Synundersökning kan rädda synen

  • 08 oktober, 2020

WHO har utnämnt 8 oktober till World Sight Day där vikten av ögonhälsa uppmärksammas för att minska synnedsättning bland människor världen över. Enligt Världshälsoorganisationen WHO har minst 2,2 miljarder människor i världen en synnedsättning eller är blinda. Hälften av dessa personer har ögonsjukdomar och synfel som skulle ha gått att förebygga eller som är behandlingsbara! Den här dagen ska vi alla ta oss en funderare över hur våra ögon mår. Det allra bästa är att starta med att boka ett besök hos din optiker.


Synundersökning och ögonhälsoundersökning

Ungefär 90% av alla synnedsättningar kan behandlas eller bromsas om de upptäcks tidigt. En synundersökning gör du vanligtvis för att ta fram ett recept för nya glaögon. Vad många inte tänker på är att det också är en lätt screening för att hitta eventuell ögonsjukdom. Om vi hittar något som bör kontrolleras av ögonläkare får du remiss.

För dig som är över 50 år eller har en ögonsjukdom i släkten rekommenderas en ögonhälsoundersökning. Det är en synundersökning som kompletteras med mer omfattande mätningar samt ögonbottenfoto och synfältsundersökning. Resultaten av mätningarna skickas vid en ögonhäälsoundersökning till en ögonläkare som bedömer status på dina ögon. Svar kommer inom en vecka.

Har din syn förändrats - vänta inte med att komma till oss. Optiker är alltid första instansen när det gäller din syn.

Boka tid här


Ögonhälsoundersökning i samarbete med ögonläkare

Vi är anslutna till EyeDiagnostics som är ett ISO 9001-certifierat system för samarbete mellan ögonläkare och optiker.

EyeDiagnostics använder moderna metoder för att hitta tidiga tecken på de sjukdomar som kan ge betydande synskador om de inte behandlas..

Hittills har EyeDiagnostics gjort över närmare 60 000 ögonhälsoundersökningar och remitterat ca 3 000 patienter till ögonsjukvård. Närmare 8 000 kunder går på regelbundna kontroller hos Eyediagnostics på grund av riskfaktorer, som ännu inte visat sig som manifest sjukdom, t ex glaukom (grön starr) hos föräldrar eller syskon.

Har du ögonsjukdom i släkten – beställ en ögonhälsoundersökning hos oss.

Ring 08-7917570 för att boka en ögonhälsoundersökning. Besöket tar en timme och kostar 990 kronor. Recept för glasögon ingår.


Covid-19 och synundersökning

Du kan vara trygg när du ska göra en synundersökning hos oss. Mellan varje besök spritas instrument noggrant och din optiker bär visir. Handskar används vid vissa moment. Munskydd används vid vissa undersökningar eller om du som besöker oss har önskemål om detta.

Tillhör du riskgrupp kan du boka tid utanför ordinarie öppettider. Ring oss för rådgivning och tidsbokning.

Boka synundersökning direkt här

Glasögontrend 2020 à la Celine

  • 06 oktober, 2020

Tidiga sjuttiotalet influerar glasögonmodet just nu. Trendigaste är kanske Celine som gör glasögon med både stil och attityd. Vi tycker Mirelle gjorde ett fantastiskt glasögonval när hon bestämde sig för den här nyinkomna Celine-bågen. Hon inspirerar verkligen till att våga välja riktigt coola glasögon.

Nyinkomna Celine glasögonbågar

En av de stora trendspåren hösten 2020 är kraftiga lätt överdimensionerade bågar. Celines modell 50056 är helt rätt i tiden med sina mjuka former som ramar in ögat på ett nytt snyggt sätt. Färgen som står sig i alla tider är den klassiska havannabruna som bilden visar.

Trendiga glasögon 2020

Vill du kolla in vilka fler glaögontrender som gäller i höst klickar du på länken. Då hamnar du på vår glasögontrend-sida där vi går igenom de viktigaste spåren. Det fina är att alla kan hitta en trend att haka på.

Tack Mirelle för att du inspirerar på bloggen! <3

Höstens glasögontrender by City Optik


Glasögon med färginspiration

  • 28 september, 2020

Vi är väldigt imponerade av den här tjejens färgval. Hennes nya glasögon är så coola med en rosa ton i både de "vanliga" glasögonen och i solglasögonen. En blir liksom glad och väldigt taggad på färg när en ser så fint det kan bli.


