Kedjor med pärlor till glasögon

  • 11 september, 2020

Vi fick in ett litet lager av pärlkedjor i olika varianter och färger för en tid sedan. Daga att visa hur snyggt det blir med en kedja till glasögonen. En pärlkedja blir lite smyglyxigt. Fast pärlor och pärlor, det är ju varianten i plast vi pratar om.


Pärlkedja för glasögon

En tunn liten pärlkedja till dina glasögon i äkta plast :) Efter Chanels succé med bågar som har tillhörande pärlkedja vill många sno stilen. Problemet har varit att det har varit svårt att hitta glasögonkedjor med pärlor. Fram till nu! Vi har hittat ett litet lager i plastmaterial som landat i butiken. Finns i tre fina färger, alla väldigt lättplacerade.

Kedjan kan bäras på flera olika sätt; framför eller bakom huvudet.

Pärlkedjan kan du köpa på webben här >>>

Dubbel glasögonkedja pärlor och metall

Kolla så fint med dubbelkedja! Ena kedjan i metall och andra är en pärlkedja. Snabbt och lätt en lite lyxig rolig känsla.

En del av vårt sortiment glasögonkedjor här

Munskydd med minimal risk för imma

  • 05 september, 2020

Munskydd kan var besvärligt för den som bär glasögon eftersom det bildas imma på glasen väldigt lätt. Vi har fått tag i ett parti svarta formpressade och tvättbara munskydd som är optimerade för att minska risken för imma.


Jenny visar munskyddet som inte immar så lätt

Genom att munskyddet är formpressat och har en tunn böjlig metalltråd insydd kan det formas precist runt näsan. Då minskar risken för läckage av varm utandningsluft som ger imma. Det är mjukt och lättburet tycker vår testpanel. Munskyddet tvättas enkelt i 60 grader maskin.

Oscar Magnuson munskydd

Det är svenske Oscar Magnuson som står bakom designen och de finns i en limiterad upplaga för 395 kronor styck. En jättefin omtänksam present till någon som bär glasögon. Kanske du själv?

I webbshopen kan du läsa mer om materialet och beställa hem.

Köp munskyddet här

En träff med Lovisa Hahn grundare av Under Your Skin

  • 08 september, 2020

När pandemin pågått ett tag ställde vi oss frågan? Varför har inte vi en fin handsprit att sälja till dem som efterfrågar det? Vi hade vid den tiden bara stora flaskor i provrummen och i butiken. Efterforskningar på nätet startade. Vi ville ha en liten smidig flaska, lätt att ta med. Miljövänlighet var viktigaste kriteriet och helst skulle den lukta gott också. Vi hittade svenska Under Your Skin som gör en fräscht doftande handsprit i miniförpackning med endast ekologiska ingredienser.


Lovisa ville göra ekologisk handsprit

När Lovisa startade sitt företag Under Your Skin var målet att skapa hudvård med endast ekologiska ingredienser. Hon hade sedan länge haft en övertygelse att de kemikalier som finns i krämer vi smörjer på huden inte alls är bra för oss. Första produkterna i sortimentet var tvål och hudkräm och handspriten följde tätt därpå.

Liten handsprit i miljövänlig förpackning

Den lilla flaskan är återvinningsbar och lätt att återanvända. Bara skruva av korken och fyll på med ny handsprit när den är slut. Det lilla formatet gör att den ryms i fickan eller handväskan. Den ger väldigt mjuka händer och har en svag doft av grapefrukt.

Köp ekologisk handsprit i miniförpackning här

Två snygga glasögon ger två snygga stilar

  • 04 september, 2020

Vilken känsla hon utstrålar Liselotte när vi får fota henne i de nya glasögon hon just hämtat. Det är en mix av coolhet, avslappnad elegans och absolut trendriktighet. Hon har förstått hur viktigt det är att ha två olika glasögon att varva med. Glasögonen sitter ju mitt i ansiktet och är detaljen som kan lyfta en outfit till högsta nivån.


Stora metallglasögon högsta mode

Idag räknas stora metallbågar som den ledande trenden inom glasögonmode. Här visar Liselotte sin nya Dior, en generös stor metallbåge med rötterna i sent sjuttiotal. De klara glasen skapar en fräsch känsla som låter bågens fina lyster stå i fokus. Den här bågen passar till allt, både jeans på fritiden och till finklänningen på festen.

Klassiska glasögon i ny stil

Tom Ford är mästare när det gäller klassiska glasögon med stil och känsla för absolut mode. Liselotte är ursnygg i märkets modell 5671 som är en riktig klassiker med trendigt uppdaterad stil. I den här Tom Ford-bågen känner du dig alltid snygg, den är aldrig fel.

