Glasögonbidrag till barn och unga i Stockholm - så här funkar det

        Vi har litet men väldigt fint sortiment snygga och coola glasögonbågar för barn och ungdomar i Stockholm. Vi satsar på tunna, lätta och tåliga titanglasögon från danska Lindberg. För äldre barn och ungdomar har vi en serie coola bågar från Wesc. Även Ray-Bans juniorbågar finns att välja bland. Nu finns det också möjlighet att söka bidrag för glasögon till barn och ungdomar.
    

Glasögonbidrag till barn och ungdomar 8-19 år i Stockholm

För barn och unga 8-19 år finns ett bidrag på maximalt 800 kronor. Bidraget omfattar

  • synundersökning som konstaterar synförändring
  • glasögon
  • kontaktlinser

Tänk på att du inte kan söka bidraget enbart för en synundersökning eftersom det bara delas ut när du samtidigt köper glasögon eller linser. Bidrag kan sökas endast om en förändring av receptet skett, alltså att styrkorna ändrats.

Barn och ungdomar 8-19 år kan göra synundersökningen hos oss.


Glasögonbidrag till barn 0-7 år i Stockholm

Barn till och med 7 år behöver först undersökas av ögonläkare. Tala med barnavårdscentralen eller skolhälsovården om du tror att ditt barn ser dåligt. Om barnet behöver glasögon skriver ögonläkaren ett recept.

Barn 0-7 år kan få maximalt 500 kronor i bidrag.

Hur gör man för att få glasögonbidrag till barnet?

Det är lätt och smidigt att få bidraget:

Vi drar av bidraget direkt i butiken när ni beställer glasögon till ett barn/ungdom och ovanstående villkor är uppfyllda. Du måste fylla i en fullmakt (bara din namnteckning) där du godkänner att City Optik hanterar din ansökan. Fullmakten finns i butiken.

För barn i Stockholm 0-7 år är glasögonbidraget max 500 kronor, för barn 8-19 år maximalt 800 kronor.

Detaljerad info hos Vårdguiden