Se så läckert med en svagt rosa ton i glasen. Så pass att en av oss i personalen direkt beställde glas med likadan färg till en guldmetall-båge...

Camillas båge kommer från Oliver Peoples och modellen heter Jacno. Glasens färg har det fina namnet Beauty Eyes pink. Vi älskar kombon med den tunna guldiga metallen och det svagt rosa glaset.


Här är också så snyggt med glasens färg mot bågen. De har en rosa ton med spegelyta som med absolut perfektion lirar med bågens färger. Bågen kommer från franska Caroline Abram som är en mästare på just färgkombinationer. Som ytterligare en rolig detalj har Camilla en glasögonkedja från märket som hon idag bär som ett halsband.

Tusen tack för att du inspirerar oss alla med en färgboost och att vi får ha dig på bloggen <3

Tunga titen Årets butik i svensk handel till City Optik

  • 30 september, 2020

Retail Awards arrangeras av Svensk Handel och branschtidningen Market för att lyfta fram, belöna och hylla framgångsrika företag, personer och satsningar i handeln. Vinnarna i respektive kategori utses av namnkunniga jurygrupper. Årets butik ska vara en fristående retailer som i stark konkurrens arbetar kreativt och framgångsrikt med sitt butikskoncept. Enligt juryn får City Optik priset för att de lyckats bevara en unik och lönsam position, att de jobbar lyhört mot kunderna och med hjärtat hjälper sina kunder att navigera rätt i glasögondjungeln.

”I hård konkurrens har City Optik bevarat sin unika och lönsamma position. Med ett lyhört kundbemötande delar medarbetarna med sig av både hjärta och kunskap. Det stora hjärtat återfinns också i CSR-arbetet. Med finess har City Optik lyckats skapa en trendig destination.”


Läs vinnar-intervjun

Caroline visar två snygga glasögonstilar

  • 16 september, 2020

Med två par glasögon i olika stil är du alltid helt rätt när det gäller att följa upp kläderna för dagen. Olika glasögon ger olika uttryck och färgen på bågen är ju också en detalj som kan förstärka looken. Här visar Caroline sina två nya ursnygga glasögon. Se sån stil hon har!


Kaxiga Celineglasögon

Caroline är toppenfin i sina nya lätt oversized Celineglasögon. Färgen är en mjukt melerad gråbrun som är både tuff och mjuk på samma gång. Celine är märket som gör bågar man lägger märke till direkt, trots att stilen är ren och klassisk i grunden.

C/O Savile Row handgjorda bågar från London

Runda glasögon kallar vi basen i glasögongarderoben just nu. Här har Caroline hittat verkligt fina runda glasögon med front i transparent grå med skalmar i metall. Det är en av våra favoriter och vi gillar speciellt detaljen att skalmarna är av metall. Det glänser till lite lagom, både flott och luftigt. Formen har den perfekta rundningen och klär henne perfekt som synes.

Tack för att du inspirerar på bloggen <3

Fredagsinspiration med japanska glasögon

  • 11 september, 2020

Herrarna får en fantastiskt fin fredagsinspiration idag när Martin visar sina nya glasögon. Han ser ut som tagen ur ett modemagasin med sin snygga stil och nu snygga glasögon. Vi gillar mötet mellan glasögonen och tvåtusentalets keps och hörlurar.

True Vintage Revival glasögon made in Japan

Martins glasögonbåge kommer från TVR, True Vintage Revival. Ett japanskt glasögonmärke som använder originalmallarna från femtiotalet när de tillverkar bågarna. De är kända för sin fina kvalitet med modeller och färger som är väldigt lätt att gilla.

Mer om TVR här

Tack Martin för att du inspirerar på bloggen <3

Kedjor med pärlor till glasögon

  • 11 september, 2020

Vi fick in ett litet lager av pärlkedjor i olika varianter och färger för en tid sedan. Daga att visa hur snyggt det blir med en kedja till glasögonen. En pärlkedja blir lite smyglyxigt. Fast pärlor och pärlor, det är ju varianten i plast vi pratar om.


