Noga utvalda glasögon

Stockholms snyggaste glasögon

Välkommen till vår fina butik mitt i Stockholms city. Här hittar du bågar och glas i högsta kvalitet med genuin känsla och stil.
Vårt sortiment av glasögonbågar är legendariskt och kunder från hela Sverige kommer för att hitta sin båge här. Många av bågarna köper vi in på mässor utomlands vilket gör att här finns ett helt unikt urval glasögon. 

I mer än 30 år har vi varje dag arbetat med märkesbågar, så hur ett par bra glasögon ska kännas och se ut - det kan vi!

Oliver Peoples - glasögon i utsökt retrokänsla

Oliver Peoples är en av världens mest kända glasögonmärken och här hittar du Sveriges största sortiment. Vi har fått förmånen att vara en av få auktoriserade återförsäljare av deras glasögon i Stockholm. Oliver Peoples glasögonbågar syns i alla modetidningar, på alla stilbloggar och på många kända personer. Deras signum är väl avvägda retromodeller, ofta i tunn plast och alltid i väldigt fina naturfärger. Exempel på kända modeller är Gregory Peck, O'Malley, Sheldrake och Riley.

Masunaga - japanska glasögon med stil och kvalitet

Japantillverkade glasögon räknas som världens finaste. Masunaga startade sin tillverkning redan 1905 och i deras fabrik sker alla cirka 200 moment som behövs för att göra glasögon. Masunaga gör glasögon i tunn plast och vackra naturliga färger. Med erfarenhet av över hundra års glasögondesign i huset, är bågarna bland de snyggaste du hittar i dag och perfekt avvägda i form och känsla. Masunaga har med sina bågar flera gånger vunnit glasögonvärldens finaste utmärkelse Silmo d'Or.

Moscot - glasögonikoner från New York

Med klassiker som Lemtosh, Zolman och Miltzen kvalar Moscot lätt in som ett av de mest kända glasögonmärkena i världen. Verksamheten startade i början av 1900-talet och drivs än i dag av samma familj i samma kvarter i Lower East New York. När du vill satsa på en robust och hållbar båge i klassisk stil i klassisk färg är Moscot ditt förstahandsval. När herrarnaa stilguider i modemagasinen väljer bågar blir det ofta en Lemtosh eller Miltzen.

Chanel - trendiga lyxglasögon

Den självklart lyxiga stilen som ett par Chanel levererar är önskedrömmen för de som älskar glamour utan bling-bling. På senare år har designen varit ren och avskalad med enkla väl avvägda linjer. Vi ser också blinkningar bakåt till modehusets storhetsperioder. City Optik är en av få auktoriserade återförsäljare i Sverige.

Caroline Abram - inspirerande kvinnliga bågar

Franska designern Caroline Abram gör små vackra hantverk i fina färger och roliga detaljer. Den fina kvaliten gör att känslan och passformen är perfekt. Modellerna är många gånger uppseendeväckande men perfekt formgivna så de är väldigt lättburna. Du som söker det lilla extra när det gäller glasögon ska kika på hennes ljuvliga bågar.

Vad ingår i glasögonköpet?

  • 30 dagars bytesrätt. Gäller en gång per köp.
  • 3 månaders funktionsgaranti på glasen.
  • 1 års skadegaranti. Självrisk 500 kr. Gäller ej normal förslitning eller förlust.
  • Glasögonfodral.
  • Rengöringskit.
  • Livslång fri justering och service.
  • 50% på andra parets glas (gäller inom 60 dagar från första parets köp).

Boka synundersökning

Om du inte hittar din båge hos oss- då kanske den helt enkelt inte finns...

Vi handplockar de finaste modellerna ur varje märkes kollektion för att bara ha det allra bästa för våra kunder. Du är alltid välkommen in att kika, känna på och prova våra glasögonbågar. Tveka inte på att slå till på nya glasögon - vi har 30 dagars bytesrätt om du inte blir nöjd med bågen. Bra villkor för delbetalning finns, från 195 kr/månad oavsett båge.

Delbetalning info

Glasögon express

Här finns egen inslipningsverkstad med stort glaslager av singelstyrkor, så i vissa fall kan vi leverera dina färdiga glasögon på en timme. Glasen slipas in av personal med minst 20 års erfarenhet av glasinslipning.

Mer om olika glastyper

Våra glasögonmärken

Här trängs designerbågar från modehus som Chloé, Tom Ford och Chanel tillsammans med franska independentmärket Caroline Abram, danska Lindberg, svenska Vasuma, japanska Masunaga och amerikansk-italienska Oliver Peoples.

Mitt i Stockholm City ligger vår prisbelönta vackra optikbutik. Vi har stadigt vunnit utmärkelser, senast Årets optikbutik 2021.

City Optik är auktoriserad återförsäljare av glasögon från

Moscot
Oliver Peoples
Savile Row
Chanel
Celine
Chloé
Emmanuelle Khanh
Tom Ford
Oscar Magnuson
Cutler and Gross
Oliver Goldsmith
Lindberg
Victoria Beckham
Masunaga
TVR
Vasuma
Örgreen
Götti
Maui Jim