Vad händer på City Optik i coronatider?

 • 16 mars, 2020

Hej alla! Veckan startar nästan som vanligt här på City O. Butiken är öppen och vi jobbar på med synundersökningar, visar glasögon och solglasögon, tar emot beställningar, slipar glasögon, lagar glasögon, lämnar ut linser och justerar dina sneda bågar. Bland annat. Några små förändringar från och med i veckan är; vi öppnar kl 10:00 (i stället för kl 9:00) så att personalen kan åka hemifrån lite senare, när det är mindre folk på tågen. Två av oss jobbar hemifrån så att vi inte utsätter oss för smitta och kan gå in när någon blir sjuk. Vi bjuder inte på fikabröd som så ofta annars, tråkigt men alla får offra något...


Med den här bilden förstår vi lättare varför vi måste undvika att smittan sprids snabbt. Lika många kommer att smittas oavsett, men vi ska dra ut på förloppet så långt det går. De viktigaste råden (som tack och lov är ganska enkla:) för att alla inte ska bli smittade på direkten är de här:

 • Känner du dig sjuk med symtom som snuva, hosta eller feber ska du försöka låta bli att träffa andra människor. Gå inte till jobbet, skolan eller förskolan. Det gäller även om du bara känner dig lite sjuk.
 • Tvätta händerna ofta.
 • Hosta och nys i armvecket eller i en pappersservett.
 • Undvik röra vid ögon, näsa, mun.

Till Folkhälsomyndigheten

Med vårt enorma lager av snygga glasögonbågar ser vi inte att glasögonleveranserna är hotade av coronaviruset. Linser har vi också bra i lager, och har beställt upp extra buffert. Vill du inte komma in i butiken för att hämta dina varor, skickar vi just nu hem fraktfritt. Vår fina webbshop är öppen dygnet runt. Du kan också mejla eller ringa in din beställning.

Till webbshopen

Med det så önskar vi er alla en fin start på veckan. Varma hälsningar från alla oss <3


Transparent glasögoninspiration

 • 12 mars, 2020

Pontus har uppdaterat sin outfit med ett par transparenta Tom Fordglasögon. Det är så trendigt med en lite ljusare ton i bågen och det har han så klart snappat upp. Vi gillar också den snygga runda formen, tror att ni också gör det.Pontus passade på att utöka sin glasögongarderob med nya färgen på Oliver Peoples modell O'Malley, en fin grön nyans. Vi rekommenderar att ha två par i olika färg eller form. Att kunna toppa sin dagliga stil med exakt rätt båge är väldigt kul.

Pontos är bostadsmäklare hos Notar på Lidingö. Tack för att du inspirerar på bloggen <3

Läs mer om Pontus

Style de luxe med Chloés blommiga glasögon

 • 11 mars, 2020

I dag har vi en underbar bild med Anna i nya superstylish glasögon från Chloé. Hon inspirerar i stora runda bågar där kanten på glaset är slipad vågig som på en blomma. Trendriktiga gradaltonade glas så klart!

I dag är slipmaskinerna så avancerade, att även styrkeglas går att slipa blomformade. Efter slipningen borras små hål i glaset där bågen skruvas fast. Resultatet blir så här kul, coolt och snyggt.

På Chloés bågar har skalmtoppen ett litet hål, där deras glasögonkedja kan fästas. Det kan vara praktiskt om man ofta tar glasögonen på och av. Men i vår har vi kedjan mest för att det är snyggt!

Tack Anna för att du inspirerar på bloggen <3

Glasögonkedjan finns här

Glasögoninspiration med trendiga cateyes

 • 11 mars, 2020

Evelina står för dagens trendiga glasögoninspiration i ett par urcoola cateyes från Cutler & Gross. Hon ser ut som tagen från ett modemagasin när vi fotar henne. De spetsiga bågarna i blank svart matchar hennes outfit så bra.

