Tres amigos i trendiga solglasögon

  • 09 augusti, 2019

Denna vecka har mest bjudit på mulet väder och regnskurar. I dag skiner solen mellan molnen och då kickar ju fredagsfeelingen in direkt. Våra underbara glasögonstylister passar på att testa solhattar och solglasögon.


Frida har ett par åttakantiga Chloé med transparent båge. Snyggt & nytt. Amanda har ett par spännande Tom Ford i klassisk stil. Victoria har härligt stora Chloé i metall.

Än hänger sommaren kvar ett tag och vi har gott om snygga solglasögon på lager.

Solglasögontrender här

Hjärtat klappar för glasögon

  • 05 augusti, 2019

Chloé lyckas med konstycket att få hjärtformade glasögon att se coola ut. Och Victoria kan konsten att bära upp dem, så fin!

Hjärtformade glasögonbågar finns sannerligen inte hos alla märken. Chloé har en cool och annorlunda kollektion som innefattar hjärtformade bågar i några olika varianter och färger. Här har metallbågen en tunn kant av plast. Den ljusa färgen mjukar upp kontrasten mot ansiktet och det ger en skön balans mot formen tycker vi.

Snygga läsglasögon i retrostil med fjädrande skalm

  • 12 juli, 2019

Vi har fått in riktigt snygga läsglasögon i trendigt transparenta färger samt med svart båge. De görs i starka styrkor, till +4,0 och den svarta finns ända till +5,0. Glasen är asfäriska vilket ger tunna lätta glas med bra avbildning. Skalmarna har flexfjädring.


Kolla så snygga! Tre fina färger och styrkor från +1,0 till +4,0. Den svarta till +5,0. Finns i webshoppen och i butiken.

Till webshoppen

En av våra fina mammor i nya franska glasögon

  • 11 juli, 2019

Alldeles nyligen hämtade den här fina tjejen ut sina nya snygga glasögon designade av Caroline Abram i Paris. Tunna lätta bågar med lekfull form och en rolig färgdetalj på ena sidan. Hon är mamma till en av oss i butiken - kan du gissa vem?


En fin form, lättburen och elegant men med en rolig detalj med en avvikande färg bara på ena sidan. Modellen heter "Volcane" och finns i fler färger.

Du kanske redan listat ut vems mamma det är? Just det, Aimes!

Tack för att vi får ha dig på bloggen <3!

Dagens kille i Massada Eyewears

  • 10 juli, 2019

Dagens kille är hur fin som helst i Massada Eyewears coola modell "The silence". Den har en uppdaterad retrokänsla med en kantig ovandel som ger en bra brytning. Här i en stilig klassisk brun havannafärg.


Han hämtade ut dem i dag och får nog börja vänja sig vid att folk ger uppskattande kommentarer om hans snygga glasögon :)

Tack för att vi får ha dig på bloggen <3

Sommarsnygg i Tom Ford glasögon och Chimi solglasögon

  • 08 juli, 2019

Vi har haft förmånen att förse denna sköna böna med snygga glasögon och solglasögon inför sommaren. Hon kan bära upp det mesta och den här gången blev det riktiga filmstjärne-solglasögon från Chimi och skönt multifärgade Tom Ford glasögon.


Nytt märke för i sommar är Chimi. Det Stockholmsbaserade solglasögonmärket har på kort tid blivit väldigt populärt. Här är deras modell #008 i färg coco och som ni ser har den hamnat på helt rätt person.


Vårens nyheter i Tom Fords glasögonkollektion var bättre än vanligt. Den här modellen med snyggt brunmelerad ovankant och svagt rosa underdel är vår favorit. Det är den snygga formen och den suveräna färgställningen som är hemligheten.

Tusen tack för att vi får vara din glasögonleverantör och att vi får visa på bloggen <3

Köra bil med polariserande solglasögon

  • 14 juni, 2019

I senaste tidningen Motor, sveriges största biltidning, finns ett reportage som Åsa skrivit om hur polariserande solglasögon funkar i bilen när man har en head-up display. Hon frågade både optikerkollegor och olika bilföretag och skrev sedan en artikel som blev så intressant att tidningen Motor fångade upp den.


Sammanfattningsvis kan man säga att det blir något svårare att se head-up-displayen med polariserande solglasögon, men hur mycket beror på ljusförhållanden och andra faktorer.

Via länken kan du läsa det utförliga inlägget om polariserande solglasögon och HUD (head-up-display).

Klicka här och läs mer om solglasögon i bilen

Succé för glasögon C/O Savile Row

  • 11 juni, 2019

Den utsökta lilla kollektionen C/O Savile Row, glasögonbågar formgivna av oss och tillverkade av Savile Row, har blivit en succé. Det där svåra med bågar, att verkligen få dem att passa och sitta snyggt på många har hantverkarna i London lyckats med. Alla som provar gillar vad de ser. Det kanske är det här som skiljer agnarna från vetet; när vi som har 20-30 års vana av glasögonarbete och vet vad som funkar i ett ansikte får jobba ihop med de bästa glasögonmakarna, då blir det snudd på perfekt.


Jenny har transparent grå, Aime har svarta, Maria har de ljusrosa och fler av oss är på G med våra. Det fina med de här runda glasögonen är att de är så tunna och luftiga. De sitter bra över näsan och de glänsande skalmarna ger extra lyft åt blicken.

Aime är lycklig ägare till ett par svart runda C/O Savile Row. Fronten är av italiensk kvalitetsacetat från Mazzucchelli och finns i fyra färger; svart, havannabrun, ljusrosa och transparent grå.

Skalmarna valsas, graveras och formas för hand från stora rullar med 18K rolled gold-tråd. Skalmen är graverad med C/O vilket visar att det är den limiterade C/O Savile Row-kollektionen.

I skalmtoppen är modellnumret instansat.

Ljusrosa C/O Savile Row modell #03

Transparent grå C/O Savile Row modell #03

Fredagsinspiration med snygga glasögon

  • 07 juni, 2019

Sol och värme, det är fredag och sommaren har bara börjat. Livet leker alltså! Dagens inspirationsbilder visar både solglasögon och glasögon. Hur lätt är det inte att bli sommarens skönaste rätt glasögon på?


Oliver Peoples solglasögon Gregory Peck är den mest populära solglasögonmodellen just nu. Den är stilredaktörernas favorit och ligger på alla sommarens måste-ha-listor.


Chloés åttakantiga crèmefärgade glasögonbåge är på väg att bli en nutida klassiker. Den smälter in så lätt men är uppseendeväckande snygg samtidigt.


Elegant och kaxigt är Tom Fords signum. Här har han twistat till en pilotbåge så den blir sommarens läckraste.

Tack alla inspiratörer för att vi får ha er på bloggen i dag <3

Stiltedaktören väljer Gregory Peck i månadens outfit

  • 28 maj, 2019

Sommarens snyggaste solglasögon för stilmedvetna män är Gregory Peck från Oliver Peoples. Det den i särklass oftast nämnda modellen när det kommer till solglasögontips just nu. Så klart är det vår favorit också.


Bilden är klippt från King Magazines nyhetsbrev. Magasinet är en fantastisk guide för den som gillar kläder, skor och accessoarer.

Förra månaden var det Gregory Peck i transparent båge som det tipsades om.

Vi har Sveriges största utbud av Oliver Peoples glasögon. Kom in och kika eller ta en tur i webshopen.

Gregory Peck i webshopen