Nordic optical Awards 2021 City Optik nominerad till årets optikbutik

 • 24 maj, 2021

De senaste åren har utmärkelserna formligen regnat över oss... och nu är det dags igen. Idag tillkännagavs vilka optikbutiker som är topp-3- nominerade för 2021 års Optical Awards och en av de tre är City Optik. Vilken överraskning, vilken glädje! Kriterierna för utmärkelsen var i år hur butiken arbetat under pandemin med information, säkerhet och omställning av affärsmodell. Vi kämpade i år med ALLA optikbutiker om en nominering oavsett om butiken tillhör en kedja eller är fristående, så vi är verkligen extra glada och stolta i år.


Årets Optical Awards 2021

Årets Nordic Optical Awards handlar om hur optikbutiken har gjort skillnad i den oerhört svåra situationen som vi har varit och fortfarande står inför med Covid-19. Det handlar om hur butiken hanterat detta och vilka åtgärder som har vidtagits under dessa svåra tider. Speciellt hur arbetet med säkerhet för kunder och personal sett ut och vad vi gjort för att skydda företagets fortlevnad.

Optical Awards 2021 topp-3-nominerade

Grattis Optiker Almå i Linköping och Hellströms Optik på Lidingö som tillsammans med oss ska kämpa i finalen. I år tävlar fristående optiker och kedjorna i samma kategori, så årets vinnare kan verkligen titulera sig bästa optikbutiken i Sverige alla kategorier.

Vinnaren presenteras den 4 juni här >>>

Glasögoninspiration med Ingrid i Caroline Abram

 • 17 maj, 2021

Vi har vårt trend-hjärta djupt rotat i runda bågar just nu och är glada att kunne visa Ingrid som dagens glasögoninspiratör i nya snygga runda Caroline Abram. Det är lika kul varje gång att se våra fina kunder möta våren med fantastiska nya glasögon.


Caroline Abram är det franska glasögonmärket som gör läckra bågar i snygga färgkombinationer. Ingrid testade många bågar hon var fin i, men valde till slut tunna lätta och coolt runda modell Chloe.

Tack Ingrid för att du inspirerar på bloggen <3


Sandra från Shades Stockhom i nya grymt snygga Victoria Beckham solglasögon

 • 30 april, 2021

I dag kom Sandra från frisörstudion Shades Stockholm förbi och hittade ett par magnifika Victoria Beckham solglasögon. Så oerhört snyggt till hennes coola stil. Och som alltid när det gäller Victoria Beckhams solglasögon är glasen så perfekta i toningen.


Sandra från Shades Stockholm är chockerande snygg i nya Victoria Beckham solglasögon. Modellen med kraftiga coola skalmar heter VB606S.

Sandra är frisör på Shades Stockholm som ligger alldeles nära oss. Boka tid hos henne eller någon av hennes kollegor här >>>

Aime i nya Chloé med snyggt färgade fotokromatiska glas som mörknar i solen

 • 27 april, 2021

I dag slipade Aime in sina färgskiftande fotokromatiska glas i en alldeles ny modell från Chloé stora glasögonkollektion. Glasen är ofärgade inomhus och bli solglasögon utomhus. Så snyggt, så praktiskt!


Här har vi söta Aime som faktiskt har jobbat här mer än 30 år. En klippa i verkstan så självklart slipade hon själv in glasen i bågen. Bågen är en Chloé i rund trendig form med en brunmelaerad dekoration i ytterkanten.


Utomhus förvandlas glasögonen till solglasögon. Blixtsnabbt blir glasen mörka. Aime har färgen Amber i sina glas, nyaste Transition 8 från essilor.

Stilinspiration med herrglasögon från Moscot och Oliver Peoples

 • 17 april, 2021

Att starta våren med den här glasögongarderoben är lysande. En ljust militärgrön båge från Moscot och som komplement ett par Oliver Peoples i mörk havannabrun. Vi applåderar den här killens stilsäkra val av bågar och gissar att vi inte är de enda som ger honom komplimanger för snygga glasögon.


Här bär Mats Moscot Gelt i vår favoritfärg Sage. Moscot har sin glasögonkollektion tryggt förankrad i femtio- och sextiotalets design. Med sin genuina historia och utmärkta passform på bågarna är det lätt att förstå hypen runt märket.

Oliver Peoples Shiller, en sextiotalsdesign i snyggt klassisk havannabrun färg. Vi gillar att det är lite mer material i det här paret. Många frågar just nu efter lite kraftigare bågar.

Tack Mats för att du glasögon-inspirerar på bloggen!

