Solglasögontrenderna 2019

Just nu är runda solglasögon helt klart hetaste modellen, vi ser dem i alla kollektioner och hos alla modehus. Vi ser även små spetsiga cateyes eller supersmå rektangulära solglasögon. Stora plastbågar med rejält bred skalm har fått komma tillbaka 2019. Även metallbågarna gör stor comeback i år. Färgskalan på bågarna går i naturliga färger och de transparenta och ljusa färgerna är just nu i fokus. Årets detalj är glasögonkedjan som ger en riktig fashion-kick till stilen.  


Runda fashion solglasögon

De riktigt stora klotrunda solglasögonen tilltalar den modeintresserade. I år ska de andas lekfulhet och ha många detaljer på bågarna. Lägg gärna till en kedja och stilen är komplett.

Spetsiga cateyes

Cateyes är en favorit som just nu har hög trendstatus. Det är i grunden en klassiskt modell men den har förfinats och spetsats till för att landa perfekt 2019. Att bära sina smala cateyes långt ner på näsan är högsta mode bland världens alla fashionistas.


Stora kantiga metallbågar

Stora solglasögon med metallbågar i kantiga former har seglat upp som mångas favoritsolglasögon just nu. De ser coolt sjuttio- åttiotalsaktiga ut. Storleken gör dem ytterst kaxiga men de är lättburna och luftigt bekväma att bära.


Transparenta färger

Svart och brunt i all ära men de bleka och nästan ofärgade solglasögonen rankas just nu snäppet högre. Det ser så läckert ut med mörka glas till de nästan ofärgade bågarna. De helt vattenklara bågarna kombineras ofta med grått glas och de transparenta bågarna med liten mjuk brun ton är väldigt snygga med gröna glas. Ljust, ljust rosa och beigerosa bågar till mörka glas är också hett.


Kraftiga bågar

Riktigt rejäla kraftiga bågar ska det vara i år om vi ser på de stora modehusen. Speciellt skalmen ska vara uttalat kraftig. En annan färg i glasen än de traditionella grå eller bruna är också en het detalj. När vi pratar om glasfärger passar vi på att nämna att en svagare ton i glasen än tidigare, halvmörka alltså, är väldigt trendigt.

Runda klassiska solglasögon

Runda solglasögon är klassikern som dominerar i glasögonmodet och bara fortsätter uppåt. Här funkar både plastbågar och metallbågar, klotrunda och halvrunda. Färgerna ska här hållas i jordiga toner men även svart funkar.


Flat base, zero base

De flesta designers solglasögonkollektioner innehåller i år någon modell med flat base linser, eller zero base linser som de också kallas. Det är helt enkelt helt platta glas som ger en alldeles speciell karaktär. Trenden förstärks i år när vi ser flatbase till fler modeller.


Ikonerna

Suget efter de genuina klassiska modellerna bara ökar. Kanske för att man i tider när trenderna spretar åt många olika håll vill landa i en trygg och säker stil. Vi vill tillbaka där allting började. Randolph Engineerings Aviator är exempel på en modell som aldrig går ur tiden. Tom Ford, Oliver Peoples och Ray-Ban är märken som har mycket bra inom den klassiska solglasögonstilen.

Solclip / Clipon

Clipon är stort igen. Många märken har egna clipons till bågen, det är både exklusivt och snyggt! Det finns clipons till de flesta bågmodeller. Ett enkelt sätt att uppgradera både modegrad och solskydd på dina befintliga glasögon.

Solglasögonvisningar

På en visning kommer en representant för märket och visar hela kollektionen av bågar och färgställningar. Unika tillfällen att få se allt från ett visst märke.

Inplanerade visningar och event