Senaste nytt om linser

Det utvecklas ständigt nya och förbättrade linser. Det kan vara linser som känns skönare på ögat eller är hälsosammare för dina ögon. Senaste året har det pratats mycket om digital ögontrötthet, det vill säga besvär som är direkt relaterade till att vi tillbringar så mycket tid framför olika skärmar. Vi strävar efter att hålla våra kunder uppdaterade på nya produkter och erbjuder testlinser när det kommer ny lins som kanske kan göra tillvaron bättre. Hittar du något här nedan som du blir sugen att testa? Kontakta då oss via telefon eller kom in i butiken. I de flesta fall är testlinser kostnadsfria, men om vi behöver göra en linskontroll av ögonen kan kostnad för detta tillkomma.

Biofinity Energys


En av Sveriges populäraste månadslinser finns nu i en variant som förebygger och lindrar besvär som orsakas av mycket tid framför dataskärmar och mobiler. Styrkan i linsen är uppbyggd så att den avlastar ackommodationen, den ansträngning av ögats muskler som gör att du kan se klart på nära håll. Den håller sig fuktig och skön även i torr luft. På många arbetsställen är just torr luft en orsak till att linserna krånglar. Dessutom låter den syre passera till ögat på en så bra nivå att den är godkänd för dygnet-runtbruk om du föredrar det.

Bausch & Lomb Ultra for presbyopia

Sitter du ofta framför skärmar eller mobilen och känner dig torr och trött i ögonen är Bausch & Lombs nya Ultra månadslins något att testa. Den görs i silikonhydrogelmaterial med MoistureSeal-teknologi. Tack vare sin unika utformning släpper Ultra effektivt igenom syre och återfuktar ögat upp till 16 timmar per dag. Den är asfäriskt slipad vilket minskar besvär med ansträngda ögon när du tittar på kort avstånd.

Ultra finns också som progressiv (multifokal) variant. Perfekt för dig som vill slippa ta läsglasä´ögon av och på hela tiden.

Acuvue Oasys 1-day

Det är mycket vanligt med torra ögon framåt eftermiddagen. Detta ställer höga krav på dina kontaktlinser och då är ACUVUE OASYS® ONE-DAY med HydraLuxe ™ en av de bästa i klasses. Med en nyutvecklad metod, HydraLuxe ™, interagerar de med din naturliga tårfilm för att hålla ögonen fuktiga under långa krävande dagar och motverkar trötta och röda ögon.

Hittills har Acuvue Oasys 14-dagarslins varit en av våra mest omtyckta linssorter. Vi räknar med att Oasys 1-dagslins blir än mer populär.

Prislista linser