Hur du justerar clipon solförhängare

  • 27 augusti, 2020

Clipons är ett populärt solskydd och många beställer dem i vår webshop. Vi har fått tillgång till en liten film som visar hur enkelt du justerar in dem till perfekt passform. Det enda som behövs är en liten kryssmejsel.

Justera clipon så här

I klippet ser du hur enkelt du anpassar ditt clipon. Skruvens position kan du ändra fram och tillbaka tills du hittar rätt. Det är vanligt att det behöver anpassas cirka 5 mm. För att få det riktigt snyggt tar du en avbitare och klipper av delen som sticker ut.

Har du möjlighet att komma in till oss på Drottninggatan 80 så hjälper vi dig där.

Clipon solskydd

Clipon förhängare är ett solskydd från Nordlys som håller hög kvalitet, det vet vi med säkerhet. Vi har varit återförsäljare i närmare 30 år och vi skulle inte fortsätta sälja dem om de krånglade.

Glasen blockerar UV till 100%. Mer info i shoppen.

Köp clipon i shoppen här

Finalister i Retail Awards 2020

  • 26 augusti, 2020

Det är inte klokt! Men så kul och hedrande! Lilla City Optik är en av finalisterna i Retail Awards 2020 som utser svensk handels absolut bästa butiker och koncept.

Finalister i Retail Awards 2020

City Optik är nominerad i kategorin Årets butik i svensk handel. ”Att bli finalist i Retail Awards är i sig en prestation väl värd att fira och glädjas över”, säger projektledare Lars Welin i tidningen Market.

Konkurrensen om guldet är stenhårt. De övriga två nominerade är Gotlandsbaserade välgörenhetsbutiken Idyllien och Hepcat store, en fin livsstilsbutik i Lund.

Vinnarna presenteras på en digital gala den 21 september kl 15:00

Inspiration för alla

Varje dag får vi så mycket komplimanger för vår vackra butik. Vi har vant oss med turister som fotar både ute och inne. Det ger oss energi att varje vecka fixa med dekorering för att ge ögat många fina ställen att landa på. Det är meningen att du ska trivas direkt du sätter foten innanför dörren. Du behöver inte nödvändigtvis vara ute efter nya glasögon, du kan komma bara för att känna atmosfären och kika på allt annat vi säljer, som smycken och insektshotell och kaffebönor. Bland annat!

Ett vinnande butikskoncept

I stället för bred marknadsföring lägger vi pengar på andra saker. Som att ha ett av Stockholms största sortiment märkesbågar på lager. Vi gör allt inslipningsarbete på plats i butiken och pesonalen är ytterst välutbildad och gör både synundersökningar samt arbetar i butiken för att dela med sig av råd och tips om ögonhälsa och glasögontrender.

Digitalt är City Optik ledande i branschen

Vår hemsida är ytterst levande och väl uppdaterad. Här finns sidorna med allt du behöver veta om glasögon, linser och trender. Tillsammans med webbshoppen och bloggen bildar hemsidan ett mycket inspirerande och rådgivande innehåll där mycket går att beställa för den som inte befinner sig i huvudstaden.

Fokus på hållbarhet

Vi var en av de första optikbutikerna att aktivt arbeta för ett bättre miljöfokus. I dag kan du lämna in linser och linsförpackningar till butiken för en 97-procentig återvinning och även lämna in gamla glasögon som vi fräschar upp och lämnar vidare för ny användning.

Läs mer om Retail Awards 2020


Alejandra har nya trendiga Chloéglasögon

  • 24 augusti, 2020

Metallbågar trendar rejält i år och det som slår högst är stora generösa former med rötterna i sjuttiotalet. Alejandra valde en Chloé som verkligen klär henne. Se sån avslappnat cool och snygg stil resultatet blev. Och hon ser ju så lycklig ut på bilden...


Chloé 2160 snygg metallbåge

Modellen heter Chloé 2160 och är en av årets glasögonhöjdare. Den går umärkt att kombinera med tonade glas för att ytterligare förstärka sjuttiotalsvibbarna.

Tack Alejandra för att du inspirerar på bloggen idag <3

Chloé glasögonkedja

Chloé gör en jättesnygg kedja som man kan pimpa sina Chloéglasögon med. Finns i shoppen, klicka på länken.

Beställ Chloé glasögonkedja här

Butikens coolaste bågar just nu

  • 19 augusti, 2020

Våra absolut coolaste bågar just nu är utan tvekan den japanske designern Yamada Mitsukazus samarbete med glasögonföretaget TVR, True Vintage Revival. Bågarna är rejält kraftiga och har en design och känsla som står ut från mängden. Scrolla och njut av de vackra mästerverken nedan.Japanska utsökta glasögon

Hantverksskicklighet och design förpackat i ett par oerhört läckra glasögon. De unika bågarna är fulla av fina handgjorda detaljer som gammeldags kraftiga gångjärn och vackra mönster ingraverat för hand i metallen. På bilden syns hur kraftiga de är men det som inte syns är lättheten.


