Annika inspirerar i glasögon från Celine

  • 02 maj, 2019

En minst sagt inspirerande personlighet och stil har konstterapeuten Annika som pedagogiskt och lärorikt hjälpt oss att hitta framtidsperspektiv och stärka laget City Optik. Med kortklippt hår och markerande kraftiga bågar skapar hon en snygg intressant stil som man gärna vill kopiera.

Vi hade nyligen en rolig kväll med konstterapeuten Annika Sundh Meiling på City Optik. Vi hade kallat in henne för att hjälpa oss med framtidsvisoiner och för att stärka laget. Under kvällen fick vi genom ord och bilder och pedagogiska klurigheter försöka definiera våra styrkor och svagheter. Mycket roligt och givande.

På bilden ser du henne i glasögon från franska modehuset Celine. I glasögonvärlden är Celine kända för att göra klassiska modeller som verkligen syns och tar för sig. Det kan handla om en lite skruvad form eller att det är kraftiga bågar som ramar in ordentligt. Just nu är Celine väldigt hett både på glasögon och solglasögon.

Läs mer om Annika här

Instagramprofilen Asabea i Lindberg n.o.w glasögon

  • 01 maj, 2019

Asabea Britton är barnmorskan som blivit folkbildare i sociala medier. På sitt instagramkonto med 17 000 följare lär hon ut allt hon kan om förlossningar, amning, bristningar och baby blues. Hon bär ofta ett par transparent ljusrosa glasögon från Lindberg och får mycket positiva kommentarer om dem. Det förstår vi - underbar tjej som delar med sig av nyttig kunskap i snygga glasögon - en oslagbar kombo!


Asabea Britton är barnmorskan som blivit folkbildare i sociala medier. I sina filmklipp lär hon ut allt hon kan om förlossningar, amning, baby blues och bristningar. Från Sveriges Radio P5 har vi lånat texten nedan.

Med bristningsskolor och förlossningsskolor på sitt Instagramkonto lugnar och utbildar barnmorskan Asabea Britton blivande och nyblivna föräldrar. Idén var från början inte genomtänkt utan kom till av en slump.

– Jag la upp ett inlägg med några kort som föreställde olika bristningar som vi ska använda för att förklara vad folk har fått för skador, säger Asabea Britton.

– Det var kanske lite oansvarigt av mig för jag fick så himla mycket reaktioner. Dels från folk som blev jätterädda. Och sen så var det många som var nyfikna. Så då tänkte jag att jag fick ta mitt ansvar och ge lite kontext till bilderna.

Responsen på de följande inläggen blev väldigt positiv vilket gjorde att Asabea Britton bestämde sig för att fortsätta med folkbildningen.

– Det var många som skrev "Gud vad intressant, vi får lära oss allt för lite om det här".

Glasögonen hon bär är ett par ljusrosa Lindberg n.o.w nr 6548. En modernt rund cateyeformad modell. Lindbergs bågar är helt ljuvliga att bära. Så lätta och bekväma att de knappt känns. Kila in till oss på Drottninggatan 80. Här finns Stockholms största sortiment Lindberg n.o.w glasögonbågar.

Följ Asabea på Instagram @asabea

Tack för att du inspirerar här på bloggen <3

Glasögontrender här

Snyggaste solglasögonen i sommar

  • 27 april, 2019

Celine är ett av de allra säkraste korten när det gäller snygga solglasögon. De är designade med en klassisk grundton men har alltid en sorts kaxighet som passar på den stilsäkra kvinnan. Som här, en av våra fantastiska kunder som bär upp de här Celinesolglasögonen underbart bra.


Se sån stil hon har! Vi älskar den här modellen med en aning av cateye. De breda skalmarna är Celines signum denna vår. Det är så fin hantverk i alla deras solglasögon. Skalmarna lirar perfekt med fronten och gångjärnen är av stadigaste sort.