Tack Liselotte för att du inspirerar på bloggen <3

Otroligt snygg outfit med matchande glasögonkedja

  • 03 september, 2020

Idag inspirerar Anna Rothlin på bloggen med fantastiska glasögon och en trendig färgmix där gröna toner kontrasterar mot mjukt röda. Som vanligt är det detaljerna som gör det, i det här fallet glasögonkedjan. Se hur snyggt den faller mot den fina blusen och liksom ramar in ansiktet.

Glasögonbåge från Caroline Abram

Anna valde glasögon från franska Caroline Abram. En designer som är en av de främsta när det kommer till detaljer. Alla hennes bågar har något spännande över sig och de görs i oväntade färgkombinationer. Den läckra glasögonkedjan kommer också från Caroline Abram. Vi är så glada att få visa den här underbara och inspirerande bilden. Tack Anna <3

Så stylar du glasögonkedjan

En glasögonkedja kan du ha på flera olika sätt. Som på bilden, fäst långt bak på skalmen och bakom huvudet. Den kan också hänga på framsidan. Fäster du den längre fram på skalmen blir den ännu mer framträdande. Kedjor finns i alla möjliga varianter. Materialet kan vara metall, plast eller blandat. Det är lika fint med en tunn kedja som en väldigt kraftig. Men precis som du ser på bilden, den gör stor skillnad. Tillför mycket i stil och karaktär.

I butiken finns just nu många olika glasögonkedjor. Både tunna och kraftiga. I webbshopen finns ett litet urval, kika gärna in.

Glasögonkedjor i webbshopen

30-årsjubileum idag

  • 29 augusti, 2020

Respekt! Maria satt den 29 augusti 1990 och kikade i Dagens Nyheter. Där såg hon denna pyttelilla annons och åkte direkt in till city. Hon fick jobbet på direkten och ända sedan dess har hon, Aime och Åsa funnits här.
30 år på City Optik

Det började med Aime som hade praktiserat på City Optik och som anställdes direkt efter sin optikerexamen sommaren 1990. Åsa hade jobbat med tidigare ägaren Björn i Tyresö, och blev under sommaren tillfrågad om hon ville börja på City Optik. Samma sommar, närmare bestämt den 29 augusti, sitter Maria och läser DN. Hon ser en pytteliten annons och åker samma dag in till city för att prata med Björn. Hon fick jobbet direkt!

Fler som jobbat länge

Redan efter några år utökade styrkan med Jenny som också hade praktiserat här under utbildningen. Hon jobbade på dåvarande Strandells men lämnade söder för city och Drottninggatan. Trots att hon numera varit här i 23 år blir hon kallad rookie! Nä inte riktigt så men nästan.

Efter ytterligare några år anslöt sig Maria Caesar till gänget. Det har blivit närmare tjugo år för henne tillsammans med oss, det är vi oerhört lyckliga över.

Nu är vi flera stjärnor

Vi har verkligen SÅ fina anställda! Kajsa Gode arbetade extra här under hela skoltiden och började direkt efter sin optikerexamen. Samma resa med extrajobb och optikexamen gjorde Britta Persson. Senaste stjärnan är Amanda Wirtberg som briljerar i butiken hela dagarna. Dessa fynd, dessa stjärnor som med värme, glädje och kompetens fyller City Optik med innehåll är så guld värda.

Finaste kunder

Det är sällsynt att trivas så bra på en arbetsplats. Vi vet att en stor del i trivseln är våra härliga, goa, fantastiska kunder. Många av dem har hängt med oss i alla år. Det är i sig värt en egen berättelse...

Livet på Drottninggatan

Vi har sett Drottninggatan leva och förändras.
Vi gick till PUB och handlade fika på Domus livsmedel en trappa ner.
Vi diggade The Wolves på väg till lunch.
Vi såg Horst med transistorn tryckt mot örat och han den halvnakna med lagerkransen sprang förbi.
Vi hade ridande poliser klapprandes nerför gatan.
Vi har sett generationer av illegala spelare duka upp sin lilla matta och lura förbipasserande på spel under tändsticksaskar eller muggar.
Vi såg lastbilen dundra förbi.
Etc etc etc

Hur du justerar clipon solförhängare

  • 27 augusti, 2020

Clipons är ett populärt solskydd och många beställer dem i vår webshop. Vi har fått tillgång till en liten film som visar hur enkelt du justerar in dem till perfekt passform. Det enda som behövs är en liten kryssmejsel.

Justera clipon så här

I klippet ser du hur enkelt du anpassar ditt clipon. Skruvens position kan du ändra fram och tillbaka tills du hittar rätt. Det är vanligt att det behöver anpassas cirka 5 mm. För att få det riktigt snyggt tar du en avbitare och klipper av delen som sticker ut.

