Maui Jim sportiga solglasögon med läsruta

  • 24 juli, 2020

Maui Jims fantastiska solglasögon går att få med läsruta. Perfekt för dig som ser bra på avstånd men behöver läsglasögon på nära håll. Har du en gång haft ett par Maui Jim solglasögon blir du nästan beroende av de fina glasen. Det behagliga seendet, skärpan och kontrasten som Maui Jims glas ger är oöverträffad. Vi rekommenderar verkligen Maui Jims solglasögon.


Sportiga bifokala Maui Jim

Anders är vår cyklist i sportiga, sköna lätta Maui Jim. De är utrustade med en liten läsruta som gör att läsning inte är något problem alls. Han är helt lyrisk över glasen som är så sköna mot solens skarpa strålar, ett behagligare seende går inte att få. Dessutom väldigt nöjd att det går att läsa med dem också. "Det underlättar mitt liv enormt att jag inte behöver ta av solglasögonen varje gång jag ska kika i mobilen" säger Anders.

Maui Jim modell Banyans

Anders valde Maui Jims lätta smidiga och sportiga modell Banyans. Den skyddar väldigt bra från strålar uppifrån och från sidan eftersom Banyans har en välvd form och glaset är fäst i en skyddande övre båge.

Beställ Maui Jim bifokala Banyans här

Maui Jim solglasögon med din styrka

  • 23 juli, 2020

Maui Jims fantastiska solglas kan du få i din styrka. Deras glas ger en underbar skärpa och klarhet och du blir inte bländad. De har de bästa polariserande glasen, rent beroendeframkallande om du frågar oss. Självklart är det 100% UVA- och UVB-skydd. De skyddar även mot de skadliga spektrat av det blå ljuset och är extra reptåliga.


Maui Jim i din styrka

Med massor av snygga modeller är Maui Jim det självklara valet för många av våra kunder. De som en gång haft en Maui Jim kan snudd på inte ha något annat märke efter det. Det fina när du väljer styrka i glasen är att då kan du kombinera bågens färg med vilken glasfärg du vill.

Nästan alla av deras bågar går att få med styrka. Hur stort styrkeomfånget är beror på bågen, men många går mellan -5,5 och +3,0. Vi rekommenderar deras senaste material Maui Brilliant. Ett tunt lätt och väldigt tåligt material.

Maui Jim glasfärger

Den grå färgen, Neutral Grey, är det mörkaste glaset. Genom den grå färgen får du en väldigt naturlig färgåtergivning. Med Bi-gradient yta där du har en lätt spegeleffekt upptill och nertill, får du maximalt skydd mot det skarpa ljuset. Passar alla aktiviteter men rekommenderas absolut till dig som är mycket vid vatten eller snö.

Den bruna HCL Bronze är ett allroundglas med mycket bra kontrastverkan.

Maui HT är det gröna glaset som ger allra bäst kontrastverkan. Vi brukar kalla det golf-glaset. Det älskas av golfare i hela världen.

Maui Jims rosa glas Maui Rose är deras ljusaste glas som passar till fartfyllda sporter. Det är också bra för dig med känsliga ögon.

Det finns två varianter av varje glas: kan du välja Bi-gradient med en lätt spegeleffekt upptill och nertill på glaset eller Single gradient där glaset tonar från mörkt upptill till ljusare nertill. Alla glastyper och färger är polariserande.

Maui Jim priser på glasen

För säsongen 2020 kostar glasen så här:

Enkelslipade 5200 kr plus priset för Maui Jim solglasögon utan styrka.

Progressiva 6600 plus priset för Maui Jim solglasögon utan styrka.

Det går att få många modeller som bifokala läsglasögon i styrkan +1,5, +2,0 eller +2,5 i läsrutan.

Pris bifokala läsglas 500 kr plus priset för Maui Jim solglasögon utan styrka.

Maui Jim solglasögon har olika priser men många modeller kostar mellan 2000 kr till 3000 kr.

Solglasögon i webbshopen


Chloé-glasögon med matchande tatuering

  • 23 juli, 2020

Först stod vi och bara beundrade Camilla i hennes nya coola Chloé-glasögon... och så plötsligt får vi syn på den. Tatueringen! Det är en söt liten uggla med stora ögon som lirar perfekt med Camillas nya brillor. Så läckert! Vi älskar stilen med kortklippt hår, glasögon som är extra snygga, och både kläder och tatuering som matchar.


Chloé modell 2743 är en prisvinnande modell som är typisk för Chloés glasögon; snygga, coola och med en lekfullhet som är ytterst bärbar. Chloé har en väldigt fin kollektion just nu med bågar i metall, plast och blandat metall/plast.

Av bara farten säjer vi att det är en tjejig kollektion men många av modellerna passar verkligen på män, speciellt den som vill framhäva en sjuttiotalsaktig look.

Tack Camilla för att du inspirerar på bloggen <3

90 år och inspirerande till tusen

  • 20 juli, 2020

Veckan började så underbart fint med Ann-Marie som hämtar sina nya runda Tom Ford-glasögon. Det syns på långa vägar att här har vi en stilmedveten tjej. Snygga kläder och snygga smycken toppas upp med fantastiskt fina glasögon. Det är svårt att tro att hon firade sin nittioårsdag nyligen.

Ann-Mari tog hjälp av oss att välja nya bågar. Hon testade lite olika stilar och många var fina, men när den här hamnade på näsan såg både hon och vi att det var klart. Helrätt! Det blev denna coolt runda Tom Ford metallbåge i en mjuk guldfärg.

