Sprudlande kaxiga eleganta festglasögon

  • 18 augusti, 2020

När det är dags för fest finns det ingen accessoar som slår ett par läckra glasögon. Dagens härliga glasögoninspiration står Heléne för i sina nya röda Tom Ford. De är tänkta att bli den där pricken över i:et som förhöjer och förstärker festklädseln.


Glasögon till fest

Modell 5675 från Tom Ford är ett tips för den som vill ha en kvinnlig välformad båge med bara aningen av detaljer i metall som gör den både eegant och klassisk. Den vackra röda färgen förhöjer ytterligare.

Just de här röda bågarna skaffade Heléne för att ha till fest, men till vardags har hon alltid också spännade och snygga glasögon sedan tidigare. Efter fest blir det som bekant vardag igen och då får bågarna kanske hänga med tlll hennes tandläkar-mottagning i Hornstull som är känd för sin mysiga och färgstarka inredning.


Om Heléne Mirjamsdotter

Man kan kalla Heléne vår hus-tandläkare för flera av oss går hos henne sedan många år. Kikar man på hennes hemsida beskrivs mottagningen så här:

Tandvård med kvalitet, personligt engagemang och individuellt bemötande med glädje och kompetens.

"Vi gillar att jobba tillsammans. Det sprider glädje, engagemang och lust till utveckling. Det gynnar våra patienter, som så generöst ofta kommenterar vårt sätt att vara mot varandra och mot dem. Det känns viktigt."

Det är ett förhållningssätt som vi på city Optik gillar och som vi också försöker arbeta efter.

Till Helénes tandläkarmottagning

Personalen i nya Maui Jim solglasögon

  • 11 augusti, 2020

Att gå genom sommaren i Maui Jims solglasögon är en ren fröjd. Känslan som Maui Jims solglas ger är helt unik. Det är sådan skärpa och kontrast och skönt ljus i gassande sol, att en blir som beroende... Nu har Åsa precis fått sina nya Maui Jims inslipade med hennes styrkor. Hon ser ganska nöjd ut...


Maui Jim solglasögon med styrka

De flesta modellerna i Maui Jims kollektion går att få med dina egna styrkor inslipade. De har en speciell slipteknik som gör att optiken blir bra även om bågen är kupad.

"Jag har progressiva glas och den känslan jag fick direkt jag började använda dem var fantastisk. Cyklade hem med dem i gassande sol och såg så bra. Även i tunneln vid Gullmarsplan funkade det bra, det blev inte för mörkt. Det är de bästa solglasögonen jag haft!" säger Åsa.

Maui Jim i Stockholm

Åsa har ganska starka styrkor så glasen är kraftiga i kanten, men det ser bara snyggt ut. Och de är fjäderlätta, väger inte många gram. Glasfärgen hon valde är grå gradal, deras mörkaste färg med naturlig färgåtergivning.

Det finns inte så många optiker i Stockholm som säljer Maui Jim men sedan ganska många år finns vi på listan. Vi fick tips från våra kära kollegor på Synsam Nordstan i Göteborg att Maui Jim hade de bästa glasen för folk som är mycket på sjön.

Via länken nedan kan du läsa ett blogginlägg om Maui Jims glas och aktuella glaspriser.

Mer om Maui Jim solglasögon här

Ekologisk mjukgörande handsprit i söt liten flaska

  • 24 juli, 2020

Det är med glädje vi hälsar ytterligare en ekologisk produkt till sortimentet. Just nu väldigt aktuell och välbehövlig. Det är en liten fin flaska med mjukgörande handsprit i gelform som doftar gott av grapefrukt. Storleken är som gjord för att rymmas i handväskan. Stockholmsbaserade Under Your Skin tillverkar gelen uteslutande av ekologiska ingredienser. Här är vi stolta och glada att få inleda ett samarbete med dem. Vi älskar deras filosofi om att produkterna ska vara snälla mot både människa och miljö. Och så älskar vi att vi får så mjuka händer av gelen!


Ekologisk handsprit ger mjuka lena händer

Kolla så söta små flaskor som hittat hit. Det är en 70%-ig handsprit i gelform med en fräsch doft av grapefrukt. Självklart ekologisk. Vi försöker ha ett miljöperspektiv på alla inköp vi gör och Under Your Skin och deras produkter kändes helt rätt för oss.

Vilken bonus att händerna blir alldeles mjuka och lena av gelen också!

Liten smidig miniflaska handsprit

Flaskan innehåller 30 ml. Precis lagom att ha med i fickan eller handväskan. Vi påminner om att flaskan går att återanvända. Det finns storpack gel som man kan fylla på när första omgången tagit slut.

