Fredagsinspiration med glasögon för sol och sommar

  • 29 maj, 2020

Dagens bästa inspiration är Birgitta med sina nya snygga glasögon. Så passande just i dag har hon glas som mörknar utomhus i solen. Det är ju så snyggt, syns perfekt här! Och så är det ju praktiskt också.


Se sådan stil hon har, med helt färgmatchad outfit och världens snyggaste glasögon!

Tusen tack för att du inspirerar på bloggen i dag >3

Trendalert! Oversize glasögon

  • 25 maj, 2020

Vi rivstartar veckan med fantastiska Erica i superheta oversize Celine. En båge som bryter på det där snygga sättet och skapar en klassisk men spännande look. Med mjukt formade kanter ligger den längst fram i spjutspetsen på modet just nu.

Erica har alltid snygga coola glasögon, och hennes senaste val är så 2021.Det är något med brytningen mellan feminint och maskulint som gör det så spännande. Märket är franska Celine och modellen heter 500471. Bra info för dig som vill kopiera stilen.

Tack för att vi får ha dig som kund & glasögoninspiratör på bloggen <3

Chanels lyxiga glasögon med pärlkedja

  • 14 maj, 2020

Vårens vackra nyhet från Chanel är ett par glasögon som verkligen är något utöver det vanliga. Den stora luftiga bågen har en läcker tillhörande pärlkedja som ger den coola sjuttiotalsstilen en lyxig attityd. Kedjan svänger så vackert när den bärs på framsidan.


Chanelbåge med extra allt

Chanelbågen är ett litet mästerverk i tunn blank metall och genomskinlig plast runt glaset. Den har många extra påkostade detaljer som skalmtoppar med chanelmärke, nässadlar av guldfärgad metall, hål på skalmen så pärlkedjan kan sättas fast snyggt. Pärlkedjan som hör till är gjord av små odlade pärlor med ett skyddande hölje av harts. Kedjan har påkostade metallfästen och är väldigt lätt i känslan. Kedjan går inte att köpa separat utan är en detalj som är gjord för just denna båge.

Trendigt tonade glas

Här är bågen inslipad med svagt gråtonade glas. Den genomskinliga inner-ringen i plast som följer glasets kant och den fint guldfärgade metallen passar väldigt bra ihop med färg på glaset. Vi rekommenderar främst blå, grå eller grön infärgning... men egentligen passar ju alla toner!

Färgade glas är ett handarbete

Här passar vi på att påminna om att färg på glasen är ett äkta handarbete. Färgerna blandas, glaset doppas i färgbadet tills önskad styrka och ton är uppnådd. Ibland måste det doppas i flera olika färgbad. Slutresultatet kan variera beroende på vilken ytbehandling som efteråt läggs på ytan. Därför är de färgprover vi visar i butiken bara just ett färgprov. Färgen kan variera en aning både i styrka och färgton och detta är helt normalt och inget som går att styra till 100%.

Lyxigt förpackade Chanelglasögon

Bågarna levereras i en stor svart Chanelask där fodral, instruktionshäfte, putsduk och Chanels förvaringspåse av linne finns. Själva fodralet har det klassiska matelassé-mönstret på baksidan och är generöst i storlek så både båge och pärlkedja får plats.


Så bär du trendiga glasögonkedjan

Chanel ger i ett medföljande häfte tips på hur glasögonkedjan kan bäras; framåt, bakåt, framför örat, bakom örat. Just nu är det ju absolut trendigast att bära den framåt. Ingen funktion alls, bara som en cool detalj.

Vi har bara beställt ett fåtal exemplar av denna ytterst exklusiva båge med pärlkedja till butiken. Priset är 8890 kr inklusive kedjan och fodral. Glasets pris tillkommer. Det finns även en solglasögon-variant av vilken vi beställt ett exemplar.

Mer glasögontrender här

Inspirerande killar i trendiga herrbågar

  • 06 maj, 2020

Idag har vi en grym uppställning killar som visar det senaste i glasögonväg för herrar. Det är bra inspiration för dig som går i glasögontankar och vill se vilka glasögon som gäller just nu.

En helrund kraftig och helt transparent båge blev Ernestos oerhört coola val. Det blir en spännande kontrast mellan den helt runda formen, diskreta färgen och den rejäla bågen. Att det inte är några nitar bidrar till en stilren känsla som passar till alla möjliga klädkombinationer. Se så läckert mot en hoodie! Bågen är svenska Oscar Magnusons Harrie och finns i både mörka och ljusa transparenta varianter.

