Linser som mörknar i solen

  • 04 maj, 2020

En kontaktlins som mörknar i solen? Ja! Nu finns ACUVUE® OASYS Transitions ™, linsen som med fotokromatisk effekt anpassar sig efter ljuset och mörknar gradvis. Slut med kisandet när solen lyser starkt! Den har UV-skydd så klart men också förbättrad kontrast, filtrering av blått ljus och därigenom behagligare seende även inomhus. Speciellt skön för dig som sitter mycket framför skärm och ögonen känns trötta.


Sköna soldagar med ACUVUE® OASYS Transitions ™

ACUVUE® OASYS Transitions ™ är en helt ny kontaktlins från Johnson & Johnson. Liksom Transitions ™ -glasen fungerar i glasögon, anpassar sig de nya kontaktlinserna sömlöst till förändrade ljusförhållanden. De mörknar i starkt solsken och bleknar snabbt till att bli klara inomhus. De är världens först fotokromatiska kontaktlinser och valdes ut som en av TIME Magazines 50 bästa uppfinningar 2018.

Linser som mörknar i solen -hur funkar det?

Varje lins innehåller fotokroma molekyler som är mycket känsliga för UV-strålar och andra typer av starkt ljus. I normala ljusnivåer är linsen ljus och när de utsätts för starkt ljus finns det en kemisk reaktion som gör att de fotokromiska molekylerna ändras och mörknar för att absorbera upp till 70% av synligt ljus.

Det tar under en minut för linserna att mörkna och de blir ljusa igen inom 90 sekunder efter att du kommit inomhus.De ger också den högsta nivån av UV-skydd i en kontaktlins, vilket blockerar 100% UVB och över 99% av UVA-strålar.

Beställ fotokromatiska linsen här

Hur förändras ögonfärgen

Linserna har utformats specifikt för att minimera förändringar i ditt utseende. Även om du kanske märker en liten tonförändring under de ljusaste omständigheterna kommer skillnaden i ögonfärg inte att bli stor för dig som har mörka ögon. För dig som har ljusa ögon blir effekten att du ser ut att ha mörkare ögon när du är ute i solen.

Mörka sol-linser perfekt vid sport

Under omständigheter där du inte kan bära solglasögon ger de här nya kontaktlinserna oöverträffat solskydd och exceptionell visuell upplevelse. Bättre kontrast och total synupplevelse. Oavsett om du är en professionell idrottare eller en glad amatör, ger färgskiftande kontaktlinser som mörknar i solen förutsättning till förbättrade prestationer.

Även om dessa linser blockerar UV-strålar ersätter de inte helt dina solglasögon eftersom solglasögon skyddar hela ögat och hudområdet som omger dem, medan kontaktlinserna endast skyddar den centrala delen av ögat.

Bilder lånade från Johnson & Johnson

Vi är bland de fåtal som får sälja dessa i Sverige än så länge.

Köp linserna som mörknar här