Din bästa optiker

mitt i Stockholm

Sveriges bästa optiker finns i Stockholm

Mitt i Stockholms city ligger vår mycket vackra och unika butik, nyligen utsedd till Årets optikbutik. Här finns sex legitimerade optiker, en butikschef och en optikerassistent, alla med lång erfarenhet av optikbranschen. Söker du en bra optiker med kompetens och ett riktigt stort urval kvalitetsbågar så har du hittat rätt. Vi har ambitionen att alltid vara Stockholms bästa optiker, en sådan man vill rekommendera när någon vill ha tips på bra optiker i Stockholm.

Årets optikbutik

Välkommen till City Optik som redan 2013 av optik- och modebranschen utsågs till Sveriges bästa optikbutik med motiveringen"City Optik är en butik där kreativitet, individualitet, service och omtanke står i centrum - en butik där man alltid ger det lilla extra". 2018 lyckades vi åter bli Sveriges bästa butik och 2019 knep vi en hedrande silverplats. Det är den vackra inspirerande butiken med det fantastiska sortimentet samt den kunniga personalen som är receptet för denna framgångssaga.

Ända sedan 1937 har City Optik funnits på adressen Drottninggatan 80. Här får du inspiration, känsla, kvalitet, kunskap, värme och glädje. Dessutom finns här ett av Stockholms största sortiment av märkesbågar, faktiskt störst i Sverige när det gäller Oliver Peoples, Lindberg Eyewear och Savile Row Eyewear. Kom in och hälsa på, du kommer inte att ångra dig.

Kundklubben City Optiks vänner håller dig uppdaterad om erbjudanden och nyheter. Bli medlem och få kundklubbens mejlutskick via länken nedan.

Bli medlem i kundklubben här

Öppettider

Måndag–fredag 9:00–18:00

Lördag 11:00 - 15:00

Boka tid

Vi som jobbar här

Jenny Söderlind leg optiker, Maria Caesar leg optiker, Åsa Vikström leg optiker, Kajsa Gode leg optiker, Aime Mölder leg optiker och Maria Löfqvist butikschef. Vår leg optiker Britta Persson samt våra optikerassistenter Victoria Håkansson, Amanda Wirtberg och Frida Westberg är inte med på bilden.

Glasögon express - bra när du behöver glasögon snabbt

Tack vare egen inslipningsverkstad kan vi göra glasögon snabbt, i vissa fall inom en timme. Ett stort lager enkelslipade kvalitetsglas gör detta möjligt. Våra verkstadsoptiker har genom åren färdigställt runt 30 000 par glasögon.

Estnisktalande optiker

Här finns optiker som pratar estniska och kan göra synundersökningar på estniska. Boka tid hos Aime på 08-791 75 70

Delbetalning

Dela upp betalningen på 6 månader - ingen ränta, ingen uppläggningsavgift och ingen aviavgift. Billigare än kontant! Eller betala bara 295 kr per månad med BrilliantKund-upplägget.

Mer info om delbetalning här

Hitta till City Optik

Drottninggatan 80, 111 36 Stockholm.
T-bana Hötorget eller T-centralen

Telefon 08-791 75 70

Sl reseplanerare

Vi gör synundersökning, syntest för körkort, linskoll och ögonhälsoundersökning

Mer om våra synundersöknigar

Hand in Hand - stöd till kvinnor

Genom organisationen Hand in Hand hjälper vi kvinnor att starta små företag framför allt i Indien. Vi rapporterar löpande på bloggen om aktiviteter runt Hand in Hand.

City Optik på Facebook

Gilla oss på Facebook för inspirerande bilder, info om nyheter, erbjudanden, m.m.

City Optik på Facebook

City Optik på Instagram

Instagram.com/cityoptik »

Titta in hos oss

Kameraövervakning

Kameraövervakning finns på följande platser i butiken:

- vid kassan kamera 1
- vid solglasögonavdelningen kamera 3
- vid glasögonväggen i vita delen av butiken kamera 3

Kamerabevakningen sker i enlighet med den nya kamerabevakningslagen.

- Ändamålet för kamerabevakningen är att förebygga brott och öka boendes/personalens säkerhet.
- Inga personuppgifter lagras tillsammans med inspelat bildmaterial.
- Inspelat bildmaterial raderas automatiskt efter maximalt 30 dagar.
- Inspelningsutrustningen är placerad i ett låst utrymme dit ett begränsat antal personer har tillträde.
- Det inspelade bildmaterialet skyddas för åtkomst genom lösenord. Enbart ett fåtal personer inom företaget/organisationen har tillgång det inspelade materialet.

För frågor angående vilken typ av kameror och inspelningsutrustning som används så hänvisar vi till vår leverantör www.telemission.se
Tillsynsmyndighet är sedan den nya lagen trädde i kraft Datainspektionen www.datainspektionen.se

Personuppgiftspolicy

Du ska kunna känna dig trygg när du anförtror oss dina personuppgifter. Därför har vi upprättat den här policyn. Den utgår från två regelverk gällande behandling av personuppgifter inom optikbranschen; dels patientdatalagen, dels den nya dataskyddsförordningen.

