Glasögonexperten rekommenderar Oliver Peoples glasögon

 • 08 mars, 2018

Oliver Peoples ikoniska glasögonbågar är tipset för dig som har koll på stil. Herrarnas modemagasin har alltid med Oliver Peoples bågar när de rekommenderar snygga glasögon till sina läsare. Med modeller som Gregory Peck, Sheldrake och O`Malley är de oslagbara när en glasögongarderob ska byggas. Med runt 150 olika varianter Oliver Peoples på lager i butiken vågar vi påstå att vi tillhör Sveriges mest välsorterade Oliver Peoples återförsäljare. Självklart auktoriserade. Du som gillar stilen har även flertalet liknande märken att prova hos oss. Vad sägs om Hackett, Tom Ford och Savile Row Eyewear för att nämna några. Hittar du inte din båge här, ja då kanske den inte finns...


Gregory Peck, ikonernas ikon i glasögonvärlden. Finns i flera färger och två storlekar. Pris 2690 kronor.

O`Malley i den fantastiska färgen cocobolo som hängt med ända sedan starten. Görs i flera färger och två storlekar. Pris 2690 kronor. O`Malley i limited edition-serien med 18K gulddetaljer kostar 4190 kr. Självklart har vi dem också.

Ryerson är en nykomling i Oliver Peoples-stallet. Den har ett tydligt släktskap med O`Malley och Riley men Ryerson har metallskalmar. Finns också i flera färger för 2690 kr.

Köp Gregory Peck här


Helt transparenta glasögon till vita snön

 • 05 mars, 2018

Det vackra vita krispiga vintervädret inspirerar till ett transparent glasögontips. Det är Lindbergs urläckra pilotbåge i n.o.w.-serien som blir dagens heta. Riktigt cool, men lättburen när färgen är lugn. Och bland det lättaste och skönaste du kan ha på näsan, då den nästan inte väger någonting alls.

Modellen heter n.o.w. 6547. Just den här färgkombon är superläcker, men givetvis finns det andra färger också. Kom in och kika på alla fina Lindberg-glasögon. Ett av Stockholms största sortiment Lindberg finns på plats i butiken. Drottninggatan 80 är adressen, City Optik är namnet!

Våra 10 mest populära bågar - se listan här

Solglasögonklassikern Randolph Engineering modell Aviator

 • 20 februari, 2018

En av solglasögonvärldens absoluta klassiker är Randolph Engineerings modell Aviator. Den syns på mängder av filmstjärnor och har medverkat i flera filmer och TV-serier, bland annat Mad Men. Det är en välsittande och stark båge med solglas i världsklass. Kom in och prova, vi törs nästan garantera att du passar i den :)

Tom Cruise har länge varit känd som ett fan av Randolph solglasögon och bär Randolph Engineering solglasögon både privat och i flera stora filmer, inklusive Oblivion (visad här), The Mummy och hans nya American Made.

Randolph Engineering har länge varit det personliga och officiella valet av solglasögon för det amerikanska flygvapnet, marinen och NASA-astronauter .

Jan Waszkiewicz emigrerade från Polen till Amerika för nästan 50 år sedan med stora förhoppningar och bara 180 dollar på fickan - ungefär kostnaden för ett par solglasögon idag. Han och hans partner Stanley Zaleski grundade 1972 Randolph Engineering. Ett decennium senare vann de kontraktet för att producera solglasögon för USAs flygvapen. Sedan 2000 har de också valts fyra gånger i följd för Pentagons "Frame of Choice" -program, som levererar till armén, flygvapnet, marinen, kustbevakningen och NASA. Randolph har levererat astronauterna både solglasögon och Rx-ramar i över 20 år.

Hur kommer det sig att de får leverera till alla dessa verksamheter och personer? Kanske för att Randolph endast använder högkvalitativa råvaror och 50 anställda utför mer än 200 steg för att göra en båge; de skärs, formas, stansas, vrids, löds, pläteras och poleras över en sex veckors process där det mesta görs för hand.

Randolph Aviator finns i flera olika färg- och materialval för linser, görs i tre storlekar i olika bågfärger och skalm-alternativ, och val av polariserade eller ej.

Johhny Depp en Randolph-bärare.

Köp Randolph Aviator här

Bilder och textutdrag från https://www.forbes.com/sites/larryolmsted/2017/10/06/the-coolest-sunglasses-made-in-the-usa-also-the-best/#16867d9d40f7


15 år i dag

 • 01 februari, 2018

Det är i dag 15 år sedan vi tog över City Optik. Tiden går så fort när man har kul! Tack till alla vänner, kunder och våra familjer som visar att ni gillar det vi gör och gärna tittar förbi då och då.

