Solglasögon med styrka

Sätt in dina egna styrkor i solglasögonen. Många tycker att solglasögon med styrka i glasen är det bästa köp de gjort! Man ser klart, bekvämt och kontrastrikt med slipade solglas. Ett märke som specialiserat sig på detta är Maui Jim. Deras högkvalitativa polariserade glas solglasögon går att få med styrka. Även i Ray-Ban och i andra bågar kan man sätta in sin egen styrka, det gäller också progressiva glas.

Polariserat glas

Polariserat glas tar bort störande reflexer som kommer nerifrån, vilket är speciellt bra på sjön eller vid bilkörning. Polariserade glas går att få både enkelslipade eller progressiva. Den bästa kvalitén har Maui Jims solglas som har en enastående skärpa och kontrast och en färgåtergivning som ingen kan matcha. Alla solglas, oavsett märke, har 100% UV-skydd, mycket viktigt! (Polariserat glas kallas ofta Polaroid eller Polaroidglas, men det är ett varumärke)

Fotokromatiska / färgskiftande glas

Fotokromatiska glas brukar vi kalla komfortglas, eftersom de anpassar sig efter UV-ljuset och skiftar färg från helt ofärgade inomhus till mörka när solen skiner. Glasen reagerar på UV- strålningen och ändrar färg också en molnig dag. I bilen som har rutor med UV-skydd förblir glasen ljusa. Fotokromatiska glas har 100% UV-skydd och är oerhört skönt för ögonen, men ersätter inte solglasögon helt.

Extra mörka fotokromatiska / färgskiftande glas

För dig som utomhus vill ha ett extra mörkt färgskiftande glas, och även funktionen att de mörknar i bilen, finns en variant färgskiftande glas som heter Xtractive. Inomhus har glaset en lätt och behaglig toning, utomhus blir de mörkare än standard färgskiftande glas, och i bilen mörknar de till en "mellanmörk" ton.

Nu finns även färgskiftande glas med polariserande effekt.

Färgat glas

Plastglas går att färga i alla möjliga färger. Man kan även tona så att de är mörkare upptill och ljusare nedtill. De flesta glas har 100% UV-skydd men man kan också lägga på ett extra UV-filter. I många av Ray-Bans bågar kan man slipa in glas med sin egen styrka. Mest populär är den klassiska grågröna G15 färgen.

Ytbehandling med förstärkt UV-skydd

På vissa glas kan man förstärka glasets 100% -iga UV-skydd framifrån, med en ytbehandling som filtrerar bort det UV-ljus som reflekteras in i ögat från baksidan av glaset. Behandlingen heter Crizal Sun UV Forte och är också extremt hård samt har antireflexfunktion i toppklass.

Solglasögon speciellt anpassade för sport

Vid all slags sport och friluftsliv är det viktigt att bågen är lätt och sitter bra samt att glasens slipning är anpassad till bågen. Maui Jim är specialiserade på modeller som är speciellt anpassade för sport. Med sina fyra olika glasfärger, bland annat ett grönt som är bra när man golfar och fiskar, täcker Maui Jim in i stort sett alla krav och behov vid sport. Deras skärpa och kontrast i glasen räknas som branschens bästa.

Maui Jim solglasögon finns att få med styrka i Stockholm

Maui Jim solglasögon går att beställa i din styrka. Glasen håller en otroligt hög kvalité vilket ger en skärpa utöver det vanliga och finns i flera olika färger. Den bästa polariseringseffekten och ytbehandlingar i världsklass gör att man blir beroende av Maui Jims solglasögon. Räkna med en leveranstid på cirka 2 veckor för styrkeslipade Maui Jim.

Boka tid