamerablixtarna till, och då glittrar och reflekterar bågen. Läcker effekt!

Vasumas härliga marmorfärger

  • 07 november, 2018

En läcker färg på glasögonen ger en bra kick i höstmörkret. Här får du lite färginspo.


Vi älskar den härliga färgen och vår modell är helt fantastiskt fin i sina nya glasögon. Marmorerad blågrön, helt ny färgställning från svenska Vasuma.

Här är färgen på nära håll. Visst är den vacker! Än så länge finns den i tre olika modeller, bland annat Copperhead på översta bilden.

Snarlik grön marmorering på pantobågen Andaman i metall, också från Vasuma.

Se topplistan populäraste bågar just nu

Karl Mårtens har målat glasögonfåglar till oss

  • 19 oktober, 2018

Av en lycklig slump är vi nu stolta ägare till en Karl Mårtens-tavla. Med City Optik i åtanke har han skapat en akvarell där fyra japanska glasögonfåglar sitter på linje och har det bra. Han ställer just nu ut på Winterviken, Nobels gamla dynamitfabrik. Skynda till en fantastisk upplevelse, både av målningarna och den vackra miljön. Det blir helgens bästa tips.

Fyra små japanska glasögonfåglar på rad, med den röda signaturen längst ner. Det känns så mysigt att få möta dessa godingar varje dag. Karl målar utan förlaga, alldeles fritt med stundens ingivelse som ledstjärna.

Se så vackert det blev på vägen mot våra provrum.

Utställningen pågår endast till 25 oktober, så det är lite bråttom om du vill se. Och det vill du....vi lovar.

Till Karl Mårtens hemsida

Att prova ut Varilux Xclusive - världens mest avancerade progressivglas

  • 23 oktober, 2018

Att ha tillgång till världens finaste progressivglas gör livet lätt för oss optiker. Som alla vet kan progressiva glasögon krångla och ge suddigheter och ojämnheter i kanterna. Ibland är läsdelen svår att hitta. Men Varilux Xclusive har inneburit en mindre revolution för oss. Glasen blir helt skräddarsydda efter båge och bärare och innebär att man knappt känner av att glasen är progressiva. Så skarpa! Så brett synfält! Inget gung!

Så här går det till att prova ut Varilux Xclusive


För att kunna tillpassa de fina glasen behövs specialutrustning och den finns endast i vissa kvalificerade butiker. Vi har arbetat med värdsledande Essilors glas i närmare 30 år nu så för oss är det naturligt att alltid använda deras bästa glas.

Först mäter vi avståndsdelen

Du får ställa dig med den båge du valt framför en spegelkamera. En liten mätare fästs på bågen. Den optiker som sköter mätningen ger dig instruktioner för hur du ska göra. Bland annat mäts bågens vinkel mot kinden, vilket öga som är ditt dominanta, hur bågen är formad och hur långt från ögat den sitter.

Utifrån dina individuella värden skapas en profil som gör att optiken i glaset blir optimerad för just dig och den båge du valt. Resultatet blir att de störningar som alltid bildas i ett progressivglas hamnar där du märker dem minst. Känslan blir att det inte är några störningar alls.

Och så mäts synbeteende på nära håll

Slutligen får du sitta med en Ipad och göra en kort mätning för nära håll. Det optimerar läsområdet så att skärpan hamnar precis där den ska, allt utifrån ditt beteende när du läser. Hela mätproceduren tar cirka 10 minuter.

Summan blir otroligt skarpa och lättanvända glas där det knappt märks att de är progressiva.

Mer om progressiva glas här