Den här stilen passar alla åldrar, lika snyggt på en artonåring som en nittioåring. Bra för dig som inte vill ha för dominerande bågar, men ändå vill ha något som sticker ut litegrann.

Vi älskar Ann-Maris egendesignade smycken. Den här ringen är ett litet mästerverk i både färg och form. Hon har från barnsben varit intresserad av mode och design, men det var först sedan hon blivit pensionär som hon började med smyckestillverkning.

Tack för att vi får ha dig på bloggen <3

Emily inspirerar med snygga glasögon

  • 17 juli, 2020

I dag har vi en riktigt fin fredagsinspiration att bjuda på. Det är Emily som med sin känsla för mode och stil valt ut två trendiga glasögon; en med klara glas och en med solglas.


Tunna runda metallbågar är bland det hetaste en kan välja i glasögonväg just nu. Det vet så klart Emily som har en Coleridge från Oliver Peoples i fin blank guldton. Den är lätt att kombinera med olika outfits. Passar lika bra i festliga sammanhang som till vardags.


Gradalfärgade solglas är så himla snyggt till runda bågar. Vi älskar solglasögonen från Ray-Ban som har en 60/70-talsinspirerad stil som Emily är grymt fin i. Det här är solglasögon som kommer att hålla och kännas snygga i flera år.

Emily hade fina bågar redan när hon kom till oss och det har varit kul att få följa hennes resa till en ny och uppgraderad stil på glasögongarderoben.

Tack snälla för att vi får ha dig på bloggen som inspiratör <3

Mer glasögontrender här

Snyggaste glasögongarderoben sommaren 2020

  • 11 juli, 2020

Triss i grymt läckra glasögon har den här tjejen som nyss hämtade ut sina godbitar. Det är en uppvisning av det bästa som säsongen erbjuder. Tonade glas, stor metallbåge, transparent båge etc etc. Kika på bilderna och få sommarens bästa inspiration till glasögongarderoben.

En sommar i ursnygga Chloé solglasögon kan väl inte bli annat än lyckad! Den fina transparenta bågen har en snygg metalldetalj och glasen är gradaltonade.

En stor kantig metallbåge är högsta glasögon-mode just nu. Den är vald med fingertoppskänsla och passar henne perfekt. Här är glasen ofärgade för att skapa en luftig känsla.

Tom Fords ursnygga solglasögon kompletterar den här fantastiska kollektionen perfekt! En klassisk men uppdaterad båge med den välkända T-niten i fronten. Glasen har en väldigt fin ton, snygg mot bågens färg.

Här är vi imponerade över hennes fina val och att bågarna kompletterar varandra så bra både i form och funktion.

Tack för att du inspirerar på bloggen!

Solglasögoninspiration med Oliver Peoples Remick

  • 09 juli, 2020

Solen skiner i dag och solglasögonsuget sätter in. Inte konstigt att Erik fastnade för Oliver Peoples ursnygga Remick med blåtonade glas. Den är så cool och passar honom perfekt.


Oliver Peoples solglasögon Remick

Drottninggatan stannar upp för en sekund när vi får chansen att ta en bild på Erik i nya solbrillor.

Remick passar dig som gillar den runda stilen men inte vill ha helrunda glas. Det syns på långt håll att det här är en lyxig båge med fina detaljer.

Oliver Peoples med rötterna i Los Angeles är många modemedvetnas givna val i sommar. Förutom Remick är Gregory peck och O'Malley populära modeller.

Tack Erik för att du inspirerar på bloggen idag.

Handla Oliver Peoples solglasögon här

Coola runda solglasögon för barn

  • 11 juni, 2020

Återvunnen plast är coolaste solglasögonen för barn gjorda av. Vi är så lyckliga över att ha något riktigt snyggt och bra för de minsta. Kommer i flera fina färger, finns strax i butiken. Du kan redan nu reservera ett par i webbshoppen.


Kolla så oerhört söta solbrillor för barnen. Passar från ett år upp till 13 (till en ettåring lite stora, till en 13-åring lite små...) Det bästa av allt är att det är ett miljövänligt material, så långt det går att göra miljövänligt, nämligen återvunnen plast.

Solglasögonen är väldigt tåliga och glasen har 100% UV-skydd så klart. Det här är ju sommarens bästa, mest hälsosamma och snyggaste present till alla barn.

Prisvärda tycker vi, 200 kr per par. Kom in och kika nästa vecka, vi får dem om någon dag, eller beställ i shoppen!

Köp coola barnsolglasögon här

Glasögoninspiration med tonade glas

  • 03 juni, 2020

Visst blir en inspirerad av Evys vansinnigt coola stil som toppas upp med nya Tom Ford glasögon och tonade glas! Det här med färg i glasen är ju en vinnande detalj. Superhett just nu och lika hett är det med stora metallbågar.


Blir du inspirerad av Evy och gillar hennes glasögon så finns det flera märken och modeller i just denna stil. Kom in och kika någon dag.

Tusen tack Evy för att vi får ha dig på bloggen <3

Fredagsinspiration med glasögon för sol och sommar

  • 29 maj, 2020

Dagens bästa inspiration är Birgitta med sina nya snygga glasögon. Så passande just i dag har hon glas som mörknar utomhus i solen. Det är ju så snyggt, syns perfekt här! Och så är det ju praktiskt också.


Se sådan stil hon har, med helt färgmatchad outfit och världens snyggaste glasögon!

Tusen tack för att du inspirerar på bloggen i dag >3