Otroligt snygg outfit med matchande glasögonkedja

  • 03 september, 2020

Idag inspirerar Anna Rothlin på bloggen med fantastiska glasögon och en trendig färgmix där gröna toner kontrasterar mot mjukt röda. Som vanligt är det detaljerna som gör det, i det här fallet glasögonkedjan. Se hur snyggt den faller mot den fina blusen och liksom ramar in ansiktet.

Glasögonbåge från Caroline Abram

Anna valde glasögon från franska Caroline Abram. En designer som är en av de främsta när det kommer till detaljer. Alla hennes bågar har något spännande över sig och de görs i oväntade färgkombinationer. Den läckra glasögonkedjan kommer också från Caroline Abram. Vi är så glada att få visa den här underbara och inspirerande bilden. Tack Anna <3

Så stylar du glasögonkedjan

En glasögonkedja kan du ha på flera olika sätt. Som på bilden, fäst långt bak på skalmen och bakom huvudet. Den kan också hänga på framsidan. Fäster du den längre fram på skalmen blir den ännu mer framträdande. Kedjor finns i alla möjliga varianter. Materialet kan vara metall, plast eller blandat. Det är lika fint med en tunn kedja som en väldigt kraftig. Men precis som du ser på bilden, den gör stor skillnad. Tillför mycket i stil och karaktär.

I butiken finns just nu många olika glasögonkedjor. Både tunna och kraftiga. I webbshopen finns ett litet urval, kika gärna in.

Glasögonkedjor i webbshopen

30-årsjubileum idag

  • 29 augusti, 2020

Respekt! Maria satt den 29 augusti 1990 och kikade i Dagens Nyheter. Där såg hon denna pyttelilla annons och åkte direkt in till city. Hon fick jobbet på direkten och ända sedan dess har hon, Aime och Åsa funnits här.
30 år på City Optik

Det började med Aime som hade praktiserat på City Optik och som anställdes direkt efter sin optikerexamen sommaren 1990. Åsa hade jobbat med tidigare ägaren Björn i Tyresö, och blev under sommaren tillfrågad om hon ville börja på City Optik. Samma sommar, närmare bestämt den 29 augusti, sitter Maria och läser DN. Hon ser en pytteliten annons och åker samma dag in till city för att prata med Björn. Hon fick jobbet direkt!

Fler som jobbat länge

Redan efter några år utökade styrkan med Jenny som också hade praktiserat här under utbildningen. Hon jobbade på dåvarande Strandells men lämnade söder för city och Drottninggatan. Trots att hon numera varit här i 23 år blir hon kallad rookie! Nä inte riktigt så men nästan.

Efter ytterligare några år anslöt sig Maria Caesar till gänget. Det har blivit närmare tjugo år för henne tillsammans med oss, det är vi oerhört lyckliga över.

Nu är vi flera stjärnor

Vi har verkligen SÅ fina anställda! Kajsa Gode arbetade extra här under hela skoltiden och började direkt efter sin optikerexamen. Samma resa med extrajobb och optikexamen gjorde Britta Persson. Senaste stjärnan är Amanda Wirtberg som briljerar i butiken hela dagarna. Dessa fynd, dessa stjärnor som med värme, glädje och kompetens fyller City Optik med innehåll är så guld värda.

Finaste kunder

Det är sällsynt att trivas så bra på en arbetsplats. Vi vet att en stor del i trivseln är våra härliga, goa, fantastiska kunder. Många av dem har hängt med oss i alla år. Det är i sig värt en egen berättelse...

Livet på Drottninggatan

Vi har sett Drottninggatan leva och förändras.
Vi gick till PUB och handlade fika på Domus livsmedel en trappa ner.
Vi diggade The Wolves på väg till lunch.
Vi såg Horst med transistorn tryckt mot örat och han den halvnakna med lagerkransen sprang förbi.
Vi hade ridande poliser klapprandes nerför gatan.
Vi har sett generationer av illegala spelare duka upp sin lilla matta och lura förbipasserande på spel under tändsticksaskar eller muggar.
Vi såg lastbilen dundra förbi.
Etc etc etc

Hur du justerar clipon solförhängare

  • 27 augusti, 2020

Clipons är ett populärt solskydd och många beställer dem i vår webshop. Vi har fått tillgång till en liten film som visar hur enkelt du justerar in dem till perfekt passform. Det enda som behövs är en liten kryssmejsel.

Justera clipon så här

I klippet ser du hur enkelt du anpassar ditt clipon. Skruvens position kan du ändra fram och tillbaka tills du hittar rätt. Det är vanligt att det behöver anpassas cirka 5 mm. För att få det riktigt snyggt tar du en avbitare och klipper av delen som sticker ut.

Har du möjlighet att komma in till oss på Drottninggatan 80 så hjälper vi dig där.

Clipon solskydd

Clipon förhängare är ett solskydd från Nordlys som håller hög kvalitet, det vet vi med säkerhet. Vi har varit återförsäljare i närmare 30 år och vi skulle inte fortsätta sälja dem om de krånglade.