Tack för att du inspirerar oss Lise <3

Solglasögon är universalmedlet för att se bättre ut

  • 27 april, 2019

Susanne Ljung, modeexperten från radioprogrammet Stili P1, har som rubrik på sin krönika i dagens DN "solglasögon är universalmedlet för att se bättre ut". Vi håller med till 100%. Det finns ingenting som så direkt får dig att se cool, spännande, stilig och snygg ut som ett par solglasögon. Här har du några av våra favoriter.


Celine Baby Audrey solglasögon

Den absolut populäraste solglasögonmodellen just nu. De flesta beställningarna i vår webshop är gäller just Baby Audrey. Klassisk, cool, välgjord och välsittande till rimligt pris för ett lyxmärke som Celine.

Baby Audrey i webshopen här

Oliver Peoples Gregory Peck herrarnas favoritsolglasögon

King Magazine listade i veckan Gregory Peck som sommarens solglasögontips. Här har vi den i transparent färg som ger lite lekfullhet till den klassiska stilen. Finns också i bruna nyanser samt svart.

Gregory Peck i webshoppen här

Tom Ford Dahlia solglasögon

Den är så läcker, Tom Fords lättburna kaxiga Dahlia. Sitter bra på alla näsor med de justerbara nässadlarna. Passar extra bra till dig som vill ha stor storlek på solbrillorna. Vi har köpt in de två bästa färgerna brunt och svart.

Dahlia i webshoppen


Chimi solglasögon nytt märke i butiken

Bianca Ingrossos favoritmärke Chimi är ett nytt tillskott i butiken denna sommar. Med snygga modeller, en fin kvalitet i bågarna och ett pris på bara 890 kronor så gissar vi att Chimi blir en favorit. Det går att slipa in din egen styrka i Chimis bågar också.

Välkommen in!

Nordic Optical awards 2019 - ska City Optik försvara titeln Sveriges bästa optikbutik?

  • 24 april, 2019

Nu på lördag får vi veta vilken som blir årets optikbutik 2019. Efter att ha varit stolta innehavare av titeln Sveriges bästa optikbutik under både 2013 och 2018, kniper City Optik åter en toppnominering i klassen och kommer att bli sämst trea 2019. På Waterfront i Stockholm hålls den stora Nordic Optical Awards-galan där vinnaren kommer att presenteras.


En jury bestående av Scandinavian Retail Center och de nordiska ländernas branschorganisationer har valt ut de butiker som slåss om titeln Årets optikbutik. I kriterierna står bland annat "Årets Optikbutik står verkligen ut ur konkurrens när det gäller branding, lönsamhet och service. Kunderna fortsätter att komma tillbaka - deras unika och individuella behov tillgodoses alltid på ett professionellt och personligt sätt. Årets optikbutik är kreativ och professionell och uppmärksam mot kunderna, så att de känner sig bekväma. Årets butik värnar om sina anställda och är mån om att ha en bra arbetsmiljö."

Från förra årets stora gala där Åsa och Maria fick hämta Nordic Optical Awards-statyetten. Vi återkommer nästa vecka med besked om hur det gick.

Bilder från galan 2018


Måndagsinspiration med våriga glasögon

  • 14 april, 2019

En fin start på veckan med de här fina glasögoninspiratörerna. Bägge i ljusa bågar som känns extra rätt nu när ljuset och värmen kommer tillbaka. För att kopiera stilen tar du en karaktärsfull glasögonbåge i en mjuk eller transparent nyans. Voilà!


Snyggt! Ock kolla så fint de blå ögonen kommer fram.


Snyggt! Älskar den här mjuka färgen - och kolla så fin mot blå ögon.

Tack för att ni inspirerar oss så fin och att vi får ha er på bloggen! <3

Glasögontrend 2019 stora runda bågar

  • 12 april, 2019

En av årets starkaste glasögontrender är stora härliga klotrunda bågar. Den passar ypperligt att kombinera med tonade glas. Just nu är det extra många som funderar på att byta till den här looken. Här kommer inspiration från två färgstarka tjejer som prickat in trenden.


