Stilinspiration i september

  • 16 september, 2019

Här kommer en kille som med sina nya glasögon visar en snygg och inspirerande stil. Ett par karaktärsfulla Sheldrake från Oliver Peoples i en matt djup havannafärg blev hans val. Och det ser ju alla att det blev klockrent!


Gillar du stilen och är nyfiken på Oliver Peoples snygga bågar är du varmt välkommen till oss på Drottninggatan 80. Här finns Sveriges största sortiment Oliver Peoples glasögon och en kaffemaskin som alltid är redo att brygga en kopp.

Tack Fredrik för att vi får ha dig på bloggen <3

Se mer Oliver Poples här

En fredag maxad med Chloé-glasögon

  • 13 september, 2019

Vi har fått in så mycket snyggt från Chloé. En som passar i nästan alla modeller är vår optiker Britta.


Glasögontrender på catwalken

  • 11 september, 2019

Ett urval av våra läckraste bågar packas ner i små boxar för att följa med den här trion till modevisning i kväll. På Nybrogatan i Stockholm, i Uppsala Auktionskammare lokaler, kommer modeller att stylas med det senaste i klädväg och den snyggaste accessoaren - glasögon. Alexandra Charles från 1,6-miljonersklubben är kvällens konferencier.


- Det ska bli spännande att vara med bakom kulisserna, hälsar Jenny som för dagen har spetsiga cateyes från franska Caroline Abram. Åsa har handgjorda glasögon från London som har fått en guldkedja som snyggt tillbehör. Maria har sina toppmoderna Götti med svagt tonade glas. Lycka till i kväll!

Ladies team har höstmodevisning med glasögon från oss

  • 02 september, 2019

Modellagenturen Ladies team, Alexandra Charles och Birgitta Stubbing arrangerar en tjusig modevisning där modellernas glasögon är noggrant utvalda från vårt stora sortiment supermoderna bågar. Kvällen innehåller också litet gott att äta, ett glas vin och underhållning. Se all info här nedan.


Alexandra Charles var med och startade 1,6 miljonerklubben som är med och sponsrar kvällen. Här har vi saxat från klubbens hemsida:

För att förbättra kvinnors livskvalité genom god hälsa samlade Alexandra ett antal kända kvinnor till en dammiddag. Med gemensam röst började de sprida information om att ytterligare genusperspektiv behövs i medicinsk forskning. De startade 1,6 miljonerklubben – för kvinnors hälsa och jämlik vård och forskning. Namnet kom av att det då fanns 1,6 miljoner kvinnor över 45 år i Sverige.

Läs om glasögontrenderna just nu

Kärlek i Stockholmsvimlet

  • 29 augusti, 2019

Kolla vilket underbart par! Det är Cina med lilla barnbarnet Ellen som lyser upp Drottninggatan i dag. Cina har sin ursnygga Brownstone solglasögon från Oliver Peoples samarbete med The Row. Lätt färgade solglas är så hett just nu.


Tror många av er känner igen lilla söta Ellen. En liten ledtråd är att pappa jobbar i branschen med TF ...

Tack tjejer för att vi får ha er på bloggen <3

Varför blir jag så trött i ögonen?

  • 29 augusti, 2019

Att känna sig trött i ögonen är extra vanligt efter semestern, när skola och jobb drar igång med full fart. Det är många som undrar varför ögonen känns så trötta fastän man ser tydligt och bra.

Hur jobbar ögonen

Att kunna fokusera och se skarpt kräver mycket arbete av ögats muskler och synsystem, speciellt när du ska läsa på nära håll i mobilen eller på datorn. Därför kan även personer med bra syn ha problem med trötta ögon.

För att kunna se bra på nära håll måste ögat zooma in, då spänns musklerna så texten blir tydlig. Det är ett avancerat zoom-system med fler muskler inblandade. Ögat måste alltså anstränga sig hela tiden när vi tittar på något på nära håll, och det är självklart att musklerna tröttas ut om vi håller dem spända länge. Tänk om du skulle hålla biceps alldeles spänd en halvtimme? Du skulle förmodligen bli ganska trött i armen...

