Aime i nya Chloé med snyggt färgade fotokromatiska glas som mörknar i solen

 • 27 april, 2021

I dag slipade Aime in sina färgskiftande fotokromatiska glas i en alldeles ny modell från Chloé stora glasögonkollektion. Glasen är ofärgade inomhus och bli solglasögon utomhus. Så snyggt, så praktiskt!


Här har vi söta Aime som faktiskt har jobbat här mer än 30 år. En klippa i verkstan så självklart slipade hon själv in glasen i bågen. Bågen är en Chloé i rund trendig form med en brunmelaerad dekoration i ytterkanten.


Utomhus förvandlas glasögonen till solglasögon. Blixtsnabbt blir glasen mörka. Aime har färgen Amber i sina glas, nyaste Transition 8 från essilor.

Stilinspiration med herrglasögon från Moscot och Oliver Peoples

 • 17 april, 2021

Att starta våren med den här glasögongarderoben är lysande. En ljust militärgrön båge från Moscot och som komplement ett par Oliver Peoples i mörk havannabrun. Vi applåderar den här killens stilsäkra val av bågar och gissar att vi inte är de enda som ger honom komplimanger för snygga glasögon.


Här bär Mats Moscot Gelt i vår favoritfärg Sage. Moscot har sin glasögonkollektion tryggt förankrad i femtio- och sextiotalets design. Med sin genuina historia och utmärkta passform på bågarna är det lätt att förstå hypen runt märket.

Oliver Peoples Shiller, en sextiotalsdesign i snyggt klassisk havannabrun färg. Vi gillar att det är lite mer material i det här paret. Många frågar just nu efter lite kraftigare bågar.

Tack Mats för att du glasögon-inspirerar på bloggen!

Fredagsinspiration med Oliver Peoples glasögon

 • 05 mars, 2021

I dag kom en av våra kära kunder förbi med sina nya ljusa O'Malley. Solen strålade så vackert och glasen mörknade efterhand och vips var de förvandlade till ett par coola solglasögon.


Titta så fin Liz är i Oliver Peoples klassiska modell O'Malley. Hon passar så bra i den ljust rosa-transparenta bågen och att sätta in färgskiftande fotokromatiska glas var ett lyckat val. Ja ni ser ju!

Tack Liz för att du inspirerar oss på bloggen <3

MOSCOT till Stockholms city

 • 02 mars, 2021

Vi är enormt glada att kunna presentera MOSCOT glasögon och solglasögon hos City Optik. MOSCOT är glasögonmärket som bärs av glasögonkonnässörer världen runt. Det amerikanska märket startade för mer än hundra år sedan och drivs nu av femte generationen Moscot. Butiken finns fortfarande i samma kvarter i Lower East på Manhattan, New York.

MOSCOT glasögon och solglasögon i butiken

Fantastiska anrika glasögonmärket från Manhattan har nu landat på Drottninggatan! Vi är helt uppspelta för det är ett märke som många av er frågat efter och är övertygade att många av er kommer att hitta sin favoritbåge bland MOSCOTS tidlösa snyggingar. Gillar du den klassiska femtiotals- och sextiotalsstilen kommer du att hoppa jämfota av glädje när MOSCOT-lådorna dras ut och bågarna radas upp en efter en. Deras kollektion innehåller flera ikoniska modeller, bland annat Lemtosh och Miltzen.

I första rundan beställde vi in ett hundratal bågar, även solglasögon och clipon. Kika förbi ganska snart, vi räknar med att de går åt snabbt.

MOSCOT Lemtosh typisk unisexbåge passar alla

Den absolut mest omtalade och älskade bågen är LEMTOSH som lanserades redan 1945. En äkta klassiker som aldrig går ur tiden. Lemtosh görs i fyra storlekar och flera färger så chansen att den funkar på just dig är stor. Den är relativt bred över näsan vilket gör att den sjunker ner och ligger snyggt.

Kolla så snygg Lemtosh är i transparent variant. Den kraftiga bågen gör sig så snyggt i den nästan osynliga färgen. Vi tycker att den blir extra snygg med en aning ton i glasen. Till exempel ljusblå som Johnny Depp brukar ha i sina. Lemtosh finns både som vanliga glasögonbågar och som solglasögon. Det finns även snygga clipons till Lemtosh.

