Noga utvalda glasögon

Trendiga klassiska glasögon

Välkommen till vår fina butik mitt i Stockholms city. Här hittar du bågar och glas i högsta kvalitet med genuin känsla och stil. Många av bågarna köper vi in på mässor utomlands vilket gör att här finns ett helt unikt urval glasögon. Vi har totalkoll på glasögonmode och glasögontrender och i närmare 30 år har vi varje dag arbetat med märkesbågar. Hur ett par bra glasögon ska kännas och se ut - det kan vi.

Oliver Peoples - glasögon i utsökt retrokänsla

Oliver Peoples är en av världens mest kända glasögonmärken och här hittar du Sveriges största sortiment. Vi har fått förmånen att vara en av få auktoriserade återförsäljare av deras glasögon i Stockholm. Oliver Peoples glasögonbågar syns i alla modetidningar, på alla stilbloggar och på många kända personer. Deras signum är väl avvägda retromodeller, ofta i tunn plast och alltid i väldigt fina naturfärger. Exempel på kända modeller är Gregory Peck, O'Malley, Sheldrake och Riley.

Masunaga - japanska glasögon med stil och kvalitet

Japantillverkade glasögon räknas som världens finaste. Masunaga startade sin tillverkning redan 1905 och i deras fabrik sker alla cirka 200 moment som behövs för att göra glasögon. Masunaga gör glasögon i tunn plast och vackra naturliga färger. Med erfarenhet av över hundra års glasögondesign i huset, är bågarna bland de snyggaste du hittar i dag och perfekt avvägda i form och känsla. Masunaga har med sina bågar flera gånger vunnit glasögonvärldens finaste utmärkelse Silmo d'Or.

Moscot - glasögonikoner från New York

Med klassiker som Lemtosh, Zolman och Miltzen kvalar Moscot lätt in som ett av de mest kända glasögonmärkena i världen. Verksamheten startade i början av 1900-talet och drivs än i dag av samma familj i samma kvarter i Lower East New York. När du vill satsa på en robust och hållbar båge i klassisk stil i klassisk färg är Moscot ditt förstahandsval. När herrarnaa stilguider i modemagasinen väljer bågar blir det ofta en Lemtosh eller Miltzen.

Chanel - trendiga lyxglasögon

Den självklart lyxiga stilen som ett par Chanel levererar är önskedrömmen för de som älskar glamour utan bling-bling. På senare år har designen varit ren och avskalad med enkla väl avvägda linjer. Vi ser också blinkningar bakåt till modehusets storhetsperioder. City Optik är en av få auktoriserade återförsäljare i Sverige.

Caroline Abram - inspirerande kvinnliga bågar

Franska designern Caroline Abram gör små vackra hantverk i fina färger och roliga detaljer. Den fina kvaliten gör att känslan och passformen är perfekt. Modellerna är många gånger uppseendeväckande men perfekt formgivna så de är väldigt lättburna. Du som söker det lilla extra när det gäller glasögon ska kika på hennes ljuvliga bågar.

Lindberg och Silhouette våra båglösa glasögon i titan

Vi har ett stort utbud av båglösa glasögon, s.k. garnityr. Här finns både danska Lindbergs stilrena titanbågar och österrikiska Silhouettes fjädrande lätta titanbågar. Du väljer modell på glasen och kombinerar med skalmar i olika färger. Till båglösa glasögon är det väldigt snyggt att ha lätt färgade glas. Om du inte kikat på garnityr de senaste åren kommer du att bli förvånad över hur många coola och snygga modeller som finns.

Vad ingår i glasögonköpet?

När du köper ett par kompletta glasögon ingår alltid bytesrätt och garanti.

  • 30 dagars bytesrätt. Gäller en gång per köp. Byter du till glasögon med högre pris betalar du mellanskillnaden. Om du byter till glasögon med lägre pris får du ett tillgodohavande, ej kontanter.
  • 3 månaders funktionsgaranti på glasen.
  • 1 års skadegaranti. Självrisk 500 kr. Gäller ej normal förslitning eller förlust.
  • Glasögonfodral
  • Rengöringskit
  • Justering och service

Boka synundersökning här

Glasögonguide

En glasögonguide som ger bra tips på vilka glasögon som passar din ansiktsform kan vara ett bra verktyg när du ska skaffa nya glasögon. I första hand rekommenderar vi dock att du funderar över vilken stil du vill ha, i andra hand över formen.

Glasögonguide här

Om du inte hittar din båge hos oss- då kanske den helt enkelt inte finns...

Vi handplockar de finaste modellerna ur varje designers kollektion för att bara ha det allra bästa för våra kunder. Du är alltid välkommen in att kika, känna på och prova våra glasögonbågar. Med en fiffig dataskärm fotar vi dig i de bågar du gillar och mailar bilderna hem till dig, en bra service när du ska välja. Tveka inte på att slå till på nya glasögon - vi har 30 dagars bytesrätt om du inte blir nöjd med bågen. Bra villkor för delbetalning finns, från 195 kr/månad oavsett båge.

Delbetalning info här

Glasögon express

Här finns egen inslipningsverkstad med stort glaslager av singelstyrkor, så i vissa fall kan vi leverera dina färdiga glasögon på en timme. Glasen slipas in av personal med minst 20 års erfarenhet av glasinslipning.

Läs om olika glastyper

Glasögonvisning

På en visning kommer en representant för märket och visar hela kollektionen av bågar och färgställningar. Unika tillfällen att få se allt från ett visst märke. Det brukar vara trevlig stämning i butiken och oftast ett specialerbjudande i samband med visningen.

Inbokade visningar här »

Våra glasögonmärken

Här trängs designerbågar från modehus som Chloé, Tom Ford och Chanel tillsammans med franska independentmärket Caroline Abram, danska Lindberg, svenska Vasuma, japanska Masunaga och amerikansk-italienska Oliver Peoples.

Chloé Lindberg Ray-Ban
Chanel Oscar Magnuson Götti
True Vintage Revival Lunor Savile Row
CELINE Cutler & Gross Silhouette
Caroline Abram Masunaga Moscot
Maui Jim Tom Ford Oliver Peoples
Vasuma Örgreen Chimi

Om City Optik Stockholm

Mitt i Stockholm City ligger vår prisbelönta vackra optikbutik. Vi har stadigt vunnit utmärkelser, senast Årets optikbutik 2021 Sortiment av glasögonbågar är legendariskt och kunder från hela Sverige kommer för att hitta sin båge här.
City Optik är auktoriserad återförsäljare av glasögon från MOSCOT, Oliver Peoples, Chanel, Celine, Chloé, Tom Ford, Oscar Magnuson, Cutler and Gross, Oliver Goldsmith, Lindberg, Victoria Beckham, Masunaga, TVR, Vasuma m.fl.
Tack vare att vi har egen inslipningsverkstad kan vi göra glasögon snabbt, i vissa fall direkt samma dag.