Glasögon med färginspiration

  • 28 september, 2020

Vi är väldigt imponerade av den här tjejens färgval. Hennes nya glasögon är så coola med en rosa ton i både de "vanliga" glasögonen och i solglasögonen. En blir liksom glad och väldigt taggad på färg när en ser så fint det kan bli.


Se så läckert med en svagt rosa ton i glasen. Så pass att en av oss i personalen direkt beställde glas med likadan färg till en guldmetall-båge...

Camillas båge kommer från Oliver Peoples och modellen heter Jacno. Glasens färg har det fina namnet Beauty Eyes pink. Vi älskar kombon med den tunna guldiga metallen och det svagt rosa glaset.


Här är också så snyggt med glasens färg mot bågen. De har en rosa ton med spegelyta som med absolut perfektion lirar med bågens färger. Bågen kommer från franska Caroline Abram som är en mästare på just färgkombinationer. Som ytterligare en rolig detalj har Camilla en glasögonkedja från märket som hon idag bär som ett halsband.

Tusen tack för att du inspirerar oss alla med en färgboost och att vi får ha dig på bloggen <3

Tunga titen Årets butik i svensk handel till City Optik

  • 30 september, 2020

Retail Awards arrangeras av Svensk Handel och branschtidningen Market för att lyfta fram, belöna och hylla framgångsrika företag, personer och satsningar i handeln. Vinnarna i respektive kategori utses av namnkunniga jurygrupper. Årets butik ska vara en fristående retailer som i stark konkurrens arbetar kreativt och framgångsrikt med sitt butikskoncept. Enligt juryn får City Optik priset för att de lyckats bevara en unik och lönsam position, att de jobbar lyhört mot kunderna och med hjärtat hjälper sina kunder att navigera rätt i glasögondjungeln.

”I hård konkurrens har City Optik bevarat sin unika och lönsamma position. Med ett lyhört kundbemötande delar medarbetarna med sig av både hjärta och kunskap. Det stora hjärtat återfinns också i CSR-arbetet. Med finess har City Optik lyckats skapa en trendig destination.”


Läs vinnar-intervjun

Caroline visar två snygga glasögonstilar

  • 16 september, 2020

Med två par glasögon i olika stil är du alltid helt rätt när det gäller att följa upp kläderna för dagen. Olika glasögon ger olika uttryck och färgen på bågen är ju också en detalj som kan förstärka looken. Här visar Caroline sina två nya ursnygga glasögon. Se sån stil hon har!


Kaxiga Celineglasögon

Caroline är toppenfin i sina nya lätt oversized Celineglasögon. Färgen är en mjukt melerad gråbrun som är både tuff och mjuk på samma gång. Celine är märket som gör bågar man lägger märke till direkt, trots att stilen är ren och klassisk i grunden.

C/O Savile Row handgjorda bågar från London

Runda glasögon kallar vi basen i glasögongarderoben just nu. Här har Caroline hittat verkligt fina runda glasögon med front i transparent grå med skalmar i metall. Det är en av våra favoriter och vi gillar speciellt detaljen att skalmarna är av metall. Det glänser till lite lagom, både flott och luftigt. Formen har den perfekta rundningen och klär henne perfekt som synes.

Tack för att du inspirerar på bloggen <3

Fredagsinspiration med japanska glasögon

  • 11 september, 2020

Herrarna får en fantastiskt fin fredagsinspiration idag när Martin visar sina nya glasögon. Han ser ut som tagen ur ett modemagasin med sin snygga stil och nu snygga glasögon. Vi gillar mötet mellan glasögonen och tvåtusentalets keps och hörlurar.

True Vintage Revival glasögon made in Japan

Martins glasögonbåge kommer från TVR, True Vintage Revival. Ett japanskt glasögonmärke som använder originalmallarna från femtiotalet när de tillverkar bågarna. De är kända för sin fina kvalitet med modeller och färger som är väldigt lätt att gilla.

Mer om TVR här

Tack Martin för att du inspirerar på bloggen <3

Kedjor med pärlor till glasögon

  • 11 september, 2020

Vi fick in ett litet lager av pärlkedjor i olika varianter och färger för en tid sedan. Daga att visa hur snyggt det blir med en kedja till glasögonen. En pärlkedja blir lite smyglyxigt. Fast pärlor och pärlor, det är ju varianten i plast vi pratar om.