Mjuka lena händer med gott doftande handsprit

Ta en ärtstor klick gel och massera in. Låt lufttorka. Klart! Nu är händerna mjuka och bakteriefria.

Du kan köpa handspriten i butiken eller i webbshopen.

Handla ekologisk handspritDagens läckra glasögoninspiration

  • 26 juli, 2020

Ett par ytterst coola glasögonbågar från ikoniska märket Oliver Goldsmith valde vår fina kund nyligen. Glasögonen har en härlig attityd kombinerat med en lugn halvtransparent färg. Det här är glasögoninspiration på riktigt!Oliver Goldsmith klassiskt glasögonmärke

På sextiotalet i London grundade Oliver Goldsmith sitt ikoniska märke. Hans glasögon bars av "alla" kända människor i mode- och filmbranschen på den tiden. I dag är det barnbarnet Claire som styr företaget. Hon har sett till att flera fina modeller från den tiden tagits i produktion igen, lätt anpassade för den moderna tidens smak och krav.

Tack för att du inspirerar på bloggen <3

Maui Jim sportiga solglasögon med läsruta

  • 24 juli, 2020

Maui Jims fantastiska solglasögon går att få med läsruta. Perfekt för dig som ser bra på avstånd men behöver läsglasögon på nära håll. Har du en gång haft ett par Maui Jim solglasögon blir du nästan beroende av de fina glasen. Det behagliga seendet, skärpan och kontrasten som Maui Jims glas ger är oöverträffad. Vi rekommenderar verkligen Maui Jims solglasögon.


Sportiga bifokala Maui Jim

Anders är vår cyklist i sportiga, sköna lätta Maui Jim. De är utrustade med en liten läsruta som gör att läsning inte är något problem alls. Han är helt lyrisk över glasen som är så sköna mot solens skarpa strålar, ett behagligare seende går inte att få. Dessutom väldigt nöjd att det går att läsa med dem också. "Det underlättar mitt liv enormt att jag inte behöver ta av solglasögonen varje gång jag ska kika i mobilen" säger Anders.

Maui Jim modell Banyans

Anders valde Maui Jims lätta smidiga och sportiga modell Banyans. Den skyddar väldigt bra från strålar uppifrån och från sidan eftersom Banyans har en välvd form och glaset är fäst i en skyddande övre båge.

Beställ Maui Jim bifokala Banyans här

Maui Jim solglasögon med din styrka

  • 23 juli, 2020

Maui Jims fantastiska solglas kan du få i din styrka. Deras glas ger en underbar skärpa och klarhet och du blir inte bländad. De har de bästa polariserande glasen, rent beroendeframkallande om du frågar oss. Självklart är det 100% UVA- och UVB-skydd. De skyddar även mot de skadliga spektrat av det blå ljuset och är extra reptåliga.


Maui Jim i din styrka

Med massor av snygga modeller är Maui Jim det självklara valet för många av våra kunder. De som en gång haft en Maui Jim kan snudd på inte ha något annat märke efter det. Det fina när du väljer styrka i glasen är att då kan du kombinera bågens färg med vilken glasfärg du vill.

Nästan alla av deras bågar går att få med styrka. Hur stort styrkeomfånget är beror på bågen, men många går mellan -5,5 och +3,0. Vi rekommenderar deras senaste material Maui Brilliant. Ett tunt lätt och väldigt tåligt material.

Maui Jim glasfärger

Den grå färgen, Neutral Grey, är det mörkaste glaset. Genom den grå färgen får du en väldigt naturlig färgåtergivning. Med Bi-gradient yta där du har en lätt spegeleffekt upptill och nertill, får du maximalt skydd mot det skarpa ljuset. Passar alla aktiviteter men rekommenderas absolut till dig som är mycket vid vatten eller snö.

Den bruna HCL Bronze är ett allroundglas med mycket bra kontrastverkan.

Maui HT är det gröna glaset som ger allra bäst kontrastverkan. Vi brukar kalla det golf-glaset. Det älskas av golfare i hela världen.

Maui Jims rosa glas Maui Rose är deras ljusaste glas som passar till fartfyllda sporter. Det är också bra för dig med känsliga ögon.

Det finns två varianter av varje glas: kan du välja Bi-gradient med en lätt spegeleffekt upptill och nertill på glaset eller Single gradient där glaset tonar från mörkt upptill till ljusare nertill. Alla glastyper och färger är polariserande.

Maui Jim priser på glasen

För säsongen 2020 kostar glasen så här:

Enkelslipade 5200 kr plus priset för Maui Jim solglasögon utan styrka.

Progressiva 6600 plus priset för Maui Jim solglasögon utan styrka.

