Caroline visar två snygga glasögonstilar

  • 16 september, 2020

Med två par glasögon i olika stil är du alltid helt rätt när det gäller att följa upp kläderna för dagen. Olika glasögon ger olika uttryck och färgen på bågen är ju också en detalj som kan förstärka looken. Här visar Caroline sina två nya ursnygga glasögon. Se sån stil hon har!


Kaxiga Celineglasögon

Caroline är toppenfin i sina nya lätt oversized Celineglasögon. Färgen är en mjukt melerad gråbrun som är både tuff och mjuk på samma gång. Celine är märket som gör bågar man lägger märke till direkt, trots att stilen är ren och klassisk i grunden.

C/O Savile Row handgjorda bågar från London

Runda glasögon kallar vi basen i glasögongarderoben just nu. Här har Caroline hittat verkligt fina runda glasögon med front i transparent grå med skalmar i metall. Det är en av våra favoriter och vi gillar speciellt detaljen att skalmarna är av metall. Det glänser till lite lagom, både flott och luftigt. Formen har den perfekta rundningen och klär henne perfekt som synes.

Tack för att du inspirerar på bloggen <3

Fredagsinspiration med japanska glasögon

  • 11 september, 2020

Herrarna får en fantastiskt fin fredagsinspiration idag när Martin visar sina nya glasögon. Han ser ut som tagen ur ett modemagasin med sin snygga stil och nu snygga glasögon. Vi gillar mötet mellan glasögonen och tvåtusentalets keps och hörlurar.

True Vintage Revival glasögon made in Japan

Martins glasögonbåge kommer från TVR, True Vintage Revival. Ett japanskt glasögonmärke som använder originalmallarna från femtiotalet när de tillverkar bågarna. De är kända för sin fina kvalitet med modeller och färger som är väldigt lätt att gilla.

Mer om TVR här

Tack Martin för att du inspirerar på bloggen <3

Kedjor med pärlor till glasögon

  • 11 september, 2020

Vi fick in ett litet lager av pärlkedjor i olika varianter och färger för en tid sedan. Daga att visa hur snyggt det blir med en kedja till glasögonen. En pärlkedja blir lite smyglyxigt. Fast pärlor och pärlor, det är ju varianten i plast vi pratar om.


Pärlkedja för glasögon

En tunn liten pärlkedja till dina glasögon i äkta plast :) Efter Chanels succé med bågar som har tillhörande pärlkedja vill många sno stilen. Problemet har varit att det har varit svårt att hitta glasögonkedjor med pärlor. Fram till nu! Vi har hittat ett litet lager i plastmaterial som landat i butiken. Finns i tre fina färger, alla väldigt lättplacerade.

Kedjan kan bäras på flera olika sätt; framför eller bakom huvudet.

Pärlkedjan kan du köpa på webben här >>>

Dubbel glasögonkedja pärlor och metall

Kolla så fint med dubbelkedja! Ena kedjan i metall och andra är en pärlkedja. Snabbt och lätt en lite lyxig rolig känsla.

En del av vårt sortiment glasögonkedjor här

Få rätt behandling för torra ögon

  • 10 september, 2020

Det är mycket vanligt att ha problem med torra ögon. När man har torra ögon behöver det inte alltid kännas torrt, det är lika vanligt att det svider, kliar, bränner, känns grusigt eller att ögonen tåras och rinner. Förutom alla dessa symptom kan också synen påverkas och man kan bli ljuskänslig. Här kan du läsa om hur det går till att undersöka dina torra ögon så att rätt behandling kan sättas in. Du är inte ensam, faktiskt är det så många som var femte person som lider av torra ögon.


Undersökning vid problem med torra ögon

En torra-ögon undersökning börjar med att du får berätta om dina ögonproblem. Det är bra för oss att få veta om dina besvär börjat nyligen och om det känns torrt hela tiden, eller bara vid vissa tillfällen. Vi kommer att fråga om du har någon sjukdom eller äter några mediciner, eftersom många sjukdomar och mediciner ger torra ögon. En vanlig fråga är om dina ögon har lätt för att börja rinna när du är utomhus.

