Glad midsommar 2018

  • 21 juni, 2018

Bästa vänner! Nu checkar vi strax ut för midsommarfirande och önskar er alla den bästa midsommarafton man kan tänka sig. Öppet i dag torsdag till 18 men i morgon fredag har vi stängt. Kom ihåg att alla lördagar har vi stängt under sommaren, men vardagar 9-18 som vanligt.


Handgjorda Savile Row glasögon

  • 14 juni, 2018

Savile Row gör sina glasögon i Londonfabriken sedan början på nittonhundratalet. Helt för hand, med gamla maskiner. Med klassiker som Panto Beaufort och Warwick är märket älskat av glasögonentusiaster runt om i världen. Malin är supersnygg i en av deras nyare modeller, Andrew, med front av acetat och skalmar av guldpläterad metalltråd. Infästningen i fronten är vackert ciselerad.


Malin är alltid superstylish och kan det här med rätt stil. Glasögonen är en perfekt accessoar.

Tack för att vi får ha dig på bloggen Malin <3

Gregory Peck glasögon på sommarens finaste

  • 14 juni, 2018

Sommarens favoritglasögon är utan tvekan Oliver Peoples ikoniska Gregory Peck. Den runda formen är klassiskt snygg och som med många favoriter har de den där passformen som gör att de sitter snyggt på de flesta. Mikael är helt otroligt fin i sina bruna Gregory Peck.


Gregory Peck glasögonbågar görs i många färger, även transparenta. Dessutom i två storlekar så de allra flesta kan ha den. Det finns tillhörande original solclip, dock bara i lilla storleken. Vill du ha clipon till stora storleken har vi jättefina standard clipons som funkar till de flesta runda bågar.

Tack Mikael för att vi får ha dig på bloggen <3

Lena superfin i Chanel glasögon med Chanel-clipon till

  • 13 juni, 2018

I en liten limiterad upplaga släppte Chanel en väldigt fin glasögonmodell i ett set med två tillhörande solclip. Ena clipet i läcker cateye-form och det andra i sportigare stil med dubbelbrygga. Lena föll direkt och nu har hon de läckraste glasögonen i stan. Och tur att hon bestämde sig snabbt, de är redan helt slutsålda.


Här är grundbågen. En snyggt rundad lite kattig form i klassisk havannabrun som Lena är fantastiskt fin i.

Här med magnetclipet i dramatisk svart cateyeform. Chanel kan klassiskt snyggt!

Och här solclipet med en metallbrygga högst upp. Så snyggt, så användbart. Samma båge, tre olika stilar.

Allt levererat i en vacker ask med Chanel-logon och tillhörande fodral i Chanels matelasserade mönster. Det är en limiterad upplaga som snabbt sålde slut.

Tack Lena för att vi får ha dig på bloggen <3

Berit klockren i sina Maui Jim solglasögon

  • 09 juni, 2018

Den här fina tjejen spenderar gärna sommaren på golfbanan. Nu kompletterar hon sitt spelsinne och rutin med de de allra bästa solglasögonen för skarpt och färgrikt seende i stark sol. Läge för sänkning av handicap!


Maui Jims solglasögon finns att få både med och utan styrka. De är polariserade och ger absolut högsta kvalitet i skärpa och färgåtergivning. Det bästa valet när du ställer höga krav på dina solglasögon.

Tack Berit för att vi får ha dig på bloggen <3

Sveriges bästa optikerbutik i år igen

  • 01 juni, 2018

City Optik är Sveriges bästa optikerbutik! Det var fem år sedan vi tog hem priset senast och nu kom åter igen ett härligt kvitto på att vi år efter år inspirerar och levererar toppkvalitet rakt igenom. På den stora branschgalan Nordic Optica Awards fick vi guldmedalj i klassen Best Optical Store. Det var i hård konkurrens med flera fina optikbutiker som juryn slutligen enades om att ge priset till oss. Vårt varmaste tack till alla er som supportar oss i ur och skur; familj, vänner, kunder, partners och kollegor.

Ta-daaaa! And the price goes to City Optik Stockholm. Åsa och Maria går jublande upp på scenen.

I tacktalet ger Maria publiken knepet för att nå så här långt: Always start the day with a swedish fika. Dagens viktigaste stund.

Med den åtråvärda statyetten poserar Maria och Åsa på vinnarbilden. Bästa optikbutik i Sverige! Så tungt!

En tjock härlig plexistatyett fick hänga med oss till Drottninggatan 80. Där kommer den att trivas.

Ingen gala utan Bingo Rimér. Festens självklara selfie avklarades innan vi visste att vi vunnit, men Bingo ser alldeles lycklig och starstruck ut ändå.

Så mycket gratulationer, blommor och fikabröd har strömmat in. Tusen tack!

Se vinnarfilmen på Instagram och på Facebook

Clipon till glasögon - snyggt solskydd!

  • 26 maj, 2018

Att sätta ett clipon utanpå glasögonen är så rätt i sommar. Modernt alltså! Men också rätt för att se mer behagligt och mer säkert i solens sken. Om du har rundade glasögon kan vi nästan lova att vi har ett clipon till dig. Vi har flera storlekar på lager, de flesta med polariserade glas. Självklart finns det mer rektangulära modeller också. Bara kom in och testa får du se hur snyggt det blir. I skrivandes stund kostar clipon från 595 kronor.


Clipon funkar till plastbågar och metallbågar. Just den här modellen, Panto, har vi i flera storlekar och färger.

Här är clipon:et fäst på en metallbåge. Lika snyggt det!

Nordic Optical Awards 2018 / Optician store of the year

  • 25 maj, 2018

I morgon lördag 26 maj får vi veta vilken som blir årets optikbutik 2018. I hård konkurrens har en jury valt ut City Optik och två andra bland de nominerade optikbutikerna, som på en galakväll i morgon ska få ta emot pris. Sämst trea i Sverige, inte illa!


En jury bestående av Scandinavian Retail Center, de nordiska ländernas branschorganisationer och Cooper Vision har bland de nominerade valt ut tre toppnomineringar, och City Optik är en av dem. Vi känner glädje och tacksamhet för att vår lilla butik och vårt arbetssätt uppmärksammas och premieras.

Ett utdrag ur kriterierna:

Årets optikeraffär är en butik som verkligen står ur konkurrens när det gäller branding, lönsamhet och service. Kunderna fortsätter att komma tillbaka - deras unika och individuella behov tillgodoses alltid på ett professionellt och personligt sätt.
Är kreativ och professionell och uppmärksam mot kunderna, så att de känner sig bekväma och närvarade
Anställer anställda för att skapa en bra arbetsmiljö

Chloé åttakantiga glasögon så läckert

  • 24 maj, 2018

En riktig hit i vår är Chloés åttakantiga metallbåge. Den följer trendspåret "luftigt och tunt" men är ingen doldis för det. Superläcker och lättburen. Det blir allra bäst om man som här har aningen tonade glas, det förstärker glamourkänslan ett snäpp till.

Tack för att vi får ha dig på bloggen Cina <3

Grattis på Mors dag

  • 27 maj, 2018

Den här fina och goa mamman äger Drottninggatan med sin härligt färgade tröja, sitt sprudlande leende och snygga glasögon. Vi önskar dig och alla andra mammor en fin Mors dag i dag.


Bågarna har ett snyggt karakteristiskt liggande "T" i metall högst upp i kanterna. När man ser det vet man att det är en Tom Ford, ett av våra favoritmärken.

Tack för att vi får ha dig på bloggen Eva <3