Zolman en MOSCOT Original

Lilla runda enkla men egensinniga Zolman finns i serien MOSCOT Originals. Det är bågar som skapades åren mellan 1915 och 1970. Den här är rätt för dig som vill ha stilfulla, enkla bågar som ändå väcker visst uppseende. På det där positiva sättet alltså:)

Glasögonvärldens tungviktare MOSCOT Miltzen

Runda ikoniska runda bågen Miltzen skapades redan på 30-talet och hör också hemma i Originals-serien. Miltzen är ganska nätt men har ändå ett kraftfullt uttryck. MOSCOT Miltzen görs i flera färger och i tre storlekar. De finns också som solglasögon. Som kuriosa kan nämnas att Andy Warhol hade en transparent Miltzen.

Vill du köpa en MILTZEN, LEMTOSH eller annan MOSCOT-båge? Ring 08-7917570 så fixar vi det och skickar hem till dig.

MOSCOTS optikbutik en anrik institution i New York

Ända sedan 2008 har vi suktat efter att ha märket hos oss, och äntligen uppenbarade sig chansen. I klippet kan ni se nuvarande generation MOSCOT prata om märket.

MOSCOT ikoniska glasögon

Familjepatriarken Hyman Moscot, som kom från Östeuropa via Ellis Island 1899. Hyman började sälja färdiga glasögon från en vagn på Orchard Street på Manhattans berömda Lower East Side. År 1915, efter att ha samlat ett följe av lojala kunder, öppnade Hyman familjens första butik, MOSCOT's på 94 Rivington Street, och resten, som de säger, är historia! 1925, Hymans son, Sol, i bara en ålder av endast 15, gick med i familjeföretaget och hjälpte till att ta över regeringarna. 1936 bosatte sig MOSCOT på Orchard Street 118, på hörnet av Delancey Street, som skulle vara hem för de kommande åtta decennierna. Sols son, Joel, började presidera över "MOSCOT-huset" 1951. Charmig, hängiven och hängiven till sina kunder, Joel gjorde snabbt sitt märke - han övervakade butiken och förmedlade familjens värderingar till sina söner, som snart skulle bli fjärde generationen av Moscots att ta rodret. 1986 gick Joels son, Dr. Harvey Moscot, optiker, in i familjeföretaget. Joels yngsta son, Kenny Moscot, följde efter och gick med i verksamheten 1992. I mars 2013 kom Harveys son, Zack Moscot, en formellt utbildad industridesigner, ombord och gjorde honom till den femte generationen Moscot som gick med i familjeföretaget. 2015 firade MOSCOT sin 100-årsdag!

Veckans glasögoninspiration med Elin i Victoria Beckham

 • 23 februari, 2021

Vi älskar färgen och formen på glasögonen som blev vårens glasögon för Elin. Stilen är högsta mode i glasögonkollektionerna just nu. Victoria Beckham står för designen och hon gör helt fantastiska bågar just nu.


Bågens stil härrör från skarven mellan sjuttio- och åttiotalet. Det är de årtionden som vårens glasögonköpare tar avstamp i och är mest sugna på.

Victoria Beckham är expert på den här stilen. Lätt oversize, lekfulla färger och absolut bärbart. Hon säger i vårens lookbook "I think the sexiest thing about a woman is confidence, but confidence in a humble way, not in
an arrogant way. Sense of humor is definitely important. And sunglasses always hide a multitude of sins."

Tack Elin för att du inspirerar på bloggen! <3

Så använder du munskydd av tyg på säkert sätt

 • 08 februari, 2021

Vårt populära svarta munskydd av tyg är formsytt och designat för att inte ge imma på glasögonen. Det är ett så kallat icke-medicinskt munskydd och WHO har en jättebra guide hur man använder munskydd av tyg (icke-medicinska) på ett säkert sätt.


Säkra sättet att använda munskydd av tyg

Gör så här när du använder OM Barrier Mask eller annat icke-medicinskt munskydd av tyg:

 • Tvätta händerna innan du tar i munskyddet.
 • Kolla att munskyddet är rent och utan skador.
 • Sätt på och anpassa munskyddet mot ansiktet så att det inte är några glipor på sidorna.
 • Skyddet ska täcka munnen, näsan och kinderna.

