Progressiva glas i Stockholm - bästa lösningen när det är svårt att se på nära håll.

När vi blir äldre blir ögats lins mindre flexibel. Det är svårare att fokusera och  se skarpt på nära håll. Detta kallas presbyopi eller ålderssynthet och då är progressiva glas den bästa och mest praktiska lösningen, eftersom du kan se klart på alla avstånd. Vi är experter på progressiva glas och säljer högkvalitativa Varilux från Essilor, världsledande på progressiva glas.

Varilux S 4D är världens mest avancerade progressivglas

Varilux S 4D är vårt mest avancerade progressivglas som dessutom har ett inbyggt skydd för det skadliga blå ljuset. Det ger en fantastisk skärpa och kontrast tillsammans med det absolut bredaste synfältet och en extremt lätt tillvänjning, samtidigt som det ger maximalt skydd för dina ögon. Varilux S 4D är en världsnyhet med vågfrontsdesign och individuell anpassning efter bågens form, din kroppsställning och det dominanta ögat. Ögonen synkroniseras för optimal skärpa och balans. Vi har aldrig tidigare haft ett progressivglas som våra kunder är så nöjda med. Vanliga uttryck när man hämtar nya glasögon med S 4D-glas är "oj så skarpt!", "det känns inget konstigt i kanterna", "jag känner mig inte instängd, glaset känns helt fritt i kanterna", "känns helt naturligt" och "fantastiskt!".

Se klippet hur vi provar ut Varilux S 4D - världens mest avancerade progressivglas - i Stockholm

Vad är det som är skillnaden mellan dyra och billiga progressivglas?

Enkelt uttryckt: ju dyrare glas desto lättare att använda. De dyrare glasen har bredare synfält, mindre"gungeffekt" och bättre skärpa och kontrast i en större del av glaset. Tänk "fler pixlar"! Du känner mindre av att glaset är progressivt och det är mycket lättare att vänja sig vid glasen. Det är precis som med bilar: Bägge tar dig dit du ska men i den dyrare åker du mjukare, bekvämare och snabbare. Det känns bättre med den dyrare helt enkelt! Progressivglastillverkarna satsar oerhört mycket på forskning för att utveckla och förbättra progressivglasen. Essilor som tillverkar Variluxglasen ligger på plats 49 på Forbes lista över de mest innovativa företagen i världen.

Eye Protect System

Våra bästa progressivglas har ett unikt skydd för dina ögon. Ett inbyggt skydd mot den skadliga delen av det blå ljuset minskar risken för skador på näthinnan. Glasen ger också maximalt UV-skydd genom att skydda mot farliga strålar rakt framifrån och även mot de strålar som reflekteras in från sidan/bakifrån. Detta är så nytt så EPS finns än så länge inte på färgade eller färgskiftande glas. Om man vill ha skydde för det blå ljuset på dessa glas väljer man till Crizal Prevencia.

Antireflex- och hårdytebehandling

En antireflexbehandling tar bort störande och fula reflexer i glasen. Du både ser bättre och ser bättre ut! Hårdytebehandling skyddar mot repor. Ett nytt patenterat UV- skydd absorberar den UV-strålning som når ögat när den reflekteras i glasets baksida. Antistat- och antismutsbehandling håller dina glasögon rena längre och gör dem lätta att putsa. Vi rekommenderar Crizal Forte UV som är en allt-i-ettbehandling där allt detta ingår. Om man ofta besväras av imma på glasen kan lösningen vara Optifog - en ytbehandling som förhindrar imma.

Färgskiftande glas, så kallade fotokromatiska progressiva glas

Fotokromatiska glas är glas som skiftar färg och anpassar sig efter ljuset, eller mer exakt efter UV-strålningen. De är helt ofärgade inomhus och utomhus ändrar de sig efter dagsljuset. I full sol blir de mörka som solglas.Ger ökad komfort för ljuskänsliga ögon men ersätter inte helt solglasögon, bland annat för att de inte mörknar i bilen. Alla progressivglas finns att få fotokromatiska.

Eyecode

Med Eyecode kan man anpassa glaset efter ditt ögas individuella vridpunkt. Förbättrar skärpan vid sned blickriktning. Eyecode är ett tillval man kan välja till i flera av Variluxglasen.