Pärlkedja för glasögon

En tunn liten pärlkedja till dina glasögon i äkta plast :) Efter Chanels succé med bågar som har tillhörande pärlkedja vill många sno stilen. Problemet har varit att det har varit svårt att hitta glasögonkedjor med pärlor. Fram till nu! Vi har hittat ett litet lager i plastmaterial som landat i butiken. Finns i tre fina färger, alla väldigt lättplacerade.

Kedjan kan bäras på flera olika sätt; framför eller bakom huvudet.

Pärlkedjan kan du köpa på webben här >>>

Dubbel glasögonkedja pärlor och metall

Kolla så fint med dubbelkedja! Ena kedjan i metall och andra är en pärlkedja. Snabbt och lätt en lite lyxig rolig känsla.

En del av vårt sortiment glasögonkedjor här

Munskydd med minimal risk för imma

  • 05 september, 2020

Munskydd kan var besvärligt för den som bär glasögon eftersom det bildas imma på glasen väldigt lätt. Vi har fått tag i ett parti svarta formpressade och tvättbara munskydd som är optimerade för att minska risken för imma.


Jenny visar munskyddet som inte immar så lätt

Genom att munskyddet är formpressat och har en tunn böjlig metalltråd insydd kan det formas precist runt näsan. Då minskar risken för läckage av varm utandningsluft som ger imma. Det är mjukt och lättburet tycker vår testpanel. Munskyddet tvättas enkelt i 60 grader maskin.

Oscar Magnuson munskydd

Det är svenske Oscar Magnuson som står bakom designen och de finns i en limiterad upplaga för 395 kronor styck. En jättefin omtänksam present till någon som bär glasögon. Kanske du själv?

I webbshopen kan du läsa mer om materialet och beställa hem.

Köp munskyddet här

En träff med Lovisa Hahn grundare av Under Your Skin

  • 08 september, 2020

När pandemin pågått ett tag ställde vi oss frågan? Varför har inte vi en fin handsprit att sälja till dem som efterfrågar det? Vi hade vid den tiden bara stora flaskor i provrummen och i butiken. Efterforskningar på nätet startade. Vi ville ha en liten smidig flaska, lätt att ta med. Miljövänlighet var viktigaste kriteriet och helst skulle den lukta gott också. Vi hittade svenska Under Your Skin som gör en fräscht doftande handsprit i miniförpackning med endast ekologiska ingredienser.


Lovisa ville göra ekologisk handsprit

När Lovisa startade sitt företag Under Your Skin var målet att skapa hudvård med endast ekologiska ingredienser. Hon hade sedan länge haft en övertygelse att de kemikalier som finns i krämer vi smörjer på huden inte alls är bra för oss. Första produkterna i sortimentet var tvål och hudkräm och handspriten följde tätt därpå.

Liten handsprit i miljövänlig förpackning

Den lilla flaskan är återvinningsbar och lätt att återanvända. Bara skruva av korken och fyll på med ny handsprit när den är slut. Det lilla formatet gör att den ryms i fickan eller handväskan. Den ger väldigt mjuka händer och har en svag doft av grapefrukt.

Köp ekologisk handsprit i miniförpackning här

Två snygga glasögon ger två snygga stilar

  • 04 september, 2020

Vilken känsla hon utstrålar Liselotte när vi får fota henne i de nya glasögon hon just hämtat. Det är en mix av coolhet, avslappnad elegans och absolut trendriktighet. Hon har förstått hur viktigt det är att ha två olika glasögon att varva med. Glasögonen sitter ju mitt i ansiktet och är detaljen som kan lyfta en outfit till högsta nivån.


Stora metallglasögon högsta mode

Idag räknas stora metallbågar som den ledande trenden inom glasögonmode. Här visar Liselotte sin nya Dior, en generös stor metallbåge med rötterna i sent sjuttiotal. De klara glasen skapar en fräsch känsla som låter bågens fina lyster stå i fokus. Den här bågen passar till allt, både jeans på fritiden och till finklänningen på festen.

Klassiska glasögon i ny stil

Tom Ford är mästare när det gäller klassiska glasögon med stil och känsla för absolut mode. Liselotte är ursnygg i märkets modell 5671 som är en riktig klassiker med trendigt uppdaterad stil. I den här Tom Ford-bågen känner du dig alltid snygg, den är aldrig fel.

