Oliver Peoples ton-i-ton så snyggt på Sebastian

  • 19 juni, 2017

Visst bär han upp den transparenta ton-i-ton trenden fantastiskt väl, Sebastian. Så snyggt med transparenta Gregory Peck till ljust hår. Oliver Peoples är vårt älsklingsmärke just nu, och Gregory Peck är en av de bästa modellerna.

Stilexperten på King Magazine tipsar ofta om just Gregory Peck. Den finns i flera färger; brun havanna, transparent grå och svart för att nämna några. Vi är auktoriserade Oliver Peoples återförsäljare och har Sveriges största sortiment av Oliver Peoples glasögon.

Sebastian arbetar med det nya moderna miljömedvetna livet på beleco.com. I stället för att äga dina möbler så kan genom Beleco du hyra dem. Du använder dem tills du tröttnar på dem, kort eller lång tid, sedan tar någon annan över och använder dem. Fiffigt. Tjänsten är ny och under uppbyggnad, men det låter verkligen som något för framtiden.

Tack Sebastian för att vi får ha med dig på bild.

Drottninggatans härligaste fotomodeller

  • 05 juni, 2017

Så roligt att lagom till sommaren hämta ut ett par supersnygga Lindberg glasögon och läckra Ray-Ban Aviators med färgspegelglas. Och vilken tur för bloggen att färgstarka Edith och Lilly vill vara med på bild.

Här har vi Edith och Lilly i sina snygga Ray-Ban pilotglasögon. Se så snyggt med tonade färgspegelglas. Bågarna kommer från Ray-Bans junior collection och de är utmärkta att slipa in färgspegelglas med styrka i.

Kan det bli bättre!? Edith så fin, så fin i sina Lindberg-glasögon. Lätta och tåliga bågar i snygg färg och toppmodern form.

Lindbergs barnglasögon görs i stark, lätt och helt nickelfri titan.

Tack tjejer för att vi får ha er på bloggen!

Nerdwax - nyheten som gör att glasögonen sitter kvar

  • 31 maj, 2017

Nerdwax är den revolutionerande nyheten som hindrar glasögonen från att halka ner på näsan. Tänk att det skuller dröja en bit in på tvåtusentalet innan man fick bukt med solglasögon som irriterande ofta ramlar ner på näsan. Vaxet är gjort av ekologiska råvaror i bästa kvalite.

Lägg ett lager Nerwax på bågen eller direkt på näsan. Håller fast bågen mellan 1 timme och en hel dag, lite beroende på om du svettas, hur tung bågen är etc. Vaxet är tillverkat av ekologiska och mildast möjliga råvaror. Nu har vi lagt upp ett litet lager, men det förra tog snabbt slut. Kostar 129 kr styck. Slår du till på 3 så blir det bara 300 kr.

Köp Nerdwax här i webshoppen

En underbar present

  • 30 maj, 2017

Mattias och Fanny fick en fantastiskt present av sina goda vänner. De fick ett presentkort som innebar att komma in till oss och välja sig ett par solglasögon för sommarens vackra dagar. Flott gåva till fint par :)

Det ljuvliga paret valde Oliver Peoples modell Remick till honom och klassiska Ray-Ban Round metal till henne.

Tack för att vi fick ta en bild och varmt grattis till sista året som 40-någonting.

Solig helg i Oliver Peoples Sheldrake

  • 27 maj, 2017

Transparent så klart! Rickard så snygg i sina Oliver Peoples Sheldrake i genomskinlig båge med gröngrå glas. Perfekta solglasögon till en perfekt solig helg.

Love the style!

Dick Moby eco-bågar med grå färgskiftande glas

  • 23 maj, 2017

Visst blev kombon transparent båge och grålila glas snyggt! Bågen kommer från Amsterdambaserade Dick Moby, kända för att tänka miljövänlighet i minsta detalj. Glasens yta skimrar i lila och mörkheten ändrar sig efter ljuset.


Inför sommaren valde Åsa bågar från Dick Moby. Glasen är grå färgskiftande Transitions från Essilor. Ytan har en lilaskimrande behandling, Prevencia, som blockerar det skadliga blå ljuset samtidigt som det skyddar mot UV-strålning. Både snyggt, praktiskt och hälsosamt. Den halvmörka färgen som glasen har när det är molnigt ute, känns extremt trendig. I full sol blir de mörka som solglasögon, och inomhus helt ljusa.

Färgskiftande (fotokromatiska) glas är perfekt om du är ljuskänslig. De reagerar till största del på UV-ljus, därför mörknar de utomhus även om solen inte är framme. Av samma orsak ändrar de inte färg i bilen som har UV-skydd i rutorna. Färgskiftande glas ersätter inte solglasögon fullt ut, men är en väldigt fiffig lösning när man har känsliga ögon som ofta blir irriterade av skarpt ljus.

Läs mer om glas & behandlingar

Om oss i senaste Market

  • 22 maj, 2017

I senaste numret av Market finns en liten artikel om oss och hur vi jobbar; en unik glasögonbutik som gör intryck och ger inspiration till hela handeln. När de flesta optiker sysslar med lockpriser koncentrerar vi oss på att ge full valuta för pengarna. Kvalitet i varje led, och i slutändan ett par glasögon som du blir snygg i, som du kan vara stolt över och som helt enkelt bara funkar.


