Optivital ögonvitamin mot gula fläcken-problem rekommenderas av ögonläkare i SVT Fråga doktorn

  • 02 oktober, 2018

Senaste avsnittet av SVT Fråga doktorn handlade om ögon och ögonproblem. I programmet kom frågan om "ögonvitaminer" upp. Ögonläkaren Björn Steen var skeptisk till blåbärspreparat men talade varmt om kosttillskott som kan bromsa gula-fläcken förändringar. Han poängterade att det är viktigt att tabletterna man tar är baserade på den stora AREDS-studien. Optivital är till 100% beserad på AREDS-studien.
Optivital är ett svenskt kosttillskott med specifika antioxidantia (vitaminer) och mineraler i rätt dosering för att bibehålla normal synförmåga. Innehållet i Optivital bygger på världens största ögonstudier på åldrande ögon, Age-Relating Eye Disease Study (AREDS) där 8 000 patienter följdes under 10 år. Den senaste studien AREDS2 publicerades i maj 2013 av National Eye Institute och det är denna studie som Optivital följer till 100%.

Optivital är det enda kosttillskottet i Sverige som till 100% följer AREDS II-studien som ögonläkaren i SVT Fråga doktorn pratade om. Idag rekommenderas vitaminerna och mineralerna i Optivital av flertalet ögonkliniker i Sverige just pga att det är vetenskapligt beprövat med bevisad effekt just på gula fläcken. Studien är publicerad i alla vetenskapliga ögonläkartidskrifter, från Jama Opthalmology, till Skandinaviens största ögonläkartidskrift Acta Opthalmologica (aug.2016), där 3 svenska professorer från Sveriges mest erkända ögonsjukhus, S:t Erik i Stockholm betonar vikten av att följa denna studie. AREDS-studien har även publicerats i Svenska Läkartidningen.

Boka en ögonhälsoundersökning där vi i samarbete med ögonläkare kan säga om du kan bli hjälpt av Optivital. Boka via telefon på 08-7917570

Du kan Optivital i webshopen eller komma in till vår trevliga butik..

Köp Optivital här

Här kan du se Fråga doktorn som sändes 1 oktober 2018 och helt handlar om ögon och ögonproblem, klicka på länken.

Fråga doktorn


Hela familjens glasögon för 295 per månad

  • 20 september, 2018

När behovet är större än vad plånboken mäktar med just för stunden är Brilliant-kontot lösningen. Delbetala köpet 295 kronor/månad, smidigt med autogiro. Helt räntefritt!


I månadsbeloppet ingår en administrationsavgift om 14 kr/månad. I takt med att du betalar 295 per månad ökar köputrymmet och du kan handla igen när nya behov uppstår. Den totala kreditkostnaden för att ha Brilliantkonto landar på endast 168 kronor per år.

Läs mer här

Höstens trendspaning - åttakantiga glasögon

  • 19 september, 2018

Just nu är det många som gärna provar en åttkantig båge när det är dags för nya brillor. Tur då att det finns ganska många att välja på i vårt sortiment för tillfället.


Hösten är full av åttakantiga bågar. En snygg och spännande form om du inte vill ha runda bågar och rektangulära blir för trist. Den översta svarta och upptill vänster är Göttis lövtunna och superlätta titan-octagon. Plastbågen till höger är Oscar Magnusons populära Maya som finns i flera färger, både blanka och matta. Under Maya ligger Willems och längst ner Vasumas tunna och diskreta åttkanting, tillverkad i svenskt stål.

Ingen av de åttkantiga ligger ännu på vår topplista, men det skulle inte förvåna om någon av de här letar sig in på listan senare i år.

Se höstens topplista glasögon här

Trendriktig i Vasumas coola glasögon

  • 14 september, 2018

Ända sedan starten för drygt 10 år sedan har Vasuma år efter år levererat glasögonmode i framkant. Hösten 2018 är inget undantag och det som sticker ut mest är deras nya färg, grönmarmorerad acetat, som för tankarna till det färgrika åttiotalet.

Vi älskar Vasumas vackra askar och fodral. Senaste designen är inspirerad av deras location i Gamla stan i Stockholm. Gamla handritade kartor över platsen ligger som en fond under loggan och "eyewear from Stockholm" låter så fint.

När vi gör inköp ligger bågarna uppradade i askar. Senaste omgången kikade vi bara på nyheter och relanserade gamla godingar.

Priserna på Vasumas bågar ligger mellan 2190 kr och 2490 kr.

Den nya färgen är som den gröna marmorskivan på våra bord, bara mer lyster. Matchar snyggt med SjostenSwedens armband i mässing med gröna stenar. Grönt är verkligen färgen i höst och det förstod Vasuma redan för ett år sedan.

En annan höst-trend är åttakantiga glasögonbågar. Vasumas Lars har lätt tonade glas i sina. Superfint.

Grönt är skönt! Kolla så fin!

Maria är ljuvlig i Vasumas nya marmorfärg. Modellen heter Copperhead och finns i två storlekar.

Vasuma har en egen firmascooter, lite nött efter alla rundor till och från Gamla stan.