Chloé glasögon och solglasögon - årets första nyheter nyss uppackade

 • 02 januari, 2018

Ett av de mest omskrivna glasögonmärket senaste året är Chloé. Det franska modehusets maxistora runda solglasögon syns i alla modemagasin och flitigt på Insta. Vi gillar den perfekta mixen av 70-tal och 2000-tal; stort och spektakulärt men ändå väldigt bärbart.

Kolla! Så läckert med stora luftiga solbrillor. Som ni ser är City Optik-personalen uppenbart förtjusta :)

Snyggt tonade glas i hela Chloékollektionen.

Helt vanliga glasögon i helt ovanlig form. Aime är urfin i oktagonen i guld. Stort, generöst, luftigt - det är 2018 i glasögonmodet.

Detaljerna är utsökta. Se den arbetade skalmtoppen och den avsmalnande skalmen. Det ska vara lite extra när det är Chloé.

Bilder från inköpsmorgonen med Chloé. Här syns det ganska bra att hela färgskalan är mjuk och bågarna har en stor dos 70/80-tal.

Delar av ordern finns redan nu på plats i butiken. Ta en tur förbi oss och se om sjuttiotalsvibbarna är din grej.

Kan man droppa för mycket ögondroppar?

 • 19 december, 2017

En bra hjälp när ögonen blir torra eller trötta och grusiga efter flera timmar framför skärmen är att droppa en smörjande droppe. Den lilla droppen gör att det känns fuktigare och skönare och dessutom brukar skärpan bli lite bättre. Det finns flera andra tillfällen när återfuktande droppar är bra. Men hur mycket ska man egentligen droppa?

Droppa ögondroppar

Det viktigaste att tänka på är att använda en droppe UTAN konserveringsmedel. Det är grunden för att smörjande droppar ska fungera i längden.

Om du har torra ögon bara när du sitter och jobbar vid skärmen kan det vara lämpligt med en droppe varannan timme när du är på jobbet. Droppa gärna innan besvären börjar komma.

Om du vaknar med torra ögon tar du en droppe direkt du vaknar och droppar sedan 4-5 gånger per dag. Komplettera med en droppe på natten om du vaknar till och ögonen är torra. Då fungerar en gele-droppe oftast bäst.

Du kan ibland bli ordinerad att för en kortare period droppa mer intensivt, men ett vanligt riktvärde för måttliga problem med torra ögon är 3-5 gånger per dag.

I princip kan du inte överdosera en konserveringsmedelsfri droppe, men om du droppar under lång tid ska du normalt inte droppa mer än cirka 5 gånger/dag. Om du har mer ihållande problem med torra och/eller rinnande, svidiga, grusiga ögon - kom in till oss eller boka in dig på ögonkontroll för att få mer skräddarsydda råd.

Behandling av torra ögon

Den grundläggande behandlingen vid torra ögon är

 • Värme
 • Massage
 • Rengöring
 • Smörjande, återfuktande droppar
Värmen är till för att göra fettet som produceras i körtlarna lättflytande så att det kommer ut till tårvätskan. Bästa och enklaste sättet är att använda en värmemask som du enkelt värmer i mikron. Blunda och lägg den uppvärmda masken (obs ej för het bara varmljummen) över ögonen i 10 minuter.
Efter masken ska du massera ögonlocken mjukt i 30 sekunder på både övre och undre ögonlocket. Börja med övre ögonlocket; uppifrån drar du pekfingret mjukt ner mot fransarna. Starta i yttre ögonvrån och jobba med vertikal rörelse steg för steg in mot inrre ögonvrån. För undre ögonlocken startar du 1-2 centimeter nedanför fransarna, och gör en mjuk uppåtgående rörelse med pekfingret ända upp till fransarna. Starta i yttre ögonvrån och jobba steg för steg mot inre ögonvrån. Upprepa i cirka 30 sekunder per ögonlock.
Rengöring är ett måste efter att du använt värmemasken och masserat. Det som kommer ut ur körtlarna ska torkas bort med en servett. Bäst är att använda speciellt anpassade återfuktande ögon-våtservetter som finns att köpa hos optiker.
Den här proceduren upprepas 1 gång per dag tills besvären är borta. Men räkna med att det tar tid...

Använd smörjande droppar vid behov under dagen. Obs! Droppar utan konserveringsmedel.