Efter synundersökningen tittar vi i ett biomikroskop för att bedöma hur ytan på ögat ser ut. Vi kan se hur ytan på tårfilmen ser ut och uppskattar hur stabilt lipidlagret i tårfilmen är. Ögonlockskantens utseende är en viktig detalj och den kan vi studera i mikroskopet. De Meibomska körtlarna har sin mynning i ögonlockskanten och deras funktion är en viktig detalj i en torra-ögonutredning. En bedömning av mängden tårvätska görs också.

Vi använder olika metoder beroende på vilken typ av torra ögon du har och det vi nämnt är vanliga exempel på undersökningar. Inget av momenten gör ont, någon del kan ha en lätt övergående sveda, men har du väldigt torra ögon kan det kännas lite mer än för den som har lättare besvär.

Boka din torra-ögonundersökning genom att ringa 08-7917570


Behandling av torra ögon

Behandlingen av torra ögon beror givetvis på vilken typ och grad av torra ögon du har. Du kommer att få förslag på behanling och hur ofta du ska göra den. Vi visar också vilka produkter som är bäst vid din typ av besvär, och det viktigaste, hur du använder dem på bästa sätt.

En snabb och enkel quick-fix är fuktande och smörjande droppar. Vissa behöver droppa flera gånger om dagen, för andra kan det räcka att man tar en droppe när det känns torrt. Det är viktigt att använda en droppe UTAN konserveringsmedel för att inte skapa onödig extra inflammation. En mycket vanlig behandling är värme, massage och rengöring.

Se tidigare inlägg om torra-ögon behandling

Demodexkvalster orsak till torra ögon

En liten bov när det gäller torra ägon är det lilla kvalstret Demodex. Det finns normalt hos alla och ökar med åldern. Men om det blir obalans och du har för höga nivåer vid ögonen kan det ge bekymmer. Vanliga symtomen är klåda, förlust av ögonfransar, rinnande ögon, dimsyn och ögonirritation. Du kan ha mycket "grus" vid ögonfransarna, se ögat längst upp till vänster på bilden ovan. En del i behandlingen är då speciella rengöringsservetter eller rengöringsskum.

Köp Demodex behandlingsservetter här

Efterkontroll av torra-ögonbehandlingen

När du har varit på en torra-ögonundersökning och fått behandlingsförslag kommer du på ett återbesök (avgiftsfritt). Då får vi veta om behandlingen har gett avsedd verkan och om något eventuellt måste korrigeras.

Remiss till specialklinik

Vi är den första instansen vid problem med torra ögon. Om den behandling vi föreslagit inte gett lindring eller förbättring inom det beräknade behandlingsintervallet kan bedömningen bli att du bör fortsätta på en specialistklinik för torra ögon. Vi skriver då en remiss till ögonläkare eller Källmarkskliniken som är en specialklinik för torra ögon.

Produkter vid torra ögon

I vår webbshop finns många bra produkter för dig som har torra ögon och vill börja direkt med till exempel en lindrande smörjande droppe. I shoppen finns också mild och effektiv sminkborttagning, smidiga bra ögonmasker och ögonsalva.

Köp ögonvård här


Munskydd med minimal risk för imma

  • 05 september, 2020

Munskydd kan var besvärligt för den som bär glasögon eftersom det bildas imma på glasen väldigt lätt. Vi har fått tag i ett parti svarta formpressade och tvättbara munskydd som är optimerade för att minska risken för imma.


Jenny visar munskyddet som inte immar så lätt

Genom att munskyddet är formpressat och har en tunn böjlig metalltråd insydd kan det formas precist runt näsan. Då minskar risken för läckage av varm utandningsluft som ger imma. Det är mjukt och lättburet tycker vår testpanel. Munskyddet tvättas enkelt i 60 grader maskin.

Oscar Magnuson munskydd

Det är svenske Oscar Magnuson som står bakom designen och de finns i en limiterad upplaga för 395 kronor styck. En jättefin omtänksam present till någon som bär glasögon. Kanske du själv?

I webbshopen kan du läsa mer om materialet och beställa hem.

Köp munskyddet här

En träff med Lovisa Hahn grundare av Under Your Skin

  • 08 september, 2020

När pandemin pågått ett tag ställde vi oss frågan? Varför har inte vi en fin handsprit att sälja till dem som efterfrågar det? Vi hade vid den tiden bara stora flaskor i provrummen och i butiken. Efterforskningar på nätet startade. Vi ville ha en liten smidig flaska, lätt att ta med. Miljövänlighet var viktigaste kriteriet och helst skulle den lukta gott också. Vi hittade svenska Under Your Skin som gör en fräscht doftande handsprit i miniförpackning med endast ekologiska ingredienser.


