Optivital ögonvitamin mot gula fläcken-problem rekommenderas av ögonläkare i SVT Fråga doktorn

  • 02 oktober, 2018

Senaste avsnittet av SVT Fråga doktorn handlade om ögon och ögonproblem. I programmet kom frågan om "ögonvitaminer" upp. Ögonläkaren Björn Steen var skeptisk till blåbärspreparat men talade varmt om kosttillskott som kan bromsa gula-fläcken förändringar. Han poängterade att det är viktigt att tabletterna man tar är baserade på den stora AREDS-studien. Optivital är till 100% beserad på AREDS-studien.
Optivital är ett svenskt kosttillskott med specifika antioxidantia (vitaminer) och mineraler i rätt dosering för att bibehålla normal synförmåga. Innehållet i Optivital bygger på världens största ögonstudier på åldrande ögon, Age-Relating Eye Disease Study (AREDS) där 8 000 patienter följdes under 10 år. Den senaste studien AREDS2 publicerades i maj 2013 av National Eye Institute och det är denna studie som Optivital följer till 100%.

Optivital är det enda kosttillskottet i Sverige som till 100% följer AREDS II-studien som ögonläkaren i SVT Fråga doktorn pratade om. Idag rekommenderas vitaminerna och mineralerna i Optivital av flertalet ögonkliniker i Sverige just pga att det är vetenskapligt beprövat med bevisad effekt just på gula fläcken. Studien är publicerad i alla vetenskapliga ögonläkartidskrifter, från Jama Opthalmology, till Skandinaviens största ögonläkartidskrift Acta Opthalmologica (aug.2016), där 3 svenska professorer från Sveriges mest erkända ögonsjukhus, S:t Erik i Stockholm betonar vikten av att följa denna studie. AREDS-studien har även publicerats i Svenska Läkartidningen.

Boka en ögonhälsoundersökning där vi i samarbete med ögonläkare kan säga om du kan bli hjälpt av Optivital. Boka via telefon på 08-7917570

Du kan Optivital i webshopen eller komma in till vår trevliga butik..

Köp Optivital här

Här kan du se Fråga doktorn som sändes 1 oktober 2018 och helt handlar om ögon och ögonproblem, klicka på länken.

Fråga doktorn