Glasögontrenderna 2021

Glasögontrenderna 2021 handlar om att synas. Storlekarna går upp och bågen klättrar över ögonbrynet. Sjuttiotalskänslan är superhet. Färgerna domineras av ljusa, bleka och transparenta toner och även glasen ska ha en mild färgton. Som vanligt står klassikerna pall och det gäller också färgmässigt. Svarta eller sköldpaddsbruna bågar är helt rätt i år igen. Det är idag extremt viktigt med personliga glasögon! Designade för att hålla, och gjorda i fint material av tillverkare med gedigen kunskap och kärlek till glasögonbågar.Runda glasögon äger modebilden 2021

Runda glasögon äger stort i modebilden och får sägas vara grunden i glasögonmodet just nu. Det fungerar lika bra med pyttesmå runda som stora runda. Det är lika rätt med en kraftig och uppseendeväckande klotrund båge som det är med en tunn och diskret. Vi ser de runda bågarna i alla material och hos alla designers.Flerkantiga bågar stor glasögontrend

Nu har det lossnat för flerkantingarna. I år finns den kantiga formen i så gott som alla märkens kollektioner. Förr pratade vi rektangulära men idag är det lika vanligt med fem, sex, sju och åttkantiga. Vi ser dem i ganska stora, rentav överdimensionerade varianter som lekfullt flirtar med sjuttio- och åttiotalet. Stilen hittas främst bland tunna metallbågar men givetvis görs kantiga bågar även i plastmaterial. Komplettera gärna med en glasögonkedja som hänger som ett smycke från bågen.


Feta bågar så hett 2021

Kraftiga bågar med kraftiga skalmar är på G igen. Efter ett år med stilla hemmasittande vill vi synas när vi ger oss ut för att träffa folk. Och det ska synas att vi vill synas! Vi har stenkoll på stil och mode och bangar inte för att visa det. Bågarnas design hämtar inspiration från femtio-, sextio- och sjuttiotalets estetik. I det här trendspåret rekommenderar vi hellre en storlek för stor än att det blir för litet.


Pilotbågar är tillbaka i glasögonmodet 2021

Pilotbågar med en aningen uppdaterad form syns mer och mer. Gärna i kraftigare metall för en fetare och mer uppseendeväckande look. Pilotglasögon ska i år alltid ha tonade glas, gärna gradal som är mörkare upptill. Bär dem som sjuttiotalsikonen Gloria Steinem med håret innanför skalmarna och vips har du en coolt nutida look.Bleka glasögonbågar fortsätter dominera

En fortsatt stark trend 2021 är transparenta glasögonbågar eller bågar i dimmiga pastelliga färger. Gärna ljusrosa, gråbeige, mildblå eller ljusgult. Det går hand i hand, eller strax efter egentligen, den osminkade neutrala make-up-trenden. Man kan också dra paralleller till heminredningstrenden med ljust nordiska hem i ljusa och luftiga material. Tänk korgar, korgstolar, korglampor. Tänk makramé. Obehandlad furu. Naturen.

Ekologiska glasögon stadigt trendspår

Som i hela samhället är efterfrågan stor på ekologiska varor, in alla fall mer miljövänliga. Det började med ett fåtal leverantörer, men nu börjar fler och fler ställa om till mer miljövänlig produktion där materialet i glasögonbågen består av träpulpa och cellulosa från bomull. De är helt nedbrytningsbara och tillverkas utan de lösningsmedel som oftast används vid glasögontillverkning. Om du lägger bågarna i komposten tar det cirka 3 år innan de har blivit till mull. Vi utnämner ekologiska glasögon till den mest självlysande glasögontrenden 2021.

Metallbågar ger luft till glasögontrenderna

Sida vid sida med kraftiga plastbågar, finns trenden med luftiga metallbågar som är lätta och tunna. I trenden platsar allt i från rundade klassiska former till extremt kantiga med ett futuristiskt uttryck. Den klassiska stilen andas tillbakalutad coolhet och den extrema visar viljan att bryta ny mark. Den här trenden är utmärkt för dig som vill få ihop ett bekvämt, lätt och luftigt glasögonbärande med ett modernt uttryck. Ett specialtips till bågar liknande den ovan: slipa in ljusblå glas. Eller ljusrosa. Grymt snyggt!

Handgjorda glasögon en trendig lyx

Vi vill ha glasögonbågar som är på riktigt. De ska vara äkta, gjorda av kunniga händer som älskar hantverket. Glasögonen ska ha en historia och kännas gedigna. Detaljerna får gärna vara ditskruvade för hand, materialet av samma fina kvalitet som förr i tiden. Vi älskar när känslan i bågen är mjuk och välgjord, när bågen är gjord för att hålla i många år. Här säljer vi familjeklenoder som ska ärvas av yngre generationer.


Boka synundersökning här