Har du möjlighet att komma in till oss på Drottninggatan 80 så hjälper vi dig där.

Clipon solskydd

Clipon förhängare är ett solskydd från Nordlys som håller hög kvalitet, det vet vi med säkerhet. Vi har varit återförsäljare i närmare 30 år och vi skulle inte fortsätta sälja dem om de krånglade.

Glasen blockerar UV till 100%. Mer info i shoppen.

Köp clipon i shoppen här

Finalister i Retail Awards 2020

  • 26 augusti, 2020

Det är inte klokt! Men så kul och hedrande! Lilla City Optik är en av finalisterna i Retail Awards 2020 som utser svensk handels absolut bästa butiker och koncept.

Finalister i Retail Awards 2020

City Optik är nominerad i kategorin Årets butik i svensk handel. ”Att bli finalist i Retail Awards är i sig en prestation väl värd att fira och glädjas över”, säger projektledare Lars Welin i tidningen Market.

Konkurrensen om guldet är stenhårt. De övriga två nominerade är Gotlandsbaserade välgörenhetsbutiken Idyllien och Hepcat store, en fin livsstilsbutik i Lund.

Vinnarna presenteras på en digital gala den 21 september kl 15:00

Inspiration för alla

Varje dag får vi så mycket komplimanger för vår vackra butik. Vi har vant oss med turister som fotar både ute och inne. Det ger oss energi att varje vecka fixa med dekorering för att ge ögat många fina ställen att landa på. Det är meningen att du ska trivas direkt du sätter foten innanför dörren. Du behöver inte nödvändigtvis vara ute efter nya glasögon, du kan komma bara för att känna atmosfären och kika på allt annat vi säljer, som smycken och insektshotell och kaffebönor. Bland annat!

Ett vinnande butikskoncept

I stället för bred marknadsföring lägger vi pengar på andra saker. Som att ha ett av Stockholms största sortiment märkesbågar på lager. Vi gör allt inslipningsarbete på plats i butiken och pesonalen är ytterst välutbildad och gör både synundersökningar samt arbetar i butiken för att dela med sig av råd och tips om ögonhälsa och glasögontrender.

Digitalt är City Optik ledande i branschen

Vår hemsida är ytterst levande och väl uppdaterad. Här finns sidorna med allt du behöver veta om glasögon, linser och trender. Tillsammans med webbshoppen och bloggen bildar hemsidan ett mycket inspirerande och rådgivande innehåll där mycket går att beställa för den som inte befinner sig i huvudstaden.

Fokus på hållbarhet

Vi var en av de första optikbutikerna att aktivt arbeta för ett bättre miljöfokus. I dag kan du lämna in linser och linsförpackningar till butiken för en 97-procentig återvinning och även lämna in gamla glasögon som vi fräschar upp och lämnar vidare för ny användning.

Läs mer om Retail Awards 2020


Alejandra har nya trendiga Chloéglasögon

  • 24 augusti, 2020

Metallbågar trendar rejält i år och det som slår högst är stora generösa former med rötterna i sjuttiotalet. Alejandra valde en Chloé som verkligen klär henne. Se sån avslappnat cool och snygg stil resultatet blev. Och hon ser ju så lycklig ut på bilden...


Chloé 2160 snygg metallbåge

Modellen heter Chloé 2160 och är en av årets glasögonhöjdare. Den går umärkt att kombinera med tonade glas för att ytterligare förstärka sjuttiotalsvibbarna.

Tack Alejandra för att du inspirerar på bloggen idag <3

Chloé glasögonkedja

Chloé gör en jättesnygg kedja som man kan pimpa sina Chloéglasögon med. Finns i shoppen, klicka på länken.

Beställ Chloé glasögonkedja här

Butikens coolaste bågar just nu

  • 19 augusti, 2020

Våra absolut coolaste bågar just nu är utan tvekan den japanske designern Yamada Mitsukazus samarbete med glasögonföretaget TVR, True Vintage Revival. Bågarna är rejält kraftiga och har en design och känsla som står ut från mängden. Scrolla och njut av de vackra mästerverken nedan.Japanska utsökta glasögon

Hantverksskicklighet och design förpackat i ett par oerhört läckra glasögon. De unika bågarna är fulla av fina handgjorda detaljer som gammeldags kraftiga gångjärn och vackra mönster ingraverat för hand i metallen. På bilden syns hur kraftiga de är men det som inte syns är lättheten.


Glasögon med tonade glas

Tänk den här bågen inslipad i dina styrkor med glas som anpassar sig efter ljuset och blir mörka i solen. Eller en fast färgton i glaset, inte för lite utan kanske, säg, 30-40% blå? Oj oj oj så snygga tankar.

Mer True Vintage Revival här