Glasögontrenderna hösten 2018 by City Optik

  • 22 oktober, 2018

Vi får ofta frågan om vilka glasögon vi själva bär i höst och tänkte att vi skulle visa det här. Nyckelorden i höstens glasögonmode är åttkantigt, runt, transparent, klassiskt, cateyes och metall. Scrolla ner och läs, titta på bilderna och inspireras.

Maria gillar den klassiska stien. Chloés havannabruna modell passar fint till höstens tweedrutiga kappa. Notera att bågen går ganska djupt ner på kinden. Det är just det som gör att den ser så modern ut.

Kajsa har den superheta åttkantiga formen i sin blekrosa båge från svenska Oscar Magnuson. Det är en modell som trots sin ovanliga form faktiskt är lätt att passa i. Matcha med mörka kläder för fin kontrastverkan eller bär den med lika ljusa toner i kläderna.

Maria har också åttkantiga men i supertunn enkel metallfront. Färgen är mjuk roseguld som är lätt att passa i för de flesta. Den här stilen är lika fin till jeans som till mer festbetonade kläder. Märket är schweiziska Götti som är experter på högkvalitativa stilrena bågar i titan.

Maria har valt helt runda ljusa bågar från Oscar Magnuson. Både formen och färgen är bland det hetaste i höstens glasögonmode. Se så snyggt med kläder som går ton-i-ton med bågen. Använder du enhetligt mörka kläder blir det en snygg kontrastverkan mot den här bågen.

Aime har i höst en stor cateye-formad båge från Youmawo. Materialet och den snyggt mattsvarta ytan ger en modern känsla till den klassiska formen. Den passar jättebra till färgglada lekfulla mönster på kläderna, precis som Aime bär här. De gör sig också bra till lite en monokrom färgskala. Den här bågen har inga synliga nitar, loggor eller andra detaljer. Därför passar den perfekt när du vill ha glittriga örhängen och andra smycken som du inte vill ska konkurrera med glasögonen.

Höstens mode-snackis är ju de åttakantiga bågarna. Britta har en crèmefärgad åttakantig metallbåge från Chloé som hon bär med matchande glasögonkedja. De tonade glasen förstärker uttrycket och ger en läcker sjuttiotalskänsla. Den här stilen funkar lika bra till enkla svarta kläder som till mer mönstrade och färgglada kreationer.

Jenny har en läcker cateye från franska Caroline Abram. Att den är vackert tvåfärgad ser man tydligt från sidan. En cateye ger ett lyft till blicken och passar den som vill ha en klassiskt kvinnlig stil.

Åsa har en läcker cateye från franska Céline i en ljusrosa transparent ton. Den mjuka färgen skapar ett lugn kontrast till den kraftiga formen. Stilen passar både till monokromt ljusa kläder och till riktigt mörka kostymer. Bågen har nässadlar som är monterade i efterhand. Ett bra trick om inte plastbågen sitter rätt från början.

Vi har så enormt mycket snygga toppmoderna bågar inne i butiken just nu, så det är helt klart värt besväret att ta sig till oss.

Och kom ihåg - vi har flera jättebra delbetalningsalternativ, till exempel autogiro 295 kr/månad.

Läs mer här