Sjuttonårsdag i dag

  • 03 februari, 2020

Här tar vi alla chanser att fira och starta dagen med en liten tårtbit. I dag är det 17 år för City Optik i sin nuvarande form, med fyra kvinnor som delar på ägarskapet. Det har varit en toppenkul resa med gradvisa förändringar och förbättringar längs vägen. Just nu har vi den trevliga positionen som en av Sveriges mest inspirerande optikbutiker. Här tänker vi öppet, brett, snällt, kul och nyfiket på allt nytt. Kika nedan för att se en del saker vi pysslat med senaste åren.

Fina flaskhållare med grönska runtomkring kom i samband med med senaste renoveringen. Grönt & skönt är nyckelord för verksamheten.

Karl Mårtens har målat söta små glasögonfåglar åt oss som pryder butiken.

Senaste uppgraderingen är en grymt fin Jura kaffemaskin där bara ekologiska bönor ska malas. Gudagott kaffe! Du är så välkommen in för en kopp.

Ständigt dessa fina solglasögon. Här Celine.

Och det vi är mest kända för; ett extremt fint båg-sortiment. Bland annat fina franska Caroline Abram, piffad med det senaste, glasögonkedjan!

Läs mer om city optik här

Fredagsinspiration med Eva Funck i nya glasögon

  • 31 januari, 2020

Dagens härliga glasögoninspiration står allas vår Eva Funck för. Med sprillans nya Caroline Abram på näsan strålar hela Drottninggatan när vi ska ut och ta en bild. Den runda pigga formen i vacker djup färg passar henne perfekt. Lätta och sköna glasögon är ju inget minus heller.

Caroline Abram är märket som designas av fransyskan med samma namn. Hon gör enkla glasögon men som alltid har en liten detalj eller speciell färg som gör det lilla extra.

Eva Funck är tjejen som på roliga och intressanta sätt har lärt oss hur saker funkar. Hon är röstskådespelerska, barnprogramledare i TV och dockmakare. Eva är också Höna-Pönas skapare och inte minst känd som sidekick till Björne i Björnes magasin.

Tack för att vi får ha dig på bloggen Eva <3

Se evas vinterplåster om förkylningar

Chloégirls på Drottninggatan

  • 28 januari, 2020

En grå och regnig tisdag startades upp med en färgsprakande guldglittrig inköpsmorgon. Chloés Sverigerepresentant Roger kom med sina tunga väskor fyllda med sommarens solglasögon. Kolla så läckra, extravaganta, sjuttiotalsinspirerade och snyggt bärbara solglasögon Chloé har! Vi fick höra att det är en svensk tjej som ingår i designerteamet för Chloés glasögon och solglasögon. Kul.


De senaste åren har Chloé presenterat riktigt lyckade glasögonkollektioner. De får till balansen mellan spektakulärt och bärbart. En blir snygg i Chloé helt enkelt :) Och de adderar härliga färger till en i övrigt ganska dämpad färgskala i butiken. Vi har på senaste tiden noterat att många tjejer som syns i TV-rutan har Chloé.

Mer Chloé glasögon här

Linsladdaren

  • 28 januari, 2020

Du som köpt linser hos oss kan snabbt och lätt göra en ny beställning med Linsladdaren. Blixtsnabbt går det!


Så lätt och smidigt att beställa nya linser med nya Linsladdar-systemet.

Gör så här

Scanna QR-koden, skriv in ditt mobilnummer i rutan för referensnummer. skriv din e-post i nästa ruta. Klicka i om du vill hämta i butiken eller få hemskickat mot faktura. Samma linser och samma antal som du senast köpte blir då beställda. Så lätt och smidigt! Fortsättningsvis kommer din linskartong att ha en "Linsladdaretikett" med QR-kod. Har den inte det kan du gå in på fliken kontaktlinser här på hemsidan och scanna QR-koden som ligger där.

Observera att frakt tillkommer om du väljer att få hemskickat.

