Underbara Julia i helt runda Willems glasögonbågar

  • 15 maj, 2018

Den här fina tjejen kom på besök härom dagen och då fick vi chansen att ta några bilder på henne i helsnygga Willems runda bågar. Det är så trendigt med stora runda glasögon och hur fint som helst både till jeansjacka och mer uppklätt.Willems är ett tyskt glasögonmärke med fin kvalitet och snygga modeller som sitt signum. Förutom runda har de flera läckra pilotbågar i massor av roliga färger.

Tack Julia för att vi får ha dig på bloggen! <3

Se sådan stil hon har!

  • 08 maj, 2018

Alltid stilfulla Maj-Britt valde denna gång ett par svarta Célineglasögon som är fantastiskt fina till henne. Med sin röda kavaj är hon som klippt och skuren ur ett modemagasin.

Tack Maj-Britt för att vi får ha dig på bloggen.

Chloé det stilsäkra solglasögonvalet

  • 26 april, 2018

Våren är här och vi ser med förtjusning hur våra kunder väljer fantastiska solglasögon. I dag blev det en riktig fullträff när Harriet hittade sin Chloé. Så snyggt och stilfullt!

Tack Harriet för att vi får ha dig på bloggen <3

c/o SJOSTENSWEDEN

  • 16 april, 2018

Vi kan stolt meddela att vi från fredag 27 april är återförsäljare av SJOSTENSWEDENS ikoniska smycken. De vackra skulpturala armbanden och ringarna kommer att matcha upp våra glasögonbågar perfekt, och den guldglänsande mässingsytan som smyckena har gör sig extremt bra i den gröna delen av butiken.


Ingela Sjösten, designer och grundare av märket som på kort tid etablerat sig hos tunga butiker som Svenskt Tenn och WOS, säger så här om att vara hos City Optik:

"Mina smycken är precis som glasögonbågar en detalj som är extremt viktig för att visa vem du är eller vem du vill vara. När jag blev tillfrågad om att ha min kollektion hos City Optik kändes det jättekul och spännande att få testa hur mina smycken funkar i en miljö utformad för glasögonbågar."

Ingela Sjösten, född i Stockholm 1961, har en solid utbildning inom konst och design. Hon utexaminerades 1992 från Konstfack College of Arts, Hantverk och Design i Stockholm och har också flera klasser av silversmide.

Tydligt inspirerade av arkitektoniska grundläggande former och proportioner har hennes smycen en tidlös känsla. Designen kännetecknas av enkelhet, styrka och oberoende där objekten tar en självklar plats. Alla artiklar är handgjorda i mässing, silverpläterad mässing eller solid sterlingsilver. Läderdetaljer i mjuk nappa. De är alla stämplade eller graverade med varumärket SJOSTEN.

Ett urval armband och ringar finns finns redan nu i webshopen. Kika in och inspireras.

SJOSTENSWEDEN i SHOPEN

Chloé glasögon magiskt fina på Britta

  • 04 april, 2018

Ett av de senaste årets nytillskott i butiken är Chloé. Vi känner att deras glasögon och solglasögon har en känsla och stil som sticker ut från mängden och kompletterar våra övriga märken bra. De har en lyxig känsla av bohemiskt sjuttiotal och gör sig extremt bra på vår Britta.

Absolut bohème-chic är Britta i sina nya crèmefärgade Chloéglasögon. Den åttakantiga formen är originell och SÅ rätt i år. Gillar du brytpunkten mellan sjuttio- och åttiotal, lyx och coolhet, då är Chloé märket du ska kolla in.

Ett lyxigt fodral med matchande putsduk ingår till Chloés glasögon. Ett sådant här set har vi gärna i vår.

Glasögon kostar lite olika beroende på båge och glassort men betalningen landar alltid på 295 kr per månad med Brilliantkonto.

Läs mer om betala 295 / månad här

Skånetös med nya fina vårglasögon

  • 28 mars, 2018

Det känns alltid extra kul när våra kunder som bor långt från Stockholm dyker upp. Här har vår skånska vän precis hämtat sina nya fina vårglasögon.

En alldeles ny Ray-Ban med Road Pilot-glas som minskar bländning vid bilkörning.

Glasen anpassar sig automatiskt efter ljuset och mörknar efter en stund utomhus.

Xtractive heter glasen som här har mörknat ytterligare. Det fina med dessa är att de blir mörka även i bilen.

Tack goa för att vi får ha dig på bloggen!

