Renate färgar Stockholm i Tom Ford 5461

  • 17 augusti, 2017

I dag fick vi se en fantastisk Renate sätta på sig sina nya Tom Ford. Runda, och härligt stora, konjaksfärgade glasögon som matchar upp hennes vackra spralliga hår. Hon är bara här ett par dagar, och tack vare expressleverans från Essilor kunde vi slipa in hennes glas och göra dem klara på bara en dag.

Drottninggatan blev plötsligt ännu mer färgstark.

Thank you Renate for letting us have you on the blog <3

Se glasögontrenderna här

Våra bästa glasögontips i senaste Ica Kuriren

  • 16 augusti, 2017

I sommarens nummer av Ica Kuriren kan du läsa en stor guide med tips inför glasögonköpet. Den har massor av vackra glasögonbilder och även våra bästa tips och råd när det gäller glasögon och glasögontrender. Kom in och kika på stans snyggaste bågar, vi har antagligen störst sortiment också, för att bli startklar inför hösten de läckraste brillorna.

City Optiks egen Åsa tipsar tillsammans med Steffen från Vasuma och Janni från Oscar Magnuson.


De frodiga gröna glasögonbilder är tagna på City Optik


Stilredaktören hyllar ikoniska Gregory Peck från Oliver Peoples

  • 31 juli, 2017

I senaste numret av modemagasinet King hyllar stilredaktör Andreas Weinås ikoniska Gregory Peck från Oliver Peoples. "Denna klassiska modell, döpt efter skådespelaren och stilikonen Gregory Peck, tillhör tveklöst våra favoriter. Allra bäst till en dressad look med kavaj eller kostym". Här tillägger vi att Gregory Peck är modellen som fungerar till allt! Utmärkt till shorts och T-shirt till exempel.


I augustinumret av King finns Gregory Peck bland topp-4. Andreas Weinås är en av Sveriges mest ansedda stilgurus, och han har ett mycket gott öga till Oliver Peoples glasögon. På hans blogg har vi förutom Gregory Peck sett O´Malley nämnas ett flertal gånger. Om du gillar Gregory Peck och O´Malley, kan det vara värt att även kika på Delray och Riley.

Köp Gregory Peck solglasögon här

Uppgradera till snygga och praktiska färgskiftande glas

  • 30 juli, 2017

Glas som automatiskt anpassar sig efter ljuset, det får du med Transitionsglas. De skiftar i färg från helt ljusa inomhus till mörkare utomhus. Perfekt för dig som är ljuskänslig! Just nu får du färgsiftande-effekten på köpet.

Många upplever också mindre trötta ögon med färgskiftande glas. De färgskiftande Transitions-glasen minskar bländningen, blockerar 100 procent av UV-strålningen och filtrerar delvis bort blått ljus.

När du köper nya glasögon kan du uppgradera dina glas till färgskiftande Essilor Transitions utan att betala något extra. Värde upp till 2300 kronor.

Erbjudandet gäller till den 31 augusti 2017 och kan inte kombineras med andra rabatter/erbjudanden.

Läs om olika glas här

Oscar Magnusons pale gray är älsklingsfärgen just nu

  • 28 juli, 2017

Se så rätt det kan bli! Marcus valde superfina klotrunda bågar från Oscar Magnuson, i den finaste färgen pale gray. Just nu är vi stormförtjusta i ton-i-tonkänslan som den här bilden (och killen) har.

Oscar Magnusons bågar görs i en monokrom färgskala. Om du gillar bleka färger har de förutom pale gray många modeller i blekt gul och svagt blekbrunt.

Tack Marcus för att vi får ha dig på bloggen <3

Het designer i Prada Baroque

  • 27 juli, 2017

Alltid lika snygg och stylish är designern Ingela Sjösten. Hon designar karaktärsfulla smycken som syns på många fotomodeller och artister och verkar älskas av stylisterna. Hennes coola stil matchas nu upp med ett par Prada Baroque solglasögon i helsvart. De är stilfullt glammiga och ger den rätta filmstjärnelooken.

Se Ingelas smycken här

Oliver Peoples O´Malley 18K gold collection

  • 26 juli, 2017

Oliver Peoples firar 30-års jubileum med att göra en limited edition av O´Malley, med metalldelar och logga i 18K guld. Tre fina färger i kollektionen; transparent, gråblå och ljusbrun. O`Malley är en av de bästa bågarna just nu och rekommenderas varmt till den som vill ha ett par runda moderiktiga glasögon.

Längst fram O´Malley i washed teal (gråblå), i mitten dune (transparent) och längst bak washed espresso (brun). Alla med metalldetaljer i 18K guld och i begränsad upplaga. Vi har Sveriges största utbud av Oliver peoples-bågar. I skrivande stund finns alla färger av O´Malley 18K i lager.

Transperenta glasögon är hett, hett, hett. Kombinera med färgskiftande glas så blir det ännu bättre.


Köp O´Malley här

Köptips solglasögon!

  • 29 juni, 2017

Ray-Ban m 4259 är ett stilsäkert val i de klassiska färgerna havannabrunt och svart. Den är rundad, men inte jätterund, och har inte så kraftiga bågar. Väldigt lättburen alltså och ett av sommarens solglasögontips från oss.

Erika fin i havannabruna Ray-Ban 4259.


Evelina fin i den svarta 4259:an.

Tack för att vi får ha er på bloggen<3

Oliver Peoples ton-i-ton så snyggt på Sebastian

  • 19 juni, 2017

Visst bär han upp den transparenta ton-i-ton trenden fantastiskt väl, Sebastian. Så snyggt med transparenta Gregory Peck till ljust hår. Oliver Peoples är vårt älsklingsmärke just nu, och Gregory Peck är en av de bästa modellerna.

Stilexperten på King Magazine tipsar ofta om just Gregory Peck. Den finns i flera färger; brun havanna, transparent grå och svart för att nämna några. Vi är auktoriserade Oliver Peoples återförsäljare och har Sveriges största sortiment av Oliver Peoples glasögon.

Sebastian arbetar med det nya moderna miljömedvetna livet på beleco.com. I stället för att äga dina möbler så kan genom Beleco du hyra dem. Du använder dem tills du tröttnar på dem, kort eller lång tid, sedan tar någon annan över och använder dem. Fiffigt. Tjänsten är ny och under uppbyggnad, men det låter verkligen som något för framtiden.

Tack Sebastian för att vi får ha med dig på bild.

Drottninggatans härligaste fotomodeller

  • 05 juni, 2017

Så roligt att lagom till sommaren hämta ut ett par supersnygga Lindberg glasögon och läckra Ray-Ban Aviators med färgspegelglas. Och vilken tur för bloggen att färgstarka Edith och Lilly vill vara med på bild.

Här har vi Edith och Lilly i sina snygga Ray-Ban pilotglasögon. Se så snyggt med tonade färgspegelglas. Bågarna kommer från Ray-Bans junior collection och de är utmärkta att slipa in färgspegelglas med styrka i.

Kan det bli bättre!? Edith så fin, så fin i sina Lindberg-glasögon. Lätta och tåliga bågar i snygg färg och toppmodern form.

Lindbergs barnglasögon görs i stark, lätt och helt nickelfri titan.

Tack tjejer för att vi får ha er på bloggen!