Solglasögontrenderna 2023

Det finns fina solglasögon för alla. Snabbast marscherande trenden är metallbågar. Det är stora sjuttiotalsmodeller för damerna och mindre fyrtiotalsmodeller som är mer unisex. Runda solglasögon fortsätter vara heta, vi ser dem i alla kollektioner och hos alla modehus.  Små rektangulära solglasögon som doftar 90-tal bubblar på och glöm inte att de ska bäras långt ner på näsan. Stora plastbågar med rejält bred skalm ligger också i tiden 2023. Färgskalan på bågarna går i naturliga färger och de transparenta och ljusa färgerna är just nu i skarpaste fokus. Det gäller även glasen där det trendigaste är semi-mörka glas. Solglasögontrendens must-have-detalj är glasögonkedjan som ger en riktig fashion-kick till stilen.  Runda solglasögon fortsatt trendiga

De riktigt stora klotrunda solglasögonen tilltalar den modeintresserade. I år ska de andas lekfulhet och ha många detaljer på bågarna. Lägg gärna till en kedja och stilen är komplett.


Pilotglasögon i åttiotalsstil

Pilotglasögon finns alltid med i en välklädd persons solglasögon-garderob. I år ska de vara överdimensionerade och hämta sin stil från skarven mellan sjuttio- och åttiotalet. Snyggt gradalfärgade glas är ett måste 2023.


Solglasögontrend i metall

Stora solglasögon med metallbågar i kantiga former har seglat upp som mångas favoritsolglasögon just nu. De ser coolt sjuttio- åttiotalsaktiga ut. Storleken gör dem ytterst kaxiga men de är lättburna och luftigt bekväma att bära.Transparenta färger bleknar inte

Svart och brunt i all ära men de bleka och nästan ofärgade solglasögonen rankas just nu snäppet högre. Det ser så läckert ut med mörka glas till de nästan ofärgade bågarna. De helt vattenklara bågarna kombineras ofta med grått eller grönt glas men det är också ursnyggt med bara ett svagt tonat glas.


Kraftiga bågar rejält moderna

Riktigt rejäla kraftiga bågar ska det vara i år om vi ser på de stora modehusen. Speciellt skalmen ska vara uttalat kraftig. En annan färg i glasen än de traditionella grå eller bruna är också en het detalj. När vi pratar om glasfärger passar vi på att nämna att en svagare ton i glasen än tidigare, halvmörka alltså, är väldigt trendigt.

Klassiska solglasögontrenden är rund

Runda solglasögon är klassikern som dominerar i glasögonmodet och bara fortsätter uppåt. Här funkar både plastbågar och metallbågar, klotrunda och halvrunda. Färgerna ska här hållas i jordiga toner men även svart funkar.Ikonerna

Suget efter de genuina klassiska modellerna bara ökar. Kanske för att man i tider när trenderna spretar åt många olika håll vill landa i en trygg och säker stil. Vi vill tillbaka där allting började. Randolph Engineerings Aviator är exempel på en modell som aldrig går ur tiden. Tom Ford, Oliver Peoples och Ray-Ban är märken som har mycket bra inom den klassiska solglasögonstilen.

Se solglasögon i webshoppen

Solclip / Clip-on

Clip-on är stort igen. Många märken har egna clip-ons till bågen, det är både exklusivt och snyggt! Det finns clip-ons till de flesta bågmodeller. Ett enkelt sätt att uppgradera både modegrad och solskydd på dina befintliga glasögon.

Köp clip-on här

Solglasögonvisningar

På en visning kommer en representant för märket och visar hela kollektionen av bågar och färgställningar. Unika tillfällen att få se allt från ett visst märke.

Boka tid