Glasögontrenderna 2020

Glasögontrenderna är som ett levande väsen och förändras kontinuerligt. Just nu handlar det om kontraster. Det ska antingen vara rejält feta bågar i plast eller supertunna och luftiga i metall. Formen kan vara mjukt rundad eller riktigt kantig. Färgerna domineras av ljusa, bleka och transparenta toner. Som vanligt står klassikerna pall och det gäller också färgmässigt, så svarta eller sködpaddsbruna bågar är alls inte fel i år heller. Det blir allt viktigare med personliga glasögon, designade för att hålla och gjorda i fint material av tillverkare med gedigen kunskap och kärlek till glasögonbågar.Runda glasögon äger modebilden 2020

Runda glasögon äger stort i modebilden och får sägas vara grunden i glasögonmodet just nu. Det fungerar lika bra med pyttesmå runda som stora runda. Det är lika rätt med en kraftig och uppseendeväckande klotrund båge som en tunn och diskret. Materialet kan vara plast, metall eller helt båglösa. Med runda menar vi också de som är lite rakare ovantill och de som är mer ovala.Flerkantiga bågar växande glasögontrend

Nu har det lossnat för octagonen och de andra flerkantingarna! I år finns den kantiga formen i så gott som alla märkens kollektioner. Modellen är vanligast i tunna metallbågar men den finns också i plastmaterial. Vi ser dem oftast i ganska stora, rentav överdimensionerade varianter som lekfullt flirtar med sjuttio- och åttiotalet. Komplettera gärna med en glasögonkedja som hänger som ett smycke från bågen.


Feta bågar är modernt

Kraftiga bågar med kraftiga skalmar är på G igen. Vi vinkade adjö till det för ett antal år sedan men nu är vi åter redo för mera båge. Det här är trenden för den som är sugen på något uppseendeväckande men som bottnar i det klassiska. Det funkar både med helsvarta eller med mjuk transparens i färgen.


Metallbågar trendar rejält

Sida vid sida med kraftiga plastbågar, finns trenden med luftiga metallbågar som är superlätta och supertunna. Storleksmässigt finns inget lagom, vi satsar på väldigt små eller rejält stora bågar. I trenden platsar allt i från rundade former till extremt kantiga. Många designers hämtar just nu sin stilinspiration från trettiotalet och dess små rundade modeller. Luftigt är ett starkt nyckelord.

Handgjorda glasögon en trendig lyx

Vi vill ha glasögonbågar som är på riktigt. De ska vara äkta, gjorda av kunniga händer som älskar hantverket. Glasögonen ska ha en historia och kännas gedigna. Detaljerna får gärna vara ditskruvade för hand, materialet av samma fina kvalitet som förr i tiden. Vi älskar när känslan i bågen är mjuk och välgjord, när bågen är gjord för att hålla i många år. Här säljer vi familjeklenoder som ska ärvas av yngre generationer.
Bleka glasögonbågar fortsätter äga 2020

En fortsatt stark trend 2020 är transparenta glasögonbågar eller bågar i dimmiga pastelliga färger. Gärna ljusrosa, gråbeige, mildblå eller ljusgult. Det har alltid varit en eller annan som gillat den linjen, men nu är det påfallande många som söker ljusa bågar. Det går hand i hand, eller strax efter egentligen, den osminkade neutrala make-up-trenden. Man kan också dra paralleller till heminredningstrenden med ljust nordiska hem i ljusa och luftiga material. Tänk korgar, korgstolar, korglampor. Tänk makramé. Obehandlad furu. Naturen.

Det ju inte alls så att svarta och mörkbruna bågar är på väg ut ur modebilden. De har bara förflyttats till att vara en självklarhet. Du som haft ett par varv med svarta eller bruna glasögon ska absolut överväga ett köp av ljusare bågar.


Ekologiska glasögon urstark trend

Som i hela samhället är efterfrågan stor på ekologiska varor, in alla fall mer miljövänliga. Det började med ett fåtal leverantörer, men nu börjar fler och fler ställa om till mer miljövänlig produktion där materialet i glasögonbågen består av träpulpa och cellulosa från bomull. De är helt nedbrytningsbara och tillverkas utan de lösningsmedel som oftast används vid glasögontillverkning. Om du lägger bågarna i komposten tar det cirka 3 år innan de har blivit till mull. Vi utnämner ekologiska glasögon till den mest självlysande glasögontrenden 2020.

Boka synundersökning här