Färgskiftande Transitionsglas snyggt i transparent båge

  • 19 september, 2017

Brittas senaste glasögonval är en transparent båge från Dick Moby. Till den slipade vi in grå färgskiftande Transitionsglas. Superfint! Inomhus är glasen helt ofärgade och utomhus blir de mörkare i takt med intensiteten på UV-strålningen.

Britta är framtidens optiker:) Hon går andra året på optikerutbildningen och vissa dagar kommer hon hit och arbetar med oss. Som utbildad konstnär har hon gedigen kunskap om färger och ett säkert öga för detaljer. Hon är helt enkelt en klippa när det gäller att hitta rätt båge till kunderna. Här har hon precis satt sig i solen på Drottninggatan och glasen har bara hunnit färgförändras en aning.

Efter en liten stund har glasen mörknat lite till.

Här är glasen lika mörka som solglas.

Mer om olika glassorter

Varilux X-serien det senaste och bästa i progressivglas-klassen

  • 18 september, 2017

Vi är bland de första i Sverige att få tillpassa nylanserade Varilux X, de progressiva glasen med topprestanda på allt inom en armlängds avstånd. Vi mäter ditt synbeteende både på långt och på nära håll och anpassar optiken därefter. Du får ett bredare och djupare seende än vad som tidigare varit möjligt.


Få ett bekvämt och superskarpt seende när du sitter med mobilen, med paddan eller jobbar med din laptop. En grundlig synundersökning är basen, sedan kompletterar vi med mätningar på bland annat hur långt du håller en Ipad ifrån dig, hur du vinklar den, hur du vinklar huvudet. Vi mäter också hur bågen sitter, vilken vinkel den har mot ansiktet etc. Resultatet ligger sedan till grunden för helt skräddarsydda progressivglas som ger en fantastisk och okomplicerad synupplevelse.

Nytt märke - Caroline Abram

  • 14 september, 2017

Nytt märke hos oss är Paris-designern Caroline Abrams lekfulla och stilrena glasögonbågar. Vi fastnade för metallkollektionen med generöst luftig volym och trendiga former. Bågarna har en assymetrisk färgdetalj som gör att man tittar till en extra gång. Maria Caesar föll direkt för den tunna och luftiga bågen, och hon passar ju grymt bra i den. Kolla här

Fräsch, snygg, enkel, rolig, modern. Bågen eller Maria? Bägge!

Hösten är en bra tid att skaffa nya glasögon. När det blir mörkare ökar kravet på synen. Visste du att det finns speciella bil-glasögon som minskar bländning och ökar skärpan? Boka tid för synundersökning genom att ringa 08-791 75 70 eller mejla info@cityoptik.se

Läs om synundersökning här


Filippa fantastiskt fin i nya Dick Moby-glasögon

  • 13 september, 2017

Vi bara måste lägga ut en till Dick Moby-bild. I dag hämtade Filippa sina nya glasögon. Dick Moby så klart! Se hur oerhört fint hon passar i dem. Hela Drottninggatan lyser upp :)

Tack Filippa för att vi får ha dig på bloggen <3

Dick Moby ekologiska glasögon visar nytt för hösten

  • 13 september, 2017

Trevlig inköpsmorgon där vi inte bara träffade vår fine Sverige-representant Daniel utan även grundaren och designern av Dick Mobys ekologiska glasögonbågar, Robbert. Han är surfaren som tillsammans med sin kompanjon ville göra något av allt plastskräp som finns i haven. Det blev startskottet för Dick Moby glasögon, tillverkade av återvunnen och miljöväligare plast och med fodral och putsduk av återvunna PET-flaskor.

Daniel och Robbert.

Jenny och Aime

Vilka modeller ska vi välja bland alla nyheter....

Recykling is important!!

Snygg ljusrosa färg på en av de nya Dick Moby-modellerna

Daniel, Jenny och Aime ställer upp på bild med Dick Moby på näsan.

Tack!

Glöm inte att du kan handla glasögon för 295 kr per månad, vilka du vill med Brilliantkonto.

Läs mer om Brilliantkonto här

Tom & Hilren superfina i nya glasögon

  • 12 september, 2017

Vi är så glada att få förse det här fina paret med glasögon. Tom har ett par trendiga Armani i matt grönbrun retrostyle och Hilren ett par supermoderna runda Oliver Peoples. Att ha transparenta bågar lyfter och förstärker de egna färgerna. Visst är snygga glasögon pricken över i-et!

Tack för att vi får ha er på bloggen <3 Ni lyfte verkligen Drottninggatan i lördags.

Läs om glasögontrender här

In the mood for love

  • 07 september, 2017

Ella är fantastiskt fin i Massadas "In the mood for love". Bågens snyggt rundade i form och svagt rosa transparenta färg är sååååå rätt i år. Kombinera det med svagt rosa ton i håret så blir det så lyckat som här.

Tack Ella <3 för att vi får ha dig på bloggen och Insta @cityoptik

Glasögontrenderna läser du om här

Chanels nya runda glasögon

  • 06 september, 2017

Elegant och supertrendig stil med Chanels nya klotrunda lilla båge. Guldig metallfront med svarta skalmar och Chanels logga i guldfärg diskret placerad. Den finns ochså i en variant med svart läder runt glaset. Very stylish! Helt ny för hösten 2017.

Victoria är superfin i den snyggt runda Chanelbågen. Svarta skalmar gör att den sticker ut litegrann. Den sitter med nässadlar som gör att man kan justera den i ett perfekt läge, nästan oavsett hur hög eller låg näsa man har.

Detaljbild med Chanel-loggan. Här syns också att skalmen är "randad".

Sötaste linsburken

  • 29 augusti, 2017

Som en liten karamell är den gulliga lilla linsdosan. Eller prylburken. Eller medicindosan. Funkar till allt möjligt men här går de under namnet linsburk.


Lilla lila fisk-linsburken. Finns massa roliga djur och fina färger: gris, groda, flodhäst m.fl. Köp i webshopen så postar vi hem i brevlådan. Betala via faktura eller med kort, snabbt och enkelt.

Köp linsburk djur här

Månadens outfit med Gregory Peck

  • 28 augusti, 2017

King Magazines stilredaktör Andreas Weinås väljer "Månadens outfit" i septembernumret. Han har inspirerats av det svala bomullstyget bäckebölja och väljer så klart Oliver Peoples Gregory Peck som matchande solglasögon. Bågen i trendigt transparent, vad annars?


Den grymt fina Gregory Peck från Oliver Peoples finns i flera färger. I senaste King magazine visar de den transparanta bågen med grå glas. Finns i butiken och webshopen för 2990 kronor

Köp Gregory Peck solglasögon här