Topplista bästa glasögon på City Optik i Stockholm 2017

Varje säsong har sina favoriter. Det kan handla om färgen alla vill ha, eller en stil som syns mycket i media och på stan. De bågar som blir storsäljare har det där som gör att många passar i dem, de sitter skönt med perfekt balans och ger ett lyft och en ny fräsch känsla till bäraren. Här är topp-tre-listan över de mest säljande glasögonbågarna hos oss just nu.

Oliver Peoples Riley

En av glasögonvärldens ikoner är Oliver Peoples runda plastbåge Riley. Efter många års förhandlingar har vi äntligen fått bli återförsäljare och Riley rusar rakt upp i försäljningstoppen. Det är något med proportionen och färgerna som gör att den känns både stilren och klockren. Passformen är mycket bra och eftersom den görs i två storlekar funkar den till många. Till Riley finns ett snyggt solclip som är bra när solen ligger på. Oliver Peoples gör flera andra runda modeller, bland annat Delray, Gregory Peck och O´Malley.

Oscar Magnusons matta ytor och ljusa monokroma färger


Stadig på topplistan 2017 är svenska Oscar Magnusons glasögonbågar. Det är den runda Lee som är bäst, men framför allt är det kollektionens ljusa och matta färger som gör succé hos våra kunder. Formerna är enkla och stilrena men har just det där som gör att de sticker ut från mängden.

Lindberg n.o.w


Helt outstanding glasögonmärke är danska Lindbergs ultralätta bågar i n.o.w-serien. De har lagom karaktär och finns i flera fina transparenta färger. I n.o.w-serien finns många olika former; runda och ovala tillsammans med klassiska lite cateyeformade bågar och mer rektangulära. Skalmarna kan man också få i olika färger och i både matt och blank yta.