Vi behandlar dina personuppgifter främst för att fullfölja våra förpliktelser mot dig. Vår utgångspunkt är att inte behandla fler personuppgifter än vad som behövs för ändamålet.

Vi behöver dina personuppgifter för att ge dig bra service och korrekt behandling avseende synvård. De personuppgifter vi får eller har som är relaterade till synvård hanteras i vår journalföring gällande medicinska uppgifter, t ex de resultat som våra synundersökningar visar. Dessa uppgifter faller under patientdatalagen och de är vi skyldiga att lagra i minst 10 år.

Vilka personuppgifter behandlar vi?

Vi behandlar endast personuppgifter när vi har laglig grund. Vi behandlar inte personuppgifter i annat fall än när de behövs för att fullgöra förpliktelser enligt avtal och lag.

Här följer exempel på personuppgifterna vi behandlar:

Namn, adress, e-postadress, telefonnummer, ålder. Uppgifter som du registrerade självmant och frivilligt uppger.

Vi kan få tillgång till dina personuppgifter på olika sätt bl a följande:

Uppgifter som du tillhandahåller oss direkt, uppgifter som registreras när du besöker vår hemsida, uppgifter som vi får från offentliga register, uppgifter som vi får när du anlitar en av våra medarbetare, uppgifter som vi får när du anmäler dig till nyhetsbrev och andra utskick, uppgifter som vi får när du svarar på enkäter och undersökningar samt till exempel uppgifter som vi får när du kontaktar oss, söker anställning hos oss, besöker oss eller på annat sätt tar kontakt med oss

Personuppgifter behandlas på ett betryggande sätt

Vi utarbetar rutiner och arbetssätt för att dina personuppgifter ska hanteras på ett säkert sätt. Utgångspunkten är att endast arbetstagare och andra personer inom organisationen som behöver personuppgifterna för att utföra sina arbetsuppgifter ska ha tillgång till dem.

I fråga om känsliga personuppgifter har vi inrättat särskilda behörighetskontroller, vilket innebär ett högre skydd för dina personuppgifter.

Våra säkerhetssystem är utvecklade med din integritet i fokus och skyddar i mycket hög grad mot intrång, förstöring samt andra förändringar som kan innebära en risk för din integritet.

Vår IT-säkerhet skall säkerställa att dina personuppgifter behandlas säkert.

När lämnar vi ut dina personuppgifter?

City Optik har behov av att lämna ut dina personuppgifter till tredje parter som behandlar personuppgifter för City Optiks räkning. Då sker det enligt avtal och den tredje parten får endast agera enligt City Optiks skriftliga instruktioner. Dessa tredje parter får inte använda dina personuppgifter i egna syften eller i något annat syfte än att bistå City Optik. I den omfattning som City Optik lämnar ut dina uppgifter till andra tredje parter, för att dessa ska använda uppgifterna i egna syften, kommer detta endast att ske i enlighet med gällande regler för dataskydd och, om det krävs, med ditt föregående samtycke.

Exempel på tredje parter är samarbetspartners såsom företag som erbjuder kundtvätt, automatiserade
återkallningar. Vi kan komma att använda dina personuppgifter för att skicka ut kundundersökningar till dig. Detta görs för att förbättra våra tjänster, det är alltid frivilligt att delta i våra marknadsundersökningar.

Ansvar

Vi är personuppgiftsansvariga, vilket innebär att vi är ansvariga för hur dina personuppgifter behandlas och att dina rättigheter tas tillvara.

Om det blir fel...

Trots våra ambitioner händer det ibland att vi inte lyckas och du inte blir 100% nöjd.

I första hand rekommenderar vi alltid att du vänder dig till oss. Vi vill ju verkligen att du som kund ska vara helt nöjd med dina glasögon eller linser, och i de flesta fall brukar vi kunna lösa problemet.

När du köper glasögon har du 1 månads bytesrätt om du inte är nöjd med bågen. Vad gäller glasen har du 3 månaders funktionsgaranti. Om linserna inte fungerar testar vi med annan sort eller styrka.

Om vi ändå inte kommer överens finns det olika instanser du kan vända dig till, beroende på vilken del av köpet du inte är nöjd med:
Om det gäller synundersökningen ska du i första hand vända dig till Patientnämnden i ditt landsting. De är en opartisk instans som kan hjälpa dig att föra fram klagomål och se till att de blir besvarade. Mer information om detta finner du på Socialstyrelsens hemsida.

Till socialstyrelsen

Om du upplever ett fel i varan och du inte är nöjd med vår handläggning av ditt klagomål, ska du inledningsvis vända dig till kommunens konsumentvägledare. Konsumentvägledningen är en frivillig service för kommunerna. På konsumentverkets hemsida kan du söka om din kommun erbjuder tjänsten.
Du kan också vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden, ARN som prövar tvister som rör köp av varor och tjänster. ARN-s beslut är inte tvingande men City Optik Stockholm följer ARN-s beslut.

Till Allmänna reklamationsnämnden