Läckert tonade glas i stora runda bågar från Chloè. En perfekt stilmatchning mellan glasögon, hår och kläder på den här fredagsfina tjejen.

Tom Fords splitternya härligt runda metallbågar passar enormt bra till den här tjejens snyggt kortklippta frisyr och mönstrade kappa.

Tack för att ni inspirerar på bloggen! <3

Två glasögon, två stilar

  • 10 april, 2019

Vi som arbetar här kan alla intyga att det är så roligt att ha olika glasögon för att kunna matcha upp olika stilar. Det är vanligt att våra kunder skaffar mer än ett par just för att olika kläder, olika aktiviteter eller olika sinnesstämning kräver sin båge. I dag kan vi visa en riktig inspirationstjej med två helt olika bågar.


Pigga, läckra, färgstarka och klotrunda Monkeyglasses med återvunnet läder i orange runt glasen. Hur fint som helst med färgmatchad klädsel.

Här med glasögon i en mer sober stil, ljusa och kantiga från Oscar Magnuson. Hur fint som helst här också, att matcha den färgstarka klädseln med ljusa bågar med transparent känsla.

Tusen tack för att du inspirerar oss på bloggen <3

Oliver Peoples Cary Grant glasögon och solglasögon

  • 09 april, 2019

I filmen North by Northwest från 1959 har Cary Grant på sig ett par riktigt snygga glasögon. När Cary Grant estate för första gången samarbetar med ett företag blev det glasögonmärket Oliver Peoples,. Det har resulterat i ett par riktigt snygga glasögonbågar, noggrant designade för att efterlikna originalet så långt det är möjligt.


Stilige Cary Grant i filmen från 1959 där han bär sina klassiska solglasögon. De nytillverkade har inte så förvånande fått namnet "Cary Grant" och är gjorda för att vara så lika originalet som möjligt. Oliver Peoples designers har fått kika på filmen ruta för ruta, för att få bågen från så många vinklar som möjligt. Originalet tappade nämligen Cary bort efter att halva filmen var inspelad.

Cary Grant görs både som solglasögon och vanliga glasögon och i flera fina färger. I morse fick vi en förhandstitt och vi blev så förtjusta att vi beställde alla färger och alla storlekar. Planerad landning till butiken är inom några veckor.

City Optik är Sveriges största återförsäljare av Oliver Peoples glasögon. Det innebär att du på Drottninggatan 80 i Stockholm kan se en stor del av Oliver Peoples utbud.

Köp Oliver Peoples glasögon här

AW med förhandstitt på Celine solglasögon

  • 05 april, 2019

Vi har fått låna Celines visnings-solglasögon för att kunna ge er en förhandstitt på vårens kommande solglasögon. Under fredagseftermiddagen höjs volymen, godsaker dukas upp och det är fritt fram att kika, känna och prova på de lekfullt snygga modellerna från franska modehuset Celine.


Unik förhandstitt

Allt ligger uppdukat för att lätt kunna prova och känna. Det som är extra spännande är att vissa modeller som visas inte har släppts än utan kommer ut på marknaden först om ett par veckor. Det är ovanligt att andra än butikernas inköpare får tillgång till visningsexemplaren på detta sätt. Vi är glada och lite stolta att vi fixat så ni att också får se dem.

Celine Baby Audrey ny färg

Celines grymt populära Baby Audrey är bestseller i vår webshop. Släpps strax i ny färg, en mjukt brunmelerad båge kombinerad med blågrå lins. Mycket snyggt! Baby Audrey är ett under av precision, design och kvalite. Här pratar vi "value for money". Baby Audrey kostar i dagsläget mellan 2690 kr och 2890 kr beroende på färg.


Nyheter på Celines glasögonsida

Celines signum är kraftiga lite strama bitar, men en del av kollektionen andas alltid lite mer lekfullhet. Vad sägs om den här överdimensionerade bågen? Den matchar klänningen i alla fall :D

Hoppas få se dig också på en mysigt lekfull eftermiddag på City Optik <3