Cutler & Gross är dagens glasögontips

 • 17 november, 2020

Se så snyggt det blev med nya kaxiga Cutler & Gross glasögon till Maria. Cutler & Gross är det Londonbaserade glasögonmärket som grundades på sextiotalet och fortfarande är still going strong. Vi älskar deras karaktäristiska stil med kraftiga rena linjer.


Cutler & Gross signaturglasögon i svart

Med en snygg kort feminin frisyr blir det så fin kontrast med rejäla svarta plastbågar. Den här modellen kan sägas vara en signaturmodell för Cutler & Gross. Deras glasögondesign bottnar i sextiotalet men är fint anpassad till dagens trender och stilar. Märket passar dig som vill ha glasögon med attityd.

Tack Maria för att du inspirerar på bloggen <3

Snygga läsglasögon i finfin kvalité

 • 17 november, 2020

På en mässa utomlands hittade vi den härliga läsglasögonkollektionen. Med otroligt snygga modeller i fin kvalité var det lätt att direkt på plats bestämma oss för att köpa in. De är någon hundring dyrare än standard läsglasögon men du får så mycket mer. Bland annat har glasen ett filter mot den skadliga delen av det blå ljuset och bågarna är av acetat.

Snygga läsglasögon i trendiga färger

Söker du läsglasögon i fin kvalité, med båge av acetat och fin klass på glasen har du hittat rätt. Blåljusfilter och asfäriska tunna slimmade glas. Givetvis en riktigt trendig modell i rätt färg. Finns i shoppen och i butiken.

Läsglasögon här

Välkommen till Drottninggatan Synsam

 • 16 november, 2020

Vi säger varmt välkommen till Synsam som öppnar alldeles intill oss på Drottninggatan. Det här är glädjande besked för alla glasögonälskare i Stockholm. Inom ett par kvarter kommer det att finnas alla optikkedjor representerade och som körsbäret på tårtan City Optik, optik-stjärnan med flera utmärkelser i bagaget. Senast Svensk Handels stora pris Årets butik 2020.


Stockholms glasögongata med City Optik i spetsen

Tillsammans med Synsam, på en dryg armlängds avstånd :) skapar vi Sveriges attraktivaste mötesplats för glassiga glasögon. I hjärtat av Stockholm på fina Drottninggatan täcker vi det mesta inom märkesglasögon, kvalitetsglas och kontaktlinser. Vi arbetar bägge med världsledande Essilor som glasleverantör och har fokus på ett bra miljötänk.

I mars 2021 sker öppningen. Hjärtligt välkomna hälsar vi våra kollegor på Synsam.

Mer om City Optik

Synundersökning på säkert sätt med skydd

 • 11 november, 2020

Du som har problem med dina ögon ska överväga att komma på synundersökning trots pandemitider. Att skjuta upp en kontroll av dina ögon kan få konsekvenser längre fram, eftersom en synundersökning kan liknas vid en screening för vissa ögonsjukdomar. Vi arbetar med skyddsutrustning i provrummet och avsätter tid mellan undersökningarna för att kunna desinficera alla ytor. Utanför ordinarie öppettider erbjuds undersökningar och andra ärenden för de som är i riskgrupp. Allt för att den som behöver kontrollera synen ska kunna göra det på ett säkert sätt. Nedan kan du läsa om de åtgärder vi gör för att du ska känna dig säker när du kommer till City Optik.


Säker synundersökning med skydd

Vid en synundersöning i pandemitider använder optikern som standard ett visir som du ser Britta bära längst till vänster. Ibland kompletterar vi med ett munskydd och vi har vid behov även munskydd till dig som besöker oss. I provrummet finns handskar som används vid vissa moment.

Allt sedan City Optik startades har spritning av undersökningsutrustning och beröringsytor varit standard mellan varje patient. Denna rutin är utökad med fler ytor som spritas mellan varje undersökning.

Prova nya glasögonbågar säkert

Efter att någon provat en båge lägger vi den i en speciell UV-lampa som dödar bakterier och virus.

UV-C-teknik är en fysisk desinficeringsmetod med ett utmärkt förhållande mellan kostnad och nytta. Det är miljöväligt och till skillnad från kemiska medel arbetar den mot alla mikroorganismer utan att skapa resistens.