Cutler & Gross nytt glasögonmärke i butiken

  • 14 januari, 2020

Vi startar med ett par citat från grundarna av märket. “It´s nice if glasses can be sexy and mysterious. People who need glasses don´t have to feel separated from glamour.” -Tony Gross" The Cutler and Gross customer has always been an individual. Eccentric maybe, but a rare breed, certainly.” - Graham Cutler

1969 grundade Graham Cutler och Tony Gross det brittiska lyxglasögonmärket Cutler and Gross vars signaturstil är djärva bågar i rena linjer. Ända sedan starten har märket varit stort inom mode-, design-, musik- och filmbranschen. Det finns ingen logga synlig från utsidan, det behövs inte; bågarna utstrålar kvalitet, medvetenhet och elegans helt på egen hand. Att de är handgjorda i Italien med de finaste materialen känns helt rätt i dag när slit & släng-eran går mot sitt slut. Se så läckra bågarna på bilderna är med feta skalmar och snygga nitar i fronten.

Vi älskar märkets kraftiga bågar och den känsla de ger. Kärlek vid första ögonkastet kan man lugnt säga. Vi nosade på dem för flera år sedan när vi besökte märkets konceptbutiker i New York och London, men först nu öppnade sig en möjlighet för oss att bli en av få utvalda återförsäljare i Norden. Stolta och glada har vi valt ut de bästa bitarna som vi tror att ni kommer att gilla precis lika mycket som vi gör.

Cutler & Gross glasögonbågar passar speciellt bra för den som vill ha en lite mer vågad stil där bågarna har karaktär och elegans. Kanske är det helt rätt för dig som måste ha en vårdad klädsel på jobbet, men ändå vill visa att du bryr dig om mode och gärna framhäver din personlighet.

Fastna inte i dyra och krångliga abonnemang. Ett par Cutler & Gross skräddarsydda med dina styrkor inslipade på plats här på Drottninggatan 80 kostar från 295 kr per månad.

Info om delbetalning här

Helgens bästa glasögoninspiration

  • 10 januari, 2020

Lagom till helgen bjuder vi på en riktigt inspirerande bild där många detaljer smälter samman till en fin helhet. Glasögonen är ett par läckra Chloé med gradaltonade glas. Med en vacker scarf och små örhängen höjs modegraden ytterligare och det blir en uppseendeväckande snygg outfit.


Chloé är duktiga på den coola och eleganta stilen med tunna oversize bågar i metall. Lätt gradalfärgade glas passar så bra till den här looken och är något vi starkt rekommenderar. I Chloés kollektion finns flera modeller för dig som blir lockad att testa den här stilen.

Tack Alexandra för att du inspirerar på bloggen <3

Mer Chloé glasögoninspiration här


Stilinspiration glasögon de luxe

  • 09 januari, 2020

Den här fina tjejens glasögongarderob har fått en fantastisk start. Två stilar som kompletterar varandra perfekt och givetvis i högsta mode-divisionen. Som första par ett par kraftiga transparenta Oscar Magnuson och andra paret tunna guldfärgade oversize Dior. Att ha två par glasögon att mixa och matcha med är så kul. Ett par glasögon sitter ju mitt i ansiktet, och alla bågar kan inte passa till alla kläder.


Översta bågen är Deckard i transparent gul ton som kommer från Oscar Magnusons senaste kollektion. Vi gillar formen, färgen och att det är en riktigt kraftig båge.

Den undre är en Dior ur deras populära Stellaire-serie. Det som gör den så snygg och superinne är storleken och den udda kantiga formen. Materialet som är tunn metall är också en raket modemässigt sett.

Det syns att Madly har absolut mode-koll, och det är inte konstigt. Hon arbetar med mode och modebilder. Hennes företag sköter den viktiga retuscheringen så det visuella intrycket blir helt rätt. Vill du kika på hennes arbeten kan du se här https://www.iwonderu.se/

Tack Madly för att du inspirerar på bloggen <3

Ögon kan skadas av fyrverkerier och champagnekorkar

  • 31 december, 2019

Nyårsafton i dag och vi ska fira och ha kul. Fyrverkerier är många festers höjdpunkt och stämningshöjare. Men det kan vara riskfyllt för dina ögon att pyssla med raketer. Varje år skadas 100 personer av fyrverkerier så svårt att de måste uppsöka sjukhus. Många av dem med svåra ögonskador.


