Grattis Oscar Magnuson för nomineringen till Guldknappen 2019

  • 29 oktober, 2019

Sveriges fantastiske glasögondesigner Oscar Magnuson är nominerad till årets Guldknapp i kategorin accessoarer. I motiveringen står "Enkla, monokroma och med säker, spännande och ibland utmanande design, är Oscar Magnusons glasögon en magnifik accessoar värdig att ta plats på din uppenbarelses mest iögonfallande (!) plats."


Modemagasinet Damernas Världs utmärkelse Guldknappen är Sveriges finaste modepris. I år är glasögonmärket Oscar Magnuson nominerade i kategorin accessoarer. Det är en enormt välförtjänt utmärkelse. Vi har arbetat med märket i alla år och älskar den design, den kvalité och den känsla som märket innebär. Passformen är outstanding och de ligger alltid i trendernas framkant.

Sveriges största sortiment Oscar Magnuson finns hos oss, City Optik på Drottninggatan 80. Nu håller vi tummarna!

Trendalert! Glasögonkedjor är det nya heta

  • 24 oktober, 2019

Glasögonkedjan har bubblat ett tag och är nu vinterns must-have. Lyxvarumärken som Chanel och Gucci tar täten med både tunna metallglänsande kedjor och riktigt kraftiga i plast. Pimpa upp dina egna glasögon med någon av de snygga kedjor vi rekommenderar. Kika på bilderna och låt dig inspireras till ett billigt och enkelt mode-lyft.


Gucci visar feta kedjor på catwalken

Guccis senaste visning inför sommaren 2020 visade hur läckert det är med riktigt kraftiga glasögonkedjor. De ska hänga framåt som ett sorts halsband med ingen annan funktion än att se snyggt ut!

Tunn metallkedja eller kraftig i plast

Britta har en tunn guldglänsande kedja till sina Chloé och Åsa har en crèmefärgad kraftig plastkedja till alldeles nyinkomna Oliver Goldsmith.

Chanelglasögon med kedja

Chanel har en enormt populär modell med tillhörande kedja som finns i både guld- och silverfärg. I det tillhörande fodralet kan kedjan fästas som bärrem så du har en snygg Chanel-aftonväska på köpet så att säga.

Kraftiga bågar, kraftig kedja

Se så fin kraftig kedja monterad på bågmodell från 1969.

Fin fransk glasögonkedja

Här visar Britta en mellanstorlek på kedja. Det är ett franskt märke som finns i flera färger och kostar 229 kr. Som sagt, ett enkelt och prisvärt sätt att pimpa upp brillorna.

Tips på glasögonkedjor

Många kedjor finns det! De passar de flesta skalmar, både tunna och breda. Priser mellan 129 och 229 kronor. Kom in eller köp i shopen.

Till kedjor i webbshoppen

November med smarriga recept

  • 01 november, 2019

I november lottar vi ut 10 ex av den härliga kokboken Recipe for change

Dagens stilinspiration med glasögon

  • 18 oktober, 2019

Herrarnas bästa stillsajt Manolo lägger varje fredag upp en inspirationsoutfit för helgen. Den behöver ibland kompletteras med glasögon. Kika in på Åsas glasögonblogg och se vilka bågar hon föreslår för att kicka upp outfiten ytterligare ett snäpp.

Givetvis finns Gregory Peck från Oliver Peoples med på listan.

Till glasögonbloggen här

Bli miljösmart med oss! Lämna linserna här för garanterad återvinning

  • 12 oktober, 2019

I stället för att slänga dina linser i papperskorgen...vad sägs om att låta 97% av dina använda linser och linsförpackningar bli till nya plastprodukter? Och lätt som en plätt. Du bara kommer in med linserna och blisterförpackningarna till oss så fixar vi resten.


Kom in med dina använda linser och linsförpackningar till oss på Drottninggatan 80. När vi samlat in en större mängd kontaktlinser och plastlinsförpackningar skickar vi dem till TerraCycle. Där strimlas de samt (om nödvändigt) tvättas. Materialet smälts därefter ner för att bli användbart råmaterial, exempelvis plastpellets. Dessa råmaterial kan användas till nya återvunna plastprodukter.


Vilka linser och förpackningar kan återvinnas?

