Stilinspiration i mars

  • 05 mars, 2019

Vintern dröjer sig kvar och visst behövs lite inspiration och något snyggt att vila ögonen på. Här kommer inspiration i form av bilder på våra kunder i sina nya glasögon. Vi ser flera trendspår; klassiskt, runt, transparent, cateyes och vårens snackis glasögonkedjan.


Runda trenden i mjuk färg. Båge från franska Caroline Abram.

Cateyes i härligt mörk matt färg. Båge från svenska Oscar Magnsuon.

Runda Chanelglasögon med tillhörande kedja. Glasögonkedja är vårens supertrend!

Mjukt färgad transparent båge med trendfärgen lila som reflektion i glasen. Bågen från danska Lindberg.

Klassiska Oliver Peoples i matt mörkt brun färg. Alltid rätt!

Klassiska stilen också i Lunors matt svarta båge.

Tack alla fina inspiratörer som vi får ha på bloggen <3

Vårt nya stjärnskott Amanda

  • 01 mars, 2019

Varmt välkommen hälsar vi Amanda som är ny medarbetare på City Optik. Med sin breda kunskap om märkesglasögon och känsla för stil och färger har hon snabbt blivit en klippa för oss och en inspiratör för våra kunder.


Åsa och alla via andra är väldigt glada över att Amanda valde att börja hos oss. Hon har tidigare arbetat på Bågar & Glas här i Stockholm, så glasögon är något hon kan. Det hon gillar mest med jobbet är att guida kunderna till att hitta sin egen unika fantastiska båge.

Amanda peppar oss att välja färgade glas lite oftare. Här har Åsa sina Savile Row Round Eye med färgskiftande Transitionsglas. Amanda har Oliver Peoples Brownstone också färgskiftande i en svagt rosa grundnyans.

Det här är solglasögon som är ljusrosa inomhus och mörknar i en mörk aubergineton i solen.

Tack för att vi får ha dig på bloggen och i butiken Amanda <3

Personalens val i vår - Tom Ford

  • 26 februari, 2019

En glasögontrend för 2019 är stora metallbågar i spännande former. En alldeles sprillans nyinkommen är den här från Tom Ford som vår Frida valde till sig själv. Så otroligt snyggt!


De trendiga Tom Fordglasögonen har modellnummer 5630B och vi gissar att den här blir en av vårens "måsten" bland glasögonälskare. Den lyfter verkligen fram ögonen på ett perfekt sätt.

Frida har arbetat med oss i ett år nu. Hon stöttar upp på eftermiddagar, lördagar och lov och är klippa när det gäller att guida fram till nya bågar.

Personalen glasögonval

  • 25 mars, 2019


Det

Stilbrytning

  • 25 februari, 2019

När man hittar två superfina bågar, den ena rund och mjuk, den andra skarp och mörk, då kan det bli väldigt svårt att välja. Lösningen blir att ta bägge två. Det är så roligt att kunna lyfta stil, humör och kläder med matchande glasögon.

Ena paret blev helt nyinkomna Tom Ford med riktig "powerkänsla". Raka linjer med kraftig front och skalm i klassisk havannabrun.

Andra paret en rund mjukt rosa båge från svenska Oscar Magnuson. Läcker för att den är så ljus och ganska stor. Lite som sjuttiotalet goes 2019.

Oscar Magnusons bågar är tillverkade av bioplasten M49 från italienska Mazzuchelli. Det gillar vi och det gillar Ellinor också. Hon arbetar på hållbarhetsbyrån U & We som kallar sig ”Catalyst for Good Business” med ambitionen att förena god lönsamhet med socialt ansvar och miljöhänsyn.

Och här har vi glasögonen som tjänstgjort några år nu. Fina.. men visst blev det ett lyft med nya!

Tack Ellinor för att du glasögon-inspirerar på bloggen!

Stilinspiration från Drottninggatan

  • 14 februari, 2019

Vi har förmånen att dag efter dag se människor gå ut ur butiken med en underbart fin och uppdaterad look. Nya glasögon gör så mycket för helheten. Här kommer inspirationsbilder på några som nyss hämtat sina nya glasögon.