Fredagsinspiration med Oliver Peoples glasögon

 • 05 mars, 2021

I dag kom en av våra kära kunder förbi med sina nya ljusa O'Malley. Solen strålade så vackert och glasen mörknade efterhand och vips var de förvandlade till ett par coola solglasögon.


Titta så fin Liz är i Oliver Peoples klassiska modell O'Malley. Hon passar så bra i den ljust rosa-transparenta bågen och att sätta in färgskiftande fotokromatiska glas var ett lyckat val. Ja ni ser ju!

Tack Liz för att du inspirerar oss på bloggen <3

MOSCOT till Stockholms city

 • 02 mars, 2021

Vi är enormt glada att kunna presentera MOSCOT glasögon och solglasögon hos City Optik. MOSCOT är glasögonmärket som bärs av glasögonkonnässörer världen runt. Det amerikanska märket startade för mer än hundra år sedan och drivs nu av femte generationen Moscot. Butiken finns fortfarande i samma kvarter i Lower East på Manhattan, New York.

MOSCOT glasögon och solglasögon i butiken

Fantastiska anrika glasögonmärket från Manhattan har nu landat på Drottninggatan! Vi är helt uppspelta för det är ett märke som många av er frågat efter och är övertygade att många av er kommer att hitta sin favoritbåge bland MOSCOTS tidlösa snyggingar. Gillar du den klassiska femtiotals- och sextiotalsstilen kommer du att hoppa jämfota av glädje när MOSCOT-lådorna dras ut och bågarna radas upp en efter en. Deras kollektion innehåller flera ikoniska modeller, bland annat Lemtosh och Miltzen.

I första rundan beställde vi in ett hundratal bågar, även solglasögon och clipon. Kika förbi ganska snart, vi räknar med att de går åt snabbt.

MOSCOT Lemtosh typisk unisexbåge passar alla

Den absolut mest omtalade och älskade bågen är LEMTOSH som lanserades redan 1945. En äkta klassiker som aldrig går ur tiden. Lemtosh görs i fyra storlekar och flera färger så chansen att den funkar på just dig är stor. Den är relativt bred över näsan vilket gör att den sjunker ner och ligger snyggt.

Kolla så snygg Lemtosh är i transparent variant. Den kraftiga bågen gör sig så snyggt i den nästan osynliga färgen. Vi tycker att den blir extra snygg med en aning ton i glasen. Till exempel ljusblå som Johnny Depp brukar ha i sina. Lemtosh finns både som vanliga glasögonbågar och som solglasögon. Det finns även snygga clipons till Lemtosh.

Zolman en MOSCOT Original

Lilla runda enkla men egensinniga Zolman finns i serien MOSCOT Originals. Det är bågar som skapades åren mellan 1915 och 1970. Den här är rätt för dig som vill ha stilfulla, enkla bågar som ändå väcker visst uppseende. På det där positiva sättet alltså:)

Glasögonvärldens tungviktare MOSCOT Miltzen

Runda ikoniska runda bågen Miltzen skapades redan på 30-talet och hör också hemma i Originals-serien. Miltzen är ganska nätt men har ändå ett kraftfullt uttryck. MOSCOT Miltzen görs i flera färger och i tre storlekar. De finns också som solglasögon. Som kuriosa kan nämnas att Andy Warhol hade en transparent Miltzen.

Vill du köpa en MILTZEN, LEMTOSH eller annan MOSCOT-båge? Ring 08-7917570 så fixar vi det och skickar hem till dig.

MOSCOTS optikbutik en anrik institution i New York

Ända sedan 2008 har vi suktat efter att ha märket hos oss, och äntligen uppenbarade sig chansen. I klippet kan ni se nuvarande generation MOSCOT prata om märket.

MOSCOT ikoniska glasögon

Familjepatriarken Hyman Moscot, som kom från Östeuropa via Ellis Island 1899. Hyman började sälja färdiga glasögon från en vagn på Orchard Street på Manhattans berömda Lower East Side. År 1915, efter att ha samlat ett följe av lojala kunder, öppnade Hyman familjens första butik, MOSCOT's på 94 Rivington Street, och resten, som de säger, är historia! 1925, Hymans son, Sol, i bara en ålder av endast 15, gick med i familjeföretaget och hjälpte till att ta över regeringarna. 1936 bosatte sig MOSCOT på Orchard Street 118, på hörnet av Delancey Street, som skulle vara hem för de kommande åtta decennierna. Sols son, Joel, började presidera över "MOSCOT-huset" 1951. Charmig, hängiven och hängiven till sina kunder, Joel gjorde snabbt sitt märke - han övervakade butiken och förmedlade familjens värderingar till sina söner, som snart skulle bli fjärde generationen av Moscots att ta rodret. 1986 gick Joels son, Dr. Harvey Moscot, optiker, in i familjeföretaget. Joels yngsta son, Kenny Moscot, följde efter och gick med i verksamheten 1992. I mars 2013 kom Harveys son, Zack Moscot, en formellt utbildad industridesigner, ombord och gjorde honom till den femte generationen Moscot som gick med i familjeföretaget. 2015 firade MOSCOT sin 100-årsdag!

