Topplista bästa glasögon på City Optik i Stockholm

Varje säsong har sina favoriter. Det kan handla om färgen alla vill ha, eller en stil som syns mycket i media och på stan. De bågar som blir storsäljare har det där som gör att många passar i dem. De sitter skönt med perfekt balans och ger ett lyft och en ny fräsch känsla till bäraren. Här är topp-tre-listan över de mest säljande glasögonen hos oss just nu.

Oliver Peoples O´Malley

En av glasögonvärldens ikoner är Oliver Peoples runda plastbåge O´Malley. Efter många års förhandlingar har vi äntligen fått bli återförsäljare och O´Malley rusar rakt upp i försäljningstoppen. Det är något med proportionen och färgerna som gör att den känns både stilren och klockren. Passformen är mycket bra och eftersom den görs i två storlekar funkar den till många. Vi säljer även limiterade 18K-kollektionen som finns i tre färger med 18K guldplätering i sklam och logga. Oliver Peoples gör flera andra snyggt runda modeller, bland annat Delray, Gregory Peck och Riley.

Oscar Magnusons matta ytor och ljusa monokroma färger


Stadig på topplistan senaste åren är svenska Oscar Magnusons glasögonbågar. Det är de runda Lee, Iris och Cole som säljer bäst och framför allt är det kollektionens ljusa och matta färger som gör succé hos våra kunder. Formerna är enkla och stilrena men har ändå något speciellt över sig, som gör att de sticker ut från mängden. På pluskanten ligger också att bågarna saknar logga eller andra utsmyckningar.

Lindberg n.o.w


Helt outstanding är danska Lindbergs ultralätta bågar i n.o.w-serien. De har ett luftigt och lätt utseende men fulla av karaktär och det är väl det som attraherar oss just nu. I n.o.w-serien finns många olika former; runda och ovala tillsammans med klassiska lite cateyeformade bågar och mer rektangulära. Det finns flera fina transparenta färger att välja bland. Skalmarna kan man också få i olika färger och i både matt och blank yta.