Solglasögontrenderna 2019

Just nu är runda solglasögon helt klart hetaste modellen, vi ser dem i alla kollektioner och hos alla modehus. Parallellt med de runda ser vi cateyes som är tillbaka i ny tappning; supersmala och spetsiga. För högsta modegrad bär du dina cateyes långt ner på näsan. 
Färgskalan på bågarna går i naturliga färger och de transparenta och ljusa färgerna är just nu i fokus, men så klart är mörkt sköldpaddsbruna och svarta alltid rätt! .
Mjukt färgade spegelglas är en trend som fortsätter även detta år.
Helt flata och platta glas är en detalj som ytterligare förstärkts och blivit nästan standard denna säsong. Flärd à la 70-tal syns i modehusens överdimensionerade solglasögon. Pilotglasögon finns fortfarande kvar i modebilden och har blivit en slags basnivå i allas solglasögongarderober. Solclip som du sätter utanpå bågarna är ett snyggt tillbehör som syns på många modebilder.

Runda solglasögon


Runda solglasögon är det som gäller nu! Det finns massor av olika varianter, till exempel Oliver Peoples Gregory Peck och O´Malley. Även Céline har många runda plastbågar denna säsong. Det finns fina tunna metallbågar som Ray-Bans Round Metal och Randolph Engineerings P3.

Spetsiga cateyes

Att bära sina smala cateyes långt ner på näsan är högsta mode bland världens alla fashionistas. Räkna med att du också har ettv par inom kort :)

Bleka färger


Svart och brunt i all ära men nu stormar de bleka och nästan ofärgade solglasögonen in i bilden. Det ser så läckert ut med mörka glas till de nästan ofärgade bågarna. De helt vattenklara bågarna kombineras ofta med grått glas och de transparenta bågarna med liten mjuk brun ton är väldigt snygga med gröna glas. Ljust, ljust rosa och beigerosa bågar till mörka glas är väldigt inne nu.

Flat base / Zero base


De flesta designers solglasögonkollektioner innehåller i år någon modell med flat base linser, eller zero base linser som de också kallas. Det är helt enkelt helt platta glas som ger en alldeles speciell karaktär. förra sommaren lanserade Ray-Ban Flat base linser till sin Round Metal och trenden förstärks i år med flatbase till fler modeller.

Klassiska former som Wayfarer och Clubmaster


Ray-Ban Wayfarer och Clubmaster håller än och nu finns de i ännu fler färger och material. Till exempel finns Ray-Ban Clubmaster Wood med överdel i olika träslag. Läderdetaljer ger det lilla extra och finns som tillval på flera modeller. Randolph Engineering ochTom Ford är andra exempel på märken som är mycket bra på den klassiska stilen.

Färgspegelglas


I sommar finns färgspegelglas till nästan alla modeller. På bilden syns rosatonat spegelglas som tillsammans med guldspegel och blått spegelglas är de trendigaste färgerna.

Solclip / Clipon

Clip-on är hett igen. Vissa märken har clipons till bågen, både exklusivt och snyggt! Vi kan också göra skräddarsydda clip-ons till de flesta bågar. Det finns också flera standardiserade clipons som funkar till många bågmodeller. Det är alltid värt att komma in till butiken, det finns massor med clipon på lager. Vissa modeller finns i webshoppen också.

Ikoniska märken

Vi kikar fortfarande gärna bakåt och vill åt det autentiska. Märken som funnits på modescenen för närmare femtio år sedan är stora nu. Tänk Audrey Hepburn. Tänk Grace Kelly, Peter Sellers och Michael Caine i sina ikoniska glasögon. Tänk OP-mode, 60-tal och Vidal Sassoon. Då ringar man in legendariska glasögonmärket Oliver Goldsmith vars glasögon är den mest kända accessoaren för modets och filmbranschens personligheter. På tal om filmbranschen kan vi nämna Randolph Engineerings ikoniska modell Aviator. Syns i Taxi driver och även i på Donald Draper i megasuccén Mad men.

Solglasögonvisningar

På en visning kommer en representant för märket och visar hela kollektionen av bågar och färgställningar. Unika tillfällen att få se allt från ett visst märke.

Inplanerade visningar och event