Tack Liselotte för att du inspirerar på bloggen <3

Otroligt snygg outfit med matchande glasögonkedja

  • 03 september, 2020

Idag inspirerar Anna Rothlin på bloggen med fantastiska glasögon och en trendig färgmix där gröna toner kontrasterar mot mjukt röda. Som vanligt är det detaljerna som gör det, i det här fallet glasögonkedjan. Se hur snyggt den faller mot den fina blusen och liksom ramar in ansiktet.

Glasögonbåge från Caroline Abram

Anna valde glasögon från franska Caroline Abram. En designer som är en av de främsta när det kommer till detaljer. Alla hennes bågar har något spännande över sig och de görs i oväntade färgkombinationer. Den läckra glasögonkedjan kommer också från Caroline Abram. Vi är så glada att få visa den här underbara och inspirerande bilden. Tack Anna <3

Så stylar du glasögonkedjan

En glasögonkedja kan du ha på flera olika sätt. Som på bilden, fäst långt bak på skalmen och bakom huvudet. Den kan också hänga på framsidan. Fäster du den längre fram på skalmen blir den ännu mer framträdande. Kedjor finns i alla möjliga varianter. Materialet kan vara metall, plast eller blandat. Det är lika fint med en tunn kedja som en väldigt kraftig. Men precis som du ser på bilden, den gör stor skillnad. Tillför mycket i stil och karaktär.

I butiken finns just nu många olika glasögonkedjor. Både tunna och kraftiga. I webbshopen finns ett litet urval, kika gärna in.

Glasögonkedjor i webbshopen

30-årsjubileum idag

  • 29 augusti, 2020

Respekt! Maria satt den 29 augusti 1990 och kikade i Dagens Nyheter. Där såg hon denna pyttelilla annons och åkte direkt in till city. Hon fick jobbet på direkten och ända sedan dess har hon, Aime och Åsa funnits här.
30 år på City Optik

Det började med Aime som hade praktiserat på City Optik och som anställdes direkt efter sin optikerexamen sommaren 1990. Åsa hade jobbat med tidigare ägaren Björn i Tyresö, och blev under sommaren tillfrågad om hon ville börja på City Optik. Samma sommar, närmare bestämt den 29 augusti, sitter Maria och läser DN. Hon ser en pytteliten annons och åker samma dag in till city för att prata med Björn. Hon fick jobbet direkt!

Fler som jobbat länge

Redan efter några år utökade styrkan med Jenny som också hade praktiserat här under utbildningen. Hon jobbade på dåvarande Strandells men lämnade söder för city och Drottninggatan. Trots att hon numera varit här i 23 år blir hon kallad rookie! Nä inte riktigt så men nästan.

Efter ytterligare några år anslöt sig Maria Caesar till gänget. Det har blivit närmare tjugo år för henne tillsammans med oss, det är vi oerhört lyckliga över.

Nu är vi flera stjärnor

Vi har verkligen SÅ fina anställda! Kajsa Gode arbetade extra här under hela skoltiden och började direkt efter sin optikerexamen. Samma resa med extrajobb och optikexamen gjorde Britta Persson. Senaste stjärnan är Amanda Wirtberg som briljerar i butiken hela dagarna. Dessa fynd, dessa stjärnor som med värme, glädje och kompetens fyller City Optik med innehåll är så guld värda.

Finaste kunder

Det är sällsynt att trivas så bra på en arbetsplats. Vi vet att en stor del i trivseln är våra härliga, goa, fantastiska kunder. Många av dem har hängt med oss i alla år. Det är i sig värt en egen berättelse...

Livet på Drottninggatan

Vi har sett Drottninggatan leva och förändras.
Vi gick till PUB och handlade fika på Domus livsmedel en trappa ner.
Vi diggade The Wolves på väg till lunch.
Vi såg Horst med transistorn tryckt mot örat och han den halvnakna med lagerkransen sprang förbi.
Vi hade ridande poliser klapprandes nerför gatan.
Vi har sett generationer av illegala spelare duka upp sin lilla matta och lura förbipasserande på spel under tändsticksaskar eller muggar.
Vi såg lastbilen dundra förbi.
Etc etc etc