Chloés åttakantiga med lite ton i glasen... läckert!

Savile Rows handgjorda Panto som mixar metall och plast till snygg klassisk stil.

Oliver Peoples är märket som är ledande i den klassiska stilen. Fin mix keps/glasögon/skägg.

Tack alla inspirerare för att vi får ha er på bloggen <3

Gå med i kundklubben och få trenderna via mejl

Så här återvinner du dina linser och linsförpackningar

  • 06 februari, 2019

Vi hoppas att du redan nu återvinner dina linsförpackningar. Men har du kanske tvekat för att du inte vet hur du sopsortera dem? Lugn, här kommer tips och råd för hur dina linser och linsförpackningar ska återvinnas.

Generella råd för återvinning av linser och linsförpackningar

Det finns 3 delar i en linsförpackning som ska återvinnas; kartongen som linserna ligger i, linsförpackningen i plast där själva linsen ligger samt locket du river av på denna. Kartongen sorterar du som papper och linsförpackningen går till plaståtervinningen. Locket däremot är lite klurigt, det är en blandning av både plast och metall. Vissa linsmärken rekommenderar att man lägger locket i plaståtervinningen medan andra rekommenderar att de läggs i metall. Själva linsen då? Den vanligaste rekommendationen är att man lägger den i vanliga hushållsopor, alltså som brännbart material. Linser ska inte spolas ner i handfat eller toalett.

Nedan kan du se vad de olika linsleverantörerna rekommenderar för sina linser.

Johnson & Johnson

Linserna heter Acuvue och finns i olika Acuvue-varianter, både endagars och tvåveckors. Deras linsförpackning inklusive locket ska gå i plaståtervinningen. Ytterkartongen läggs i pappersåtervinningen och själva linsen ska kastas i hushållssoporna. Linserna ska INTE spolas ner i handfat eller toalett.

Alcon

Alcon har flera varianter engångslinser som har namnet Dailies och månadslinser som heter Optix. De har även märket Fresh Look. Deras linsförpackningar är tillverkad av polypropen, ett återvinningsbart material som godkänts av kommunala återvinningscentraler. Hela linsförpackningen inklusive lock lägger du i plaståtervinningen. Folielocket är inte återvinningsbart eftersom det inte är möjligt att återvinna en sådan liten bit av kompositplast och aluminiummaterial. Ytterkartongen kommer från hållbara skogar och sorteras som papper.

Cooper Vision

Vanliga linser från Cooper Vision är Biofinity, Avaira, Clarity, Frequency och Proclear. De finns både i endags- och månadsvariant. De rekommenderar följande: Linsförpackningen (botten) går till plaståtervinning och locket ska till metallåtervinningen. Ytterkartongen sorteras som papper. Själva linsen är plast och kan när den torkat sorteras som plastförpackning. Cooper Vision hälsar också att alla linser från CooperVision har endast koksaltlösning i blistern, inga mjukgörande tillsatser i vätskan.

Bausch & Lomb

Linser från Bausch & Lomb kan heta Pure Vision, Soflens och Biotrue. De gör både månadslinser och endagslinser. Deras linsförpackningar (botten) sorteras som plast och locket sorteras som metall. Ytterkartongen läggs i pappersåtervinningen. Själva linsen läggs i hushållssoporna (brännbart material).

Möt våren med lyxiga Chanelglasögon

  • 30 januari, 2019

Chanel inleder vårsäsongen 2019 med riktigt fina modeller. Vi ser aningen mer "bling" än förra året men som alltid hos Chanel är det stilfullt. Här blev alla stormförtjusta i chain-kollektionen som har metallkedjor som går att ta av och på. Ett modetips är att bära kedjan på framsidan. Inte lika praktiskt - men VERY TRENDY!

Runt, runt, runt. Det är nyckelformen för våren 2019. På bilden Chanels runda solglasögon med linne-liknande dekoration på kanterna.

Nike är Sverigerepresentant för Chanels glasögon och är den som kan det mesta om aktuella färger och former i kollektionen.