Glasögon med tonade glas

Tänk den här bågen inslipad i dina styrkor med glas som anpassar sig efter ljuset och blir mörka i solen. Eller en fast färgton i glaset, inte för lite utan kanske, säg, 30-40% blå? Oj oj oj så snygga tankar.

Mer True Vintage Revival här


Sprudlande kaxiga eleganta festglasögon

  • 18 augusti, 2020

När det är dags för fest finns det ingen accessoar som slår ett par läckra glasögon. Dagens härliga glasögoninspiration står Heléne för i sina nya röda Tom Ford. De är tänkta att bli den där pricken över i:et som förhöjer och förstärker festklädseln.


Glasögon till fest

Modell 5675 från Tom Ford är ett tips för den som vill ha en kvinnlig välformad båge med bara aningen av detaljer i metall som gör den både eegant och klassisk. Den vackra röda färgen förhöjer ytterligare.

Just de här röda bågarna skaffade Heléne för att ha till fest, men till vardags har hon alltid också spännade och snygga glasögon sedan tidigare. Efter fest blir det som bekant vardag igen och då får bågarna kanske hänga med tlll hennes tandläkar-mottagning i Hornstull som är känd för sin mysiga och färgstarka inredning.


Om Heléne Mirjamsdotter

Man kan kalla Heléne vår hus-tandläkare för flera av oss går hos henne sedan många år. Kikar man på hennes hemsida beskrivs mottagningen så här:

Tandvård med kvalitet, personligt engagemang och individuellt bemötande med glädje och kompetens.

"Vi gillar att jobba tillsammans. Det sprider glädje, engagemang och lust till utveckling. Det gynnar våra patienter, som så generöst ofta kommenterar vårt sätt att vara mot varandra och mot dem. Det känns viktigt."

Det är ett förhållningssätt som vi på city Optik gillar och som vi också försöker arbeta efter.

Till Helénes tandläkarmottagning

Personalen i nya Maui Jim solglasögon

  • 11 augusti, 2020

Att gå genom sommaren i Maui Jims solglasögon är en ren fröjd. Känslan som Maui Jims solglas ger är helt unik. Det är sådan skärpa och kontrast och skönt ljus i gassande sol, att en blir som beroende... Nu har Åsa precis fått sina nya Maui Jims inslipade med hennes styrkor. Hon ser ganska nöjd ut...


Maui Jim solglasögon med styrka

De flesta modellerna i Maui Jims kollektion går att få med dina egna styrkor inslipade. De har en speciell slipteknik som gör att optiken blir bra även om bågen är kupad.

"Jag har progressiva glas och den känslan jag fick direkt jag började använda dem var fantastisk. Cyklade hem med dem i gassande sol och såg så bra. Även i tunneln vid Gullmarsplan funkade det bra, det blev inte för mörkt. Det är de bästa solglasögonen jag haft!" säger Åsa.

Maui Jim i Stockholm

Åsa har ganska starka styrkor så glasen är kraftiga i kanten, men det ser bara snyggt ut. Och de är fjäderlätta, väger inte många gram. Glasfärgen hon valde är grå gradal, deras mörkaste färg med naturlig färgåtergivning.

Det finns inte så många optiker i Stockholm som säljer Maui Jim men sedan ganska många år finns vi på listan. Vi fick tips från våra kära kollegor på Synsam Nordstan i Göteborg att Maui Jim hade de bästa glasen för folk som är mycket på sjön.

Via länken nedan kan du läsa ett blogginlägg om Maui Jims glas och aktuella glaspriser.

Mer om Maui Jim solglasögon här

Ekologisk mjukgörande handsprit i söt liten flaska

  • 24 juli, 2020

Det är med glädje vi hälsar ytterligare en ekologisk produkt till sortimentet. Just nu väldigt aktuell och välbehövlig. Det är en liten fin flaska med mjukgörande handsprit i gelform som doftar gott av grapefrukt. Storleken är som gjord för att rymmas i handväskan. Stockholmsbaserade Under Your Skin tillverkar gelen uteslutande av ekologiska ingredienser. Här är vi stolta och glada att få inleda ett samarbete med dem. Vi älskar deras filosofi om att produkterna ska vara snälla mot både människa och miljö. Och så älskar vi att vi får så mjuka händer av gelen!


Ekologisk handsprit ger mjuka lena händer

Kolla så söta små flaskor som hittat hit. Det är en 70%-ig handsprit i gelform med en fräsch doft av grapefrukt. Självklart ekologisk. Vi försöker ha ett miljöperspektiv på alla inköp vi gör och Under Your Skin och deras produkter kändes helt rätt för oss.

Vilken bonus att händerna blir alldeles mjuka och lena av gelen också!

Liten smidig miniflaska handsprit

Flaskan innehåller 30 ml. Precis lagom att ha med i fickan eller handväskan. Vi påminner om att flaskan går att återanvända. Det finns storpack gel som man kan fylla på när första omgången tagit slut.

