Dagens stilinspiration med glasögon

  • 18 oktober, 2019

Herrarnas bästa stillsajt Manolo lägger varje fredag upp en inspirationsoutfit för helgen. Den behöver ibland kompletteras med glasögon. Kika in på Åsas glasögonblogg och se vilka bågar hon föreslår för att kicka upp outfiten ytterligare ett snäpp.

Givetvis finns Gregory Peck från Oliver Peoples med på listan.

Till glasögonbloggen här

Bli miljösmart med oss! Lämna linserna här för garanterad återvinning

  • 12 oktober, 2019

I stället för att slänga dina linser i papperskorgen...vad sägs om att låta 97% av dina använda linser och linsförpackningar bli till nya plastprodukter? Och lätt som en plätt. Du bara kommer in med linserna och blisterförpackningarna till oss så fixar vi resten.


Kom in med dina använda linser och linsförpackningar till oss på Drottninggatan 80. När vi samlat in en större mängd kontaktlinser och plastlinsförpackningar skickar vi dem till TerraCycle. Där strimlas de samt (om nödvändigt) tvättas. Materialet smälts därefter ner för att bli användbart råmaterial, exempelvis plastpellets. Dessa råmaterial kan användas till nya återvunna plastprodukter.


Vilka linser och förpackningar kan återvinnas?

Här är exempel på linser och linsförpackningar du kan lämna in. Vi tar emot alla märken och linssorter. Vi i vår tur sänder plasten vidare till TerraCycle. Där blir sändningen sorterad och vägd. Beroende på vikt så doneras x antal kronor till välgörenhet. Och 97% av plasten återvinns! Hoppas vi tillsammans kan samla riktigt mycket plast.

Linda Farrow gör lyxiga glasögon och vi har fixat in dem till er

  • 11 oktober, 2019

Vi är i skrivande stund ensamma i Sverige med att ha Linda Farrows fantastiska Linear-kollektion. Kika på bilderna så förstår ni varför just de här glasögonen nyss landat bland våra andra godbitar.


Linda Farrow är det lyxiga Londonmärket som har rötterna i 70-talets modellvärld. Deras löfte är att använda de bästa materialen för att noggrant skapa de mest lyxiga bågarna som finns på marknaden. Linearkollektionen består av klassiska och tidlösa optiska bågar med väl avvägd känsla och egen identitet.


Vi föll för det gracila uttrycket och de vackra färgerna. Märkets coola bakgrund gjorde också att inköpsbeslutet var lätt. Bara det bästa är gott nog till våra kära kunder...

De små mästerverken är tillverkade av guldpläterad japansk titan och italiensk kvalitetsacetat, med en identifierande guldpläterad linje på sidan av bågen.

Välkommen in att kika. Vill du samtidigt göra en synundersökning? Boka då via länken nedan.

Boka här

Oliver Goldsmith glasögon med rötter i Londons 60-tal

  • 11 oktober, 2019

Med en härlig skatt av skisser på läckra glasögon från 60-talets London kan Oliver Goldsmiths ättlingar göra uppdaterade varianter som gör alla som letar efter coola glasögon lyckliga. Oliver Goldsmith är känd för att ha designat glasögonen till filmstjärnor som Peter Sellers, Michael Caine och de glasögon som Audrey Hepburn bar i "Breakfast at Tiffanys".


Här är några av de Oliver Goldsmith-modeller som stolt landat i butiken. Det är som vanligt väldigt noga utvalda av våra kunniga inköpare dvs vi alla som jobbar på City Optik.

Bakgrundsstoryn om Oliver Goldsmith och hans glasögon

Här har vi hämtat info från Oliver Goldsmiths hemsida

Tänk 1900-talets ikoner. Grace Kelly. Peter Sellers. Michael Caine i sin signatur svarta glasögon. Audrey Hepburn i de stora vita glasögonen som inramade hennes ansikte. Ikoniska stilmakare - Givenchy, Dior och Vidal Sassoon. Tänk kultfilmer från femtio- och sextiotalet, The Ipcress File, Harry Palmer, Charade och Two for the Road. De har alla en sak gemensamt. Oliver Goldsmith. Under andra hälften av förra seklet, när det gällde glasögon, var OG synonymt med stjärnor och stil.