Medel att ta till vid torra ögon

När det känns torrt under dagen är det bra och skönt för ögat att få en droppe mjukgörande och återfuktande vätska till ögat. Det finns flera olika fabrikat och varianter, men mycket viktigt är att använda en konserveringsmedelsfri droppe. En lättflytande droppe, till exempel Biotrue ögondroppar eller HyloComod är bra vid lätta eller måttliga besvär med torra ögon.

Om du har mer ihållande torrhet eller stora problem med torra ögon är HyloGel den bästa droppen., en geldroppe som inte ger suddig syn och fukten stannar kvar längre på ögat. Vid svåra besvär kan en salva, VitApos, användas till natten. Den ger dock suddig syn en bra stund efter du applicerat den.

Kostillskott med Omega 3

Kosttillskott med högt innehåll av Omega 3 fettsyror har visat sig ha bra effekt på tårfilmens kvalitet. Mängden tårvätska ökar och risken för inflammation minskar. Vi rekommenderar TheraTears Nutrition kapslar som har vetenskapligt bevisad effekt vid torra ögon.

Torra ögon undersökning

För att få ett bra underlag för hur dina torra ögon kan behandlas på bästa sätt, boka en tid för synundersökning kompletterad med torra-ögon utredning. Den tar cirka 45 minuter och avslutas med behandlingsrådgivning.

Beställ tid på 08-7917570

Tidigare artiklar om torra ögon

Trendigaste färgen syns knappt

 • 20 december, 2017

Hetaste glasögonfärgen är knappt synbar. Den ska vara transparent eller bara svagt, svagt färgad. Visst ser det blekt ut - men det är just så det ska vara! Om du provar en båge och spontant känner "oj den här är för blek för mitt bleka ansikte" då vet du att du är på rätt spår. Vårt råd är då att stanna upp, titta igen i spegeln, se på saken med nya ögon och tänk " kanske lite läckert ändå, när allt går ton-i-ton".

Vi fick nyligen in nya modeller och nya färger i Lindbergs n.o.w-serie. Transparent och mjukfärgat så klart. Den här bilden blev en av våra mest lajkade på Instagram i december. I skrivandes stund har den 160 gilla-markeringar. Vill du kolla vad vi har för oss på Insta så klicka oå länken.

Instagram City Optik

Öga för kropp och stil

 • 12 december, 2017

Öga för kropp och stil är titeln på en nyutgiven bok av vår optikerkollega i Uppsala, Anki Palm. Boken är full av fina bilder och har extra mycket råd och tips hur man ska tänka runt valet av nya glasögon. Kanske boken kan vara en bra julklapp till någon som går i glasögon-bytar-tankar?

Öga för vad vi ska ha för stil på våra glasögon har svenska Oscar Magnuson, som gör bågar i mjuka fina färger och former. Här kattformade modell Julie.

Här ligger ytterligare två par från Oscar Magnuson.

Läs mer om boken här

Julklappsservice #2 Clic magnet-läsglasögon

 • 08 december, 2017

Hela Sveriges pysslige julnisse Ernst ses ofta med ett par Clic läsglasögon runt halsen. Clic har en unikt fiffig konstruktion som hänger snyggt runt halsen och klickas enkelt ihop med ett magnetlås vid näsan. Nu finns Clic i uppdaterad justerbar variant i väldigt snygga modeller. Rimligt pris också, 850 kronor.

Snygga Clic Flex modell Brooklyn har matt yta och pantoformade glas. Här syns Clic i ihop-klickat läge. De kostar 850 kronor och finns i styrkorna +1,5, +2,0 +2,5 och +3,0. De blir garanterat julaftonens snackis!

Clic Flex modell Wallstreet i klassisk rektangulär modell. Här visar vi den havannabruna färgen men den finns i fler färger, bland annat svart.

Här har vi Lasse i coola Clic Flex Round. En liten trendig rund modell som också kostar 850 kronor. Kika in i shopen och se och läs mer om Clic Flex.

Köp Clic läsglasögon här

Julklappsservice #1 Magic Cleaner putsduk för glasögon

 • 05 december, 2017

Dags för oss att tipsa om bra små saker att lägga under granen. Vi startar med bästa putsduken för dina glasögon: Magic Cleaner. Mirakeltrasan med perfekt grepp och snabbt resultat. Närapå outslitlig så den kvalar in under "bra miljöval" också.

Tack vare 1440 kilometer med supermikrofiber i duken om 20x20 cm tränger dessa fibrer ned i smutsen på dina glasögon eller din smartphone. 100 fiber lagda på varandra blir ungefär som ett hårstrå!! Ett paket nanoteknik för bara 59 kronor.

Den tvättbara lilla trasan finns både i butik och i webshopen.

Köp Magic Cleaner här