Rosa bandet 15 år

  • 17 oktober, 2017

Cancerfondens Rosa-bandet kampanj firar 15 år i år. Bröstcancer är den vanligaste cancerformen för kvinnor, och pengarna från Rosa bandet går specifikt till bröstcancerforskningen. Sedan starten har man fått in 674 miljoner. I år har Efva Attling designat bandet och vi stöttar genom att köpa och ge till våra kunder. Välkommen in för att hämta ditt rosa band!

BEAT IT är budskapet på bandet. Varmt välkommen in för stt få ett rosa band, så länge lagret räcker.

Maxat snygg i både ljusa och mörka glasögon

  • 13 oktober, 2017

Susanna är hur fin som helst i både sina ljusa och sina mörka glasögon. Det blir så kul stilbyte bara genom att byta bågar. En transparent båge blir extra fin med liten färgton i glaset, eller att ha färgskiftande glas i.

Så cool i transparenta Massada med guldfärgade metalldetaljer.


Massada är ett spännande glasögonmärke vars slogan är " It´s all about identity". Baserade i Schweiz designar de sina uttrycksfulla bågar och driver samtidigt flera konstprojekt. Vi är en av få återförsäljare av Massada Eyewear i Sverige.

Så härligt att ha ett par helt motsatta glasögon att variera med. Här är Susanna i ett par grymma Céline.

Tack Susanna för att vi får ha dig på bloggen <3


Internationella flickdagen och Catti lyser på bloggen i sina nya Lindberg n.o.w

  • 11 oktober, 2017

I dag den 11 oktober har vi Internationella flickdagen, instiftad av FN för att uppmärksamma flickors villkor. Av en lycklig slump har vi i dag en av Sveriges bästa och roligaste flickor på bloggen, Catti Brandelius, AKA Miss Universum AKA Profesora m.fl. Utifrån de olika personligheter hon genom åren skapat, belyser hon kvinnors roll och situation i samhället på ett lysande sätt.

Catti är fantastiskt fin i Lindbergs runda 6541 med matt brun yta.

Blir du nyfiken på Miss Universum, Profesora och fler alter egon hittar du mer via länken. Tusen tack Catti för att vi får ha dig på bloggen <3

Läs mer

Nyinkomna Willems Eyewear ligger extremt rätt i glasögonmodet

  • 09 oktober, 2017

Nyss hemkomna från en av världens största glasögonmässor, Silmo i Paris, försöker vi sammanfatta trenderna i glasögonvärlden just nu. Det starkaste trendspåret står stora luftiga sjuttiotalsformer för, och klotrunda är spårets signaturform. Så lyckat att just i dag få packa upp nyinkomna Willems Eyewear som är EXAKT enligt nämnda trendspår.

Kolla formen, storleken och de nedtonade färgerna! Willems eyewear gör allting rätt. Efter många år med betoning på plastbågar är många sugna på luftiga metallbågar.

Märket är helt nyss för oss men de lär ha gjort bågar sedan början nittonhundratalet i Tyskland.


Den här klotrunda glasögonbågen från Willems är helt underbar. Med rosa skalmtoppar..

Oliver Peoples Gregory Peck på rätt man i Stockholmsvimlet

  • 05 oktober, 2017

Den här stylingen är vi extremt nöjda med! Uffe som hängt med oss i alla år har i dag kommit ut som glasögonbärare. Visst var han fin tidigare, men nu fick han ett riktigt lyft som vi gissar alla runt honom kommer att gilla. Det är en Oliver Peoples Gregory Peck i transparent grå som är graderad i färgen, mörkare upptill och ljusare nertill.

Tack för att vi får ha dig på bloggen <3

Till Paris och Silmo glasögonmässa

  • 04 oktober, 2017

I morgon bär det i väg till Paris och en av världens största glasögonmässor, Silmo. En legendarisk mässa som i år firar 50-års jubileum. Vi ser fram emot fantastiskt inspirerande dagar där glasögonmode och glasögontrender blir vårt fokus.