Den nya kedjekollektionen gillar vi verkligen. Det känns så snyggt och lyxigt med kedjan som blänker till som ett smycke. Den går att fästa på olika ställen på skalmen, och så klart kan man ta bort kedjan och bara bära bågen.

Vi läser om logomania i modetidningarna, men i glasögonkollektionerna är det fortfarande sparsamt med stora loggor. Chanel hade stora bara på ett fåtal modeller, och de modellerna kändes för oss inte som "nyckelmodeller" i kollektionen. Vi som var med på nittiotalet när det var gigantstora loggor på modehusens glasögonbågar, har ingen brådska med att få in det i sortimentet igen...

Prova, känna, klämma, fundera och till sist besluta vilka vi ska ha. Så går en inköpsrunda till. Det här gänget gjorde sitt allra yttersta för att pricka in de bästa modellerna som inom en snar framtid landar här i butiken på Drottninggatan 80.

Boka synundersökning här

Oscar Magnusons glasögonnyheter 2019

  • 17 januari, 2019

Sveriges stjärndesigner Oscar Magnuson gör återigen en succé med sina glasögon. Våren 2019 lanseras hans nya kollektion med monokroma, kraftiga, glansiga och väldesignade bågar. De står för något nytt i hans portfölj men den som följt hans karriär kommer ändå att känna igen sig. Vi på City Optik blev väldigt imponerade när vi fick en förhandstitt på bågarna och köpte in i stort sett allihopa. Det händer inte ofta...


Oscar Magnuson har skapat en hel liten kollektion riktigt kraftiga bågar i transparenta färger. Alltifrån helt genomskinliga till mörkt bruna. Två av modellerna har den runda klassiska formen som är så het just nu, men uttrycket känns nytt och fräscht i och med att de är så kraftiga och har sådan lyster i materialet. De två andra modellerna är riktigt kantiga i ovanliga former. Det gör dem spännande och attraktiva för den som vill ha glasögon som verkligen skiljer ut sig.

Totalt släpper Oscar Magnuson alltså 4 nya modeller som bildar som en egen kollektion i hans tidigare sortiment. Han är sitt färgschema trogen med bara monokroma färger, i den skala vi känner igen från tidigare släpp.Vi ser fram emot att få presentera de härliga bågarna för er. Mot slutet på februari beräknas de landa här.

Oscar Magnuson grundades 2006 i Stockholm och är ett av Skandinaviens ledande oberoende glasögonföretag. Bågarna är handgjorda i Europa i miljövänlig acetatplast. Hållbarhet i design och material är ett av märkets signum. Sedan starten har City Optik varit auktoriserad återförsäljare av Oscar Magnuson och har ett av Sveriges största sortiment av hans bågar.

Tidigare artiklar om Oscar Magnuson

Skärmanvändning kan orsaka närsynthet

  • 14 januari, 2019

Det var rubriken på ett inslag i kvällens Aktuellt, och det är även en sanning vi konfronteras med varje dag. Det är helt klarlagt att vårt ökade seende på skärmar och andra saker på nära håll ökar närsyntheten. Det gäller för alla åldersgrupper och i hela världen. Docent Tony Pansell vid St Eriks ögonsjukhus ordinerar mikropauser då och då för att låta ögat slappna av.


Det forskas just nu väldigt mycket på sambandet mellan seende på skärm och närsynthet. Som ett resultat har det nyligen lanserats speciella linser som kan bromsa upp närsynthetsutvecklingen på barn och ungdomar.

För alla gäller dock Tonys råd: Ta då och då en micropaus från skärmen. En bra regel är 20-20-regeln; Var tjugonde minut tittar du upp från skärmen i tjugo sekunder. Så långt bort som möjligt, helst ut genom ett fönster.

Det är också vanligt med torra ögon, trötta ögon och huvudvärk om du använder skärm mycket. Som tur är finns en massa bra hjälpmedel för att lindra. Det finns bland annat speciella skärmglasögon, speciella glas för dig som använder mobilen mycket och ser bra men ofta är trött i ögonen. Det finns även kontaktlinser som är bra mot ansträngda ögon vid skärmen. För torra ögon finns jättebra droppar och sprejer.

Här kan du se nyhetsinslaget