Veckans glasögoninspiration med Elin i Victoria Beckham

 • 23 februari, 2021

Vi älskar färgen och formen på glasögonen som blev vårens glasögon för Elin. Stilen är högsta mode i glasögonkollektionerna just nu. Victoria Beckham står för designen och hon gör helt fantastiska bågar just nu.


Bågens stil härrör från skarven mellan sjuttio- och åttiotalet. Det är de årtionden som vårens glasögonköpare tar avstamp i och är mest sugna på.

Victoria Beckham är expert på den här stilen. Lätt oversize, lekfulla färger och absolut bärbart. Hon säger i vårens lookbook "I think the sexiest thing about a woman is confidence, but confidence in a humble way, not in
an arrogant way. Sense of humor is definitely important. And sunglasses always hide a multitude of sins."

Tack Elin för att du inspirerar på bloggen! <3

Så använder du munskydd av tyg på säkert sätt

 • 08 februari, 2021

Vårt populära svarta munskydd av tyg är formsytt och designat för att inte ge imma på glasögonen. Det är ett så kallat icke-medicinskt munskydd och WHO har en jättebra guide hur man använder munskydd av tyg (icke-medicinska) på ett säkert sätt.


Säkra sättet att använda munskydd av tyg

Gör så här när du använder OM Barrier Mask eller annat icke-medicinskt munskydd av tyg:

 • Tvätta händerna innan du tar i munskyddet.
 • Kolla att munskyddet är rent och utan skador.
 • Sätt på och anpassa munskyddet mot ansiktet så att det inte är några glipor på sidorna.
 • Skyddet ska täcka munnen, näsan och kinderna.

Under tiden du använder munskyddet ska du undvika att röra vid det. När du ska ta av det, gör då så här:

 • Tvätta händerna.
 • Ta bort skyddet genom att ta i snörena som är bakom öronen eller halsen.
 • Dra bort skyddet från ansiktet och lägg i en ren plastpåse om det är rent och du ska återanvända det innan tvätt.
 • Ta i snörena vid sidan när du tar upp skyddet från plastpåsen.
 • Tvätta skyddet minst en gång per dag.
 • Tvätta händerna efter att du tagit i munskyddet.

Och saker du INTE ska göra när du har ett munskydd av tyg

 • Använd inte ett munskydd som ser skadat ut.
 • Använd inte ett skydd som sitter löst på ansiktet.
 • Ha inte skyddet under näsan.
 • Ta inte av skyddet när människor finns närmare än 1 meter från dig.
 • Använd inte ett munskydd som är svårt att andas genom.
 • Använd inte ett smutsigt eller vått munskydd.
 • Dela inte ditt munskydd med andra.

Ett munskydd av tyg kan ge skydd till andra runt dig. För att skydda dig själv och minska spridningen av Covid-19 ska du hålla minst 1 meters avstånd till andra, tvätta händerna ofta och noggrant samt undvika att röra vid ditt ansikte och munskydd.

Den här informationen och bilden har vi hittat på WHO:s sida.

Till WHO informationssida

Vill du kika på det svarta munskydd av tyg vi säljer hittar du det nedan.

Munskydd i svart tyg

Glasögontrender 2021

 • 27 januari, 2021

Livet har liksom blivit satt på vänt. När corona väl ger med sig kommer allas blickar att riktas utåt. Vi vill ut och visa upp vårt allra bästa jag. Vi vill synas! Verkligen synas och bli sedda. Vi kommer att vilja unna oss det bästa och det snyggaste och det kommer att speglas i glasögontrenderna.

2021 vill vi att glasögonen ska synas

Vi kommer att känna oss glada och fria och lite crazy och är sugna på att visa det också.
Följaktligen går glasögonmodet in i en intensiv period med mycket båge, många bågar och en generellt festligare stil. Kanske inte jättesvårt att gissa heller när färg i glasen och stora sjuttiotalsbågar redan rullat in.
Vi ser inte mycket nytt-nytt utan de trender som vi haft senaste året fortsätter, bara mycket mer uttalade.

Nyckelord för glasögontrenderna 2021

Färgade glas
Glittrande stora metallbågar
Mycket material
Båge ovanför ögonbryn
Sjuttiotal
Volym
Kvalitet
Party
Look at me I´m fabulous!