Mer om olika glassorter

Efva Attling läsglasögon vackraste nyttiga prylen

  • 28 juli, 2018

Lystring alla ni som längtat efter supersnygga och praktiska läsglasögon! Nu är de här, Efva Attlings läsglasögon. Hon kände själv ett behov av små smidiga läsglasögon när hon var ute på olika events. De måste vara snygga också, och passa in när hon var lite mer finklädd. Hon hittade inga och beslöt därför att designa sina egna. Resultatet är de sötaste små läsglasögon man kan tänka sig, som ett litet smycke. Givetvis med Efvas fina signatur på fronten.


Titta så fina små läsglasögon Efva Attling designat.


Små och smidiga, endast 15 mm höga och 120 mm breda. Finns i styrkor från +1,0 till +3,0


Nu är det slut med att hala upp fula läsglasögon ur väskan när menyn ska läsas...


En perfekt present till den som behöver förstärkning på nära håll.


Kila in i webshopen och beställ ditt par. Vi räknar med att de snabbt blir slutsålda!

Köp Efva Attling läsglasögon här


Bästa glasögonputsen är den som används...

  • 03 maj, 2018

...Och denna är till för att användas! Det är nämligen fri påfyllning av det effektiva glasögonputs-medlet. Det innehåller bara naturliga ingredienser, ingen alkohol, och är skonsamt mot både glas och båge.


Den lilla smidiga putsmedelsflaskan innehåller 25 ml rengörings-vätska. Det räcker till cirka 40 rengöringstillfällen. Spraya direkt på glasen eller i putsduken, och torka torrt med ren mjuk putsduk. Klart!När flaskan är tom kommer du in till oss och fyller på med ny vätska vid påfyllningsstationen.

Gör så här: Skruva av korken på din flaska. Tryck flaskan uppåt som på bilden ovan. Den fylls då automatiskt med 25 ml vätska. Skruva på din kork igen. Klart!Vätskestationen hittar du längst in till vänster, bredvid solglasögonhyllan. Du fyller själv på din flaska. Är du osäker på hur man gör så hjälper vi dig.Så länge du har flaskan kvar är det gratis påfyllning av putsmedlet.

Köp din miljövänliga glasögonputs-lösning för 159 kr i webshopen.

Köp din putsflaska här

Vårens glasögonmode stora klotrunda metallbågar på Kajsa

  • 20 mars, 2018

Vårens glasögonmode är luftigt och klotrunt och Kajsa är helrätt i sina Willems metallbågar, för metall är dessutom materialet som den trendkänslige spanar in. Willems Eyewear är ett av våra nyare märken och det var just deras metallkollektion med en härlig sjuttiotalskänsla i pastelliga åttiotalsfärger som lockade.


Kajsa på Drottninggatan i sina fina Willems Eyewear runda glasögon. Den här modellen är egentligen ett par solglasögon som hon har bytt glas i. Den finns i en fin blekrosa färg också.


Se de härliga formen! Willems skiljer ut sig med läckra former och färger på bågarna. Ett extra plus är den fina kvaliteten.

Se mer Willems glasögon här

Lindbergs trendiga superlätta glasögon - nya bilder

  • 13 mars, 2018

Danska Lindbergs ultratunna och lätta glasögon kännetecknas av fantastisk design och kompromisslös kvalitet. Deras stora kollektioner är ständigt aktuella och nya modeller kommer inför varje säsong. De kollektioner vi älskar mest och satsar på är n.o.w. med tunn plastfront, Rim- serien med den patenterade gångjärns-mekaniken, båglösa Spirit och Acetanium med sitt kraftiga uttryck. Lookboken för 2018 är nyligen släppt- här kommer ett urval Lindberg-bilder.


Båglösa Spirit med klotrund superhet form och vårens trendfärg rosa i glasen. Uppseendeväckande snyggt!


Snygga oversize pilotbågar ur Rim-serien, med det karaktäristiska skruvlösa gångjärnet.


Ännu en pilot i Rim-serien. Titan så klart! Lätt och starkt.


Pilotmodellen Tilda är en lättburen unisexbåge. Finns i flera färger.


Dramatiska cateyes är en spirande glasögontrend. Givetvis har Lindberg en fin variant i sin n.o.w.-serie.


Lättheten och den stilrena looken är grunden, men förstärk uttrycket med innerringar av acetat.


Ett exempel till i Rim-serien där uttycket förstärks med innerringar, här transparenta. Så coolt! Gillar du kantiga bågar hittar du knappast någon med fler än denna.

Boka tid för synundersökning 08-7917570 se varianter här