Terminalglasögon och arbetsglasögon i Stockholm

Har du rätt arbetsglasögon? Är dina anställda utrustade med rätt glasögon i sitt arbete? Terminalglasögon ger en klar syn och en avslappnad arbetsställning framför dataskärmen. 

Är terminalglasögon samma som arbetsglasögon och vem har rätt till det?

Om du arbetar mer än en timme om dagen vid datorn ska arbetsgivaren se till att en synundersökning görs för att kontrollera om du behöver speciella arbetsglasögon. Tecken på att du kan behöva arbetsglasögon, eller terminalglasögon som det oftast kallas, är huvudvärk, ansträngda och trötta ögon, sveda i ögonen och svårighet att få eller behålla skarp syn på skärmen.

Här kan du läsa arbetsmiljöverkets föreskrifter om arbete vid bildskärm

Närprogessiva och rumsprogressiva dvs speciellt anpassade arbetsglas för skärmarbete

Det finns glas som är speciellt lämpliga vid datorn, de kallas arbetsprogressiva eller närprogressiva och det finns också rumsprogressiva. Speciella arbetsglas gör att du har ett klart och avslappnat seende samt en bekväm och naturlig arbetsställning. Det är en investering för att hela du ska må bra under hela arbetsdagen.

Närprogressivt / arbetsprogressivt glas som ger skärpa över ett helt skrivbord. Brett synfält och väldigt lättanvänt vid dataarbete. Begränsad skärpa ute i rummet. Bästa valet för dig som sitter långa stunder vid skärmen.

Närprogressivt / arbetsprogressivt glas som ger ganska brett synfält och skärpa på skrivbordet och någon meter till ut mot rummet. Bästa valet för dig som sitter långa stunder vid skärmen men också behöver få skärpa en bit bortom skärmen.

Rumsprogressivt arbetsglas som är bästa lösningen för dig som har ett flexibelt jobb med kortare stunder av skärmarbete och bevov av att kunna se skarpt ut över hela rummet. Rumsprogressiva glas har ett smalare synfält vid skrivbordet än närprogressiva glas.

Nyhet! Varilux Digitime - ett arbetsglas för dig som använder smartphone


Förutom ett bra seende på skärmen finns ett tillägga av styrka i den ultra-nära zonen allra längst ner i glaset. Det hjälper ögat att fokusera på smartphones och minskar ögontrötthet. Det blir även lättare att läsa liten text. Digitime finns även i rumsprogressiv variant.

Avtalskund hos oss

Vi tecknar avtal med både små och stora företag. Kunnande, kvalitetsprodukter och service är utmärkande för City Optik. Vi skräddarsyr avtalet helt efter era behov och kan erbjuda mycket konkurrenskraftiga priser.

Har du frågor om terminalglasögon eller vill ha en offert, tveka inte att kontakta oss!

Inför synundersökningen för arbetsglasögon

Här kan du ladda ner och skriva ut en blankett där du bland annat anger avstånd till skärmen.

Blankett inför synundersökning arbetsglasögon