Det lär bli en extra spektakulär mässa i år när 50 år ska firas.

Vi har bokat in oss på möten med fina glasögonmärken. Bland annat hos Caroline Abram som vi här om dagen fick veta är nominerad till en Silmo d Ór både i solglasögon- och glasögonklassen. Stort!

Caroline Abram gör så läckra damiga bågar, vi har redan en del av hennes kollektion i butiken men nu ska det bli mer.

Mellan bokningarna går vi runt och försöker hitta nya spännande märken som kan passa i butiken. Och så kommer vi att träffa en massa trevliga kollegor förstås, både från Sverige och resten av Europa. Det kanske hinns med ett glas champagne inne i Paris eller i alla fall en kaffe och croissant.

Snygga glasögon: Lindberg n.o.w

  • 20 september, 2017

I Lindbergs oerhört populära serie n.o.w finns den här snyggingen i gradalfärgad grå front. Den är som en Clubmaster men i modern tappning. Superlätt och bekväm är också på denna båges plus-sida.

Lätt, luftig med mycket karaktär. Lindberg n.o.w är inte svår att gilla.

Till Lindbergs websida

Färgskiftande Transitionsglas snyggt i transparent båge

  • 19 september, 2017

Brittas senaste glasögonval är en transparent båge från Dick Moby. Till den slipade vi in grå färgskiftande Transitionsglas. Superfint! Inomhus är glasen helt ofärgade och utomhus blir de mörkare i takt med intensiteten på UV-strålningen.

Britta är framtidens optiker:) Hon går andra året på optikerutbildningen och vissa dagar kommer hon hit och arbetar med oss. Som utbildad konstnär har hon gedigen kunskap om färger och ett säkert öga för detaljer. Hon är helt enkelt en klippa när det gäller att hitta rätt båge till kunderna. Här har hon precis satt sig i solen på Drottninggatan och glasen har bara hunnit färgförändras en aning.

Efter en liten stund har glasen mörknat lite till.

Här är glasen lika mörka som solglas.

Mer om olika glassorter

Varilux X-serien det senaste och bästa i progressivglas-klassen

  • 18 september, 2017

Vi är bland de första i Sverige att få tillpassa nylanserade Varilux X, de progressiva glasen med topprestanda på allt inom en armlängds avstånd. Vi mäter ditt synbeteende både på långt och på nära håll och anpassar optiken därefter. Du får ett bredare och djupare seende än vad som tidigare varit möjligt.


Få ett bekvämt och superskarpt seende när du sitter med mobilen, med paddan eller jobbar med din laptop. En grundlig synundersökning är basen, sedan kompletterar vi med mätningar på bland annat hur långt du håller en Ipad ifrån dig, hur du vinklar den, hur du vinklar huvudet. Vi mäter också hur bågen sitter, vilken vinkel den har mot ansiktet etc. Resultatet ligger sedan till grunden för helt skräddarsydda progressivglas som ger en fantastisk och okomplicerad synupplevelse.

Nytt märke - Caroline Abram

  • 14 september, 2017

Nytt märke hos oss är Paris-designern Caroline Abrams lekfulla och stilrena glasögonbågar. Vi fastnade för metallkollektionen med generöst luftig volym och trendiga former. Bågarna har en assymetrisk färgdetalj som gör att man tittar till en extra gång. Maria Caesar föll direkt för den tunna och luftiga bågen, och hon passar ju grymt bra i den. Kolla här

Fräsch, snygg, enkel, rolig, modern. Bågen eller Maria? Bägge!

Hösten är en bra tid att skaffa nya glasögon. När det blir mörkare ökar kravet på synen. Visste du att det finns speciella bil-glasögon som minskar bländning och ökar skärpan? Boka tid för synundersökning genom att ringa 08-791 75 70 eller mejla info@cityoptik.se

Läs om synundersökning här