Vi gillar allt i den här bilden: färgerna, bågen och kläderna som bildar en väldigt läcker helhet. Cutler & Gross heter det brittiska märket som designat bågen. Londons modescen har alltid varit en stark inspirationskälla för dem, men stilen är fast förankrad i 60-talet då märket grundades.Evelina har en toppenfin glasögongarderob. Hon kompletterar med ett par franska Caroline Abram i ljusa toner. Se henne via länken när hon senast gästade City Optikbloggen.

Tack för att du inspirerar på bloggen Evelina <3

Se Evelina i Caroline Abram

Stilsäkra killar i nya Oliver Peoples Shiller

 • 10 mars, 2020

Karaktärsfulle Shiller är Oliver Peoples nya stjärna på glasögonfronten i vår. Här visar två stiliga herrar hur bra Shiller är med sina kraftiga skalmar och mjuka, halvtransparenta färger. Just det där med kraftiga skalmar och rejäl känsla är en av glasögontrenderna i år. Den som vill hoppa på en annan megatrend väljer tonade glas som den bruna Shiller-bågen har. Så läckert!


Att matcha skjorta och kavaj med den här typen av båge är som ni ser riktigt snyggt! Du som redan är ett fan av Oliver Peoples Sheldrake ska definitivt spana in Shiller. Vi tar 3290 för ett par Shiller, du får fin kvalitet och högsta modegrad för varenda krona.

Tack Ulf & Ola för att ni inspirerar på bloggen <3

Köp Oliver peoples Shiller här

Idag inspireras vi av den här killen med nya Oliver Peoples

 • 06 mars, 2020

Vi är glada att kunna presentera en riktigt fin fredagsinspiration. Se så otroligt snyggt med markerade glasögon på Pierre. De matchar hans snygga stil och bildar en perfekt kombo.

Oliver Peoples har den här fina acetatbågen som heter Elerson i sin kollektion. Vi gillar flirten med femtiotalet och se hur den kommer så till sin rätt på Pierre.

Tack för att vi får ha dig på bloggen <3

Tjejer som inspirerar i Tom Ford glasögon

 • 04 mars, 2020

I dag får vi inspiration av två fina tjejer som visar sina läckra nya glasögon. Det är Tom Ford och stora härliga metallbågar som gäller i bägge fallen. Den ena rund, den andra kantig och bägge prickar av de viktigaste glasögontrenderna i vår.

Elisabeth strålar i kapp med solen i coolt klotrunda oversized Tom Ford. Stilen med sina rötter i 70-talet följs upp med bruntonade glas, graderade med mörkt brun upptill och helt klara nedtill i glaset. Ursnyggt! Grattis till ett mycket bra val av glasögon.

Carolina är supercool i sina kantiga oversized metallglasögon. Den här stilen tar avstamp i åttiotalet och är bara så rätt just nu. Nyckelorden i glasögonens modevärld är i vår stort, luftigt och metall. Så kul att se den här perfekta matchningen; rätt båge till rätt person. Grattis till ett kanonbra val av glasögon.

Tack för att ni inspirerar oss på bloggen <3

Glasögontrender våren 2020

Det blir allt viktigare med personliga glasögon, designade för att hålla och gjorda i fint material av tillverkare med gedigen kunskap och kärlek till glasögonbågar. Fler och fler vågar ta ut svängarna när det är dags för nya glasögon. Här på bloggen kan vi då och då visa vilka fina bågar som våra kunder valt, så glöm inte att kika in här då och då. Vi har sammanfattat de viktigaste glasögontrenderna för i vår. Klicka på länken kan du läsa vidare.

Glasögontrender 2020

Grattis Hand in Hand

 • 03 mars, 2020

Grattis ​Hand in Hand som tillsammans med Håll Sverige Rent har mottagit ett bidrag på 22,9 miljoner från Svenska Postkodlotteriet för att genomföra projektet Waves of Change. Projektet innebär bland annat att 4 000 små företag skapas med syfte att förbättra försörjningsmöjligheter för utsatta människor och rensa 100 000 ton plast från illegala soptippar, stränder och kustområden i Indien, Kenya och Sverige.