Trötta ögonmuskler ger inte bara trötta ögon utan det är också vanligt med huvudvärk, svidiga ögon och suddiga bokstäver. Det drabbar alla åldrar, även barn och ungdomar.

Vad kan man göra åt trötta ögon?

Låt ögonen vila är det enkla botemedlet. Men det är ju inte så lätt när vi hela tiden ska kolla i mobilen, arbeta vid datorn eller läsa på plattan.

Ett enkelt tips är 20/20 regeln som innebär att efter 20 minuters tittande på nära håll ska du titta ut genom fönstret, eller i alla fall ut i rummet, i 20 sekunder. Tänk också på att ju närmare du håller det du tittar på, desto jobbigare för ögat. Så håll mobilen lite längre ifrån och skjut dataskärmen en bit bort. När det gäller barn är det bättre att de tittar på film på TV än i mobilen. TV:n är ju längre bort.

Ett av de bästa tipsen mot trötta ögon är att använda glasögon med speciella glas som minskar ögontrötthet. Eyezen heter det senast utvecklade, där du ser skarpt på alla avstånd och låter samtidigt ögonen vila. Mindre huvudvärk och mindre trötta ögon är direkt-effekten av att använda glasögon med Eyezen-glas.

Låt ögonen vila med Eyezen

Essilor Eyezen™ tillhör en ny generation enkelslipade glas för personer i åldern 20 till 45. De skyddar mot ansträngda och trötta ögon även efter lång tid framför digitala skärmar. Ett extra plus är att de skyddar mot det skadliga blå ljuset också. Boka tid för en synundersökning redan i dag och du kommer att få ett skönare liv framför skärmen.

Boka här

Tres amigos i trendiga solglasögon

  • 09 augusti, 2019

Denna vecka har mest bjudit på mulet väder och regnskurar. I dag skiner solen mellan molnen och då kickar ju fredagsfeelingen in direkt. Våra underbara glasögonstylister passar på att testa solhattar och solglasögon.


Frida har ett par åttakantiga Chloé med transparent båge. Snyggt & nytt. Amanda har ett par spännande Tom Ford i klassisk stil. Victoria har härligt stora Chloé i metall.

Än hänger sommaren kvar ett tag och vi har gott om snygga solglasögon på lager.

Solglasögontrender här

Hjärtat klappar för glasögon

  • 05 augusti, 2019

Chloé lyckas med konstycket att få hjärtformade glasögon att se coola ut. Och Victoria kan konsten att bära upp dem, så fin!

Hjärtformade glasögonbågar finns sannerligen inte hos alla märken. Chloé har en cool och annorlunda kollektion som innefattar hjärtformade bågar i några olika varianter och färger. Här har metallbågen en tunn kant av plast. Den ljusa färgen mjukar upp kontrasten mot ansiktet och det ger en skön balans mot formen tycker vi.

Snygga läsglasögon i retrostil med fjädrande skalm

  • 12 juli, 2019

Vi har fått in riktigt snygga läsglasögon i trendigt transparenta färger samt med svart båge. De görs i starka styrkor, till +4,0 och den svarta finns ända till +5,0. Glasen är asfäriska vilket ger tunna lätta glas med bra avbildning. Skalmarna har flexfjädring.


Kolla så snygga! Tre fina färger och styrkor från +1,0 till +4,0. Den svarta till +5,0. Finns i webshoppen och i butiken.

Till webshoppen

En av våra fina mammor i nya franska glasögon

  • 11 juli, 2019

Alldeles nyligen hämtade den här fina tjejen ut sina nya snygga glasögon designade av Caroline Abram i Paris. Tunna lätta bågar med lekfull form och en rolig färgdetalj på ena sidan. Hon är mamma till en av oss i butiken - kan du gissa vem?


En fin form, lättburen och elegant men med en rolig detalj med en avvikande färg bara på ena sidan. Modellen heter "Volcane" och finns i fler färger.

Du kanske redan listat ut vems mamma det är? Just det, Aimes!

Tack för att vi får ha dig på bloggen <3!