Oliver Goldsmith glasögon med rötter i Londons 60-tal

  • 11 oktober, 2019

Med en härlig skatt av skisser på läckra glasögon från 60-talets London kan Oliver Goldsmiths ättlingar göra uppdaterade varianter som gör alla som letar efter coola glasögon lyckliga. Oliver Goldsmith är känd för att ha designat glasögonen till filmstjärnor som Peter Sellers, Michael Caine och de glasögon som Audrey Hepburn bar i "Breakfast at Tiffanys".


Här är några av de Oliver Goldsmith-modeller som stolt landat i butiken. Det är som vanligt väldigt noga utvalda av våra kunniga inköpare dvs vi alla som jobbar på City Optik.

Bakgrundsstoryn om Oliver Goldsmith och hans glasögon

Här har vi hämtat info från Oliver Goldsmiths hemsida

Tänk 1900-talets ikoner. Grace Kelly. Peter Sellers. Michael Caine i sin signatur svarta glasögon. Audrey Hepburn i de stora vita glasögonen som inramade hennes ansikte. Ikoniska stilmakare - Givenchy, Dior och Vidal Sassoon. Tänk kultfilmer från femtio- och sextiotalet, The Ipcress File, Harry Palmer, Charade och Two for the Road. De har alla en sak gemensamt. Oliver Goldsmith. Under andra hälften av förra seklet, när det gällde glasögon, var OG synonymt med stjärnor och stil.

Oliver Goldsmith har varit ett familjedrivet företag i över 80 år. Grundades 1926 av P. Oliver Goldsmith, och världen av glasögon var på väg att revolutioneras. Solglasögon fick hög profil under mitten av femtiotalet och ett urval av ovanliga mönster började dyka upp. OG: s blev inte bara ett sätt att skydda ögonen från solen, utan också ett modetillbehör. Kläddesigners kontaktade Goldsmith för att skapa bågarna som skulle komplettera deras säsongskollektioner.

True Vintage Revivial - japansk design och tillverkning

  • 07 oktober, 2019

Japanska superfina vintageinspirerade bågar i den klassiska femtiotalsmodell som James Dean bland annat bar. Vi älskar modellen, färgerna och den fina kvaliteten. TVR - True Vintage Revivial som märket heter- är alldeles nya i Sverige. Välkommen in til din favoritoptiker för att ta en titt.Modellen hetar Arnel och finns i flera fina färger.


Torra ögon kan bero på kvalstret Demodex

  • 30 oktober, 2019

Handarbetsvänner se hit

  • 30 september, 2019

Den här fiffiga lilla lampan har fått spridning på olika handarbetsforum som en pryl som underlättar handarbetande i höstmörker. Den kostar bara 59 kronor :)

Kom in till butiken eller beställ i shoppen.

Beställ här

Dagens glasögontips är Batty

  • 24 september, 2019

En båge som seglat upp som en riktig utmanare till de sköldpaddsfärgade retrobågarna är Oscar Magnusons Batty. Med kraftiga skalmar, en ny udda form och blek färg är den högst intressant för den som vill kliva upp en nivå på stilskalan.


Batty är ett supersnyggt komplement om du redan har bruna eller svarta bågar. Ett generellt tips är att ha i alla fall två par i olika stil att varva med. Det är så kul att kunna matcha upp klädseln eller humöret med rätt båge. Det kostar en del, ja. Men glasögon sitter mitt i ansiktet och ska fungera stilmässigt med skärpa och klarhet varenda sekund de sitter på. Snygg båge och bra glas är värt att satsa på. En välgjord båge är snyggare och dyrare, men fungerar i flera år.

Om det är dags för synundersökning kan du läsa om vilka olika typer vi har innan du bokar.

Info om Synundersökningar

Glasögoninspiration med Chloé

  • 18 september, 2019

I dag blir det glasögoninspiration de luxe när Tess visar sina nya Chloé. Det blev en helt fantastisk look med en strikt kavaj, läckra örhängen, den runda glänsande bågen och glasen lätt gradaltonade.


Som pricken över i:et blir den tunna glasögonkedjan.

Den här stilen, med tunna lätt "oversize" bågar och tonade glas är något vi starkt rekommenderar. Det skapar en spännande, lekfull och lite elegant stil.

Tusen tack Tess för att vi får ha dig på bloggen <3

Bågen finns här

Grattis Chloé och Essilor - nominerade till Silmo d´Or

  • 17 september, 2019

Två av våra favoritmärken är nominerade till världens tyngsta optikutmärkelse Silmo d ´Or. Det är Chloé med sin coola modell 2743 som är nominerade till årets båge i fashion/trend-klassen och Essilor som är nominerade i glas-klassen med sitt nyskapande Eyezen Start. Mycket bra val!


Chloé 2743 har rötter i sextiotalet men med nutida känsla och detaljer. Se på skalmtoppen som har en metallfodrad ögla där en glasögonkedja kan fästas. Nominerad i fashion/trend.

Glasleverantören Essilor har utvecklat Eyezen Start, ett enstyrkeglas med två optiska centrum. Det gör att ögontröttheten minskar för den som ofta läser i mobil, platta eller bok. Mycket bra för unga personer som lider av grusiga, trötta och ansträngda ögon trots att inget extra synfel finns på nära håll. En bra, enkel och billig lösning för dagens digitala liv.

Det är för 25:e året i rad som optikbranschens innovationer inom design, mode och teknik belönas med utmärkelsen Silmo d ´Or. Prisutdelningen sker i Paris på Silmo, en av världesns största glasögonmässor.

Se årets glasögontrender här


Stilinspiration i september

  • 16 september, 2019

Här kommer en kille som med sina nya glasögon visar en snygg och inspirerande stil. Ett par karaktärsfulla Sheldrake från Oliver Peoples i en matt djup havannafärg blev hans val. Och det ser ju alla att det blev klockrent!


Gillar du stilen och är nyfiken på Oliver Peoples snygga bågar är du varmt välkommen till oss på Drottninggatan 80. Här finns Sveriges största sortiment Oliver Peoples glasögon och en kaffemaskin som alltid är redo att brygga en kopp.

Tack Fredrik för att vi får ha dig på bloggen <3

Se mer Oliver Poples här

En fredag maxad med Chloé-glasögon

  • 13 september, 2019

Vi har fått in så mycket snyggt från Chloé. En som passar i nästan alla modeller är vår optiker Britta.


Glasögontrender på catwalken

  • 11 september, 2019

Ett urval av våra läckraste bågar packas ner i små boxar för att följa med den här trion till modevisning i kväll. På Nybrogatan i Stockholm, i Uppsala Auktionskammare lokaler, kommer modeller att stylas med det senaste i klädväg och den snyggaste accessoaren - glasögon. Alexandra Charles från 1,6-miljonersklubben är kvällens konferencier.


- Det ska bli spännande att vara med bakom kulisserna, hälsar Jenny som för dagen har spetsiga cateyes från franska Caroline Abram. Åsa har handgjorda glasögon från London som har fått en guldkedja som snyggt tillbehör. Maria har sina toppmoderna Götti med svagt tonade glas. Lycka till i kväll!