Solglasögon med styrka

Sätt in dina egna styrkor i solglasögonen. För sport finns speciellt anpassade sportsolglasögon från Adidas och Maui Jim. Många tycker att solglasögon med styrka i glasen är det bästa köp de gjort! Man ser klart, bekvämt och kontrastrikt med slipade solglas. Ett märke som specialiserat sig på detta är Maui Jim. Deras högkvalitativa polariserade glas solglasögon går att få med styrka. Även i Ray-Ban och i andra bågar kan man sätta in sin egen styrka, det gäller också progressiva glas.
                

Ytbehandling för förstärkt UV-skydd

På glas från Essilor kan man förstärka glasets 100% -iga UV-skydd med en ytbehandling som filtrerar bort det UV-ljus som kan reflekteras in i ögat från baksidan av glaset. Behandlingen heter Crizal Sun UV Forte och är också extremt hård samt har antireflexfunktion i toppklass..

Polariserat glas

Polariserat glas tar bort störande reflexer som kommer nerifrån, vilket är speciellt bra på sjön eller vid bilkörning. Polariserade glas går att få både enkelslipade eller progressiva. Den bästa kvalitén har Maui Jims solglas som har en enastående skärpa och kontrast och en färgåtergivning som ingen kan matcha. Alla solglas, oavsett märke, har 100% UV-skydd, mycket viktigt! (Polariserat glas kallas ofta Polaroid eller Polaroidglas, men det är ett varumärke)

Fotokromatiska glas

Fotokromatiska glas brukar vi kalla komfortglas, eftersom de anpassar sig efter UV-ljuset och skiftar färg från helt ofärgade inomhus till mörka när solen skiner. Glasen reagerar på UV- strålningen och ändrar färg också en molnig dag. I bilen som har rutor med UV-skydd förblir glasen ljusa. Fotokromatiska glas har 100% UV-skydd. Fotokromatiska glas kan också heta Transitions eller Xperio. Fotokromatiska glas är oerhört skönt för ögonen men ersätter inte solglasögon.

Färgat glas

Plastglas går att färga i alla möjliga färger. Man kan även tona så att de är mörkare upptill och ljusare nedtill. De flesta glas har 100% UV-skydd men man kan också lägga på ett extra UV-filter. I många av Ray-Bans bågar kan man slipa in glas med sin egen styrka. Mest populär är den klassiska grågröna G15 färgen.

Sportsolglasögon, alltså solglasögon speciellt anpassade för sport. Extra bra vid cykling, löpning, golf och fiske.

Vid sport är det viktigt att bågen är lätt och sitter bra samt att glasens slipning är anpassad till bågen. Adidas har fina sportsolglasögon med lätt kupighet och olika ton i glasen som går att få med styrka i. Maui Jim har också flera modeller som är speciellt anpassade för sport och fyra olika glasfärger, bland annat ett grönt som är bra när man golfar och fiskar.

Maui Jim solglasögon finns att få med styrka i Stockholm

Maui Jim solglasögongår att beställa i din styrka. Glasen håller en otroligt hög kvalité vilket ger en skärpa utöver det vanliga och finns i flera olika färger. Den bästa polariseringseffekten och ytbehandlingar i världsklass gör att man blir beroende av Maui Jims solglasögon om man en gång ägt ett par sådana.