Med Waves of Change vill Hand in Hand och Håll Sverige Rent minska plastnedskräpningen i hav och på land, samtidigt som tusentals gröna entreprenörer i Indien och Kenya ökar sina inkomster. På så sätt går miljövård och fattigdomsbekämpning hand i hand. I projektet kombineras Håll Sverige Rents kunskap av cirkulär ekonomi med Hand in Hands erfarenhet av fattigdomsbekämpning genom entreprenörskap.

– Plastproblematiken och fattigdomsfrågan hänger ihop. Med rätt stöd och förutsättningar kan skräp förvandlas till resurser i en cirkulär ekonomi som inkluderar de allra mest behövande, människor som lever i fattigdom utan tillräckliga möjligheter att försörja sig, säger Stina Götbrink, generalsekreterare på Hand in Hand Sweden.

– Waves of Change är ett fantastiskt projekt där vi konkret kommer kunna hindra plasten från att hamna i våra världshav. Samtidigt ger vi utsatta människor i Indien och Kenya en möjlighet till inkomst från insamling av plast. Därmed skapas ett värde på plastavfallet som ger långsiktiga stora effekter, säger VD på Håll Sverige Rent, Johanna Ragnartz.

I olika projekt har City Optik och våra kunder stöttat Hand in Hand, och vi håller som bäst på att fundera över vad vi kan hitta på i år.

Chanel prickar in två viktiga glasögontrender

 • 04 mars, 2020

I sitt senaste släpp lyckades Chanel pricka in två viktiga glasögontrender i en och samma båge. Det är den stora metallbågen och glasögonkedjan. I Chanels fall är kedjanav pärlemor med ett skyddande hölje av resin och är exklusivt gjord för dessa modeller. Bågarna levereras med ett speciellt fodral framtaget för att både bågen och kedjan ska kunna samsas i asken.


Chanels glasögonbåge har tunn genomskinlig plast strax innanför metallkanten på bågen. Det tillför lite extra och gör att de skiljer ut sig från andra snarlika modeller. Kedjans pärlor har ett skyddande hölje av plast som gör kedjan lätt trots att den ser så maffig ut.

Den urläckra solglasögonmodellen har rökfärgad plast runt pärlorna och ett snyggt lätt speglande solglas. Chanels solglasögon är gjorda för att hålla länge, både designmässigt och materialmässigt.

Chanelkedjorna går inte att köpa separat utan är gjorda speciellt för dessa modeller. Priset ligger runt 9000 kronor.

Svenska Vasuma skapar nya bågar av återvunnen plast

 • 02 mars, 2020

Vasuma har hittills inte visat vilken position de har inom ekologiskt glasögonskapande, men hållbarhet och CSR har dock alltid legat som grund i deras DNA. Nu kan de vara lite extra stolta och trycka mer på den sidan av deras glasögonskapande. Efter 15 års tjatande på italienska glasögonplast-tillverkaren Mazzucchelli, har de tagit fram råvara baserad på återvunnen plast. Och inte bara svart utan i två fina färgnyanser, "brown havana" och ”swedish havana” dvs. en cool blandning av gult, blått och beige.Genom åren har vi följt Vasumas fina arbete inom glasögonmakeri och även deras stora varma engagemang för människor och miljö. Här är ett axplock:

Vasuma var bland de första i världen som började använda ekologisk acetat M49. De har gjort kollektioner till Rädda Barnen (utan vinst-syfte) och initierat projekt för flyktingar (Glasses for Refugees). Vasuma skänker årligen produkter till välgörande ändamål ex. Vision For All och Stadsmissionen. Genom åren har de startat insamlingar via Musikhjälpen och skapat online-auktioner där vinsten skänkts till olika välgörande ändamål som Rädda Östersjön och Anti-diskrimineringsbyrån.

Respect! Säger vi på City Optik. Vi säger också kom hit och kolla på nya bågarna i återvunnen plast, deras fina sol-clip-on som passar pilot och runda glasögon, och så klart deras storsäljare Snok och Eggeater.

Ps. Bågarna på bilden heter Kangaskäärme.