Under tiden du använder munskyddet ska du undvika att röra vid det. När du ska ta av det, gör då så här:

 • Tvätta händerna.
 • Ta bort skyddet genom att ta i snörena som är bakom öronen eller halsen.
 • Dra bort skyddet från ansiktet och lägg i en ren plastpåse om det är rent och du ska återanvända det innan tvätt.
 • Ta i snörena vid sidan när du tar upp skyddet från plastpåsen.
 • Tvätta skyddet minst en gång per dag.
 • Tvätta händerna efter att du tagit i munskyddet.

Och saker du INTE ska göra när du har ett munskydd av tyg

 • Använd inte ett munskydd som ser skadat ut.
 • Använd inte ett skydd som sitter löst på ansiktet.
 • Ha inte skyddet under näsan.
 • Ta inte av skyddet när människor finns närmare än 1 meter från dig.
 • Använd inte ett munskydd som är svårt att andas genom.
 • Använd inte ett smutsigt eller vått munskydd.
 • Dela inte ditt munskydd med andra.

Ett munskydd av tyg kan ge skydd till andra runt dig. För att skydda dig själv och minska spridningen av Covid-19 ska du hålla minst 1 meters avstånd till andra, tvätta händerna ofta och noggrant samt undvika att röra vid ditt ansikte och munskydd.

Den här informationen och bilden har vi hittat på WHO:s sida.

Till WHO informationssida

Vill du kika på det svarta munskydd av tyg vi säljer hittar du det nedan.

Munskydd i svart tyg

Glasögontrender 2021

 • 27 januari, 2021

Livet har liksom blivit satt på vänt. När corona väl ger med sig kommer allas blickar att riktas utåt. Vi vill ut och visa upp vårt allra bästa jag. Vi vill synas! Verkligen synas och bli sedda. Vi kommer att vilja unna oss det bästa och det snyggaste och det kommer att speglas i glasögontrenderna.

2021 vill vi att glasögonen ska synas

Vi kommer att känna oss glada och fria och lite crazy och är sugna på att visa det också.
Följaktligen går glasögonmodet in i en intensiv period med mycket båge, många bågar och en generellt festligare stil. Kanske inte jättesvårt att gissa heller när färg i glasen och stora sjuttiotalsbågar redan rullat in.
Vi ser inte mycket nytt-nytt utan de trender som vi haft senaste året fortsätter, bara mycket mer uttalade.

Nyckelord för glasögontrenderna 2021

Färgade glas
Glittrande stora metallbågar
Mycket material
Båge ovanför ögonbryn
Sjuttiotal
Volym
Kvalitet
Party
Look at me I´m fabulous!

Hemarbete ger trötta ögon

 • 01 februari, 2021

Just nu arbetar många hemifrån och upplever ökade problem med ögonen. Hemma är det lite svårare att ha sin arbetsplats optimerad ur ergonomisk synvinkel. Ögonen får jobba lite mer och symptom som huvudvärk, trötta och svidiga ögon är vanliga besvär Här får du några lätta tips som gör ögonen lugnare och håller huvudvärken borta.

Tre enkla tips mot trötta ögon

Du behöver inte göra några stora ansträngningar eller anpassningar för att göra det lugnare för ögonen. Det är tre nyckelord som gäller: avstånd, tjugu-tjugo och blinka.

Ha inte skärmen för nära

Om du sitter vid en stationär dator är det viktigt att inte ha skärmen för nära. En bra tumregel är att ha skärmen på minst en armlängds avstånd. Det är också vilsammare om ögat får titta aningen nedåt, så ha skärmen så långt ner du kan.

Den här regeln gäller egentligen allt som du tittar på; mobil, padda, tidning och liknande. Håll inte för nära! Ju närmare desto mer ansträngande för ögonen.