Glasen blockerar UV till 100%. Mer info i shoppen.

Köp clipon i shoppen här

Finalister i Retail Awards 2020

  • 26 augusti, 2020

Det är inte klokt! Men så kul och hedrande! Lilla City Optik är en av finalisterna i Retail Awards 2020 som utser svensk handels absolut bästa butiker och koncept.

Finalister i Retail Awards 2020

City Optik är nominerad i kategorin Årets butik i svensk handel. ”Att bli finalist i Retail Awards är i sig en prestation väl värd att fira och glädjas över”, säger projektledare Lars Welin i tidningen Market.

Konkurrensen om guldet är stenhårt. De övriga två nominerade är Gotlandsbaserade välgörenhetsbutiken Idyllien och Hepcat store, en fin livsstilsbutik i Lund.

Vinnarna presenteras på en digital gala den 21 september kl 15:00

Inspiration för alla

Varje dag får vi så mycket komplimanger för vår vackra butik. Vi har vant oss med turister som fotar både ute och inne. Det ger oss energi att varje vecka fixa med dekorering för att ge ögat många fina ställen att landa på. Det är meningen att du ska trivas direkt du sätter foten innanför dörren. Du behöver inte nödvändigtvis vara ute efter nya glasögon, du kan komma bara för att känna atmosfären och kika på allt annat vi säljer, som smycken och insektshotell och kaffebönor. Bland annat!

Ett vinnande butikskoncept

I stället för bred marknadsföring lägger vi pengar på andra saker. Som att ha ett av Stockholms största sortiment märkesbågar på lager. Vi gör allt inslipningsarbete på plats i butiken och pesonalen är ytterst välutbildad och gör både synundersökningar samt arbetar i butiken för att dela med sig av råd och tips om ögonhälsa och glasögontrender.

Digitalt är City Optik ledande i branschen

Vår hemsida är ytterst levande och väl uppdaterad. Här finns sidorna med allt du behöver veta om glasögon, linser och trender. Tillsammans med webbshoppen och bloggen bildar hemsidan ett mycket inspirerande och rådgivande innehåll där mycket går att beställa för den som inte befinner sig i huvudstaden.

Fokus på hållbarhet

Vi var en av de första optikbutikerna att aktivt arbeta för ett bättre miljöfokus. I dag kan du lämna in linser och linsförpackningar till butiken för en 97-procentig återvinning och även lämna in gamla glasögon som vi fräschar upp och lämnar vidare för ny användning.

Läs mer om Retail Awards 2020


Alejandra har nya trendiga Chloéglasögon

  • 24 augusti, 2020

Metallbågar trendar rejält i år och det som slår högst är stora generösa former med rötterna i sjuttiotalet. Alejandra valde en Chloé som verkligen klär henne. Se sån avslappnat cool och snygg stil resultatet blev. Och hon ser ju så lycklig ut på bilden...


Chloé 2160 snygg metallbåge

Modellen heter Chloé 2160 och är en av årets glasögonhöjdare. Den går umärkt att kombinera med tonade glas för att ytterligare förstärka sjuttiotalsvibbarna.

Tack Alejandra för att du inspirerar på bloggen idag <3

Chloé glasögonkedja

Chloé gör en jättesnygg kedja som man kan pimpa sina Chloéglasögon med. Finns i shoppen, klicka på länken.

Beställ Chloé glasögonkedja här

Butikens coolaste bågar just nu

  • 19 augusti, 2020

Våra absolut coolaste bågar just nu är utan tvekan den japanske designern Yamada Mitsukazus samarbete med glasögonföretaget TVR, True Vintage Revival. Bågarna är rejält kraftiga och har en design och känsla som står ut från mängden. Scrolla och njut av de vackra mästerverken nedan.Japanska utsökta glasögon

Hantverksskicklighet och design förpackat i ett par oerhört läckra glasögon. De unika bågarna är fulla av fina handgjorda detaljer som gammeldags kraftiga gångjärn och vackra mönster ingraverat för hand i metallen. På bilden syns hur kraftiga de är men det som inte syns är lättheten.


Glasögon med tonade glas

Tänk den här bågen inslipad i dina styrkor med glas som anpassar sig efter ljuset och blir mörka i solen. Eller en fast färgton i glaset, inte för lite utan kanske, säg, 30-40% blå? Oj oj oj så snygga tankar.

Mer True Vintage Revival här


Sprudlande kaxiga eleganta festglasögon

  • 18 augusti, 2020

När det är dags för fest finns det ingen accessoar som slår ett par läckra glasögon. Dagens härliga glasögoninspiration står Heléne för i sina nya röda Tom Ford. De är tänkta att bli den där pricken över i:et som förhöjer och förstärker festklädseln.


Glasögon till fest

Modell 5675 från Tom Ford är ett tips för den som vill ha en kvinnlig välformad båge med bara aningen av detaljer i metall som gör den både eegant och klassisk. Den vackra röda färgen förhöjer ytterligare.

