Glasögontrenderna 2021

Just nu handlar det om att synas. Storlekarna går upp och bågen går upp mot ögonbrynet. Sjuttiotalskänslan är superhet. Färgerna domineras av ljusa, bleka och transparenta toner och även glasen ska ha en mild färgton. Som vanligt står klassikerna pall och det gäller också färgmässigt, så svarta eller sködpaddsbruna bågar är alls inte fel i år heller. Det är extremt viktigt med personliga glasögon, designade för att hålla och gjorda i fint material av tillverkare med gedigen kunskap och kärlek till glasögonbågar.Runda glasögon äger modebilden 2021

Runda glasögon äger stort i modebilden och får sägas vara grunden i glasögonmodet just nu. Det fungerar lika bra med pyttesmå runda som stora runda. Det är lika rätt med en kraftig och uppseendeväckande klotrund båge som en tunn och diskret. Materialet kan vara plast, metall eller helt båglösa.

Flerkantiga bågar stor glasögontrend

Nu har det lossnat för octagonen och de andra flerkantingarna! I år finns den kantiga formen i så gott som alla märkens kollektioner. Modellen är vanligast i tunna metallbågar men den finns också i plastmaterial. Vi ser dem oftast i ganska stora, rentav överdimensionerade varianter som lekfullt flirtar med sjuttio- och åttiotalet. Komplettera gärna med en glasögonkedja som hänger som ett smycke från bågen.


Feta bågar äger

Kraftiga bågar med kraftiga skalmar är på G igen. Efter ett år med stilla hemmasittande vill vi synas när vi ger oss ut för att träffa folk. Det ska synas att vi vill synas och att vi självklart har stenkoll på stil och mode.


Metallbågar trendar rejält

Sida vid sida med kraftiga plastbågar, finns trenden med luftiga metallbågar som är lätta och tunna. I trenden platsar allt i från rundade klassiska former till extremt kantiga med ett futuristiskt uttryck. Den klassiska stilen andas tillbakalutad coolhet och den extrema visar viljan att bryta ny mark.

Pilotbågar är tillbaka

Pilotbågar med en aningen uppdaterad form syns mer och mer. Gärna i kraftigare metall för en fetare och mer uppseendeväckande look. Pilotglasögon ska i år alltid ha tonade glas, gärna gradal som är mörkare upptill.

Handgjorda glasögon en trendig lyx

Vi vill ha glasögonbågar som är på riktigt. De ska vara äkta, gjorda av kunniga händer som älskar hantverket. Glasögonen ska ha en historia och kännas gedigna. Detaljerna får gärna vara ditskruvade för hand, materialet av samma fina kvalitet som förr i tiden. Vi älskar när känslan i bågen är mjuk och välgjord, när bågen är gjord för att hålla i många år. Här säljer vi familjeklenoder som ska ärvas av yngre generationer.


Bleka glasögonbågar fortsätter äga 2021

En fortsatt stark trend 2021 är transparenta glasögonbågar eller bågar i dimmiga pastelliga färger. Gärna ljusrosa, gråbeige, mildblå eller ljusgult. Det går hand i hand, eller strax efter egentligen, den osminkade neutrala make-up-trenden. Man kan också dra paralleller till heminredningstrenden med ljust nordiska hem i ljusa och luftiga material. Tänk korgar, korgstolar, korglampor. Tänk makramé. Obehandlad furu. Naturen.Ekologiska glasögon urstark trend

Som i hela samhället är efterfrågan stor på ekologiska varor, in alla fall mer miljövänliga. Det började med ett fåtal leverantörer, men nu börjar fler och fler ställa om till mer miljövänlig produktion där materialet i glasögonbågen består av träpulpa och cellulosa från bomull. De är helt nedbrytningsbara och tillverkas utan de lösningsmedel som oftast används vid glasögontillverkning. Om du lägger bågarna i komposten tar det cirka 3 år innan de har blivit till mull. Vi utnämner ekologiska glasögon till den mest självlysande glasögontrenden 2021.

Boka synundersökning här