Förbättrade garantier & fraktfritt & ändrad öppettid

  • 20 mars, 2020

Här är brevet som gick ut till våra kundklubbsmedlemmar i går. Anmäl dig till klubben du också - du får nyheterna först av alla och vi kryddar oftast med ett bra erbjudande exklusivt för kundklubbsmedlemmar. Lätt som en plätt - bara fyll i formuläret via länken längre ner. Och hör ni; ta hand om er, ta hand om varandra. Den här konstiga tiden leder nog till något gott i slutändan.


Förbättrade garantier & ändrad öppettid

Hej alla, hoppas ni mår bra. När corona är i farten blir det till att tänka nytt och rucka lite på gamla mönster. Här kommer lite info om hur vi justerat och fixat. Vi vill göra rätt, göra enkelt och göra gott.

Anmöl dig till kundklubben här

Öppet 10-18

För att våra anställda ska slippa åka i kollektivtrafiken under rusningstid flyttar vi fram öppningstiden till klockan 10.

Färre synundersökningar

Vi halverar antalet synundersökningar för att minska antalet personer som vistas i butiken och för att hinna desinficera ordentligt mellan undersökningarna.

Möjlighet till enskild bokning

Om du vill vara ensam i butiken med bara en optiker och någon mer ur personalen ska vi försöka ordna det. Ring i så fall 08-7917570 så bokar vi in dig utanför ordinarie öppettider.

Förbättrade garantier

Vi har bytesrätt och funktionsgaranti när du köper nya glasögon. Vi förlänger bytesrätten till 3 månader och funktionsgarantin på glasen till 6 månader fram till sista juni i år.Tveka inte heller att höra av dig. Coronakrisen kräver speciallösningar och vi ska försöka fixa så att det fungerar så bra och smidigt som möjligt. Åtgärderna ovan kan komma att ändras och gäller på obestämd tid tills vidare.

Hör av dig!


Kika in i webbshopen >>>


Kan man ha linser när coronavirus härjar?

Expertisens svar är ja. Med handtvätt och endagslinser eller ordentligt rengjorda månads- eller tvåveckorslinser är linser ett säker sätt att korrigera synfel. Om du vill grotta ner dig i ämnet finns mer info samt en länk till pressmeddelandet från CORE Center for ocular research and educations på bloggen.

Linser och corona >>>


Tvätta händerna på rätt sätt

30-sekundersregeln är den som gäller för att tvätta händerna effektivt och bra. Löddra upp tvålen ordentligt. Tvätta sedan mellan fingrarna, ovanpå handen och runt tummen - i minst 30 sekunder! På bloggen har vi en liten videosnutt som visar exakt hur du gör.
Tvätta-händerna-filmen här >>>

Är du lite krasslig? Gör självtestet

Region Stockholm har nyss skapat ett självskattningstest för corona. Syftet med självskattningen är att ge svar på om du behöver vård eller om du kan ta hand om dig själv hemma. I slutet får du råd som är anpassade efter dina svar.
Till testet >>>

Linser som mörknar i solen

Passar på att påminna om att i april släpps en spännande nyhet. Det är Acuvue Oasys Transitions, kontaktlinsen som mörknar i solen. Toppenbra för dig som är mycket ute men även du som sitter mycket framför skärmen. Den filtrerar bort en del av det blå ljuset och det ger skönt seende även inomhus. Linsen ska också vara bra vid bilkörning i mörker, ge bättre kontrast och mindre bländning. Linserna görs i styrkor från -12,0 till +8,0.
Mer info >>>
återvinn-linser-stockholm-cityoptik-1

Äkta återvinning av kontaktlinser och linsförpackningar

Påminner om det smarta systemet för att förbrukade linser och linsförpackningar garanterat återvinns till nya produkter. Vi tar emot dina använda linser och linsförpackningar här i butiken. När vi fått ihop till en hel kartong skickas den till TerraCycle som garanterat återvinner plasten och gör smarta grejor av den.
Mer om återvinning av linser här >>>

Ny kaffemaskin...en fin Jura

Nästa gång du kommer finns det färskmalet, riktigt gott kaffe från premiumleverantören av kaffemaskiner, schweiziska Jura. När vi började fundera på ny kaffemaskin var tanken att förena gott kaffe med bättre miljötänk. Den skulle också vara lättskött och tystgående. Gärna snygg... Det blev Juran och vi är så glada. Däremot så skippar vi fikabrödet en period. Corona du vet...
Ta hand om er därute <3 Varmaste hälsningar från alla tjejer på City Optik