En transparent båge med mörka glas är ursnyggt! Det ser vi här på Cristopher som har två genomskinliga bågar från amerikansk-italienska Oliver Peoples. Solglasögonen har grågrönt glas och sitter i klassikern Sheldrake. På den nedre bilden har lika klassiska modellenl O'Malley med snyggt färgskiftande glas, som alltså blir mörka i solen. Bägge bågarna finns i fler färger och storlekar.

Ola är enormt fin i sina kraftiga femtiotalsdoftande TVR. Bågen har en klassisk form, och den havannabruna färgen är lika klassisk när det gäller glasögon. Märket True Vintage Revivial kommer från Japan och tillverkas för hand enligt gamla traditioner. Vi har hittills varit enda återförsäljaren i Sverige av TVR:s högkvalitativa bågar.

Tack alla tre för att vi får ha er på bloggen!

Nya kontaktlinser som mörknar i solen

  • 04 maj, 2020

En kontaktlins som mörknar i solen? Ja! Nu äntligen finns ACUVUE® OASYS Transitions ™ i Sverige. Linserna som anpassar sig efter ljuset och mörknar gradvis. Slut med kisandet när solen lyser starkt. De har UV-skydd så klart men också förbättrad kontrast, filtrering av blått ljus och därigenom behagligare seende även inomhus. Speciellt skönt för dig som sitter mycket framför skärm och ögonen känns trötta. City Optik kan bland de första i Sverige nu leverera linserna. Beställ i webbshoppen eller i butik.


Sköna soldagar med ACUVUE® OASYS Transitions ™

ACUVUE® OASYS Transitions ™ är en helt ny kontaktlins från Johnson & Johnson. Precis som fotokromatiska glas fungerar i glasögon, anpassar sig de nya kontaktlinserna till förändrade ljusförhållanden. De mörknar i starkt solsken och bleknar snabbt till att bli klara inomhus. De är världens första fotokromatiska kontaktlinser och valdes ut som en av TIME Magazines 50 bästa uppfinningar 2018. De finns redan nu för beställning i Sverige men bara hos ett fåtal utvalda optiker.

Beställ färgskiftande linser här

Linser som mörknar i solen -hur funkar det?

Varje lins innehåller fotokroma molekyler som är mycket känsliga för UV-strålar och andra typer av starkt ljus. I normala ljusnivåer är linsen ljus och när de utsätts för starkt ljus finns det en kemisk reaktion som gör att de fotokromiska molekylerna ändras och mörknar för att absorbera upp till 70% av synligt ljus.

Det tar under en minut för linserna att mörkna och de blir ljusa igen inom 90 sekunder efter att du kommit inomhus.De ger också den högsta nivån av UV-skydd i en kontaktlins, vilket blockerar 100% UVB och över 99% av UVA-strålar.

Hur förändras ögonfärgen

Linserna har utformats specifikt för att minimera förändringar i ditt utseende, så även om du kanske märker en liten tonförändring under de ljusaste omständigheterna kommer skillnaden i ögonfärg knappt att bli synlig.

Mörka linser perfekt när du sportar

Under omständigheter där du inte kan bära solglasögon ger de här nya kontaktlinserna oöverträffat skydd och exceptionell visuell upplevelse. Bättre kontrast och total synupplevelse. Oavsett om du är en professionell idrottare eller en glad amatör, ger färgskiftande kontaktlinser förutsättning till förbättrade prestationer.

Även om dessa linser blockerar UV-strålar ersätter de inte helt dina solglasögon eftersom solglasögon skyddar hela ögat och hudområdet som omger dem, medan kontaktlinserna endast skyddar den centrala delen av ögat.

Bilder lånade från Johnson & Johnson

Köp linserna här

City Optik bästa optikbutik i Sverige igen!

  • 26 april, 2020

Vilken lycka! Vinnare i Nordic Optical Awards 2020 i kategorin Best Independent Store blev åter igen City Optik Stockholm! Juryns motivering slutar med de här orden "Perfection throughout all their touchpoints". Vi tackar juryn för deras fina arbete och gläds enormt att vi får stå som vinnare av Årets bästa optikbutik 2020. Det är tredje gången sedan 2013 som guldet går till oss och det blir bara roligare och roligare.

Bästa optikbutiken finns i Stockholm

Varför är vi bästa optikern i Sverige?

I klippet framgår det varför juryn tycker City Optik är bäst i Sverige just nu. Sarah Morgan som framförde ett humoristiskt Sverige-medley avslutar klippet med att dra juryns motivering.