Mjuka lena händer med gott doftande handsprit

Ta en ärtstor klick gel och massera in. Låt lufttorka. Klart! Nu är händerna mjuka och bakteriefria.

Du kan köpa handspriten i butiken eller i webbshopen.

Handla ekologisk handspritDagens läckra glasögoninspiration

  • 26 juli, 2020

Ett par ytterst coola glasögonbågar från ikoniska märket Oliver Goldsmith valde vår fina kund nyligen. Glasögonen har en härlig attityd kombinerat med en lugn halvtransparent färg. Det här är glasögoninspiration på riktigt!Oliver Goldsmith klassiskt glasögonmärke

På sextiotalet i London grundade Oliver Goldsmith sitt ikoniska märke. Hans glasögon bars av "alla" kända människor i mode- och filmbranschen på den tiden. I dag är det barnbarnet Claire som styr företaget. Hon har sett till att flera fina modeller från den tiden tagits i produktion igen, lätt anpassade för den moderna tidens smak och krav.

Tack för att du inspirerar på bloggen <3

Maui Jim sportiga solglasögon med läsruta

  • 24 juli, 2020

Maui Jims fantastiska solglasögon går att få med läsruta. Perfekt för dig som ser bra på avstånd men behöver läsglasögon på nära håll. Har du en gång haft ett par Maui Jim solglasögon blir du nästan beroende av de fina glasen. Det behagliga seendet, skärpan och kontrasten som Maui Jims glas ger är oöverträffad. Vi rekommenderar verkligen Maui Jims solglasögon.


Sportiga bifokala Maui Jim

Anders är vår cyklist i sportiga, sköna lätta Maui Jim. De är utrustade med en liten läsruta som gör att läsning inte är något problem alls. Han är helt lyrisk över glasen som är så sköna mot solens skarpa strålar, ett behagligare seende går inte att få. Dessutom väldigt nöjd att det går att läsa med dem också. "Det underlättar mitt liv enormt att jag inte behöver ta av solglasögonen varje gång jag ska kika i mobilen" säger Anders.

Maui Jim modell Banyans

Anders valde Maui Jims lätta smidiga och sportiga modell Banyans. Den skyddar väldigt bra från strålar uppifrån och från sidan eftersom Banyans har en välvd form och glaset är fäst i en skyddande övre båge.

Beställ Maui Jim bifokala Banyans här

Maui Jim solglasögon med din styrka

  • 23 juli, 2020

Maui Jims fantastiska solglas kan du få i din styrka. Deras glas ger en underbar skärpa och klarhet och du blir inte bländad. De har de bästa polariserande glasen, rent beroendeframkallande om du frågar oss. Självklart är det 100% UVA- och UVB-skydd. De skyddar även mot de skadliga spektrat av det blå ljuset och är extra reptåliga.


Maui Jim i din styrka

Med massor av snygga modeller är Maui Jim det självklara valet för många av våra kunder. De som en gång haft en Maui Jim kan snudd på inte ha något annat märke efter det. Det fina när du väljer styrka i glasen är att då kan du kombinera bågens färg med vilken glasfärg du vill.

Nästan alla av deras bågar går att få med styrka. Hur stort styrkeomfånget är beror på bågen, men många går mellan -5,5 och +3,0. Vi rekommenderar deras senaste material Maui Brilliant. Ett tunt lätt och väldigt tåligt material.

Maui Jim glasfärger

Den grå färgen, Neutral Grey, är det mörkaste glaset. Genom den grå färgen får du en väldigt naturlig färgåtergivning. Med Bi-gradient yta där du har en lätt spegeleffekt upptill och nertill, får du maximalt skydd mot det skarpa ljuset. Passar alla aktiviteter men rekommenderas absolut till dig som är mycket vid vatten eller snö.

Den bruna HCL Bronze är ett allroundglas med mycket bra kontrastverkan.

Maui HT är det gröna glaset som ger allra bäst kontrastverkan. Vi brukar kalla det golf-glaset. Det älskas av golfare i hela världen.

Maui Jims rosa glas Maui Rose är deras ljusaste glas som passar till fartfyllda sporter. Det är också bra för dig med känsliga ögon.

Det finns två varianter av varje glas: kan du välja Bi-gradient med en lätt spegeleffekt upptill och nertill på glaset eller Single gradient där glaset tonar från mörkt upptill till ljusare nertill. Alla glastyper och färger är polariserande.

Maui Jim priser på glasen

För säsongen 2020 kostar glasen så här:

Enkelslipade 5200 kr plus priset för Maui Jim solglasögon utan styrka.

Progressiva 6600 plus priset för Maui Jim solglasögon utan styrka.

Det går att få många modeller som bifokala läsglasögon i styrkan +1,5, +2,0 eller +2,5 i läsrutan.

Pris bifokala läsglas 500 kr plus priset för Maui Jim solglasögon utan styrka.

Maui Jim solglasögon har olika priser men många modeller kostar mellan 2000 kr till 3000 kr.

Solglasögon i webbshopen