Din bästa optiker

mitt i Stockholm

Sveriges bästa optiker finns mitt i hjärtat av Stockholm

Mitt i Stockholms city ligger vår mycket vackra, toppmoderna och unika butik, nyligen utsedd till Årets optikbutik. Här finns sex legitimerade optiker och en butikschef, alla med lång erfarenhet av optikbranschen. Söker du en bra optiker med kompetens och ett riktigt stort urval kvalitetsbågar så har du hittat rätt. Vi har ambitionen att alltid vara Stockholms bästa optiker, en sådan man vill rekommendera när någon vill ha tips på bra optiker i Stockholm.

Årets optikbutik 2018

Välkommen in till Sveriges och Stockholms bästa optikerbutik. På galakvällen Nordic Optical Awards fick City Optik utmärkelsen"Årets optikbutik 2018". Den vackra inspirerande butiken med det fantastiska sortimentet och kunniga engagerade personalen ledde fram till segern.

Redan 2013 valde en jury bestående av Moderådet och företrädare för Optikbranschen oss till årets optikbutik med orden "City Optik är en butik där kreativitet, individualitet, service och omtanke står i centrum - en butik där man alltid ger det lilla extra".

Ända sedan 1937 har City Optik funnits på adressen Drottninggatan 80. Här får du inspiration, känsla, kvalitet, kontinuitet, kunskap, värme och glädje. Dessutom finns här ett av Stockholms största sortiment av märkesbågar. Kom in och hälsa på, du kommer inte att ångra dig.

Kundklubben City Optiks vänner håller dig uppdaterad om erbjudanden och nyheter. Bli medlem och få kundklubbens mejlutskick via länken nedan.

Bli medlem i kundklubben här

Öppettider

Måndag–fredag 9:00–18:00

lördag 11:00 - 15:00

Julen 2018 öppettider

Ändrade öppettider över julen: Julafton, juldagen och annandag jul har vi stängt. Nyårsafton och nyårsdagen likaså. Trettondagsafton lördag 5 januari stängt.

Vi som jobbar här

Jenny Söderlind leg optiker, Maria Abdulhusen leg optiker med magisterexamen , Maria Caesar leg optiker, Åsa Vikström leg optiker, Kajsa Gode leg optiker, Aime Mölder leg optiker och Maria Löfqvist butikschef. Våra optikerassistenter Victoria Håkansson, Britta Persson och Frida Westberg är inte med på bilden.

Glasögon express! Glasögon akut slipas direkt och blir klara samma dag - bra när du behöver glasögon snabbt.

Tack vare att vi har egen inslipningsverkstad kan vi göra glasögon snabbt, i vissa fall direkt samma dag. Vi har ett stort lager enkelslipade kvalitetsglas från Essilor som gör detta möjligt. Våra verkstadsoptiker har genom åren färdigställt runt 30 000 par glasögon i denna butik, så göra glasögon - det kan vi! ©handmade by CityOptik - det är riktiga grejer det.

Estnisktalande optiker

Här finns optiker som pratar estniska och kan göra synundersökningar på estniska. Boka tid hos Aime på 08-791 75 70

Delbetalning

Dela upp betalningen på 6 månader - ingen ränta, ingen uppläggningsavgift och ingen aviavgift. Billigare än kontant! Eller betala bara 295 kr per månad med BrilliantKund-upplägget.

Mer info om delbetalning här

Hitta till City Optik

Drottninggatan 80, 111 36 Stockholm.
T-bana Hötorget eller T-centralen

Telefon 08-791 75 70

Sl reseplanerare

Vi gör synundersökning, syntest för körkort, linskoll och ögonhälsoundersökning

Mer om våra synundersöknigar

Hand in Hand - stöd till kvinnor

Genom organisationen Hand in Hand hjälper vi kvinnor att starta små företag framför allt i Indien. Vi rapporterar löpande på Facebook om vårt arbete för Hand in Hand, gå gärna in och "gilla" City Optik i Stockholm på Facebook om du vill hänga med.

City Optik på Facebook

Gilla oss på Facebook för inspirerande bilder, info om nyheter, erbjudanden, m.m.

City Optik på Facebook

City Optik på Instagram

Instagram.com/cityoptik »

Titta in hos oss

Kameraövervakning

Kameraövervakning finns på följande platser i butiken:

- vid kassan kamera 1
- vid solglasögonavdelningen kamera 3
- vid glasögonväggen i vita delen av butiken kamera 3

Kamerabevakningen sker i enlighet med den nya kamerabevakningslagen.

- Ändamålet för kamerabevakningen är att förebygga brott och öka boendes/personalens säkerhet.
- Inga personuppgifter lagras tillsammans med inspelat bildmaterial.
- Inspelat bildmaterial raderas automatiskt efter maximalt 30 dagar.
- Inspelningsutrustningen är placerad i ett låst utrymme dit ett begränsat antal personer har tillträde.
- Det inspelade bildmaterialet skyddas för åtkomst genom lösenord. Enbart ett fåtal personer inom företaget/organisationen har tillgång det inspelade materialet.

För frågor angående vilken typ av kameror och inspelningsutrustning som används så hänvisar vi till vår leverantör www.telemission.se
Tillsynsmyndighet är sedan den nya lagen trädde i kraft Datainspektionen www.datainspektionen.se

Om det blir fel...

Trots våra ambitioner händer det ibland att vi inte lyckas och du inte blir 100% nöjd.

I första hand rekommenderar vi alltid att du vänder dig till oss. Vi vill ju verkligen att du som kund ska vara helt nöjd med dina glasögon eller linser, och i de flesta fall brukar vi kunna lösa problemet.

Om vi ändå inte kommer överens finns det olika instanser du kan vända dig till, beroende på vilken del av köpet du inte är nöjd med:
Om det gäller synundersökningen ska du i första hand vända dig till Patientnämnden i ditt landsting. De är en opartisk instans som kan hjälpa dig att föra fram klagomål och se till att de blir besvarade. Mer information om detta finner du på Socialstyrelsens hemsida.

Till socialstyrelsen

Om du upplever ett fel i varan och du inte är nöjd med vår handläggning av ditt klagomål, ska du inledningsvis vända dig till kommunens konsumentvägledare. Konsumentvägledningen är en frivillig service för kommunerna. På konsumentverkets hemsida kan du söka om din kommun erbjuder tjänsten.
Du kan också vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden, ARN som prövar tvister som rör köp av varor och tjänster. ARN-s beslut är inte tvingande men City Optik Stockholm följer ARN-s beslut.

Till Allmänna reklamationsnämnden