" This modern store has a unique sense of picking up the latest trends and act swiftly to embrace them to a commercial winning theme. With a strong corporate responsability combined with a tension to details, their store shows perfection throughout all their touchpoints".

Tack alla inblandade i optik-Sverige och Norden med Cooper Vision i spetsen. Ett stort tack går också till vår helt fantastiska personal som är grunden för vinsten.

Vad innebär det här för våra kunder?

Detta fina pris bottnar ju i vår strävan att alltid erbjuda våra kunder det bästa. Det gäller i alla aspekter av att driva en optikbutik; det ska vara högsta kvalité på produkterna, den bästa personalen, bästa servicen, det vackraste för ögat och det senaste i trendväg. Bland annat.

Den trygghet det innebär att vara kund hos den bästa optikbutiken i Sverige är mycket värd. Att vinna ett sådant här prestigefullt pris innebär att vi har mycket att leva upp till - varje dag.

Bloggen vårt bästa skyltfönster

Om du gillar att hänga med Årets optikbutik fast det är coronatider - då kikar du in här på bloggen emellanåt eller följer oss på Facebook och Instagram. Du är så klart välkommen in till butiken också, men närmaste tiden måste vi undvika trängsel.

Cityoptik på Instagram @cityoptik

Solglasögonvisning live på Facebook onsdag 8 april

  • 07 april, 2020

I morgon visar vi solbrillor live på Facebook klockan 13. Många kunder kan ju inte komma hit till butiken men är otroligt sugna på vårens läckraste solglasögon! Då får vi ta till nya lösningar och i morgon testar vi som sagt livesändning på Facebook.

Vi testar sända live

I morgon onsdag 8 april kl 13 blir det livesändning på Facebook från butikens solglasögonhörna.
Vi har kunder som inte kan besöka oss men är sugna på märkes-solglasögon i vår. Så det blir intensivt fokus på solglasögon. Ska försöka få fram fotomodeller som provar och visar, går inte det får ni nöja er med våra välbekanta ansikten. Vi heter City Optik Stockholm på Facebook.

Och... det här måste säjas: Vi är jätteovana med sådant här. Det kanske blir fiasko för att vi inte fattar tekniken eller av annan orsak. Då får det väl vara så. Men vi hoppas på succé så ta med lite kompisar och kika i mobilen i morgon klockan 13.

Om du vill ha ett par i sändningen

Vill du slå till på ett par, meddela oss i sändningen eller mejla info@cityoptik.se eller ring 08-7917570. Du swishar och vi skickar portofrítt hem till dig. Om det råkar bli flera som vill ha ett par går det till den som tjingade först och kan swisha direkt på uppmaning av oss.

Swisha på nummer 123 695 4267

Vad har ni för solglasögonmärken?

Vi har ett fantastiskt urval, handplockade av våra erfarna inköpare, från de bästa märkenas kollektioner. Vi har bland annat Celine, Oliver Peoples, Tom Ford, Ray-Ban, Chimi, Masunaga och Chanel.

Kan man köpa i er webbshopp? Yes, det kan du.

Solglasögon i webbshoppen


Clip-on solskydd snyggt och praktiskt

  • 16 april, 2020

Du vet väl att du kan pimpa upp dina glasögon med ett clip-on med mörka glas och vips har du ett par snygga solbrillor. Vissa märken har original clip-on, men vi kan fixa ett clip-on till de flesta bågar.

Oliver Peoples har uppfällbara clip-on solskyddKöp allround clip-on här

Tre bra tips mot trötta ögon

  • 02 april, 2020

Just nu jobbar en stor del av Sveriges befolkning hemifrån. Då är det lite svårare att ha sin arbetsplats optimerad ur ergonomisk synvinkel. Ögonen får jobba lite mer och symptom som huvudvärk, trötta och svidiga ögon är vanliga besvär som du kan uppleva. Här får du några lätta tips som gör ögonen lugnare och håller huvudvärken borta.


Ha inte skärmen för nära

Om du sitter vid en stationär dator är det viktigt att inte ha skärmen för nära. En bra tumregel är att ha skärmen på minst en armlängds avstånd. Det är också vilsammare om ögat får titta aningen nedåt, så ha skärmen så långt ner du kan.

Den här regeln gäller egentligen allt som du tittar på; mobil, padda, tidning och liknande. Håll inte för nära! Ju närmare desto mer ansträngande för ögonen.