Lovisa ville göra ekologisk handsprit

När Lovisa startade sitt företag Under Your Skin var målet att skapa hudvård med endast ekologiska ingredienser. Hon hade sedan länge haft en övertygelse att de kemikalier som finns i krämer vi smörjer på huden inte alls är bra för oss. Första produkterna i sortimentet var tvål och hudkräm och handspriten följde tätt därpå.

Liten handsprit i miljövänlig förpackning

Den lilla flaskan är återvinningsbar och lätt att återanvända. Bara skruva av korken och fyll på med ny handsprit när den är slut. Det lilla formatet gör att den ryms i fickan eller handväskan. Den ger väldigt mjuka händer och har en svag doft av grapefrukt.

Köp ekologisk handsprit i miniförpackning här

Två snygga glasögon ger två snygga stilar

  • 04 september, 2020

Vilken känsla hon utstrålar Liselotte när vi får fota henne i de nya glasögon hon just hämtat. Det är en mix av coolhet, avslappnad elegans och absolut trendriktighet. Hon har förstått hur viktigt det är att ha två olika glasögon att varva med. Glasögonen sitter ju mitt i ansiktet och är detaljen som kan lyfta en outfit till högsta nivån.


Stora metallglasögon högsta mode

Idag räknas stora metallbågar som den ledande trenden inom glasögonmode. Här visar Liselotte sin nya Dior, en generös stor metallbåge med rötterna i sent sjuttiotal. De klara glasen skapar en fräsch känsla som låter bågens fina lyster stå i fokus. Den här bågen passar till allt, både jeans på fritiden och till finklänningen på festen.

Klassiska glasögon i ny stil

Tom Ford är mästare när det gäller klassiska glasögon med stil och känsla för absolut mode. Liselotte är ursnygg i märkets modell 5671 som är en riktig klassiker med trendigt uppdaterad stil. I den här Tom Ford-bågen känner du dig alltid snygg, den är aldrig fel.

Tack Liselotte för att du inspirerar på bloggen <3

Otroligt snygg outfit med matchande glasögonkedja

  • 03 september, 2020

Idag inspirerar Anna Rothlin på bloggen med fantastiska glasögon och en trendig färgmix där gröna toner kontrasterar mot mjukt röda. Som vanligt är det detaljerna som gör det, i det här fallet glasögonkedjan. Se hur snyggt den faller mot den fina blusen och liksom ramar in ansiktet.

Glasögonbåge från Caroline Abram

Anna valde glasögon från franska Caroline Abram. En designer som är en av de främsta när det kommer till detaljer. Alla hennes bågar har något spännande över sig och de görs i oväntade färgkombinationer. Den läckra glasögonkedjan kommer också från Caroline Abram. Vi är så glada att få visa den här underbara och inspirerande bilden. Tack Anna <3

Så stylar du glasögonkedjan

En glasögonkedja kan du ha på flera olika sätt. Som på bilden, fäst långt bak på skalmen och bakom huvudet. Den kan också hänga på framsidan. Fäster du den längre fram på skalmen blir den ännu mer framträdande. Kedjor finns i alla möjliga varianter. Materialet kan vara metall, plast eller blandat. Det är lika fint med en tunn kedja som en väldigt kraftig. Men precis som du ser på bilden, den gör stor skillnad. Tillför mycket i stil och karaktär.

I butiken finns just nu många olika glasögonkedjor. Både tunna och kraftiga. I webbshopen finns ett litet urval, kika gärna in.

Glasögonkedjor i webbshopen

30-årsjubileum idag

  • 29 augusti, 2020

Respekt! Maria satt den 29 augusti 1990 och kikade i Dagens Nyheter. Där såg hon denna pyttelilla annons och åkte direkt in till city. Hon fick jobbet på direkten och ända sedan dess har hon, Aime och Åsa funnits här.
30 år på City Optik

Det började med Aime som hade praktiserat på City Optik och som anställdes direkt efter sin optikerexamen sommaren 1990. Åsa hade jobbat med tidigare ägaren Björn i Tyresö, och blev under sommaren tillfrågad om hon ville börja på City Optik. Samma sommar, närmare bestämt den 29 augusti, sitter Maria och läser DN. Hon ser en pytteliten annons och åker samma dag in till city för att prata med Björn. Hon fick jobbet direkt!