Hur fungerar den bakteriedödande handlingen av glasögonbågar

UV-C-bandet eliminerar bakterier, virus, svampar, sporer, mögel och kvalster, förstör DNA och hämmar dess reproduktion och spridning. UVC-strålar har en starkt bakteriedödande effekt och är mest effektiva på våglängden 253,7 nm (nanometer).

Fler åtgärder för att minska smittspridning

I butiken använder vi visir när vi arbetar med kunder.

Handsprit finns utställt på flera ställen. Sprita gärna dina händer direkt du kommer in till oss. Vid kassan har personalen en separat handsprit och kunderna en egen.

Ute i butiken spritas bänkar, kassa, kortterminal, dörrhandtag etc flera gånger under dagen.

Är du i riskgrupp kan du ringa oss för att boka in dig utanför ordinarie öppettider. Då finns endast personalen i butiken, inga andra kunder.

Boka tid för synundersökning härNya snygga glasögonkedjor i metall

 • 10 november, 2020

Vi har precis fått in jättesnygga glasögonkedjor i tunn metall. Det är en trendig detalj som på ett kick ger en festlig cool touch till din outfit. Det är så fint med något som glänser till mot ansiktet. Superlätt att sätta på och ta av. Och så måste det ju nämnas att för dig som tar av och på glasögonen ofta är det inte bara snyggt, även praktiskt.

Trendig glasögonkedja i metall med större länkar

Den här har lite större luftigare länkar. Jättesnygg när du vill att kedjan ska synas lite mer, men ändå inte vara tung eller för dominerande.

Finns i guld- och silverfärg.

Köp glasögonkedjan i webbshopen

Riktigt tunn glasögonkedja i metall

När du vill ha den tunnaste skiraste kedjan till dina glasögon väljer du den här. Den piggar upp vilken båge som helst. Görs i både guldfärg och silverfärg.

Till webbshopen

Chloé glasögonkedja

Vi har lyxiga glasögonkedjor också, som den här i guldfärg från Chloé. Men den passar bara Chloéglasögon, eller de som har ett borrat hål i skalmen.

Se alla glasögonkedjor här

Årets bestseller hos optikern är ett munskydd

 • 03 november, 2020

Ingen kunde väl ha gissat att vår bäst säljande produkt i webbshoppen det här året är ett munskydd. Vi är ju en optikerbutik! Men så blir det när vi är partners med en av Sveriges duktigaste formgivare Oscar Magnuson. Hans välfungerande och snygga munskydd speciellt utformat för glasögonbärare har blivit en succé.


Munskyddet som inte ger imma på glasögon

Se så snyggt munskyddet matchar Aimes mörkt blå Cutler and Gross. Men nu är det inte bara det estetiska som är grejen med munskyddet, det är att glasögonen inte immar igen som det annars lätt gör med munskydd.

Justera munskyddet

Hemligheten är att det är insytt en liten metalltråd, så det kan justeras perfekt mot näsan. Det är ju där som den varma utandningsluften annars kan sippra ut och ge imma på glasen.

Bästa munskyddet vid resor

Det här munskyddet rekommenderar vi speciellt för dig som ska resa med kollektivtrafik, med flygplan eller vistas på andra ställen tillsammans med andra människor där det är ganska trångt.

Tvättbart munskydd

Tvätta munskyddet enkelt i maskin. I shoppen står lite mer info om skyddet. Beställ ganska snart, vi har fått veta att det är en limiterad upplaga.

Beställ ditt munskydd här

Tanja visar två snygga glasögon

 • 03 november, 2020

I dag är vi glada att kunna visa Tanja och hennes nya glasögon. Hennes stilsäkra val av glasögonbåge blev enTom Ford 5672 . Det är en riktigt snygg båge och med den tonade färgen som är mörkare upptill blir det en både klassisk och spännande look. Solglasögonparet tar ut svängarna med vintagelook från Chloé.


Klassiskt snygga Tom Ford-glasögon

Modellen heter TF 5672 och har en aning uppåtgående ytterkant så ögats fina form förstärks. Den snygga metalldetaljen bildar ett liggande T och är Tom Fords signum. Den här bågen passar Tanja perfekt i både form och färg.

