Se snygg ut i höstsolen

  • 27 augusti, 2018

Egentligen är det väl sensommarsolen som menas, men här pratar vi nästan bara höst; höstschema, höstkollektioner och höstfärger. Den här stiliga Tom Ford solglasögonbågen har vi fått in igen. Den har varit slutsåld ett tag men den är så snygg så den behövs även om det är sensommarsol som drar sig mot höstsol.

Den klassiska modellen håller år ut och år in och uppdateringen med trendigt flata glas gör inte saken sämre. Den här har varit en av våra hetaste solbågar i år. Glasen är polariserade vilket ger extra bra kontraster, speciellt vid vatten eller på andra ställen där det är mycket ljusreflexer. Vi tycker den är unisex och passar alla, men måste vi dela in den på en dam- eller herrsida så hamnar den på herr.

Nytt vackert armband från SJOSTENSWEDEN

  • 24 augusti, 2018

Återigen har Stockholmsbaserade designern Ingela Sjösten lyckats formge ett vackert armband som garanterat väcker positiv uppmärksamhet. Hennes formspråk utgår från geometrin och nya Wave tar en naturlig plats i kollektionen. Vi har precis fått in några exemplar.

SJOSTENSWEDENS armband är stora och uttrycksfulla i enkla geometriska former. Trots sin storlek är armbandet lättburet och mjukt. Har du något av hennes tidigare smycken kommer Wave att passa till. Det görs både i mässing och silverpläterat. Här är vi extra förtjusta i kombon Bullet ring och Wave armband.

Med tiden kan mässing tappa lite av glansen. Den får du lätt tillbaka om du putsar med metallputsmedel som finns att köpa i de flesta större mataffärer.

Vill du prova armbandet eller någont annat smycke kommer du in till oss. Har du inte möjlighet kan du köpa via webshoppen.

Köp Sjostensweden armband här

Nya Lindberg barnglasögon inför skolstarten

  • 20 augusti, 2018

Snygga, tåliga, lätta och slitstarka - Lindbergs barnglasögon har allt man kan önska av ett par bra glasögonbågar för barn. Materialet är titan och färgerna är många. Om det är första gången ditt barn behöver glasögon, eller att synen har förändrats, finns ett glasögonbidrag på 500 - 800 kr att få från landstinget.

Lindbergs bågar har inga skruvar alls. De tillverkas av ett stycke metalltråd, och du känner igen dem på det spiralformade gångjärnet. Dansk design när den är som bäst!

Läs mer om glasögonbidraget här

Bästa optikerbutiken med 5 stjärnor - läs omdömen här

  • 01 augusti, 2018

City Optik är Sveriges bästa optikbutik, 2018! Vi fick utmärkelsen vid Nordical Optic Awards i våras för vårt kundbemötande, vår vackra butik och vår expertis inom premium-segmentet. Läs omdömen och recensioner från Google och Facebook.


På Facebook har vi 5-stjärnig rating. Ett axplock:

"Finns det någon bättre och trevligare optiker i Sverige??? Tror inte det! �"

"Underbar butik med superservice! Rekommenderas varmt."

Se alla recensioner på Facebook

På Google har vi också 5-stjärnig rating. Ge oss ett omdöme du med är du gullig. Vi uppskattar både ris och ros.

Här kan du se Googles recensioner

Vill du köpa Randolph Aviator solglasögon? Äntligen på lager igen!

  • 31 juli, 2018

Det har varit hårt tryck på Randolph Engineerings ikoniska solglasögon-modell Aviator i sommar. Sedan två tre veckor har vi haft helt slutsålt och det har även varit slut hos distributören. Men i dag fick vi in ett stort lass av Aviatormodellen i färgen gunmetal och matte chrome och i alla storlekar.


Snygga klassiska Randolph Aviator på Drottninggatans vackra betonglejon. Aviator görs i tre storlekar. Kika in i shopen och läs mer.

Köpa Randolph Aviator

Mister Drottninggatan Ravi på Tiara

  • 30 juli, 2018

Snett mittemot oss ligger klädbutiken Tiara. Den drivs av världens härligaste kille, Ravi. Då och då kikar han in för att kolla läget hos oss, och senast bad vi om lov att fotografera honom. Med sina nya Tom Fordglasögon skänker han känsla och stil åt Drottninggatan.

Det tillhörande solclipet går att enkelt att ta av.

Tack Ravi för att vi får ha dig på bloggen <3

Nyaste blomman på City Optik

  • 27 juli, 2018

Butiken har fått fin-fin förstärkning i sommar när Frida Westberg gästspelar hos oss. Hon är optikerassistenten som börjat plugga juridik och fortfarande vill ha en liten fot kvar i den trevliga optikerbranschen. Med sitt starka intresse för snygga glasögon är hon den perfekta guiden när du ska hitta dina nya bågar.


Den matt puderrosa bågen Lee från Oscar Magnuson är ljuvligt fin på denna mysiga tjej. Tack för att du finns hos oss i sommar och att vi får ha dig på bloggen Frida <3

Céline cateyes är sommarens hetaste solglasögon 2018

  • 29 juni, 2018

Det finns solglasögon som blir "it-solglasögon" varje säsong och sommaren 2018 är det definitivt Célines smala cateye. Så läcker! Lina är totalt fantastiskt i vita Céline här på Drottninggatan.


Tack Lina för att vi får ha dig på bloggen <3

Läckra Maui Jim solglasögon

  • 26 juni, 2018

Det är så läckert med färgat spegelglas och visst är Björn superfin i sina nya! Det ger en extra stil-touch och när man vistas i riktigt stark sol är det en fördel genom att en del av ljuset reflekteras bort. Vi gillar ochså att Björn valde en transparent båge, så coolt!


Maui Jim solglasögon är det bästa valet om du vill ha behagliga solglas med bästa kontrast och färgåtergivning. De går att få i din egen styrka, även progressiva.

Tack Björn för att vi får ha dig på bloggen<3

Ett lyckat glasögonval

  • 25 juni, 2018

Cateyes seglar upp som årets glasögonform till damerna. Franska Céline gör de snyggaste och Majbritt är fantastiskt fin i sina sprillans nya. Den mjuka färgen till den kraftiga bågen blir en väldigt bra kombo ihop.

Se så läckert hur bågen följer upp ögats form. Den kaxiga bågen har mjuk fin färg och de karaktäristiska nitarna är snygga detaljer. Glasen är helt klara inomhus.

Glas som mörknar i solen är både snyggt och bekvämt. Här har vi precis kommit ut i solen och glasen har blivit aningen mörkare. Efter några minuter i solsken är de precis som solglasögon.

Tack Majbritt för att vi får ha dig på bloggen <3