Vår fredagskille Håkan gör succé med nya solbrillor

  • 12 maj, 2017

Drottninggatan stannade upp för en sekund när Håkan kom ut med sina splitternya coola Oliver Peoples Gregory Peck med grå styrkeglas. Helt rätt val!

Håkan är en fräsch 60-plussare som varit oss trogen i många år. Alltid med snygga brillor på näsan. Senaste köpet är Oliver Peoples ikonmodell Gregory Peck i trendiga "färgen" transparent. Till det grå solglas med styrka. Nu hoppas vi solen ska skina flitigt så de kommer till användning ofta, ofta.

Tack för att vi fick ta en bil Håkan med vår Canon-kamera.

Glasögontrenderna 2017 - expertens bästa råd

  • 11 maj, 2017

Vi har en av Sveriges ledande experter på glasögonmode här på City Optik. Det är Åsa som regelbundet skriver om glasögon och trender för branschens tidning Optik. I senaste numret av tidningen Optik finns hennes genomgång av de viktigaste trenderna för glasögon just nu, sommaren 2017. Här är ett utdrag ur artikeln.

Trendspaning glasögon 2017

Ingen har väl missat att runt börjar bli basen i utbudet, och i vår ser vi mer klotrunda bågar än någon gång tidigare. På bilden en Tom Ford.

Den bleka och transparenta vågen har växt sig riktigt stark och det verkar både män och kvinnor gilla. På den här vågen surfar allt från riktigt ljusa havannabruna nyanser via mjuka pastelliga toner till helt genomskinliga vattenklara ickefärger. Bilden visar Oliver Peoples, i bakgrunden Vasuma.

Det är roligt se att bågar med riktigt skarpa kanter, gärna lite halvknasiga sex- och åttkantiga bågar tas väl emot av publiken. Det har sett intressanta men svårsäljbara ut på förhandsbilderna, men väl på plats i butiken visar det sig att många väntat på något som skiljer ut sig på ett nytt sätt. Ett inköpstips alltså. På bilden helt nya flerkantiga Vasuma.

Det kan ibland kännas lite disparat det här med trenderna, för samtidigt som många kikar på lövtunna luftiga bågar, frågar vissa andra efter riktigt feta och kraftiga bitar. Bilden visar en fet Vasuma och en rund fetTom Ford.

Den klassiska pilotbågen som dominerat metallsidan de senaste åren har lugnat ner sig, och det är kanske tack vare det som dubbelbryggan kliver fram på massor av andra modeller. Vi ser plastbågar som får en liten brygga i metall som extra detalj men även vanliga runda metallbågar piffas upp med en extra metallinje högst upp. På bilden Céline.

Hantverket är rejält fokus. Tidigare brydde sig inte våra kunder när vi pratade om våra väl arbetade bågar, men dagens unga konsumenter spetsar gärna öronen när vi visar fint ornamenterade skalmar och charnier och pratar om hantverkets betydelse. Det gör att leverantörerna producerar fler sådana modeller och vi butiker vågar köpa in. På bilden modell Drury från anrika Savile Row eyewear.

Samma fokus gäller ekologiska bågar, eller i varje fall bågar där tillverkningen skett på ett mer hållbart sätt. När vi berättar att en båge är tillverkad i miljövänligare plast, att leverantören anstränger sig för att snåla med jordens resurser och att kringprodukterna är gjorda av återvunnet material, ja då ser vi att bågen växer ett steg till. Den kvalar liksom automatiskt in på listan över tänkbara köp. Bilden visar Dick Moby.På solsidan tuffar klassikerna på som vanligt, det är bara piloten som gör en tvärbromsning. Den här sommaren har varje leverantör minst en flatbase i kollektionen, och giganten Ray-Ban har lagt in flatare linser i flera av deras modeller. På bilden Oliver Peoples i samarbete med The Row.

Läs tidningen Optik här


Nyckelord glasögontrender 2017

Runt

Transparent

Ornamenterat

Dubbelbrygga

Flerkantigt

Fett

Luftigt

Flatbase

Färgspegel

Ekologi

Till Åsas glasögonblogg

Fotografier: City Optik / Åsa Vikström

Vårens snyggaste glasögon

  • 08 maj, 2017

Vårens snyggaste glasögon sitter just nu på sommarens vackraste blomma. Maria valde Oscar Magnusons Phil i trendig blekrosa nyans. Den runda Phil är en alldeles nysläppt båge och vi gissar att det är fler än Maria som kommer att falla för den.

Maria Abdulhusen är vårt senaste optiker-tillskott på City Optik. Hon har en magisterexamen i optometri, vilket innebär att hon har en längre och mer avancerad utbildning än de flesta optiker. Hon har också behörighet att droppa pupillvidgande droppar inför synundersökning. Det kan i vissa fall vara bra att göra, till exempel om det är svårt att få fram rätt styrkor när ögat har drabbats av muskelkramp.

Välkommen att boka tid för synundersökning, linskoll eller ögonhälsoundersökning hos Maria på telefon 08-791 75 70.

Läs om oika typer av synundersökningar