Chloé solglasögon 749S

Här har vi också en klassisk modell som har tar sin stil från brytningen mellan sextio- och sjuttiotalet. Lägg också märke till det snygga och arbetade gångjärnet i matt guld. Chloé är experter på att vässa modellerna och ge dem en nutida känsla. Tanjas outfit med den lilla scarfen är så rätt till solglasögonen, we like!!

Chloés solglasögonmodell heter 749S.

Tack Tanja för att du inspirerar på City Optiks blogg <3

Veckans bästa Stockholm streetstyle med Chloé pilotglasögon

 • 02 november, 2020

Vi startar veckan med inspiration till max med Jenny i både grymma Chloé pilotglasögon och snyggaste outfiten. Pilotbågar har verkligen fått en omstart 2020 då alla designermärken frontat pilotbågar på visningarna. De ska gärna ha en liten twist på formen, precis som den här Chloébågen som är lite kantig.


Chloé pilotglasögon modell 2148

Vi är imponerade av Jennys makalöst snygga outfit. De nya Chloéglasögonen blir den där detaljen som lyfter ytterligare en nivå, fast vi innan inte trodde det var möjligt.

Trendiga gradaltonade glas i Chloé pilotbåge

Självklart har Jenny gradaltonade glas. Att ha en svag nyans upptill i glaset gör att det ser lite snyggt lätt sminkat ut. Och trendbarmetern står just nu i topp när det gäller tonade glas.

Tack Jenny för att du inspirerar på City Optiks blogg <3

Köp Chloé pilotglasögon 2148 här

Effektiv sminkborttagning för känsliga ögon med BLEPHASOL DUO

 • 26 oktober, 2020

BLEPHASOL DUO är en väldigt mild sminkborttagning för dig som har torra ögon, känsliga ögonlock eller använder kontaktlinser. Vanlig sminkborttagning är ofta för aggressiv för den tunna huden runt ögat och kan därför bidra till torrhet och irritation.

BLEPHASOL DUO skonsam mot känsliga ögonlock

De micellära komplexen i BLEPHASOL DUO lyfter varsamt bort vattenfast makeup utan att svida – och lämnar huden ren och återfuktad. Den mjuka formulan känns mjuk och len mot hud och ögonlock. Vi rekommenderar den också för dig som har torra eller känsliga ögon. Faktiskt rekommenderar vi den för alla. Den är så bra!

Blephasol Duo rekommenderas varmt av personalen på City Optik.

Ta bort smink med skonsam metod

Väldigt enkel att använda, gör så här:

 • Applicera BLEPHASOL DUO på en ren bomullspad.
 • Placera bomullspaden på ögonlocket och stryk försiktigt av makeup:en – gnugga och gnid inte.
 • Ingen eftersköljning med vatten behövs – bra för känslig och torr hud!

Finns att beställa i webbshoppen och så klart i butiken på Drottninggatan.

Beställ BLEPHASOL DUO HÄR

Höstens läckraste glasögon är Chanel med pärlor

 • 14 oktober, 2020

I en limiterad upplaga har Chanel gjort ett par top-of-the-line- glasögon med en lyxig pärlkedja som trendigt tillbehör. Anna valde dem som sina nya glasögon för i höst. Se så otroligt cool hon är i tonade glas med snyggt hängande pärlkedja. Och se hur bra glasögonen matchar hennes snygga outfit! Det här är ett par riktiga statementbågar som fångar flera aktuella glasögontrender.


Chanelglasögon med pärlkedja

Annas fina Chanelglasögon består av två material i bågen. Metallfronten är fodrad med genomskinlig plast och skalmarna är av tunn blank metall. Pärlkedjan går att knäppa av och ha som ett halsband. På bilden bär Anna pärlkedjan bakom huvudet, det är också snyggt att ha den på framsidan.

De här luftiga bågarna flirtar med sjuttiotalet och då blir det extra fint att lägga in en ton i glaset; mörkare upptill och ljusare nertill, precis som Anna gjort. Färgade glas är en av höstens stora glasögontrender.

Tack Anna för att du inspirerar på bloggen med ditt fantastiska glasögonval <3