Pärlkedja för glasögon

En tunn liten pärlkedja till dina glasögon i äkta plast :) Efter Chanels succé med bågar som har tillhörande pärlkedja vill många sno stilen. Problemet har varit att det har varit svårt att hitta glasögonkedjor med pärlor. Fram till nu! Vi har hittat ett litet lager i plastmaterial som landat i butiken. Finns i tre fina färger, alla väldigt lättplacerade.

Kedjan kan bäras på flera olika sätt; framför eller bakom huvudet.

Pärlkedjan kan du köpa på webben här >>>

Dubbel glasögonkedja pärlor och metall

Kolla så fint med dubbelkedja! Ena kedjan i metall och andra är en pärlkedja. Snabbt och lätt en lite lyxig rolig känsla.

En del av vårt sortiment glasögonkedjor här

Munskydd med minimal risk för imma

  • 05 september, 2020

Munskydd kan var besvärligt för den som bär glasögon eftersom det bildas imma på glasen väldigt lätt. Vi har fått tag i ett parti svarta formpressade och tvättbara munskydd som är optimerade för att minska risken för imma.


Jenny visar munskyddet som inte immar så lätt

Genom att munskyddet är formpressat och har en tunn böjlig metalltråd insydd kan det formas precist runt näsan. Då minskar risken för läckage av varm utandningsluft som ger imma. Det är mjukt och lättburet tycker vår testpanel. Munskyddet tvättas enkelt i 60 grader maskin.

Oscar Magnuson munskydd

Det är svenske Oscar Magnuson som står bakom designen och de finns i en limiterad upplaga för 395 kronor styck. En jättefin omtänksam present till någon som bär glasögon. Kanske du själv?

I webbshopen kan du läsa mer om materialet och beställa hem.

Köp munskyddet här

En träff med Lovisa Hahn grundare av Under Your Skin

  • 08 september, 2020

När pandemin pågått ett tag ställde vi oss frågan? Varför har inte vi en fin handsprit att sälja till dem som efterfrågar det? Vi hade vid den tiden bara stora flaskor i provrummen och i butiken. Efterforskningar på nätet startade. Vi ville ha en liten smidig flaska, lätt att ta med. Miljövänlighet var viktigaste kriteriet och helst skulle den lukta gott också. Vi hittade svenska Under Your Skin som gör en fräscht doftande handsprit i miniförpackning med endast ekologiska ingredienser.


Lovisa ville göra ekologisk handsprit

När Lovisa startade sitt företag Under Your Skin var målet att skapa hudvård med endast ekologiska ingredienser. Hon hade sedan länge haft en övertygelse att de kemikalier som finns i krämer vi smörjer på huden inte alls är bra för oss. Första produkterna i sortimentet var tvål och hudkräm och handspriten följde tätt därpå.

Liten handsprit i miljövänlig förpackning

Den lilla flaskan är återvinningsbar och lätt att återanvända. Bara skruva av korken och fyll på med ny handsprit när den är slut. Det lilla formatet gör att den ryms i fickan eller handväskan. Den ger väldigt mjuka händer och har en svag doft av grapefrukt.

Köp ekologisk handsprit i miniförpackning här

Två snygga glasögon ger två snygga stilar

  • 04 september, 2020

Vilken känsla hon utstrålar Liselotte när vi får fota henne i de nya glasögon hon just hämtat. Det är en mix av coolhet, avslappnad elegans och absolut trendriktighet. Hon har förstått hur viktigt det är att ha två olika glasögon att varva med. Glasögonen sitter ju mitt i ansiktet och är detaljen som kan lyfta en outfit till högsta nivån.


Stora metallglasögon högsta mode

Idag räknas stora metallbågar som den ledande trenden inom glasögonmode. Här visar Liselotte sin nya Dior, en generös stor metallbåge med rötterna i sent sjuttiotal. De klara glasen skapar en fräsch känsla som låter bågens fina lyster stå i fokus. Den här bågen passar till allt, både jeans på fritiden och till finklänningen på festen.

Klassiska glasögon i ny stil

Tom Ford är mästare när det gäller klassiska glasögon med stil och känsla för absolut mode. Liselotte är ursnygg i märkets modell 5671 som är en riktig klassiker med trendigt uppdaterad stil. I den här Tom Ford-bågen känner du dig alltid snygg, den är aldrig fel.

Tack Liselotte för att du inspirerar på bloggen <3