20/20

Det är lätt att fastna och ha blicken klistrad vid skärmen under lång tid. Tänk på att titta upp och bort ibland, helst ut genom föntret. En enkel regel är 20/20. Det vill säga att var 20:e minut ska du titta upp och fästa blicken långt bort i 20 sekunder. Det bästa är om du kan titta ut genom fönstret. Då slappnar ögat av och blir bättre rustat att klara det ansträngande jobbet att se på nära håll.

Blinka

Glöm inte att blinka! När du ser på skärmen blir blinkfrekvensen lägre och det kan ge besvär som grusiga och torra ögon. Vissa får svidiga ögon som kan rinna ibland. Försök komma ihåg att blinka ordentligt emellanåt. Om du har mycket problem med dessa symptom kan du köpa en smörjande droppa hos optiker eller på apotek. Lindrar jättebra!

Om du följer dessa enkla små tips minskar risken för ögonbesvär. Om du ändå har huvudvärk eller trötta ögon kan det vara så att du behöver arbetsglasögon eller ny styrka i dina befintliga glasögon. Kontakta då en optiker för undersökning.

Köp bra smörjande droppe här

Arbetsgivare

Är du arbetsgivare och vill läsa på om glasögon för arbete vid skärm, så kallade terminalglasögon, kan du via länken få information och ta dig vidare till arbetsmiljöverkets föreskrifter.

Mer om terminalglasögon

Snygga runda glasögon i metall

  • 26 mars, 2020

Inte för att skryta, men vi har faktiskt ett helt unikt stort lager av snygga toppmoderna bågar. Just nu är många sugna på runda glasögonbågar i metall. Gärna stora med lite sjuttiotalskänsla. Vi har SÅ många fina modeller från flera olika designermärken. Scrolla och njut, här kommer alla de bästa runda bågarna som finns att få tag i just nu.


Största runda glasögonbågen

Chloé 2145 är störst av dem alla. Kanske populärast också just nu. De ger en nice cool stil i härlig sjuttiotalsanda. Tänk tonade glas i den här...wow! Längst bak i skalmtoppen finns h¨let där du fäster Chloé-kedjan!

Rund med färgklick

Caroline Abram runda Virginia har en fin accentfärg på ena sidan. Den runda formen är fint avvägd och den finns i två storlekar. Som extra plus finns ett clip-on med två uppsättningar solglas att köpa till. Så snyggt!

Ursnygg rund metallbåge

Tom Ford 5595 är en ursnygg rund metallbåge där sidan är så läcker så vi måste ha med en bild på den också. Modellen är ganska stor, men inte för stor, passar på många. Ser exklusiv ut.


Rund glasögonklassiker

Runda Warwick har setts på Harry Potter men syns numera mest i fashion-kretsar. Den enklaste av former och en näsdel som vilar direkt på näsryggen. Handgjord i London, bara det...

Stilren rund båge

Superclean rund titanbåge från schweiziska Götti. Lätt som en plätt för materialet är titan. Vill du ha ett avskalat men ändå coolt uttryck är det här rätt båge.

Londons runda glasögon

Linda Farrow gör stilrena coola lättviktsglasögon i titan. Du blir nog nästan ensam i Sverige med de här, sist vi hörde var vi enda återförsäljaren av Linda Farrows exklusiva bågar i Sverige.


Rund båge med tysk kvalitet

Lunor har gjort tunna runda bågar till sitt signum. Steve Jobs var en trogen kund och han gjorde varumärket världskänt. För dig som gillar ren och enkel design.

Svensk rund superhero

Sveriges egen superhero i runda glasögon-klassen är Snok från Vasuma. Med tre storlekar och flera färger kan vi nästan garantera att det finns en Snok för din snok också.

Klassikernas klassiker Round Eye

Savile Row är den legendariska Londonfabrikanten som gjort glasögon i samma fabrik i mer än 100 år. På senare år har deras coola Round Eye fått ett uppsving. Bäst just nu i de stora storlekarna, det är sjuttiotalskänslan vi vill åt. Savile Row kan göra dem i näst intill vilken storlek som helst, bara du kan vänta tre veckor.

Köp trendiga runda glasögon

Lägg beslag på ett eget par av de trendiga runda metallbågarna genom att komma in i butiken och prova (bäst) eller beställ i vår webbshop (näst bäst). Och du - när du handlar hos oss fastnar du inte i krångliga dyra abonnemang. Vill du dela upp betalningen fixar vi det enkelt med villkor som är lätt att förstå.

Till webbshopen