Oliver Goldsmith har varit ett familjedrivet företag i över 80 år. Grundades 1926 av P. Oliver Goldsmith, och världen av glasögon var på väg att revolutioneras. Solglasögon fick hög profil under mitten av femtiotalet och ett urval av ovanliga mönster började dyka upp. OG: s blev inte bara ett sätt att skydda ögonen från solen, utan också ett modetillbehör. Kläddesigners kontaktade Goldsmith för att skapa bågarna som skulle komplettera deras säsongskollektioner.

True Vintage Revivial - japansk design och tillverkning

  • 07 oktober, 2019

Japanska superfina vintageinspirerade bågar i den klassiska femtiotalsmodell som James Dean bland annat bar. Vi älskar modellen, färgerna och den fina kvaliteten. TVR - True Vintage Revivial som märket heter- är alldeles nya i Sverige. Välkommen in til din favoritoptiker för att ta en titt.Modellen hetar Arnel och finns i flera fina färger.


Torra ögon kan bero på kvalstret Demodex

  • 30 oktober, 2019

Handarbetsvänner se hit

  • 30 september, 2019

Den här fiffiga lilla lampan har fått spridning på olika handarbetsforum som en pryl som underlättar handarbetande i höstmörker. Den kostar bara 59 kronor :)

Kom in till butiken eller beställ i shoppen.

Beställ här

Dagens glasögontips är Batty

  • 24 september, 2019

En båge som seglat upp som en riktig utmanare till de sköldpaddsfärgade retrobågarna är Oscar Magnusons Batty. Med kraftiga skalmar, en ny udda form och blek färg är den högst intressant för den som vill kliva upp en nivå på stilskalan.


Batty är ett supersnyggt komplement om du redan har bruna eller svarta bågar. Ett generellt tips är att ha i alla fall två par i olika stil att varva med. Det är så kul att kunna matcha upp klädseln eller humöret med rätt båge. Det kostar en del, ja. Men glasögon sitter mitt i ansiktet och ska fungera stilmässigt med skärpa och klarhet varenda sekund de sitter på. Snygg båge och bra glas är värt att satsa på. En välgjord båge är snyggare och dyrare, men fungerar i flera år.

Om det är dags för synundersökning kan du läsa om vilka olika typer vi har innan du bokar.

Info om Synundersökningar

Glasögoninspiration med Chloé

  • 18 september, 2019

I dag blir det glasögoninspiration de luxe när Tess visar sina nya Chloé. Det blev en helt fantastisk look med en strikt kavaj, läckra örhängen, den runda glänsande bågen och glasen lätt gradaltonade.


Som pricken över i:et blir den tunna glasögonkedjan.

Den här stilen, med tunna lätt "oversize" bågar och tonade glas är något vi starkt rekommenderar. Det skapar en spännande, lekfull och lite elegant stil.

Tusen tack Tess för att vi får ha dig på bloggen <3

Bågen finns här

Grattis Chloé och Essilor - nominerade till Silmo d´Or

  • 17 september, 2019

Två av våra favoritmärken är nominerade till världens tyngsta optikutmärkelse Silmo d ´Or. Det är Chloé med sin coola modell 2743 som är nominerade till årets båge i fashion/trend-klassen och Essilor som är nominerade i glas-klassen med sitt nyskapande Eyezen Start. Mycket bra val!


Chloé 2743 har rötter i sextiotalet men med nutida känsla och detaljer. Se på skalmtoppen som har en metallfodrad ögla där en glasögonkedja kan fästas. Nominerad i fashion/trend.

Glasleverantören Essilor har utvecklat Eyezen Start, ett enstyrkeglas med två optiska centrum. Det gör att ögontröttheten minskar för den som ofta läser i mobil, platta eller bok. Mycket bra för unga personer som lider av grusiga, trötta och ansträngda ögon trots att inget extra synfel finns på nära håll. En bra, enkel och billig lösning för dagens digitala liv.

Det är för 25:e året i rad som optikbranschens innovationer inom design, mode och teknik belönas med utmärkelsen Silmo d ´Or. Prisutdelningen sker i Paris på Silmo, en av världesns största glasögonmässor.

Se årets glasögontrender här