Glasen är viktiga

I dag finns det tunna, lätta, fina och hållbara glas för alla synfel. Vi är experter på alla sorters glasögonglas och har toppmodern utrustning för att helt inividuellt anpassa marknadens mest avancerade progressivglas Varilux Xclusive. Tack vare glaslager i butiken och egen inslipnings-verkstad har vi mycket snabb leverans av glasögon. Med personal som slipat tiotusentals glasögon genom åren kan vi i akuta fall få dina nya glasögon levererade direkt samma dag. Glasögon express! 

Material

Ny tillverkningsteknik och nya material ger mycket tunna och lätta glas. Även höga styrkor går att få tunna och fina. Absolut vanligast idag är att glasen görs i plastmaterial. Kvalitetsglas har en ytbehandling som skyddar mot UV-strålning och i vissa fall de skadliga blå ljuset, eliminerar reflexer, skyddar mot repor, är damm- och smutsavvisande och väldigt lättputsade. Eye Protect System finns som ett skyddande filter i glaset och ger blåljus- och UV-skydd med klara glas.

Ytbehandlingar med UV-skydd

En antireflexbehandling tar bort störande och fula reflexer i glasen. Du både ser bättre och ser bättre ut! Hårdytebehandling skyddar mot repor. Förutom att blockera UV-strålning som kommer rakt mot glaset, blockeras den UV-strålning som reflekteras i glasets baksida. Antistat- och antismutsbehandling håller dina glasögon rena längre och gör dem lätta att putsa.

Färgskiftande glas

Fotokromatiska glas är glasögonglas som skiftar färg och anpassar sig efter ljuset, eller mer exakt efter UV-strålningen. De är helt ofärgade inomhus och utomhus ändrar de sig efter dagsljuset. I full sol blir de mörka som solglas. Färgskiftande glas ger ökad komfort för ljuskänsliga ögon men ersätter inte alltid solglasögon, bland annat för att de inte mörknar i bilen. Det finns ett färgskiftande glas som mörknar även i bilen. De heter XTRActive och har en svagt tonad nyans i grunden, och dessutom mörknar de extra mycket i solen.

Alla varianter av glas (singel och progressiva) finns att få som fotokromatiska.

Glas för trötta ögon

Eyezen är ett glas speciellt anpassat för ögon som blir trötta efter en dag med mobilen och andra digitala skärmar. Det förbättrar livskvaliteten genom att avlasta ögonen och gör det lättare att fokusera på liten text. Glaset rekommenderas för personer från 15 till 45 års ålder där skärpan på nära håll är bra, men problem med trötta, svidiga, ansträngda och/eller röda ögon förekommer efter en dag med mobilen och andra skärmar.

Boka en synundersökning

Progressiva glas

Den smidigaste lösningen när man har problem med att fokusera och se skarpt på nära håll är progressiva glas. Du ser skarpt i alla situationer och behöver inte hålla på att ta av och på glasögonen.

Vi är auktoriserad återförsäljare av Varilux progressivglas från Essilor, och har utrustningen för att kunna tillpassa de allra senaste glasen Varilux Xclusive.

Mer om progressiva glas

Hur vi provar ut Essilors avancerade progressiva glas

Arbetsglas och terminalglas

Glas som är speciellt anpassade för arbete vid bildskärm eller för andra arbetsuppgifter som kräver stabilt och avslappnat seende på ett visst avstånd.

Mer om terminalglasögon

Glas för bilkörning

Att se riktigt skarpt och kontrastrikt samt att undvika bländning är viktigt vid bilkörning. Det finns glas som ger dig extra skarpt seende i mörker och vid andra svåra ljusförhållanden och även minskar bländning upp till 90%. Glasen heter RoadPilot och finns både som singel- och progressivglas. RoadPilot går att få färgskftande som mörknar även i bilen.

Glasögon snabbt när det är akut - i vissa fall leverans direkt på en timme i Stockholm city

Vi har egen verkstad och kan därför leverera dina glasögon snabbt om det är akut, i vissa fall direkt samma dag, på en timme bara. Glasögon express! Vi har ett lageromfång på enkelslipade +4 till -6 dptr / cyl -1,0 i tunt, lätt och fullbehandlat plastmaterial. Under sommaren har vi i perioder längre leveranstider än normalt.

Alla glasögon 295 kr/månad

Med BrilliantKund-konto betalar du aldrig mer än 295 kr i månaden inklusive en administraionsavgift på 14 kr. Du får ett köputrymme på 20 000 kronor och kan slutbetala när du vill.

295 kr/månad info

Delbetala dina nya glasögon helt utan avgift

Med DelBetala kan du dela upp betalningen på upp till 6 månader helt räntefritt. Inga avgifter tillkommer. Om du vill betala på längre tid, upp till 24 månader, tillkommer en aviavgift på 25 kr per månad. Sedvanlig kreditprövning.

Mer om delbetalning