Här är exempel på linser och linsförpackningar du kan lämna in. Vi tar emot alla märken och linssorter. Vi i vår tur sänder plasten vidare till TerraCycle. Där blir sändningen sorterad och vägd. Beroende på vikt så doneras x antal kronor till välgörenhet. Och 97% av plasten återvinns! Hoppas vi tillsammans kan samla riktigt mycket plast.

Linda Farrow gör lyxiga glasögon och vi har fixat in dem till er

  • 11 oktober, 2019

Vi är i skrivande stund ensamma i Sverige med att ha Linda Farrows fantastiska Linear-kollektion. Kika på bilderna så förstår ni varför just de här glasögonen nyss landat bland våra andra godbitar.


Linda Farrow är det lyxiga Londonmärket som har rötterna i 70-talets modellvärld. Deras löfte är att använda de bästa materialen för att noggrant skapa de mest lyxiga bågarna som finns på marknaden. Linearkollektionen består av klassiska och tidlösa optiska bågar med väl avvägd känsla och egen identitet.


Vi föll för det gracila uttrycket och de vackra färgerna. Märkets coola bakgrund gjorde också att inköpsbeslutet var lätt. Bara det bästa är gott nog till våra kära kunder...

De små mästerverken är tillverkade av guldpläterad japansk titan och italiensk kvalitetsacetat, med en identifierande guldpläterad linje på sidan av bågen.

Välkommen in att kika. Vill du samtidigt göra en synundersökning? Boka då via länken nedan.

Boka här

Oliver Goldsmith glasögon med rötter i Londons 60-tal

  • 11 oktober, 2019

Med en härlig skatt av skisser på läckra glasögon från 60-talets London kan Oliver Goldsmiths ättlingar göra uppdaterade varianter som gör alla som letar efter coola glasögon lyckliga. Oliver Goldsmith är känd för att ha designat glasögonen till filmstjärnor som Peter Sellers, Michael Caine och de glasögon som Audrey Hepburn bar i "Breakfast at Tiffanys".


Här är några av de Oliver Goldsmith-modeller som stolt landat i butiken. Det är som vanligt väldigt noga utvalda av våra kunniga inköpare dvs vi alla som jobbar på City Optik.

Bakgrundsstoryn om Oliver Goldsmith och hans glasögon

Här har vi hämtat info från Oliver Goldsmiths hemsida

Tänk 1900-talets ikoner. Grace Kelly. Peter Sellers. Michael Caine i sin signatur svarta glasögon. Audrey Hepburn i de stora vita glasögonen som inramade hennes ansikte. Ikoniska stilmakare - Givenchy, Dior och Vidal Sassoon. Tänk kultfilmer från femtio- och sextiotalet, The Ipcress File, Harry Palmer, Charade och Two for the Road. De har alla en sak gemensamt. Oliver Goldsmith. Under andra hälften av förra seklet, när det gällde glasögon, var OG synonymt med stjärnor och stil.

Oliver Goldsmith har varit ett familjedrivet företag i över 80 år. Grundades 1926 av P. Oliver Goldsmith, och världen av glasögon var på väg att revolutioneras. Solglasögon fick hög profil under mitten av femtiotalet och ett urval av ovanliga mönster började dyka upp. OG: s blev inte bara ett sätt att skydda ögonen från solen, utan också ett modetillbehör. Kläddesigners kontaktade Goldsmith för att skapa bågarna som skulle komplettera deras säsongskollektioner.

True Vintage Revivial - japansk design och tillverkning

  • 07 oktober, 2019

Japanska superfina vintageinspirerade bågar i den klassiska femtiotalsmodell som James Dean bland annat bar. Vi älskar modellen, färgerna och den fina kvaliteten. TVR - True Vintage Revivial som märket heter- är alldeles nya i Sverige. Välkommen in til din favoritoptiker för att ta en titt.Modellen hetar Arnel och finns i flera fina färger.


Torra ögon kan bero på kvalstret Demodex

  • 30 oktober, 2019

Handarbetsvänner se hit

  • 30 september, 2019

Den här fiffiga lilla lampan har fått spridning på olika handarbetsforum som en pryl som underlättar handarbetande i höstmörker. Den kostar bara 59 kronor :)

Kom in till butiken eller beställ i shoppen.

Beställ här