Trots att hårdare regler kring fyrverkerier har införts, sker många olyckor. De flesta som skadar sig är män under 25 år och många är under 18 år trots att det är åldersgränsen för utomhusfyrverkerier. Åskådare skadas nästan lika ofta som den som avfyrar pjäsen.

S:t Eriks Ögonsjukhus i Stockholm berättar att de senaste tre åren har två till fyra patienter kommit till ögonakuten under nyårshelgen med ögonskador efter fyrverkerier.

– Det kan röra sig om mer eller mindre svåra brännskador på själva ögat eller på ögonlock och omgivande hud. I allvarligare fall om själva raketen träffat ansiktet eller rakt i ögat är synprognosen tyvärr oftast mycket dålig. Även champagnekork mot ögat förekommer, vilket också kan ge allvarliga skador då traumat är så pass kraftigt, säger Anna Cullhed Farrell, ögonspecialistläkare på S:t Eriks Ögonsjukhus.

Hon berättar också att det finns patienter med allvarliga skador såsom brännskador i öga och ansikte efter fyrverkerier, som primärt inte kommer till ögonakuten, utan till en medicinsk akutmottagning, och därefter blir bedömda av ögonläkare.

Att råka ut för att en fyrverkeripjäs exploderar i ansiktet kan innebära ett livshotande trauma med invalidiserande skador som följd. Många förlorar synen eller till och med ögat.

– Om alla följer de regler och åldersgränser som gäller för fyrverkerier kan man förhoppningsvis minimera och kanske till och med undvika fyrverkerirelaterade skador. Var medveten om att raketer kan orsaka mycket allvarliga skador, inte bara i ögat! Och slutligen, tänk på att det inte endast är den som hanterar fyrverkerierna som kan skadas, utan även åskådare och förbipasserande, säger Anna Cullhed Farrell.

Gradvis har en hårdare reglering kring fyrverkerihantering införts och antalet dödsolyckor och olycksfall har minskat. Sedan 1 juni 2019 gäller dessutom nya regler för användning av raketer med styrpinne. De får bara användas av personer med särskild utbildning och tillstånd från kommunen.

Källa: S:t Erik Ögonsjukhus

Bild: www.fotoakuten.seDagens stilinspiration

  • 20 december, 2019

Drottninggatans finaste outfit står vår käre Odd för i dag. En mycket inspirerande herre, där klädstilen matchar de nya glasögonen absolut perfekt. Vi älskar den coola retrostilen som just nu är så inne.


Oscar Magnusons senste kollektion är en av de bästa vi haft denna höst. De som gillar glasögon och alltid har bågar bland de första i en trend, de efterfrågar kraftiga bågar just nu. Odd brukar mest ha linser, men vi gissar att han får så mycket komplimanger för sina nya glasögon att det blir förstavalet ett tag här framöver.

Tack för att vi får ha dig på bloggen <3

Årets snackisar och glasögontrender

Vintervacker med Savile Row Round Eye

  • 19 december, 2019

Enkelhet och ren design har fungerat alltid stilmässigt. En som har säker stil och öga för färger och former är vår optiker Britta. Med sin gedigna bakgrund, en master of fine art, är hon en optiker som verkligen är kunnig i alla delar som optikeryrket innebär. Det är ju inte bara provrummet som gäller under dagen, utan även att guida kunderna till det bästa glasögonvalet. Och det är ju där som "färg och form" ibland är avgörande.


Britta har en klassisk Round Eye från Londonbaserade Savile Row. Tillverkad av en enda metalltråd, klippt, stansad och bearbetad av gamla maskiner i fabriken strax utanför London city. Bitarna löder personalen för hand, skruvarna monteras i handgängade hål och till sist kläs fronten och skalmtopparna med sköldpaddsbrun acetatplast.