En numera smått legendarisk ägarkonstellation firar finaste firman som fyller 20 år den 1 februari 2023. City Optik är juvelen i drottningkronan, pärlan på gatan, smycket i kvarteret. Diamanten på skapelsen är relationerna som skapats här genom alla år med kunder, medarbetare, leverantörer, kollegor och grannar.

Glasögontillverkning sedan 1937

I den här anrika lokalen har det bedrivits glasögontillverkning och undersökningar av synen sedan 1937. Det startade med Optiker Bergman den äldre när han öppnade optikbutik här. På den tiden var det tunga sammetsgardiner för fönstren och det blossades flitigt på cigarr. Röken låg tät i lokalenoch bilar körde på Drottninggatan.

oktober03069

Åke Bergman, sonen, tog över och drev under dåvarande namnet Optiker Bergman butiken fram till en bit in på åttiotalet. Efter Åke kom Bosse och Gerald, strax därpå Björn Levin som drev butiken under namnet City Optik fram till 2003, då han sålde firman till sina anställda Aime, Jenny, Maria och Åsa.

oktober06034

Här är vi med Åke när han kom för en fika 1994. Han berättade att det var tjocka sammetsgardiner för fönstren och att alla hans pappas kunder satt och rökte i butiken. Dimman låg tät.

Framgångsreceptet

Ingen av oss kan göra budget, vi har ingen koll på nyckeltal. Vårt arbetssätt grundar sig i en enkel filosofi som har lett oss ganska långt.

Var snäll! Gör ditt bästa. Fika ofta.

Fler fina City Optikare

Steg för steg har vi blivit fler. Bara några månader efter starten kom Maria Caesar in i gänget. Efter henne kom Kajsa och Britta. Sedan var det dags för Amanda att göra entré, det är nu några år sedan.

Vi har alltid ett par stycken som kommer och stöttar upp på helger och lov. Just nu Ebba Linmark och Jenny Aronsson.

En rolig detalj är att väldigt många av de som jobbat extra här eller praktiserat har gått vidare till toppjobb inom optikbranschen. Till exempel har vi en ögonläkare, en doktor i medicin, flera master-optiker, en universitetsadjunkt, en jurist, lärare på optikskolan etc.

Kan ni hålla sams?

Den vanligaste frågan vi fått genom åren om hur det är att driva City Optik är: Kan ni hålla sams?

Det syftade för 10-20 år sedan på en gammal fördom om att kvinnor ofta bråkade sinsemellan.Tack och lov var det länge sedan vi hörde den frågan. För er som ändå vill veta hur det är med den saken kan vi berätta att vi aldrig bråkar. Aldrig är osams. Varken nu eller då.

Dela gärna och håll dig uppdaterad med våra senaste nyheter och erbjudande


RING OSS 08-791 75 70

MAILA OSS

BOKA TID

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev