Veckans bästa Stockholm streetstyle med Chloé pilotglasögon

 • 02 november, 2020

Vi startar veckan med inspiration till max med Jenny i både grymma Chloé pilotglasögon och snyggaste outfiten. Pilotbågar har verkligen fått en omstart 2020 då alla designermärken frontat pilotbågar på visningarna. De ska gärna ha en liten twist på formen, precis som den här Chloébågen som är lite kantig.


Chloé pilotglasögon modell 2148

Vi är imponerade av Jennys makalöst snygga outfit. De nya Chloéglasögonen blir den där detaljen som lyfter ytterligare en nivå, fast vi innan inte trodde det var möjligt.

Trendiga gradaltonade glas i Chloé pilotbåge

Självklart har Jenny gradaltonade glas. Att ha en svag nyans upptill i glaset gör att det ser lite snyggt lätt sminkat ut. Och trendbarmetern står just nu i topp när det gäller tonade glas.

Tack Jenny för att du inspirerar på City Optiks blogg <3

Köp Chloé pilotglasögon 2148 här

Effektiv sminkborttagning för känsliga ögon med BLEPHASOL DUO

 • 26 oktober, 2020

BLEPHASOL DUO är en väldigt mild sminkborttagning för dig som har torra ögon, känsliga ögonlock eller använder kontaktlinser. Vanlig sminkborttagning är ofta för aggressiv för den tunna huden runt ögat och kan därför bidra till torrhet och irritation.

BLEPHASOL DUO skonsam mot känsliga ögonlock

De micellära komplexen i BLEPHASOL DUO lyfter varsamt bort vattenfast makeup utan att svida – och lämnar huden ren och återfuktad. Den mjuka formulan känns mjuk och len mot hud och ögonlock. Vi rekommenderar den också för dig som har torra eller känsliga ögon. Faktiskt rekommenderar vi den för alla. Den är så bra!

Blephasol Duo rekommenderas varmt av personalen på City Optik.

Ta bort smink med skonsam metod

Väldigt enkel att använda, gör så här:

 • Applicera BLEPHASOL DUO på en ren bomullspad.
 • Placera bomullspaden på ögonlocket och stryk försiktigt av makeup:en – gnugga och gnid inte.
 • Ingen eftersköljning med vatten behövs – bra för känslig och torr hud!

Finns att beställa i webbshoppen och så klart i butiken på Drottninggatan.

Beställ BLEPHASOL DUO HÄR

Höstens läckraste glasögon är Chanel med pärlor

 • 14 oktober, 2020

I en limiterad upplaga har Chanel gjort ett par top-of-the-line- glasögon med en lyxig pärlkedja som trendigt tillbehör. Anna valde dem som sina nya glasögon för i höst. Se så otroligt cool hon är i tonade glas med snyggt hängande pärlkedja. Och se hur bra glasögonen matchar hennes snygga outfit! Det här är ett par riktiga statementbågar som fångar flera aktuella glasögontrender.


Chanelglasögon med pärlkedja

Annas fina Chanelglasögon består av två material i bågen. Metallfronten är fodrad med genomskinlig plast och skalmarna är av tunn blank metall. Pärlkedjan går att knäppa av och ha som ett halsband. På bilden bär Anna pärlkedjan bakom huvudet, det är också snyggt att ha den på framsidan.

De här luftiga bågarna flirtar med sjuttiotalet och då blir det extra fint att lägga in en ton i glaset; mörkare upptill och ljusare nertill, precis som Anna gjort. Färgade glas är en av höstens stora glasögontrender.

Tack Anna för att du inspirerar på bloggen med ditt fantastiska glasögonval <3


Klassiska herrglasögon från Cutler & Gross

 • 13 oktober, 2020

Klassiska herrglasögon när de är som bäst. Ulf har förstått hur mycket det ger om man vågar det lilla extra. Vi är otroligt glada att få visa den här bilden på honom i alldeles nya glasögon från Cutler & Gross.


Cutler & Gross herrglasögon

Cutler & Gross är det Londonbaserade märket vi väljer när det ska vara både stil och attityd. Uttrycket bottnar i sextiotalets London, det var då märket startades av två optiker. Ända sedan dess har passform, kvalite och den klassiska stilen varit deras signum.

Modellen heter CG1356 och finns i flera färger. Gillar du stilen är Cutler & Gross ett märke att spana in.

Ditt glasögonval är en riktig fullträff Ulf! Tack för att vi får ha dig på bloggen.


Synundersökning kan rädda synen

 • 08 oktober, 2020

WHO har utnämnt 8 oktober till World Sight Day där vikten av ögonhälsa uppmärksammas för att minska synnedsättning bland människor världen över. Enligt Världshälsoorganisationen WHO har minst 2,2 miljarder människor i världen en synnedsättning eller är blinda. Hälften av dessa personer har ögonsjukdomar och synfel som skulle ha gått att förebygga eller som är behandlingsbara! Den här dagen ska vi alla ta oss en funderare över hur våra ögon mår. Det allra bästa är att starta med att boka ett besök hos din optiker.


Synundersökning och ögonhälsoundersökning

Ungefär 90% av alla synnedsättningar kan behandlas eller bromsas om de upptäcks tidigt. En synundersökning gör du vanligtvis för att ta fram ett recept för nya glaögon. Vad många inte tänker på är att det också är en lätt screening för att hitta eventuell ögonsjukdom. Om vi hittar något som bör kontrolleras av ögonläkare får du remiss.

För dig som är över 50 år eller har en ögonsjukdom i släkten rekommenderas en ögonhälsoundersökning. Det är en synundersökning som kompletteras med mer omfattande mätningar samt ögonbottenfoto och synfältsundersökning. Resultaten av mätningarna skickas vid en ögonhäälsoundersökning till en ögonläkare som bedömer status på dina ögon. Svar kommer inom en vecka.

Har din syn förändrats - vänta inte med att komma till oss. Optiker är alltid första instansen när det gäller din syn.

Boka tid här


Ögonhälsoundersökning i samarbete med ögonläkare

Vi är anslutna till EyeDiagnostics som är ett ISO 9001-certifierat system för samarbete mellan ögonläkare och optiker.

EyeDiagnostics använder moderna metoder för att hitta tidiga tecken på de sjukdomar som kan ge betydande synskador om de inte behandlas..

Hittills har EyeDiagnostics gjort över närmare 60 000 ögonhälsoundersökningar och remitterat ca 3 000 patienter till ögonsjukvård. Närmare 8 000 kunder går på regelbundna kontroller hos Eyediagnostics på grund av riskfaktorer, som ännu inte visat sig som manifest sjukdom, t ex glaukom (grön starr) hos föräldrar eller syskon.

Har du ögonsjukdom i släkten – beställ en ögonhälsoundersökning hos oss.

Ring 08-7917570 för att boka en ögonhälsoundersökning. Besöket tar en timme och kostar 990 kronor. Recept för glasögon ingår.


Covid-19 och synundersökning

Du kan vara trygg när du ska göra en synundersökning hos oss. Mellan varje besök spritas instrument noggrant och din optiker bär visir. Handskar används vid vissa moment. Munskydd används vid vissa undersökningar eller om du som besöker oss har önskemål om detta.

Tillhör du riskgrupp kan du boka tid utanför ordinarie öppettider. Ring oss för rådgivning och tidsbokning.

Boka synundersökning direkt här

Glasögontrend 2020 à la Celine

 • 06 oktober, 2020

Tidiga sjuttiotalet influerar glasögonmodet just nu. Trendigaste är kanske Celine som gör glasögon med både stil och attityd. Vi tycker Mirelle gjorde ett fantastiskt glasögonval när hon bestämde sig för den här nyinkomna Celine-bågen. Hon inspirerar verkligen till att våga välja riktigt coola glasögon.

Nyinkomna Celine glasögonbågar

En av de stora trendspåren hösten 2020 är kraftiga lätt överdimensionerade bågar. Celines modell 50056 är helt rätt i tiden med sina mjuka former som ramar in ögat på ett nytt snyggt sätt. Färgen som står sig i alla tider är den klassiska havannabruna som bilden visar.

Trendiga glasögon 2020

Vill du kolla in vilka fler glaögontrender som gäller i höst klickar du på länken. Då hamnar du på vår glasögontrend-sida där vi går igenom de viktigaste spåren. Det fina är att alla kan hitta en trend att haka på.

Tack Mirelle för att du inspirerar på bloggen! <3

Höstens glasögontrender by City Optik


Glasögon med färginspiration

 • 28 september, 2020

Vi är väldigt imponerade av den här tjejens färgval. Hennes nya glasögon är så coola med en rosa ton i både de "vanliga" glasögonen och i solglasögonen. En blir liksom glad och väldigt taggad på färg när en ser så fint det kan bli.


Se så läckert med en svagt rosa ton i glasen. Så pass att en av oss i personalen direkt beställde glas med likadan färg till en guldmetall-båge...

Camillas båge kommer från Oliver Peoples och modellen heter Jacno. Glasens färg har det fina namnet Beauty Eyes pink. Vi älskar kombon med den tunna guldiga metallen och det svagt rosa glaset.


Här är också så snyggt med glasens färg mot bågen. De har en rosa ton med spegelyta som med absolut perfektion lirar med bågens färger. Bågen kommer från franska Caroline Abram som är en mästare på just färgkombinationer. Som ytterligare en rolig detalj har Camilla en glasögonkedja från märket som hon idag bär som ett halsband.

Tusen tack för att du inspirerar oss alla med en färgboost och att vi får ha dig på bloggen <3

Tunga titen Årets butik i svensk handel till City Optik

 • 30 september, 2020

Retail Awards arrangeras av Svensk Handel och branschtidningen Market för att lyfta fram, belöna och hylla framgångsrika företag, personer och satsningar i handeln. Vinnarna i respektive kategori utses av namnkunniga jurygrupper. Årets butik ska vara en fristående retailer som i stark konkurrens arbetar kreativt och framgångsrikt med sitt butikskoncept. Enligt juryn får City Optik priset för att de lyckats bevara en unik och lönsam position, att de jobbar lyhört mot kunderna och med hjärtat hjälper sina kunder att navigera rätt i glasögondjungeln.

”I hård konkurrens har City Optik bevarat sin unika och lönsamma position. Med ett lyhört kundbemötande delar medarbetarna med sig av både hjärta och kunskap. Det stora hjärtat återfinns också i CSR-arbetet. Med finess har City Optik lyckats skapa en trendig destination.”


Läs vinnar-intervjun

Caroline visar två snygga glasögonstilar

 • 16 september, 2020

Med två par glasögon i olika stil är du alltid helt rätt när det gäller att följa upp kläderna för dagen. Olika glasögon ger olika uttryck och färgen på bågen är ju också en detalj som kan förstärka looken. Här visar Caroline sina två nya ursnygga glasögon. Se sån stil hon har!


Kaxiga Celineglasögon

Caroline är toppenfin i sina nya lätt oversized Celineglasögon. Färgen är en mjukt melerad gråbrun som är både tuff och mjuk på samma gång. Celine är märket som gör bågar man lägger märke till direkt, trots att stilen är ren och klassisk i grunden.

C/O Savile Row handgjorda bågar från London

Runda glasögon kallar vi basen i glasögongarderoben just nu. Här har Caroline hittat verkligt fina runda glasögon med front i transparent grå med skalmar i metall. Det är en av våra favoriter och vi gillar speciellt detaljen att skalmarna är av metall. Det glänser till lite lagom, både flott och luftigt. Formen har den perfekta rundningen och klär henne perfekt som synes.

Tack för att du inspirerar på bloggen <3

Fredagsinspiration med japanska glasögon

 • 11 september, 2020

Herrarna får en fantastiskt fin fredagsinspiration idag när Martin visar sina nya glasögon. Han ser ut som tagen ur ett modemagasin med sin snygga stil och nu snygga glasögon. Vi gillar mötet mellan glasögonen och tvåtusentalets keps och hörlurar.

True Vintage Revival glasögon made in Japan

Martins glasögonbåge kommer från TVR, True Vintage Revival. Ett japanskt glasögonmärke som använder originalmallarna från femtiotalet när de tillverkar bågarna. De är kända för sin fina kvalitet med modeller och färger som är väldigt lätt att gilla.

Mer om TVR här

Tack Martin för att du inspirerar på bloggen <3