Boka synundersökning och synintyg här

En oskarp och suddig syn är ett vanligt tecken på att man behöver glasögon. Andra symptom kan vara huvudvärk, trötta ögon eller att ögonen svider. Att göra en synundersökning ger svar på vilket synfel du har och vilken typ av glas eller kontaktlins som passar dina ögon. Om du är över 50 år eller har någon ögonsjukdom i släkten rekommenderar vi en mer omfattande ögonhälsoundersökning. Synintyg för körkortstillstånd skickas elektroniskt till transportstyrelsen. Boka tid för synundersökning direkt, vi finns mitt i Stockholms city.
                    
Boka tid för synundersökning här

Synundersökning

Vid en synundersökning får man fram vilken styrka som behövs för att du ska se skarpt och bekvämt. Mätningar görs också för att kontrollera ögonens rörelser och funktion. Om du behöver progressiva glas kompletterar vi med mätningar av ditt synbeteende som gör att vi kan tillpassa en helt ny typ av individuella skräddarsydda glas. En synundersökning tar 30-45 minuter, utförs av legitimerad optiker och kostar 490 kronor.

Vi är kvalitetscertifierade av Optikerförbundet och arbetar enligt kvalitetsnormen. Vid misstanke om ögonsjukdom skickas remiss till ögonklinik.

Ögonhälsoundersökning / synhälsoundersökning

Om du är över 50 år eller har någon ögonsjukdom i släkten rekommenderar vi en ögonhälsoundersökning som är en utökad synundersökning. Vid ögonhälsoundersökning mäter vi förutom ditt synfel också ögats tryck, fotograferar ögonbotten och testar ditt synfält. Resultatet av undersökningen skickas till ögonläkare för bedömning. En ögonhälsoundersökning tar 45 - 60 minuter och kostar 990 kronor. Många ögonsjukdomar kan behandlas om de upptäcks i ett tidigt skede.

Synundersökning för torra ögon

Förutom en synundersökning gör vi en utredning för att mäta och utvärdera dina torra ögon. Du får behandlingsförslag för just din typ av torra ögon. Denna undersökning tar 45-60 minuter och kostar 690 kronor.

Kontaktlinsundersökning

Vid en linsundersökning gör vi en synundersökning och kontrollerar ögats yttre delar, bland annat att hornhinnan är klar, att inga tecken på infektion finns eller märken som tyder på att linsen inte sitter bra. Vi ger råd och tips om ditt linsbärande och fortsatta ögonhälsa. Ibland föreslår vi en ny linssort t ex om det har kommit nya varianter som är bättre för ögat eller om det finns ett annat koncept som vi tror passar just dig bättre. Om du inte haft linser tidigare mäter vi även ögats form och provar ut en lins som passar ditt öga. För dig som använder linser sedan tidigare kostar kontrollen 590 kronor. Du som inte haft linser tidigare betalar 890 kronor. Då ingår lite fler moment och ett startpaket linser.

Synintyg för körkort skickas elektroniskt

När du behöver ett synintyg för körkortstillstånd görs en syntest där vi mäter synskärpa och synfält. Du behöver inte boka tid utan kommer på drop-in till oss mitt i Stockholm, på Drottninggatan 80. Testet kostar 150 kronor och tar cirka tio minuter. Intyget kan skickas elektroniskt till Transportstyrelsen. Vill du hellre ha en utskrift på papper fixar vi det direkt.

Obs! Glöm inte att ta med legitimation.

Synintyg för förnyelse behörighet lastbil och buss

Om du är under 45 år och behöver intyg för att förnya din högre behörighet (lastbil, buss) kostar det 190 kronor och du bokar tid på 08-7917570. Intyget kan skickas elektroniskt till Transportstyrelsen. Vill du hellre ha en utskrift på papper så får du det i stället.

Obs! Om du är över 45 år, eller inte tidigare haft högre behörighet, måste du göra testet hos en läkare.

Gratis syntest i vår syndator

En gratis test i vår syndator tar fram din avståndsstyrka och ger en bra fingervisning om glasögon eller linser kan förbättra din tillvaro.