Fler som jobbat länge

Redan efter några år utökade styrkan med Jenny som också hade praktiserat här under utbildningen. Hon jobbade på dåvarande Strandells men lämnade söder för city och Drottninggatan. Trots att hon numera varit här i 23 år blir hon kallad rookie! Nä inte riktigt så men nästan.

Efter ytterligare några år anslöt sig Maria Caesar till gänget. Det har blivit närmare tjugo år för henne tillsammans med oss, det är vi oerhört lyckliga över.

Nu är vi flera stjärnor

Vi har verkligen SÅ fina anställda! Kajsa Gode arbetade extra här under hela skoltiden och började direkt efter sin optikerexamen. Samma resa med extrajobb och optikexamen gjorde Britta Persson. Senaste stjärnan är Amanda Wirtberg som briljerar i butiken hela dagarna. Dessa fynd, dessa stjärnor som med värme, glädje och kompetens fyller City Optik med innehåll är så guld värda.

Finaste kunder

Det är sällsynt att trivas så bra på en arbetsplats. Vi vet att en stor del i trivseln är våra härliga, goa, fantastiska kunder. Många av dem har hängt med oss i alla år. Det är i sig värt en egen berättelse...

Livet på Drottninggatan

Vi har sett Drottninggatan leva och förändras.
Vi gick till PUB och handlade fika på Domus livsmedel en trappa ner.
Vi diggade The Wolves på väg till lunch.
Vi såg Horst med transistorn tryckt mot örat och han den halvnakna med lagerkransen sprang förbi.
Vi hade ridande poliser klapprandes nerför gatan.
Vi har sett generationer av illegala spelare duka upp sin lilla matta och lura förbipasserande på spel under tändsticksaskar eller muggar.
Vi såg lastbilen dundra förbi.
Etc etc etc

Hemarbete ger trötta ögon

  • 01 september, 2020

Just nu arbetar många hemifrån och upplever ökade problem med ögonen. Hemma är det lite svårare att ha sin arbetsplats optimerad ur ergonomisk synvinkel. Ögonen får jobba lite mer och symptom som huvudvärk, trötta och svidiga ögon är vanliga besvär Här får du några lätta tips som gör ögonen lugnare och håller huvudvärken borta.

Tre enkla tips mot trötta ögon

Du behöver inte göra några stora ansträngningar eller anpassningar för att göra det lugnare för ögonen. Det är tre nyckelord som gäller: avstånd, tjugu-tjugo och blinka.

Ha inte skärmen för nära

Om du sitter vid en stationär dator är det viktigt att inte ha skärmen för nära. En bra tumregel är att ha skärmen på minst en armlängds avstånd. Det är också vilsammare om ögat får titta aningen nedåt, så ha skärmen så långt ner du kan.

Den här regeln gäller egentligen allt som du tittar på; mobil, padda, tidning och liknande. Håll inte för nära! Ju närmare desto mer ansträngande för ögonen.

20/20

Det är lätt att fastna och ha blicken klistrad vid skärmen under lång tid. Tänk på att titta upp och bort ibland, helst ut genom föntret. En enkel regel är 20/20. Det vill säga att var 20:e minut ska du titta upp och fästa blicken långt bort i 20 sekunder. Det bästa är om du kan titta ut genom fönstret. Då slappnar ögat av och blir bättre rustat att klara det ansträngande jobbet att se på nära håll.

Blinka

Glöm inte att blinka! När du ser på skärmen blir blinkfrekvensen lägre och det kan ge besvär som grusiga och torra ögon. Vissa får svidiga ögon som kan rinna ibland. Försök komma ihåg att blinka ordentligt emellanåt. Om du har mycket problem med dessa symptom kan du köpa en smörjande droppa hos optiker eller på apotek. Lindrar jättebra!

Om du följer dessa enkla små tips minskar risken för ögonbesvär. Om du ändå har huvudvärk eller trötta ögon kan det vara så att du behöver arbetsglasögon eller ny styrka i dina befintliga glasögon. Kontakta då oss för undersökning.

Smörjande droppar finns här