Glasögon i Stocholm- här finns unikt urval av snygga bågar i de senaste glasögontrenderna

Välkommen till vår fina butik mitt i Stockholms city och inspireras av hundratals handplockade glasögon från de ledande modehusen och små oberoende designers. Du hittar bågar och glas i högsta kvalite med genuin känsla och stil. Många av bågarna köper vi in på mässor utomlands vilket gör att här finns ett helt unikt urval. Vi har totalkoll på glasögonmode och glasögontrender och i mer än 20 år har vi varje dag arbetat med märkesbågar. Hur ett par bra glasögon ska kännas och se ut - det kan vi! Här kommer våra bästa tips på glasögon just nu.

Oliver Peoples - glasögon i utsökt retrokänsla


Oliver Peoples är en av världens mest kända glasögonmärken men det är inte lätt att hitta dem i Sverige. Vi har fått förmånen att vara en av väldigt få auktoriserade återförsäljare av deras glasögon och solglasögon i Stockholm. Oliver Peoples glasögonbågar syns i alla modetidningar och på många kända personer. Deras signum är väl avvägda retromodeller, ofta i tunn plast och alltid i väldigt fina naturfärger. Exempel på kända modeller är Gregory Peck, O´Malley, Sheldrake, Riley och Finley.

Masunaga - japanska glasögon med stil och kvalitet sedan 1905


Japantillverkade glasögon räknas som världens finaste. Masunaga startade sin tillverkning redan 1905 och i deras fabrik sker alla cirka 200 moment som behövs för att göra glasögon. Masunaga gör glasögon i tunn plast och vackra naturliga färger. Med erfarenhet av över hundra års glasögondesign i huset, är bågarna bland de snyggaste du hittar i dag och perfekt avvägda i form och känsla. Masunaga vann 2015 för tredje året i rad en av glasögonvärldens finaste utmärkelser Silmo d´Or för årets glasögonbåge.

Savile Row - gör klassiska Panto Beaufort


Savile Row är det anrika glasögonföretaget som gör den klassiska pantobågen Beaufort. Det är en glasögonfavorit som hängt med oss i alla år och på senaste tiden fått en riktig hype. Den gamla Londonfabriken är fortfarande stället där bågarna tillverkas helt för hand med gammal antik utrustning. Vi har varit kunder så länge, typ sedan tidernas begynnelse, att vårt kundnummer är 02.

Mer om Savile Row

L.G.R - italienska glasögonbågar handplockade till Sverige


Vi föll pladask för de handgjorda bågarna från italienska L.G.R. Personliga modeller, helt utan loggor eller andra blänkande detaljer och i en verkligt fin kvalité. Vi blev lite nostalgiska, för materialet och färgerna är precis som de vi jobbade med i slutet av åttiotalet och början på nittiotalet, när vi startade vår bana här på City Optik. Nyligen var vi i London och fyllde på lagret av L.G.R. glasögon. Vi var den första återfärsäljaren av L.G.R. glasögonbågar i Sverige och har regelbundet personlig kontakt med dem.

Massada Eyewear - personligt och trendigt


Personliga retroinspirerade bågar med ung känsla i noggrant utvalda färger. Det är ett ungt par, Chris och Kate, som designar kollektionen. Deras modefotografier för glasögonen har satt en ny standard i branschen och de unga fotomodellerna de anlitat har alla gått vidare till internationella karriärer tillsammans med de ledande modehusen och modemagasinen. I Stockholm hittar du Massadas glasögonbågar endast hos oss.

Lindberg - stilsäkra glasögon i dansk design

På kort tid har Lindbergs glasögon n.o.w blivit oerhört populära. Tunna, lätta, fina former och transparenta färger som ger den där kicken utan att ta över för mycket. När du söker lätta karaktärsfulla glasögon som knappt känns är Lindberg rätt. Just nu är det fokus på runda former men vi har också också snygga rektangulära Lindbergbågar i butiken.

Lindberg och Silhouette våra båglösa glasögon i titan


Vi får ofta beröm för vårt stora utbud av båglösa glasögon, s.k. garnityr. Vi har både danska Lindbergs stilrena titanbågar och österrikiska Silhouettes fjädrande lätta titanbågar. Du kan fritt välja modell på glasen och kombinera med skalmar i olika färger och former i respektive märke. Antingen väljer man ofärgade glas eller så fräser man in en färgrand i glaset och tonar dem i olika nyanser. Om du inte kikat på garnityr de senaste åren kommer du att bli förvånad över hur många coola och snygga modeller som finns.

Vi fotar hur du ser ut i glasögon. Se klippet hur det funkar

Det här är ett jättebra hjälpmedel om man vill jämföra hur man tar sig ut i olika glasögon men har svårt att se klart när man inte har sina glas i bågarna. Det blir lätt att se om proportionerna stämmer och om bågarna ger den stil man vill ha. Bilderna kan vi skriva ut eller mejla hem till dig.

Glasögonguide. Vilken glasögonform passar mitt ansikte? Vilka glasögon ska jag ha?

En glasögonguide som ger bra tips på vilka glasögon som passar din ansiktsform kan vara ett bra verktyg när du ska skaffa nya glasögon. I första hand rekommenderar vi dock att du funderar över vilken stil du vill ha, i andra hand över formen.

Glasögonguide här

Om du inte hittar din båge hos oss- då kanske den helt enkelt inte finns...

Vi handplockar de finaste modellerna ur varje designers kollektion för att bara ha det allra bästa för våra kunder. Du är alltid välkommen in att kika, känna på och prova våra glasögonbågar. Med en fiffig dataskärm fotar vi dig i de bågar du gillar och mailar bilderna hem till dig, en bra service när du ska välja. Tveka inte på att slå till på nya glasögon -vi har 30 dagars bytesrätt om du inte blir nöjd med bågen. Bra villkor för delbetalning finns - från 295 kr/månad oavsett båge.

Mer om delbetalning

Glasögon levereras snabbt

Vi har inslipningsverkstad med stort glaslager på plats så i vissa fall kan vi leverera dina färdiga glasögon på en timme. Glasen slipas in av personal med minst 20 års erfarenhet av glasinslipning. Under sommaren har vi perioder med längre leveranstid än normalt.

Läs om olika glastyper

Glasögonvisning

På en visning kommer en representant för märket och visar hela kollektionen av bågar och färgställningar. Unika tillfällen att få se allt från ett visst märke. Det brukar vara trevlig stämning i butiken och oftast ett specialerbjudande i samband med visningen.

Inbokade visningar här »

Våra glasögonmärken

Här trängs designerbågar från Chloé, Tom Ford och Chanel tillsammans med italienska märket L.G.R, svenska Vasuma och amerikansk-italienska Oliver Peoples.

Chloé Lindberg Ray-Ban
Chanel L.G.R Oscar Magnuson
Kilsgaard Lunor Savile Row
little Paul & Joe Massada Silhouette
Caroline Abram Masunaga Willem Eyewear
Giorgio Armani Maui Jim Tom Ford
Götti Monkeyglasses Vasuma
Örgreen Oliver Peoples You Mawo