Just de här röda bågarna skaffade Heléne för att ha till fest, men till vardags har hon alltid också spännade och snygga glasögon sedan tidigare. Efter fest blir det som bekant vardag igen och då får bågarna kanske hänga med tlll hennes tandläkar-mottagning i Hornstull som är känd för sin mysiga och färgstarka inredning.


Om Heléne Mirjamsdotter

Man kan kalla Heléne vår hus-tandläkare för flera av oss går hos henne sedan många år. Kikar man på hennes hemsida beskrivs mottagningen så här:

Tandvård med kvalitet, personligt engagemang och individuellt bemötande med glädje och kompetens.

"Vi gillar att jobba tillsammans. Det sprider glädje, engagemang och lust till utveckling. Det gynnar våra patienter, som så generöst ofta kommenterar vårt sätt att vara mot varandra och mot dem. Det känns viktigt."

Det är ett förhållningssätt som vi på city Optik gillar och som vi också försöker arbeta efter.

Till Helénes tandläkarmottagning

Personalen i nya Maui Jim solglasögon

  • 11 augusti, 2020

Att gå genom sommaren i Maui Jims solglasögon är en ren fröjd. Känslan som Maui Jims solglas ger är helt unik. Det är sådan skärpa och kontrast och skönt ljus i gassande sol, att en blir som beroende... Nu har Åsa precis fått sina nya Maui Jims inslipade med hennes styrkor. Hon ser ganska nöjd ut...


Maui Jim solglasögon med styrka

De flesta modellerna i Maui Jims kollektion går att få med dina egna styrkor inslipade. De har en speciell slipteknik som gör att optiken blir bra även om bågen är kupad.

"Jag har progressiva glas och den känslan jag fick direkt jag började använda dem var fantastisk. Cyklade hem med dem i gassande sol och såg så bra. Även i tunneln vid Gullmarsplan funkade det bra, det blev inte för mörkt. Det är de bästa solglasögonen jag haft!" säger Åsa.

Maui Jim i Stockholm

Åsa har ganska starka styrkor så glasen är kraftiga i kanten, men det ser bara snyggt ut. Och de är fjäderlätta, väger inte många gram. Glasfärgen hon valde är grå gradal, deras mörkaste färg med naturlig färgåtergivning.

Det finns inte så många optiker i Stockholm som säljer Maui Jim men sedan ganska många år finns vi på listan. Vi fick tips från våra kära kollegor på Synsam Nordstan i Göteborg att Maui Jim hade de bästa glasen för folk som är mycket på sjön.

Via länken nedan kan du läsa ett blogginlägg om Maui Jims glas och aktuella glaspriser.

Mer om Maui Jim solglasögon här

Ekologisk mjukgörande handsprit i söt liten flaska

  • 24 juli, 2020

Det är med glädje vi hälsar ytterligare en ekologisk produkt till sortimentet. Just nu väldigt aktuell och välbehövlig. Det är en liten fin flaska med mjukgörande handsprit i gelform som doftar gott av grapefrukt. Storleken är som gjord för att rymmas i handväskan. Stockholmsbaserade Under Your Skin tillverkar gelen uteslutande av ekologiska ingredienser. Här är vi stolta och glada att få inleda ett samarbete med dem. Vi älskar deras filosofi om att produkterna ska vara snälla mot både människa och miljö. Och så älskar vi att vi får så mjuka händer av gelen!


Ekologisk handsprit ger mjuka lena händer

Kolla så söta små flaskor som hittat hit. Det är en 70%-ig handsprit i gelform med en fräsch doft av grapefrukt. Självklart ekologisk. Vi försöker ha ett miljöperspektiv på alla inköp vi gör och Under Your Skin och deras produkter kändes helt rätt för oss.

Vilken bonus att händerna blir alldeles mjuka och lena av gelen också!

Liten smidig miniflaska handsprit

Flaskan innehåller 30 ml. Precis lagom att ha med i fickan eller handväskan. Vi påminner om att flaskan går att återanvända. Det finns storpack gel som man kan fylla på när första omgången tagit slut.

Mjuka lena händer med gott doftande handsprit

Ta en ärtstor klick gel och massera in. Låt lufttorka. Klart! Nu är händerna mjuka och bakteriefria.

Du kan köpa handspriten i butiken eller i webbshopen.

Handla ekologisk handspritDagens läckra glasögoninspiration

  • 26 juli, 2020

Ett par ytterst coola glasögonbågar från ikoniska märket Oliver Goldsmith valde vår fina kund nyligen. Glasögonen har en härlig attityd kombinerat med en lugn halvtransparent färg. Det här är glasögoninspiration på riktigt!Oliver Goldsmith klassiskt glasögonmärke

På sextiotalet i London grundade Oliver Goldsmith sitt ikoniska märke. Hans glasögon bars av "alla" kända människor i mode- och filmbranschen på den tiden. I dag är det barnbarnet Claire som styr företaget. Hon har sett till att flera fina modeller från den tiden tagits i produktion igen, lätt anpassade för den moderna tidens smak och krav.

Tack för att du inspirerar på bloggen <3