Trendiga klassiska glasögon

Välkommen till vår fina butik mitt i Stockholms city. Här hittar du bågar och glas i högsta kvalite med genuin känsla och stil. Många av bågarna köper vi in på mässor utomlands vilket gör att här finns ett helt unikt urval glasögon. Vi har totalkoll på glasögonmode och glasögontrender och i närmare 30 år har vi varje dag arbetat med märkesbågar. Hur ett par bra glasögon ska kännas och se ut - det kan vi.

Oliver Peoples - glasögon i utsökt retrokänsla

Oliver Peoples är en av världens mest kända glasögonmärken och här hittar du Sveriges största sortiment. Vi har fått förmånen att vara en av få auktoriserade återförsäljare av deras glasögon i Stockholm. Oliver Peoples glasögonbågar syns i alla modetidningar, på alla stilbloggar och på många kända personer. Deras signum är väl avvägda retromodeller, ofta i tunn plast och alltid i väldigt fina naturfärger. Exempel på kända modeller är Gregory Peck, O´Malley, Sheldrake och Riley.

Masunaga - japanska glasögon med stil och kvalitet

Japantillverkade glasögon räknas som världens finaste. Masunaga startade sin tillverkning redan 1905 och i deras fabrik sker alla cirka 200 moment som behövs för att göra glasögon. Masunaga gör glasögon i tunn plast och vackra naturliga färger. Med erfarenhet av över hundra års glasögondesign i huset, är bågarna bland de snyggaste du hittar i dag och perfekt avvägda i form och känsla. Masunaga har med sina bågar flera gånger vunnit glasögonvärldens finaste utmärkelse Silmo d´Or.

Savile Row - gör klassiska Panto Beaufort

Savile Row är det anrika glasögonföretaget som gör den klassiska pantobågen Beaufort. Det är en glasögonfavorit som hängt med oss i alla år och på senaste tiden fått en riktig hype. Den gamla Londonfabriken är fortfarande stället där bågarna tillverkas helt för hand med gammal antik utrustning. Savile Row har levererat glasögon till John Lennon, Harry Potter, Indiana Jones och en mängd andra kända människor och filmer. Vi har varit kunder så länge, typ sedan tidernas begynnelse, att vårt kundnummer är 02.


Chanel - trendiga lyxglasögon

Den självklart lyxiga stilen som ett par Chanel levererar är önskedrömmen för de som älskar glamour utan bling-bling. På senare år har designen varit ren och avskalad med enkla väl avvägda linjer. Vi ser också blinkningar bakåt till modehusets storhetsperioder. City Optik är en av få auktoriserade återförsäljare i Sverige.

Lindberg - stilsäkra glasögon i dansk design

Lindbergs glasögon i serien n.o.w är oerhört populära. Tunna, lätta, fina former och transparenta färger som ger den där kicken utan att ta över för mycket. När du söker lätta karaktärsfulla glasögon som knappt känns är Lindberg rätt. Här hittar du ett av Stockholms störtsta sortiment Lindberg n.o.w. Just nu är det fokus på runda former men det finns också också snygga rektangulära Lindbergbågar i butiken.

Caroline Abram - inspirerande kvinnliga bågar

Franska designern Caroline Abram gör små vackra hantverk i fina färger och roliga detaljer. Den fina kvaliten gör att känslan och passformen är perfekt. Modellerna är många gånger uppseendeväckande men perfekt formgivna så de är väldigt lättburna. Du som söker det lilla extra när det gäller glasögon ska kika på hennes ljuvliga bågar.

Lindberg och Silhouette våra båglösa glasögon i titan

Vi har ett stort utbud av båglösa glasögon, s.k. garnityr. Här finns både danska Lindbergs stilrena titanbågar och österrikiska Silhouettes fjädrande lätta titanbågar. Du väljer modell på glasen och kombinerar med skalmar i olika färger. Till båglösa glasögon är det väldigt snyggt att ha lätt färgade glas. Om du inte kikat på garnityr de senaste åren kommer du att bli förvånad över hur många coola och snygga modeller som finns.

Vad ingår i glasögonköpet?

När du köper ett par kompletta glasögon ingår alltid bytesrätt och garanti. Just nu är bytesrätten och funktionsgarantin förlängd pga Covid-19.

  • 90 dagars bytesrätt. Gäller en gång per köp. Byter du till glasögon med högre pris betalar du mellanskillnaden. Om du byter till glasögon med lägre pris får du ett tillgodohavande, ej kontanter.
  • 6 månaders funktionsgaranti på glasen.
  • 1 års skadegaranti. Självrisk 500 kr. Gäller ej normal förslitning eller förlust.
  • Glasögonfodral
  • Rengöringskit
  • Justering och service

Köp glasögonbågar i webshoppen

När det är svårt att se hur jag passar i glasögon

Det här är ett jättebra hjälpmedel om man vill jämföra hur man tar sig ut i olika glasögon men har svårt att se klart när man inte har sina glas i bågarna. Det blir lätt att se om proportionerna stämmer och om bågarna ger den stil man vill ha. Bilderna syns direkt på skärmen. Vi kan också skriva ut eller mejla dem hem till dig.

Glasögonguide

En glasögonguide som ger bra tips på vilka glasögon som passar din ansiktsform kan vara ett bra verktyg när du ska skaffa nya glasögon. I första hand rekommenderar vi dock att du funderar över vilken stil du vill ha, i andra hand över formen.

Glasögonguide här

Om du inte hittar din båge hos oss- då kanske den helt enkelt inte finns...

Vi handplockar de finaste modellerna ur varje designers kollektion för att bara ha det allra bästa för våra kunder. Du är alltid välkommen in att kika, känna på och prova våra glasögonbågar. Med en fiffig dataskärm fotar vi dig i de bågar du gillar och mailar bilderna hem till dig, en bra service när du ska välja. Tveka inte på att slå till på nya glasögon - vi har 30 dagars bytesrätt om du inte blir nöjd med bågen. Bra villkor för delbetalning finns, från 195 kr/månad oavsett båge.

Mer om delbetalning

Glasögon express

Här finns egen inslipningsverkstad med stort glaslager på plats, så i vissa fall kan vi leverera dina färdiga glasögon på en timme. Glasen slipas in av personal med minst 20 års erfarenhet av glasinslipning.

Läs om olika glastyper

Glasögonvisning

På en visning kommer en representant för märket och visar hela kollektionen av bågar och färgställningar. Unika tillfällen att få se allt från ett visst märke. Det brukar vara trevlig stämning i butiken och oftast ett specialerbjudande i samband med visningen.

Inbokade visningar här »

Våra glasögonmärken

Här trängs designerbågar från modehus som Chloé, Tom Ford och Chanel tillsammans med franska independentmärket Caroline Abram, danska Lindberg, svenska Vasuma, japanska Masunaga och amerikansk-italienska Oliver Peoples.

Chloé Lindberg Ray-Ban
Chanel Oscar Magnuson Götti
True Vintage Revival Lunor Savile Row
CELINE Cutler & Gross Silhouette
Caroline Abram Masunaga Little Paul & Joe
Maui Jim Tom Ford Oliver Peoples
Vasuma Örgreen Chimi