Se tidigare möten med Vasuma här

Trion som firar 28 år på Drottninggatan 80

  • 07 september, 2018

I dagarna firar den här trion hela 28 år på Drottninggatan 80. Det har blivit många skratt, kaffestunder, glasslipningar, synundersökningar och möten med fantastiska människor genom åren. Tänk vad tiden går fort när man har roligt :)

Sommaren 1990 behövde City Optik förstärka sin bemanning. Aime som praktiserat här under sin tid på optikerutbildningen blev anställd i juni, strax efter anställdes Åsa och Maria.

1990 fanns inget internet och ville man nå ut till folk så annonserade man i Dagens Nyheter. Tänk vilken tur att Maria råkade se den här pyttelilla annonsen och åkte in till city för att prata med dåvarande ägaren Björn. Han hade en bra känsla för kvalitet och anställde så klart Maria på direkten.

Aime gjorde sig oumbärlig under praktiken och blev anställd så snart examen var klar.

Åsa hade några år tidigare praktiserat på Tyresö Optik och lärt känna Björn där. När han ringde och erbjöd anställning på City Optik nappade hon direkt.

Förmånen det innebär att ha stans bästa och trevligaste kunder, att vistas i ljus härlig lokal med arbetskamrater av allra bästa, gladaste och snällaste sort gör att man stannar. Det bara gåååår inte att byta. Allt annat är att byta ner sig.

Grattis tjejer <3

Blivande optiker i trendiga åttakantiga Chloéglasögon

  • 06 september, 2018

I dagarna påbörjade Britta tredje och sista året på optikerutbildningen vid Karolinska institutet. I butiken är hon ett välkänt ansikte då hon arbetat med oss i två år nu. På eftermiddagar, lördagar och lov har du chansen att träffa den här formkunniga tjejen. Med en master i konst från Kungliga konsthögskolan är hon den av oss som har bäst känsla (och kunskap!) för färgkombinationer och former. Själv väljer hon en trendig åttakantig Chloé med lätt tonade glas.


Så coola glasögon på världens coolaste tjej! Lycka till med sista året i plugget <3

Mer glasögontrender här

Så stylish i Chanels runda båge

  • 31 augusti, 2018

Runda glasögon är så trendigt, och klotrunda hamnar ytterligare ett snäpp upp på modeskalan. Det visste ni väl redan och den här tjejen har full koll. Vi älskar Lises stil! Det kortklippta håret och de snygga kläderna är så läckra till Chanels helrunda glasögonbåge.


Bågen kommer från Chanel och heter 2179. Runt glaset är bågen klädd med svart läder. Skalmen är dekorerad med den klassiska Chanel-loggan som är avtagbar. Den här ikoniska modellen kommer att bli en modern klassiker.

Den görs även i färgerna guld, silver och brunt läder.

Tack för att vi får ha dig på bloggen <3

Se glasögontrenderna här

Se snygg ut i höstsolen

  • 27 augusti, 2018

Egentligen är det väl sensommarsolen som menas, men här pratar vi nästan bara höst; höstschema, höstkollektioner och höstfärger. Den här stiliga Tom Ford solglasögonbågen har vi fått in igen. Den har varit slutsåld ett tag men den är så snygg så den behövs även om det är sensommarsol som drar sig mot höstsol.

Den klassiska modellen håller år ut och år in och uppdateringen med trendigt flata glas gör inte saken sämre. Den här har varit en av våra hetaste solbågar i år. Glasen är polariserade vilket ger extra bra kontraster, speciellt vid vatten eller på andra ställen där det är mycket ljusreflexer. Vi tycker den är unisex och passar alla, men måste vi dela in den på en dam- eller herrsida så hamnar den på herr.

Nytt vackert armband från SJOSTENSWEDEN

  • 24 augusti, 2018

Återigen har Stockholmsbaserade designern Ingela Sjösten lyckats formge ett vackert armband som garanterat väcker positiv uppmärksamhet. Hennes formspråk utgår från geometrin och nya Wave tar en naturlig plats i kollektionen. Vi har precis fått in några exemplar.

SJOSTENSWEDENS armband är stora och uttrycksfulla i enkla geometriska former. Trots sin storlek är armbandet lättburet och mjukt. Har du något av hennes tidigare smycken kommer Wave att passa till. Det görs både i mässing och silverpläterat. Här är vi extra förtjusta i kombon Bullet ring och Wave armband.

Med tiden kan mässing tappa lite av glansen. Den får du lätt tillbaka om du putsar med metallputsmedel som finns att köpa i de flesta större mataffärer.

Vill du prova armbandet eller någont annat smycke kommer du in till oss. Har du inte möjlighet kan du köpa via webshoppen.

Köp Sjostensweden armband här

Nya Lindberg barnglasögon inför skolstarten

  • 20 augusti, 2018

Snygga, tåliga, lätta och slitstarka - Lindbergs barnglasögon har allt man kan önska av ett par bra glasögonbågar för barn. Materialet är titan och färgerna är många. Om det är första gången ditt barn behöver glasögon, eller att synen har förändrats, finns ett glasögonbidrag på 500 - 800 kr att få från landstinget.

Lindbergs bågar har inga skruvar alls. De tillverkas av ett stycke metalltråd, och du känner igen dem på det spiralformade gångjärnet. Dansk design när den är som bäst!

Läs mer om glasögonbidraget här