Det går att få många modeller som bifokala läsglasögon i styrkan +1,5, +2,0 eller +2,5 i läsrutan.

Pris bifokala läsglas 500 kr plus priset för Maui Jim solglasögon utan styrka.

Maui Jim solglasögon har olika priser men många modeller kostar mellan 2000 kr till 3000 kr.

Solglasögon i webbshopen


Chloé-glasögon med matchande tatuering

  • 23 juli, 2020

Först stod vi och bara beundrade Camilla i hennes nya coola Chloé-glasögon... och så plötsligt får vi syn på den. Tatueringen! Det är en söt liten uggla med stora ögon som lirar perfekt med Camillas nya brillor. Så läckert! Vi älskar stilen med kortklippt hår, glasögon som är extra snygga, och både kläder och tatuering som matchar.


Chloé modell 2743 är en prisvinnande modell som är typisk för Chloés glasögon; snygga, coola och med en lekfullhet som är ytterst bärbar. Chloé har en väldigt fin kollektion just nu med bågar i metall, plast och blandat metall/plast.

Av bara farten säjer vi att det är en tjejig kollektion men många av modellerna passar verkligen på män, speciellt den som vill framhäva en sjuttiotalsaktig look.

Tack Camilla för att du inspirerar på bloggen <3

90 år och inspirerande till tusen

  • 20 juli, 2020

Veckan började så underbart fint med Ann-Marie som hämtar sina nya runda Tom Ford-glasögon. Det syns på långa vägar att här har vi en stilmedveten tjej. Snygga kläder och snygga smycken toppas upp med fantastiskt fina glasögon. Det är svårt att tro att hon firade sin nittioårsdag nyligen.

Ann-Mari tog hjälp av oss att välja nya bågar. Hon testade lite olika stilar och många var fina, men när den här hamnade på näsan såg både hon och vi att det var klart. Helrätt! Det blev denna coolt runda Tom Ford metallbåge i en mjuk guldfärg.

Den här stilen passar alla åldrar, lika snyggt på en artonåring som en nittioåring. Bra för dig som inte vill ha för dominerande bågar, men ändå vill ha något som sticker ut litegrann.

Vi älskar Ann-Maris egendesignade smycken. Den här ringen är ett litet mästerverk i både färg och form. Hon har från barnsben varit intresserad av mode och design, men det var först sedan hon blivit pensionär som hon började med smyckestillverkning.

Tack för att vi får ha dig på bloggen <3

Emily inspirerar med snygga glasögon

  • 17 juli, 2020

I dag har vi en riktigt fin fredagsinspiration att bjuda på. Det är Emily som med sin känsla för mode och stil valt ut två trendiga glasögon; en med klara glas och en med solglas.


Tunna runda metallbågar är bland det hetaste en kan välja i glasögonväg just nu. Det vet så klart Emily som har en Coleridge från Oliver Peoples i fin blank guldton. Den är lätt att kombinera med olika outfits. Passar lika bra i festliga sammanhang som till vardags.


Gradalfärgade solglas är så himla snyggt till runda bågar. Vi älskar solglasögonen från Ray-Ban som har en 60/70-talsinspirerad stil som Emily är grymt fin i. Det här är solglasögon som kommer att hålla och kännas snygga i flera år.

Emily hade fina bågar redan när hon kom till oss och det har varit kul att få följa hennes resa till en ny och uppgraderad stil på glasögongarderoben.

Tack snälla för att vi får ha dig på bloggen som inspiratör <3

Mer glasögontrender här

Snyggaste glasögongarderoben sommaren 2020

  • 11 juli, 2020

Triss i grymt läckra glasögon har den här tjejen som nyss hämtade ut sina godbitar. Det är en uppvisning av det bästa som säsongen erbjuder. Tonade glas, stor metallbåge, transparent båge etc etc. Kika på bilderna och få sommarens bästa inspiration till glasögongarderoben.

En sommar i ursnygga Chloé solglasögon kan väl inte bli annat än lyckad! Den fina transparenta bågen har en snygg metalldetalj och glasen är gradaltonade.

En stor kantig metallbåge är högsta glasögon-mode just nu. Den är vald med fingertoppskänsla och passar henne perfekt. Här är glasen ofärgade för att skapa en luftig känsla.

Tom Fords ursnygga solglasögon kompletterar den här fantastiska kollektionen perfekt! En klassisk men uppdaterad båge med den välkända T-niten i fronten. Glasen har en väldigt fin ton, snygg mot bågens färg.

Här är vi imponerade över hennes fina val och att bågarna kompletterar varandra så bra både i form och funktion.

Tack för att du inspirerar på bloggen!