20/20

Det är lätt att fastna och ha blicken klistrad vid skärmen under lång tid. Tänk på att titta upp och bort ibland, helst ut genom föntret. En enkel regel är 20/20. Det vill säga att var 20:e minut ska du titta upp och fästa blicken långt bort i 20 sekunder. Det bästa är om du kan titta ut genom fönstret. Då slappnar ögat av och blir bättre rustat att klara det ansträngande jobbet att se på nära håll.

Blinka

Glöm inte att blinka! När du ser på skärmen blir blinkfrekvensen lägre och det kan ge besvär som grusiga och torra ögon. Vissa får svidiga ögon som kan rinna ibland. Försök komma ihåg att blinka ordentligt emellanåt. Om du har mycket problem med dessa symptom kan du köpa en smörjande droppa hos optiker eller på apotek. Lindrar jättebra!

Om du följer dessa enkla små tips minskar risken för ögonbesvär. Om du ändå har huvudvärk eller trötta ögon kan det vara så att du behöver arbetsglasögon eller ny styrka i dina befintliga glasögon. Kontakta då oss för undersökning.

Smörjande droppar finns här

Nyhet! Oliver Peoples Martineaux glasögon och solglasögon

 • 16 januari, 2021

Här kommer en liten teaser på en riktigt snygg nyhet som snart kommer in till butik. Det är LA-baserade Oliver Peoples som lanserar sin nya Martineaux . En riktigt snygg unisexbåge speciellt bra för dig som gillar retrokänsla och inte vill ha för liten båge.

Oliver Peoples nya runda chunky Martineaux

Den är härligt knubbig och har den rätta runda formen Martineaux från Oliver Peoples. Passformen är suverän, vi skulle säga att storleken passar dig som drar upp till L.

Den har den rätta retrolooken med nyckelhålsnäsa och rejäla skalmar. Retrokänslan förstärks ytterligare av att glasen är riktiga mineralglas.

Martineaux finns i fem färger. Vi satsade i första rundan på de tre färgerna som syns på bilden.

Boka tid här

Fredagsinspiration med Lukas i japanska glasögonbågar

 • 15 januari, 2021

Vissa bågar har vi ett extra stort hjärta för och till dem hör japanska märket TVR och deras limiterade upplaga bågar designade av Yamada Mitsukazu. Med glädje kan vi i dag visa enormt inspirerande bilder där Lukas visar sina alldeles nya TVR. Vi fick en spännande pratstund med Lukas där han berättar om varför han valde just den här bågen.

Lukas inspirerar i Yamada Mitsukazu x TVR

Det syns ju på hans glasögonval och klädstil att han är en kille med koll på mode. Inte konstigt kanske då han studerar på Modelinjen på Tillskärarakademin här i Stockholm. Vi frågade honom om han på förhand hade siktet inställt på någon speciell glasögonstil och hur det kom sig att det blev just den här bågen.

"Jag har hyfsad koll på de stora modehusens bågar men den japanska marknaden var en blind fläck måste jag erkänna, och därför kändes det extra spännande att prova ett par från TVR. I de här bågarna känner jag mig oförskämt unik varje dag och de sitter som skräddarsytt. Förutom passformen föll jag för enkelheten, den lite kantiga looken och materialet. Ett optimalt samspel mellan design och funktion helt enkelt."

Vi frågade vad han tror händer inom glasögonmodet de närmaste åren.

"Jag tror stenhårt på unika bågar från mindre kända tillverkare med fokus på hantverket snarare än kvantiteten. Lite samma resa som småbryggerierna fick uppleva för ett antal år sedan."

Till sist var vi ju alla väldigt nyfikna på vad släkt och vänner har gett för kommentarer om glasögonen.

"Mina vänner och familj tycker jag klär oerhört bra i bågarna, vilket så klart är glädjande. Jag har för vana att inte lägga energi på vad andra tycker om min stil men just bågar var ändå lite känsligt eftersom det är mina första."

Yamada Mitsukazu® x TVR® SERIES 1

Den här bågen är resultatet av ett samarbete mellan den erfarne japanska designern Yamada Mitsukazu och glasögonmärket TVR. Den limiterade kollektionen är skapad med tanken "öst möter väst" genom att bågen är ett japanskt hantverk inspirerad av fransk vintagedesign.

Tack Lukas för att du ger oss grym glasögoninspiration här på bloggen <3

Mer TVR här